Õnnetused mootorratastega
Re: Õnnetused mootorratastega
Tarts kirjutas:Hurt kirjutas:...
Miks sa seda kõike otsid? Kas siis liikluskindlustus kahjusid ei korva?
![]()
Minu senini ainumas avarii oli täpselt sama sisuline ja kindlustus tegi korda ratta ning ostis mulle alates sussidest kuni kiivrini kogu seljas olnud riidevarustuse uue.
Muidugi maksab kõik kinni. Ma kahjuks ei tea veel mis kindlustus süüdlasel oli. Homme helistan oma kindlustusse ja hakkan asja ajama. Viimane sama sugune juhtum oli 2006 või 2007 ei mäletagi enam täpselt aga süüdlasel oli kindlustus QBE ja sellega pidi päris pikalt võitlema ja läbirääkimisi pidama enne kui asjad liikuma said. Kui kellelgi on kokkupuuteid kindlustuse poolse kahjude korvamise, siis kuulaks huviga. Kas ma saan ise koha valida kus remonitöid teostatakse. Ei mõtlegi et esindusse viiks selleks ratas liiga vana (2001a) kuid päris suvalises kohas ei tahaks ka lasta teha. Kui mul mootori kaan on tugevalt kriibitud kas mul on näiteks õigus nõuda selle välja vahetust? Plastiku juppidega sama moodi, et kui reaalne on osade detailide asendus uutega? Mis osas ma üldse kaasa rääkida saan? Viimane laks rattaga oli nii suur et ratas läks mahakandmisele ei hakatudki remontima, seega mul puudub reaalne kogemus.
Varustuse kohapealt ka küsimus. Kombe mis kannatada sai oli suht uus (umbes poolteist aastat vana) Vanucci kaheosaline. Tseki ma leian ka üles aga pole eestist ostetud vaid Saksamaalt. Mis osas selle hüvitamine käib? Kas sama mudeli turuhinna alusel või vaadatakse turul kõige soodsam olev kombe ja pakutakse selle hinda?
Sõita tahaks võimalikult ruttu selle pärast otsingi et äkki kellelgi vedeleb garaasis mõni üle liigne peegel mis võiks mu rattale sobida. Möödan homme kruvikinnitused ära äkki abiks (peegel kinnitub gondli külge kinnitus ise terve aga peegli vars murdund). Ribid ei tee ka enam nii palju valu kui eile seega sõitmist ei takista enam.