ARK teooriaeksam
Re: ARK teooriaeksam
Henz kirjutas:Küsimus siis ,et kui ma olen ära läbinud ark eksamid ,kuid pole veel plastikuid kätte saanud, et siis kas ma võin sõita peale eksamite edukat sooritamist.
Tegelikult on sellega üks paras kammajaa. Eelmine kuu sai ise tehtud eksam A2--A, peale eksamisõidu edukat läbimist sai siis uuritud, et kas ma nüüd sõita võiks. Vastus oli selline kõhklev, aga väideti, et põmst peaks politsei andmebaasist nägema vastava kategooria olemasolu. Kuna ühele sõbrale väideti sama küsimuse peale ARK´ist, et võib sõita küll, hakkasingi Viljandist Tartu kulgema. Puhjas võeti mind rajalt maha, küsiti dokustaate, küsimuse peale, et palju killervatte mu rattal ka on olin aus. Selle peale jäi aga härra vanemkonstaabel mind imeliku näoga vahtima, seletasin siis talle mis mulle ARK´ist räägiti, läks ta oma neljaratalisse ja palus mul oodata. Peale viite minutit ootamist ja ilusa ilma nautimist kutsuti mind autosse, kus väideti, et mul ei olevat vastava kati juhtimisõigustki. Seda muidugi väideti neile Tartu ark´ist ja kuna Viljandi oma oli juba kinni, ei saanud sealt ka järgi küsida. Istusime veel kümmekond minutit autos, arutasime asja ja lõpptulemusena vormistasime mulle kutse, ehk pidin mõne päeva pärast minema prefektuuri ja tõestama, et mul ikka oli tol hetkel vastava kati juhtimisõigus.
Järgmisel päeval seiklesin siis ARK´i, rääkisin oma mure ühele naisterahvale ära, esialgne vastus oli muidugi, et ei või, natuke aega veel arutades sattus neiu ilmselgelt juba isegi asjast segadusse ja palus luba minna asja uurima. Ootasin kümmekond minutit ja tädi tuli tagasi, väites, et mul on õigus taotleda "tõendit". Seadus pidi selle koha pealt veidi auklik olema ja ning seda pidavat saama mitut moodi tõlgendada. Mis siis ikka, kirjutasin avalduse, maksin 100 kupüüri riigile kommiraha ja öeldi, et järgmiseks päevaks peaks kätte saama.
Igavusest läksin siis veel prefektuuri, et asjale ikka ühene vastus saada. Palusin eest lauast kedagi, kellega ma vastaval teemal suhelda saaksin. Juhatati mind siis, võin ka eksida, liiklusjärelvalve peaspetsialisti juurde, mingi selline uhke nimi tal igatahes oli. Rääkisin oma mure ära, ARK´is on siis andmebaasidel kerge delay, peale mida peaks siis näha olema kõik ja et kui ma sel päeval selle tõendiga selle vanemkonstaabli juurde ilmun, on kõik korras ja et põmst võib sõita kll.
Pikk jutt s**t jutt, aga lugu läheb veel edasi. Läksin siis paar päeva hiljem prefektuuri, sain ühe härra kätte, kes pidi siis asja ajama tulema. Kuna mul nägude peale eriti hea mälu ei ole, siis tundus, et too härra ei olnud küll üks nendest kellega ma puhjas kohtusin. Igatahes ei sobinud talle see ARK´i tõend, ütles, et see ei tõendavad shittagi ja ikkagi plastikud peavad olema. Mölapidamatusega nagu ma olen, üritasin asja rahulikult võtta, rääkisin talle siis kõik need jutud ära, mis mulle erinevatest kohtadest räägitud on. Härra jutu järgi, ei näe politsei oma andmebaasist seda, et kas sul on A1, A2 või A. Nende andmebaasis ongi ainult A ja seda, milline alamkat sul on, näitavad plastikud. Kuna ma olen suhteliselt puhas poiss, sain lõpptulemusena suulise hoiatuse. Nii et jah, ilma plastikuteta sõita ei või. Olgugi, et vastava kategooria juhtimisõigus on sul olemas ja see ei ole meie süü, et ARK´is nende plastikute valmistamisega aega läheb. Vähemalt olid politseinikud mõlemad korrad mõistlikud
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.