Õnnetused mootorratastega

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
Tänanud: 140 korda
Tänatud: 367 korda
Kontakt:

Re: Õnnetused mootorratastega

Lugemata postitus Postitas Piipz »

ma ei taha küll fleimi lahti lüüa, kuid see harrikate avarii oli ilmselt üks kallimaid moto-avariisid, mis eestis siiani toimunud on (togi)

Kasutaja avatar

vincent
Tsikkel: Varadero XL 1000 V

Lugemata postitus Postitas vincent »

tfr kirjutas:

Selles Viljandi õnnetuse Postimehe uudise kommentaarides on mainitud, et Jõhvis juhtus eile hommikul samasugune grupiõnnetus selle tagajärjel, et politseinik tee peale peatama ette jooksis. Sellest pole ajakirjanduses sõnagi kusjuures.

Kusjuures seda Jõhvi kandi õnnetust otsisin isegi tänasest ajakirjandusest. Keegi tsiklimeestest olla isegi sealt haiglasse viidud ...

Riga 13 - Riga 22 - K 175A - IZ 56 - MT 11 - XL 600V - XL 1000V
56915288 Tiit.
Kasutaja avatar

Nozzu
Tsikkel: Honda CRF300L
Tänanud: 435 korda
Tänatud: 79 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Nozzu »

real kirjutas:

http://www.postimees.ee/?id=283659

Rattast pole küll palju järel, loodame, et sõitjad paranevad. Kuidas sõidetakse nii hooletult, et vastassuunavööndisse? :roll:

See on jube salakaval kurv. Kuidagi vastiku nurga all pöörab. Ise panin kah seal kevadel vastassuunda kuna sisenesin natu liiga kiiresti ja vale nurga all. Õnneks kedagi vastu ei tulnud. Sain oma õppetunni odavalt ja valult kätte. Edaspidi targem.

Minu seiklused rattal liikuvas pildis: www.youtube.com/@nozzzz
Kasutaja avatar

Torm
Tsikkel: CBR1100XX

Lugemata postitus Postitas Torm »

Äsja oli juhtunud õnnetus mootorrattaga Saku alevist väljasõidul Kasemetsa suunal, sõitsin sealt mööda ilmselt vaid mõned minutit hiljem, kiirabi veel kohal ei olnud. Täpselt ei näinud, mis juhtunud oli, kuid rattur oli pikali ja vist ka ilma olulise kaitseriietuseta, tsikkel sealsamas. Ehk midagi hullu ei ole, loodame parimat.

Honda CRB1100XX Blackbird '02

tasujatom

Lugemata postitus Postitas tasujatom »

Torm kirjutas:

Äsja oli juhtunud õnnetus mootorrattaga Saku alevist väljasõidul Kasemetsa suunal, sõitsin sealt mööda ilmselt vaid mõned minutit hiljem, kiirabi veel kohal ei olnud. Täpselt ei näinud, mis juhtunud oli, kuid rattur oli pikali ja vist ka ilma olulise kaitseriietuseta, tsikkel sealsamas. Ehk midagi hullu ei ole, loodame parimat.

Ega ometi ta üksinda seal pikali ei olnud ja sa sõitsid lihtsalt mööda ilma veendumata et keegi esmaabi ega muud ei vaja ?

Kasutaja avatar

Torm
Tsikkel: CBR1100XX

Lugemata postitus Postitas Torm »

tasujatom kirjutas:
Torm kirjutas:

Ega ometi ta üksinda seal pikali ei olnud ja sa sõitsid lihtsalt mööda ilma veendumata et keegi esmaabi ega muud ei vaja ?

:shock:
Ma isegi ei oska seisukohta võtta, kas see on sul mõistlik küsimus.
Ilma minutagi oli seal juba parves rahvast ümber, kõrval tihedalt kasutatav jalgrattatee. Ei näinud sündmuse asjaolusid tol hetkel täpsemalt, kuna mitmed autodki seisid seal ja oli vaja neist mööda navigeerida. Käisin just seda kohta vaatamas ja otsustades markeeringute järgi teel keeras kõrvalteelt auto ette.

Honda CRB1100XX Blackbird '02

tasujatom

Lugemata postitus Postitas tasujatom »

Mõislik küsimus ikka, kui on kogemus lapsepõlvest, kui vanematega jäime ummikus seisma ning lähemale minnes leidsime tee külmetava naisterahva koos aastase lapsega, pealtvaatajad seisid ilusti ringis ümber ja keegi isegi ei pakkunud võimalust minna sooja autosse ega tekki või jopet. Vanemad andsid oma joped ning toimetasime nad enda autosse. Teised pealtvaatajad olid kohapeal ikka tublid minutid enne meid ning kiiraabi saabus alles 20minuti pärast ning ilmselt oleksid nad seal lammastena ringis ikka edasi vahtinud.Laps oli kriimudeta aga emal oli nägu katki küll. Selgus, et UAZ buss pani laupkokkupõrke mingi teise masinaga ja ema lapsega lendas läbi esiklaasi minema. Sellest ajast olen igati skeptiline selle suhtes, et kui on rahvast, et siis on ka kindlasti abistajaid. Kui näen õnnetust, siis refleksist juba jään seisma ning küsin ega abi ei ole vaja. Elukutse ka selline.

Hr.Nõel
Tsikkel: Päris mitu...
Tänatud: 109 korda

Lugemata postitus Postitas Hr.Nõel »

Üldse ei imesta kui selle Viljandi õnnetuse puhul sõideti seal nn. malelauda, pead ja perssed koos. See oli ainult aja küsimus kuna selline laks juhtub. Sellises olukorras polegi mingit reageerimise aega.
Aga sellegi poolest meestele kiiret paranemist. Tsiklid võivad ju molekulideks olla. Need lapib kokku. Aga endale pole sul kuskilt varuosi võtta. :bsmile:

Tel. +372 viiskuus 2158üksüks & noelamees@gmail.com
Kasutaja avatar

sepp
Tsikkel: r6, cbr,Buell, Night rod,Gessu
Tänanud: 162 korda
Tänatud: 89 korda

Lugemata postitus Postitas sepp »

Torm kirjutas:

Pilt
Pilt
Pilt
sõitsin ka sealt just mööda

Ztarter

Lugemata postitus Postitas Ztarter »

Nägin seda oma seltskonnaga pealt. Väga kahju, et selline õnnetus juhtus. Head paranemist!

real kirjutas:

http://www.postimees.ee/?id=283659

Rattast pole küll palju järel, loodame, et sõitjad paranevad. Kuidas sõidetakse nii hooletult, et vastassuunavööndisse? :roll:

rein113
Tsikkel: Suzuki GSX750

Lugemata postitus Postitas rein113 »

Ztarter kirjutas:

Nägin seda oma seltskonnaga pealt. Väga kahju, et selline õnnetus juhtus. Head paranemist!

Räägi, mis siis juhtus? Kas kiirus liiga suur ja võõras kurv, juht tahtis kõvatada, kaassõitja ei kallutanud õigesti kaasa... Ilm oli ju ilus, tagantpäike. Sõitsin ise sealt jalgrattaga pool tundi hiljem mööda, vaatasin, et plastitükid vedelevad teel...

5273938
Kasutaja avatar

Alex
Tsikkel: Punane Roller
Tänanud: 20 korda
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas Alex »

Kuna ma juba Sepa piltidele olen jäänud, siis kiire kommentaar:pensionäris papi ootas oma raske rootsi rauaga võimalust vasakpöördeks suvilate vahele(mõlemad olid peateel, tsikkel sõitis Kasemetsa suunas), lasi läbi otse liikunud autod aga mitte tsiklit.(seletuses väitis, et päike oli pimestanud aga see hetk paistis päike seal vasakult)Sõber(kes juba üle 25a tsiklitega sõitnud)üritas küll parimat endast anda aga auto esiots sai ta siiski kätte.Tulemuseks tugev põrutus, vigastatud vasak põlv, tagant lõhkine concepti kiiver, kaassõitjal abaluu murd ja neerupõrutus.Varustus oli puudulik(ülemine ots kaitsmetega tsikli varustus aga kahjuks tööpüksid kuid korralikud saapad)
Kiirusega oli kõik ok,

auto number oli 666 :twisted:

Ilusa ja punase rolleri omanik...sain kah lammaste seast huntide sekka :D
Müüa 2006 V-strom, üks omanik, kallilt.
Kasutaja avatar

etukas
Tsikkel: Suzuki GSF600S

Lugemata postitus Postitas etukas »

Learn to ride or die trying
Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Kontakt:

etukas kirjutas:

Hah :mrgreen: Õnnetuste üle ei naerda muidugi, kuid hea viis keegi puhuma panna.
Aga see ei ole ju nii, et automaatselt on purjus juht süüdi? Roolis joomine pole küll õige, aga kui autojuht jääks nüüd süüdi, siis see oleks ju absurd.

Kasutaja avatar

Motorized
Tänatud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas Motorized »

minu teada on purjus juht igaljuhul süüdi, ükskõik mis situatsioon ka ei oleks. Siin puhul saavad vast mõlemad oma trahvid.

Kasutaja avatar

Ivoonu
Toetajaliige
Tsikkel: Harley-Davidson FLHTCUI
Tänanud: 109 korda
Tänatud: 65 korda

Lugemata postitus Postitas Ivoonu »

Purjus juht saab trahvi joogise peaga sõitmise eest ja tsiklimees õnnetuse põhjustamise eest. Mõlemad maksavad oma liikurite remondi ise.

Kasutaja avatar

sang

Lugemata postitus Postitas sang »

Motorized kirjutas:

minu teada on purjus juht igaljuhul süüdi, ükskõik mis situatsioon ka ei oleks. Siin puhul saavad vast mõlemad oma trahvid.

Purjus juht on süüdi purjusolekus. Ta ei ole automaatselt süüdi tsiklijuhi valedes juhtimisvõtetes seetõttu, et ta oli purjus. Kui tema käitumine põhjustas mootorratturi kukkumise, siis on ta ka selles süüdi.

Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Kontakt:

Samuti ei ole ka tagant sissesõitja alati süüdi. kuid seda on väga raske tõestada. Täitsa selline tunne, et pane oma autole ja motikale statsionaarne kaamera külge, sest kui eessõitev auto on sulle vahetult ette keeranud, su pikivahe varastanud ja siis pidurdanud, peaks tegelikul tema süüdi olema. Aga kui süüdlane ise oma viga ei tunnista, siis on raske seda ka tõestada ja jääb ikka tagantotsasõitja süüdi. See oli nüüd veits offtopic, vabandan, kuid räägin lihtsalt oma kogemusest :)

wddest

Lugemata postitus Postitas wddest »

nonii, sai siis ka täna kergem õnnetus üle elatud.

Hakkasin kodunt liikuma linna poole ja mäepealse tänaval arki teeotsast mustaka poole sõites hakkas üks tsikk oma autoga vasakpööret tegema. pani suuna sisse ja tõmbas tee vasakusse äärde. ma hakkasin paremalt poolt mööduma kui järsku otsustas ta et tahab ikka parkida teepervele :shock: ja lihtsalt keeras peale. lasin korra rattad blokki, siis pidur kiirelt lahti suunasin tsikli üle äärekivi põllupeale kus hetke pärast külje maha panin. õnneks polnud kiirus suur ja siklil sai parempoolne gondel paar väikest mõra ja kriimu. Ise jäin terveks. aint õlg sai väikse löögi aga õnneks olin varustuses.

Nii et igati õnnelik õnnetus. Neiu tuli kohe välja uuris kas olen terve ja tunnistas enda viga. Kuna kahjud olid nii väikesed ja tsikkel vana ( 95' vfr) , siis ei olnud mõtet kindlustusega jamada. Nigunii oli seal juba varasemast tükk väljas:)

Aina rohkem ma veendun, et ka lühikesel otsal ja palava ilmaga peab kandma varustust :)

Päikselisi siklisõite kõigile.

zx12r

Lugemata postitus Postitas zx12r »

Vabandan, et risustan siinkohal teemat. Iga teine päev Mähelt mööda Pärnamäe teed ning Narva maanteed tööle sõites ning õhtu poole sama marsruuti pidi töölt koju sõites silman üht, vahel ka kaht mootorratturit, kelle sõiduvarustus sisaldab peale kiivri kas lühikesi pükse ja T-särki või, paremal päeval, teksapükse. Ühed-samad sõitjad. Ise oskate ehk liigelda, aga meie teedel on liiklemas hulganisti autojuhte kel puudub igasugunegi vastutustunne või oskus mõelda. Elementaarsed kaitsmed, kindad, tugevamad jalanõud võiks ju enda tervise pärast soetada.

Pärnamäe teel ja Narva maantel on küllaltki tihe liiklus ning üksjagu 30 km/h piiranguga lõike. Paar nädalat tagasi sõitsin reede õhtul autoga koju, 30 km/h alas, kiirus võis olla max 35 km/h. Minu ees sõidavad kaks autot, pidurdavad suhteliselt äkiliselt enne ülekäigurada - jalakäia läheb üle tee. Mul oli sobivalt umbes 20 m pikivahe, vahetasin käigu kolmandalt teisele ning vajutasin pidurit, samal hetkel sundis miski vaatama tahavaatepeeglisse. Lähenes mingisugune närviline juht ning, ma ei tea mis põhjusel, ei pannud mind ja minu ees peaaegu kõndimiskiirusel liiklevaid autosid tähele. Tegin äkilise manöövri suundumaks paremale teepeenrale niipalju kui andis, tagaliikunud auto lendas kõik rattad plokkis minu kõrvale suitsupilve ja krigina saatel. Vaatas mulle vihase näoga otsa ja lehvitas kätega. Näitasin talle rahulikult käega, et "Mees, vaata ettepoole - kuhu ma sõidan, mul lähema eesliikujani 1 meeter ainult jäänud!" Juht vaatas, mõtles 3 sekundiks omaette ja siis viipas käega, et "Okei-okei, sõidame edasi...."

Seltsimehed bikerid, kaitsevarustuseta liiklejad, kui satute lenksus olles samasuguse hälvikuga samasse olukorrda ent te ei jõua eest ära põigata? Jäsemed ja metall-asfalt moodustavad mitte kõige parema kompoti...

Kasutaja avatar

tok-tok

Lugemata postitus Postitas tok-tok »

zx12r kirjutas:

Seltsimehed bikerid, kaitsevarustuseta liiklejad, kui satute lenksus olles samasuguse hälvikuga samasse olukorrda ent te ei jõua eest ära põigata? Jäsemed ja metall-asfalt moodustavad mitte kõige parema kompoti...

Nagu juba üks post eespool kirjutas ja muidu ka inimestel loomuomane, siis enamasti õpitakse ikka peale isiklikku negatiivset kogemust, mitte teiste kogemustest või soovitustest. C'est la vie.

Mul on väiksem kui Sul!
Benelli TNT 1130

arnoldal
Tsikkel: HD Custom

Lugemata postitus Postitas arnoldal »

. Näitasin talle rahulikult käega, et "Mees, vaata ettepoole - kuhu ma sõidan, mul lähema eesliikujani 1 meeter ainult jäänud!" Juht vaatas, mõtles 3 sekundiks omaette ja siis viipas käega, et "Okei-okei, sõidame edasi...."

Stirlits läheb Mülleri akna alt mööda. " Huvitav, kuhu ta läheb?", mõtleb Müller. " Mis see sinu asi on?", mõtleb Stirlits.

Tõsi ta on, et heast tahtest kipub väheks jääma kui teistega arvestada ei suuda!

vilosius
Tsikkel: R1200C

Lugemata postitus Postitas vilosius »

arnoldal kirjutas:

... Tõsi ta on, et heast tahtest kipub väheks jääma kui teistega arvestada ei suuda!

(w)

"Suicide Hotline...please hold."
+358458693818
Kasutaja avatar

VWman
Tänanud: 1 kord
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas VWman »

Nohh, sai siis kah täna külg maha pandud. Pisike õnnetus, ajalehete õnneks ei satu.
Hakkasin suurelt teelt ära pöörama, päike paistsi otse näkku, võõras koht, vaatan, kõrvaltee asfalt, oli küll asfalt , aga ainult freesitud asfalt ja väääga paksus kihis ja viuhhh, esiratas pani alt minema.
Ise terve, kand pisut valus, jäi vast ratta ja maapinna vahele.
Rattal kondel [Motobot: õige on "gondel"] räsitud, esi suund katki, sumpa kõver (või paigast) , kohvri raam kõver. Lenks ka vb olla tibake kõver.

Aga vat ei mäleta seda, kas ise käisin ka külili.. või jäin ise püsti . Naine kodus hakkas küsima..aga vat, ei mäleta .Kogu varustusel on ainult üks pisike kriim , ühe kinda peopesas .
Pilt
Pilt

KÄIN JALA JA JOON VETT
Kasutaja avatar

tramm66
Tsikkel: gixxer
Tänatud: 9 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas tramm66 »

Nimesi nimetamata, muidu tore ja arukas, motosportlane ja puha aga armastab vaatamata manitsustele linnapeal T-särgi ja lühikeste pükstega ringi tõmmata. Pool tundi tagasi karistati ära - üks külg nahast puhas, säärelihas pooleks rebenend. Läks veel hästi ja äkki ikka vaatab asjadele teistmoodi järgmisel hooajal.
Asi ise tüüpiline - auto sõitis parkimisalalt sõiduteele välja ja tsikkel tuli otse kümpi. RIP CBR.

Kasutaja avatar

ralf
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas ralf »

t***, ja ma tahtsin tegelikult kunagi seda tsiklit endale, eriti peale seda, kui olin ta oma kätega uuesti lahti võtnud ja kokku lappinud!

Motopood BIKER24.EE

H.P
Tsikkel: Tiger 800 XCA

Lugemata postitus Postitas H.P »

Ex: Yamaha FZ6
Kasutaja avatar

Pihelgas
Mode
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Pihelgas »

tramm66 kirjutas:

Nimesi nimetamata, muidu tore ja arukas, motosportlane ja puha aga armastab vaatamata manitsustele linnapeal T-särgi ja lühikeste pükstega ringi tõmmata. Pool tundi tagasi karistati ära - üks külg nahast puhas, säärelihas pooleks rebenend. Läks veel hästi ja äkki ikka vaatab asjadele teistmoodi järgmisel hooajal.
Asi ise tüüpiline - auto sõitis parkimisalalt sõiduteele välja ja tsikkel tuli otse kümpi. RIP CBR.

Erlendile head paranemist!

Kasutaja avatar

sulu13
Tsikkel: SV1000S

Lugemata postitus Postitas sulu13 »

tramm66 kirjutas:

Õnneks ei jõudnud ta veel tütarlast peale võtta. Helistas mulle, et aitaks tsikli minema viia, et keegi keeras ette rannas. Kohapeal polnud pilt väga meeldiv, aga jah, kiiret paranemist talle! :wink: Ilmselt sai ta suure hoobi ka sellest, et jalg jäi tsikli ja maasturi vahele, sest maasturil oli eest parem nurk sees koos tulega.

Suzuki RG 80- Aprilia RS 50- Aprilia RS125- Aprilia RS125- Honda RS125- Derbi Senda 125 SM- KTM 525EXC- Kawasaki ZX6R- Honda CBR600RR- KTM 620 SC SM- KTM 660 LC4- Suzuki GSX-R1000- Honda CBR600RR- Yamaha R6- Yamaha R1- Suzuki SV1000S
Kasutaja avatar

tfr
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas tfr »

tramm66 kirjutas:

Siis on selliseid tublisid motosportlasi rohkem kui üks. Täna Peterburi teel lendas autoga foori taga seisnud minust rohelise süttides paremalt auto ja äärekivi vahelt täiega mööda mingi rinkagondlis (ja seetõttu ka ilma esituleta) punavalge bike, seljas plätude, shortside ja maikaga vend. Maika sealjuures lehvis nii, et kattis tagantvaates kiivri, selg oli paljas.

PS. Eile 22:30 ajal Õllesummerile jalutades seisis poole lauluka mäe peal allamineval suunal tee ääres mingi Hayabusa, kiiver vedeles keset sõiduteed ja juht inspekteeris parasjagu pragunenud gondleid.

TransAlp '02
Suletud

Mine “Vaba teema”