Chopperiga sõites ei sobi ju bikerite kaitseriietus?
Moderaator: Moded
-
Teema algataja - Postitusi: 45
Chopperiga sõites ei sobi ju bikerite kaitseriietus?
Mina näen linnas, kes bikega sõidavad, et neil on enamasti hull formel1 riietus seljas chopperiga sõites selline kaitseriietus ei sobi ju? Enamasti shopperitega sõitjatel on nahktagi, teksad, kauboi kingad ja kiiver. Hetkel teen motika lube ja mõtlen kindlasti chopperi kasuks ja riietus on mul juba enam vähem sama, et nahktagi, teksad...noh kiivrit veel pole eks see tuleb osta. Sams kuulsin et ARK-i eksamile ei saa kui sul pole põlvekaitsmeid, küünarnukikaitsmeid jne? Ma ei tahaks neid endale osta vaid selleks et ARK-i eksamile minna.
Ei minust vist tsiklimeest ei saa...
-
- Mode
- Tsikkel: GSX1300RZ K750 CRF1000l
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 34 korda
Re: Chopperiga sõites ei sobi ju bikerite kaitseriietus?
muidugi ei sobi, baigimehed peavad olema liibukates aga shopperi mehed peavad olema eranditult nahas, kauboikatega, habemega kas siis "tabalukk" või pikk lehviv hall habe, vahepealsed variandid on välistatud, kotkas peab olema tätoveeritud, kuhugi. õllekõht peab ka olema, käel peab olema tätokas kus on suur verine süda ja mõõk läbi löödud, kõvematel shopperimeestel veel okastraat ka tätoveeritud. baigimeestel on eranditult ilusad soengud ja koolitatud lauluhääl. Kaitsmeid pole mõtet enne osta kui kindlat plaani käntsa panna pole, niisama raha raiskamine, kui tahad korraliku känaka panna siis saad alati ju sõbralt laenata.
-
- s1000rr Guru
- Tsikkel: roller
- Tänanud: 2 korda
- Tänatud: 14 korda
- Kontakt:
super bike riietus ei sobi jah chopperi peale sest superbike riietus hoiab keha teist moodi kui chopperi sõiduasend on.
Vähemalt oli mul ebamugav olla chopperi peal võistluskombes.
Kvaliteetne mootorratta töökoda Tallinnas http://www.mrttech.ee.
E-pood http://www.mrttech.ee Facebook - MRT Tech
ÖHLINS, Marchesini, Akrapovic, GB Racing, MRA, Brembo,Gilles, Ilmberger Carbon.
-
- Tsikkel: FLTRXS
- Tänanud: 13 korda
- Tänatud: 25 korda
Tere keerulise nimega motohuviline .
Esmalt tekib küsimus - millise riietusega Sa motalube teed ... eriti selle õppesõitu puudutavat osa? Kui kooli poolt antud varustusega, kas seda siis ARK-i eksamil ei saa kasutada?
Teiseks tundub et sulle on jäänud mulje, nagu oleks turvavarustus olemas ainult sportratastele mõeldud riietel. Tegelikult ei ole see sugugi nii. Kuigi nn "bikerite kaitseriietus" annab ehk kõige parema kaitse on olemas ka chopperile sobivat riietust millel kaitsmed diskreetselt riidekihtide vahele ära peidetud ning ei paista kohe silma. Käi motopoodides ja uuri asja.
terv
kris.
XVZ-13 TF - Big Blue Light
Rispekt mast piteiken pai plaad........
̿̿ ̿ ̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з=(•̪●)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿ 8‰ - 1%
-
- Tsikkel: Suzuki Marauder
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 2 korda
Olemas igast riideid ju. Kaitsmetega nahktagid, nahkpüksid jne. Ainult teksadega sõita oleks veidi kehv, ei kaitse kukkumise, kuuma leegitoru ega teelt lendava kivi eest, rääkimata kukkumisest ja külm hakkab ka suurematel kiirustel.
Ehk lähed kuskile suuremasse motopoodi ja ütled et tahad riideid, siis abivalmis müüja küsib esimese asjana "Millega plaanid sõita?" ja vastavalt pakub sulle siis ka riideid.
Nii mul oli motodepoos kunagi igatahes, sain selga sobivad asjad endale.
-
- Tänatud: 1 kord
Be cool
BMW R100RS
Varem: CB750K6, K75S, Katana/GSXR hübriid, GSX1100S Katana, XJ600, GPZ900R, GSX600F, GSXR750
BaltarWithSix kirjutas:Mina näen linnas, kes bikega sõidavad, et neil on enamasti hull formel1 riietus seljas chopperiga sõites selline kaitseriietus ei sobi ju? Enamasti shopperitega sõitjatel on nahktagi, teksad, kauboi kingad ja kiiver. Hetkel teen motika lube ja mõtlen kindlasti chopperi kasuks ja riietus on mul juba enam vähem sama, et nahktagi, teksad...noh kiivrit veel pole eks see tuleb osta. Sams kuulsin et ARK-i eksamile ei saa kui sul pole põlvekaitsmeid, küünarnukikaitsmeid jne? Ma ei tahaks neid endale osta vaid selleks et ARK-i eksamile minna.
Igaühest võib saada tõsine chopperimees. Kui ei usu, loe siit: http://www.biker.ee/phpbb/viewtopic.php?f=12&t=46062
Benelli TNT 1130
-
- Tsikkel: Kawasaki 636
- Tänatud: 1 kord
Eks ma ise arvan ka, et nahk kombe ikka ei sobi kroomi peale, eriti tagumise kühmuga
Aga nagu ma aru saan, ostsid sa omale tavalised teksad ja tavalise nahktagi, kuna muretsed kaitsmete pärast. See ei lähe kohe mitte.
Muretse omale ikka ilusti kaitsmetega riided ning korralik kiiver. Ega sa teiste jaoks ennast ei riieta, ikka enda jaoks ja tulevase kukkumise jaoks
sest isegi motokoolis õeldakse, et asi ei ole selles kas sa kukud või ei. Asi on selles millal sa kukud.
Nii, et sügavalt soovitan mingi vastav varustus vaadata ja HD-mehe seiklused võid ka läbi lugeda, siis saad teada milleks varustus vajalik on
Edu !!
Näiteks tavaline põlvekaitse on vägagi abiks ka tavalise teksaga sõitmisel, viskad aga teksade alla ja peaaegu nagu päris.
Samas kukkuda on veidike parem ja hoiab ka tuule eest.
Ole hea, võta kätte selline raamat nagu "HD-mehe seiklused - kadunud respekti jahtimas". http://www.raamatud.ee/product.php/0992630
Kindlasti tekib sellest teosest äratundmisrõõmu
BaltarWithSix kirjutas:Mina näen linnas, kes bikega sõidavad, et neil on enamasti hull formel1 riietus seljas chopperiga sõites selline kaitseriietus ei sobi ju? Enamasti shopperitega sõitjatel on nahktagi, teksad, kauboi kingad ja kiiver. Hetkel teen motika lube ja mõtlen kindlasti chopperi kasuks ja riietus on mul juba enam vähem sama, et nahktagi, teksad...noh kiivrit veel pole eks see tuleb osta. Sams kuulsin et ARK-i eksamile ei saa kui sul pole põlvekaitsmeid, küünarnukikaitsmeid jne? Ma ei tahaks neid endale osta vaid selleks et ARK-i eksamile minna.
-
- Tsikkel: Honda CRF300L
- Tänanud: 435 korda
- Tänatud: 79 korda
- Kontakt:
Nooo ma ei tea. Mina sõidan küll cruiseril kinnise kiivriga, kõrgete saabastega, põlvekaitsmetega ning kannan tagi all turvissärki. Ja üldse pole piinlik ega ebamugav.
-
- Tsikkel: Honda Deauville
hommikul just vaagisin, et kas teksad v. tsiklipüksid jalga. turvalisus sai "moest" võitu ja ongi hästi. ei pea ka vihma kartma. turvalisus, mugavus, stiil. umbes selline järjekord. ma pean tunnistama, et cruiseriga sõites pole mul nahka seljas ja roomikut jalas. kiiver küll veel hetkel lahtine. aga plaan soetada avatav v. kinnine. a kes tahab- poodides ju valikut küll, nahad ja tsikliteksad kaitsmetega igati saadaval.
-
- Tänatud: 12 korda
Mida teemat
Ok, nali naljaks. Ma arvan, et rattal on suht ükskõik millise kiivri ja mis jope/tagiga seal otsas oled. Endale isiklikult on primaarne, et endal oleks nagu oolveisi reklaamis - soe, kuiv ja kaitstud tunne.
Ei mäleta enam, mis hooaja avamine see sel aastal oli. EI mäleta - igatahes selle aastaaja kohta oli väga jahe ja tuuline. Core ja kinnise kiivriga "kroomiga" ennast ise halvasti ei tundnud, kuid nii mõnigi tõsiusklik kirtsutas tanklas nina, kui mind sinna veeramas nägi Samas jaheduse jms kurta ei saanud, kui nahas tegelased paistsid näost sinised.
Pisike näide lihstalt. Ei arvusta kedagi, peaasi, kui ise rahul, aga miski välise mulje või imidzi nimel oma tervist ei pandiks. Maitse asi.
Et keegi puudutatuna ei tunneks, lisan kohe juurde, et siis kui ise ametlike esimesi sõite hakkasin tegema olin täpselt selline nagu margusxx kirjeldas, ning täiesti kindel, et nii peabki olema. Teisitimõtlemine tundus siis pühaduse teotusena
Kuigi jah - kuskil ürituse siseselt, või pisikese otsa puhul olen ka veel hiljuti selle vastu ka ise patustanud Erand kinnitavat reeglit
see kartmatus on kasvanud väsimatus töös,
läbi kurvide ja piki sirgeid,
meid sadu kordi kandnud on mootorite sööst.
Kas Sa tahad ennast näitamas käija või tahad sõita?Kui tahad sõita,siis osta endale mugav varustus.Ebamugava varustusega on pikemaid otsi piin sõita.Ei ole vahet kas on nahk või tekstiil.Kui tahad esineda,siis mugavus ei ole tähtis,sest maanteel on esinejaid harva näha.Nad lösutavad kesklinnas tsikli najal ja näitavad ennast rahvale.Veel peab esinejal olema esineja jutt.Et alla 1000 pole tsikkel ja tsiklistiks ei saada vaid sünnitakse .Ja tsiklistiks olemine on hinge seisund jne.Esineja varustus on kallim,aga bensu peale läheb vähem raha.(esinemise kõrvalt ei jää aega sõitmiseks.)
-
Lcf666 - täpselt mu mõte
see kartmatus on kasvanud väsimatus töös,
läbi kurvide ja piki sirgeid,
meid sadu kordi kandnud on mootorite sööst.
-
- Tsikkel: GL 1800
- Tänanud: 62 korda
- Tänatud: 37 korda
Kui viitsimist lugeda, siis peaks õppima teiste vigadest http://www.biker.ee/phpbb/viewtopic.php ... paranemine
Kidur ja vale riietus maksab en väga valusalt kätte!
Loomulikult ei suuda ka hea varustus imet teha, aga aitab väga palju!
Need vanad ajad olid päris head, kus chopparimehed lasid podinal ringi nende riietega mis seljas olid ja ei esitanud foorumis tüütuid blonde kysimusi.
-
- Tänanud: 2 korda
Lcf666 kirjutas:Kas Sa tahad ennast näitamas käija või tahad sõita?Kui tahad sõita,siis osta endale mugav varustus.Ebamugava varustusega on pikemaid otsi piin sõita.Ei ole vahet kas on nahk või tekstiil.Kui tahad esineda,siis mugavus ei ole tähtis,sest maanteel on esinejaid harva näha.Nad lösutavad kesklinnas tsikli najal ja näitavad ennast rahvale.Veel peab esinejal olema esineja jutt.Et alla 1000 pole tsikkel ja tsiklistiks ei saada vaid sünnitakse .Ja tsiklistiks olemine on hinge seisund jne.Esineja varustus on kallim,aga bensu peale läheb vähem raha.(esinemise kõrvalt ei jää aega sõitmiseks.)

"Takahashi on küll aeglane, aga see-eest kukub tihti." H. Kender, Viasat Sport Baltic, Malaisia Moto2
PS! Klausen/Kender Viasati tagasi!
racerx kirjutas:Need vanad ajad olid päris head, kus chopparimehed lasid podinal ringi nende riietega mis seljas olid ja ei esitanud foorumis tüütuid blonde kysimusi.
Noh nii ja naa. Töö ja juhuse tõttu olen viimased pool aastat pidanud tihedalt suhtlema ratastooliinimestega Rootsist. Endised tsiklimehed kusjuures. Minu vanused ( 40+). Nad ise väidavad, et Rootsi ratastoolimeestest ca 70% on tsiklimehed. Nii et varustus ja teadmised sellest on igati õigustatud asi. Samas eks meil kiputakse mõne koha pealt ka kõrgelt üle võlli minema selle värgiga.
-
- Tsikkel: Gsxr,Dnepr,K,Ural,M,H-D;GasGas
- Tänatud: 4 korda
Njaa huvitav teema!
Kui mina veel kopter dnepriga ringi üritasin sõita siis arvasin ka et nahk on maailma õigem varustus ja muidugi nn saksa pott kiivriks, narmad lenksu küljes !
Oi kuis ma ikka niii rumal olin.... Tavaline nn klassikaline mootoraturi tagi ja nahad ilma kaitsmeta on "sõnnik" Minu arvamus, ei suru seda teile peale!
Nahaga sa ikka 700+km ikka vihmas ei sõida ja samuti lahtise kiivriga ammugi
Ameerikas muidugi sõidetakse vabsjee ilma kiivriteta
Tegelikult mina arvan chopperi juht ikka nii julm mees/naine,et neil on isegi ratta lenksu küljes narmad ja narmaste otsas mutrid ja kalakonksud(kolme harulised) ja sõitma peab teesärgiga! Ma nii kõva mees ei ole!
loodan et ei solva kedagi!
-
spinna kirjutas:Töö ja juhuse tõttu olen viimased pool aastat pidanud tihedalt suhtlema ratastooliinimestega Rootsist. Endised tsiklimehed kusjuures. Minu vanused ( 40+). Nad ise väidavad, et Rootsi ratastoolimeestest ca 70% on tsiklimehed. Nii et varustus ja teadmised sellest on igati õigustatud asi. Samas eks meil kiputakse mõne koha pealt ka kõrgelt üle võlli minema selle värgiga.
Räme OT aga mis ikkagi põhjustab ratastooli jäämise? Ma pakun et põhiliselt selgrooga seotud vigastused (meditsiiniinimesed parandavad siin). Siit küsimus - millist kaitset selgroovigastustuste vastu annab enamus n.ö. turvavarustusest mida siin soovitatud on? Julgen väita et sisuliselt mitte mingisugust ...
Point? Tuleb sõita ettenägevalt ning loota et liiklushuligaanid parajasti kusagil mujal sõidavad. Turvavarustus aitab avariijärgsele taastumisel kuluvat aega vähendada kuid korraliku (ratastooli/kabeli) matsu vastu ei aita eriti miski ...
terv
Kris.
Pole sügavuti urgitsema hakanud, küll nad ise kunagi pajatavad mis juhtus. Aga siitsamast foorumist ju üks noormees jäi kuskil Otepää kandis mitte väga pahasti kukkudes lihtsalt pmst siledal maal lohisemisest ratastooli. Ju käis mingi kivike selja alt läbi ja ongi traagiline tagajärg käes. Seega selgrookaitsmed on ikka vägagi abiks. Mul suht lihtsal varustusel selline asi kohe tagi sees. Nii hea ta vist ei ole nagu see pikk tagi alla käiv kaitse aga kindlasti parem kui lihtsalt suvaline jakike. Jne. Ma olen küll veendunud varustusepooldaja, aga selle klausliga, et kui parimat ei jaksa osta ( loe optimaalset, et jälle üle võlli ei aetaks ) , siis osta kehvem, aga katsu ikka midagigi osta.
Ettevaatusest ja ettenägelikkusest pole mõtet vist arutadagi. Need on isegi siis tervislikud asjad kui höövelmasinaga või treipingiga tööd teed.
osta eraldi kaitsmed mis saad panna teiste riiete alla ja sõida kasvõi klouni kostüümis.
käisin alles velt motocentris ja sealgi olid kohapeal kaitsme särgid kus kõik vajalik olemas.. ostad veel põlvekad ja saapad juurde ja tõmba oma nahk siis sinna otsa ja oled jälle täisväärtuslik kroomimees.
Selle jaoks on pika tekstiilitagi all Dainese Wave seljakaitse. Ja seda alati ka linnasõidul. Ise oletan-arvan, et päris paljud kannavad tekstiili all eraldi seljakaitset.
kris. kirjutas:spinna kirjutas:Töö ja juhuse tõttu olen viimased pool aastat pidanud tihedalt suhtlema ratastooliinimestega Rootsist. Endised tsiklimehed kusjuures. Minu vanused ( 40+). Nad ise väidavad, et Rootsi ratastoolimeestest ca 70% on tsiklimehed. Nii et varustus ja teadmised sellest on igati õigustatud asi. Samas eks meil kiputakse mõne koha pealt ka kõrgelt üle võlli minema selle värgiga.
Räme OT aga mis ikkagi põhjustab ratastooli jäämise? Ma pakun et põhiliselt selgrooga seotud vigastused (meditsiiniinimesed parandavad siin). Siit küsimus - millist kaitset selgroovigastustuste vastu annab enamus n.ö. turvavarustusest mida siin soovitatud on? Julgen väita et sisuliselt mitte mingisugust ...
Point? Tuleb sõita ettenägevalt ning loota et liiklushuligaanid parajasti kusagil mujal sõidavad. Turvavarustus aitab avariijärgsele taastumisel kuluvat aega vähendada kuid korraliku (ratastooli/kabeli) matsu vastu ei aita eriti miski ...
terv
Kris.
-
- Tsikkel: Aprilia Pegaso 650
Selgrookaitse, põlvekaitsmed ja saapad peaksid olema tsikklimehe kohustuslik standard varustus lisaks kiivrile. Kaitsmed peaksid olema korralikult fikseeritavad, et nad kaitseks ikka neid kohti milleks nad mõeldud on. Kukkuma ei lähe meist keegi, aga ikka kukutakse. Omal 2 ja pool kobarat pandud lugemata kilomeetreid vihmas ilma varustuseta sõidetud, mille tulemusena siis mõlemad põlved opitud. Kõigepealt osta korralik varustus, ja kui raha üle peaks jääma, siis ka tsikkel. Loe ka seda teemat http://biker.ee/phpbb/viewtopic.php?f=11&t=17111 .
-
Yerba kirjutas:Selle jaoks on pika tekstiilitagi all Dainese Wave seljakaitse. Ja seda alati ka linnasõidul. Ise oletan-arvan, et päris paljud kannavad tekstiili all eraldi seljakaitset.
Mina arvan-oletan vastupidist aga see selleks .
terv
Kris.
aprill kirjutas:Kõigepealt osta korralik varustus, ja kui raha üle peaks jääma, siis ka tsikkel.
Ha-ha! Ma ütleks, et osta tsikkel ja varustus millele rahakott peale hakkab ning kui mõistust ei ole, siis paar kilo seda kah
Kui hinges kripeldab ja raha vähe, küll siis saab teksapüksi ja tavalise nahktagiga ka mõned ajad hakkama kui kõrvade vahel piisavalt oidu on ja sadulas ennast talitseda suudad. Varem või hiljem tuleb varustus niikuinii osta. Ideaalne loomulikult kui kohe piisav varustus soetada, aga kui rahakotis ikka vilistab siis selge mõistuse abil võib ka ju mingeid rulluisukaid kasutada. Vanad jawatajad oma nooruses ei teadnudki kaitsevarustusest mitte midagi. "Kiiluga astronaut" oli kõige kõvem sõna, needki olid kuskil garaažinurgas kellegi poolt ise tehtud. Elus ja terved oleme kõik. Põlvevalude vastu võideldi tol ajal ajalehtedest või kartongist tehtud säärekaitsmetega mis kingapaelade abil ümber jalgade seoti. Pükste peale, nii et ülaserv varjas põlved kah tuule eest ära.
...riietus on mul juba enam vähem sama, et nahktagi, teksad...noh kiivrit veel pole eks see tuleb osta.
Üldiselt pooldan arvamust, et igaüks elab enda jaoks, aga naisena on mul hea meel, kui mees tsiklisõidult tervena koju tuleb, selle asemel, et hiljem kuulda "Enne kui ta oma naha asfaldile jättis, nägi ta julmalt raju välja...". Kui arvad, et armid kaunistavad meest, siis võta asja selle külje alt, et peale kukkumist läheb taastumiseks nats ikka aega (kui nii hästi veab) ja selle võrra pead jälle kroomist ja maanteest eemal olema.
Kuna Sa alles teed lube, siis peaks olema niipalju aega ja kannatust, et mõnda poodi sisse astuda ja sobiv varustus välja valida. Ise tegin paar esimest otsa tsikli seljas suvalistes riietes, ainult kiiver oli korralik, kuid kui varustuse sain, kasvas sõidunauding tunduvalt. Kindlam tunne!
loomulikult on vigastused jubedad ja armid igavesed, kui just laseriga ei tuuni end. Kuid see jutt a'la sa pead kaitsmeid kandma jne. ajab tiba oksele !
On kokku lepitud, kiiver, nõuetele vastav, aitab vast sellest.
Neid reegleid mida iga lolli tõttu juurde tehakse on niigi kõvasti. Kasu pole midagi. Kohe on juures kolm uut lolli kes oskavad 40 km/h turvakookonisse riietatult sõita kuskilt tyrisalu pangalt alla mistõttu lisatakse uus nõue, mootorrattur peab kandma iseavanevat langevarju... jne
Omaenese asi kas tahab lohiseda luu paljaks. Kui inimesele meeldib sõita nahkvest-retuusid-varbavahesandaalid. Andku minna. Tsiklisõidu kõige turvalisem varustus on see milles tunned end sõites meeldivalt.
Mitte et ma propageeriks ilma varustuseta sõitu. Mulle meeldib hea varustusega sõita. Mõnus ! Vabadus vahest niisama chillida on ka hea. Lahtine kiiver, tshirt ja shortsid ning 35 kraadi sooja vaikselt pota pota
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.