Pean teooriat võtma A kat lubade tegemisel. B olemas 7aastat

Otsustasid endale mootorratta load teha ja mootorratturiks hakata? Räägi siin kõigest, mis on seotud mootorratta lubade, eksamite, koolituse, lihtsalt tsiklisõidu või liikluse ja seadustega. Kindlustusest räägi ka siin.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Teema algataja
BaltarWithSix

Pean teooriat võtma A kat lubade tegemisel. B olemas 7aastat

Lugemata postitus Postitas BaltarWithSix »

Mulle valmistas natuke pettumust see, et pean teooria eksamit tegema A kategooria lubade tegemisel kui mul on B olemas juba 7 aastat. Niisiis...pean seda vägagi tõsiselt võtma. Kui jah siis kas keegi annaks lingi küsimustele, mis tuleks pähe õppida mida ARK-is küsitakse. Esimene teooria tund oli küll justkui selline justkui järgmine päev läheb motika ostmiseks - räägiti varustusest, mis hea, mis halb jne kuid sõidust motikaga oli juttu vähe. Üldse igast soovitused on teretulnud A kat lubade tegemisel :)

Kasutaja avatar

Douchebag

Re: Pean teooriat võtma A kat lubade tegemisel. B olemas 7aastat

Lugemata postitus Postitas Douchebag »

Ma küll ei kurdaks selle üle, saad seal ju siiski targemaks (oleneb koolist muidugi). Ja alati on sul ju võimalus tunnis küsimusi esitada. Auto ja mootorrattas on natuke erinevad siiski. Sõidutunnis on tihti nii, et sina tiirutad platsil ja õpetaja räägib telefoniga või kui linnasõit, siis teil ainult ühepoolne raadioside.

Teooriaeksamist niipalju, et ARKi oma oli lihtne ja enamus küsimusi kattub B-kati omadega.

Nobody is perfect, except me and my monkey!
Kasutaja avatar

mella
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas mella »

BaltarWithSix kirjutas:

Mulle valmistas natuke pettumust see, et pean teooria eksamit tegema A kategooria lubade tegemisel kui mul on B olemas juba 7 aastat.

Kui sa leiad, et teooria on selge, võid ju loengus muude asjadega tegelda või üldse mitte kohal käia. Aga siis ära pärast itke, kui eksamil avastad, et 7 aasta jooksul on ühtteist muutunud ja komateist ka meelest läinud.

Kasutaja avatar

Mhhh
Tsikkel: Mini&GPZ305

Lugemata postitus Postitas Mhhh »

BaltarWithSix kirjutas:

... Kui jah siis kas keegi annaks lingi küsimustele, mis tuleks pähe õppida mida ARK-is küsitakse. ...

Kasutasin ARK'i teooriaeksami õppimiseks (mul oli muidugi mopeedieksam) kahte kohta:

http://erna.ark.ee/eksamikyssad/index.html (kõik küsimused muidugi ei pruugi kattuda, aga enamus peaks kattuma küll)
ja
http://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=265273

Mini (Riga 30) chopper & Kawasaki GPZ305->
Kasutaja avatar

Douchebag

Lugemata postitus Postitas Douchebag »

Ahjaa, kuid tahad kuulda teoreetilist juttu sõitmise kohta siis otsi poest raamat nimega "Randmevääne 2"(Keith Code). Või vaata filmi "Twist of the wrist". Filmi leiad näiteks www.piratbay.org torrentina. Ma ise ka suhteliselt algaja ja infot on seal rohkem kui küll.
ARKi teooria läbimiseks piisab ARKi kodulehe testide lahendamisest.

Jõudu :bsmile:

Nobody is perfect, except me and my monkey!

Erkis

Lugemata postitus Postitas Erkis »

meix96 kirjutas:

Ahjaa, kuid tahad kuulda teoreetilist juttu sõitmise kohta siis otsi poest raamat nimega "Randmevääne 2"(Keith Code). Või vaata filmi "Twist of the wrist". Filmi leiad näiteks http://www.piratbay.org torrentina. Ma ise ka suhteliselt algaja ja infot on seal rohkem kui küll.
ARKi teooria läbimiseks piisab ARKi kodulehe testide lahendamisest.

Jõudu :bsmile:

Piracy is a crime :)

Link siiski selline
http://thepiratebay.org/

Hr.Nõel
Tsikkel: Päris mitu...
Tänatud: 109 korda

Lugemata postitus Postitas Hr.Nõel »

Mulle valmistas natuke pettumust see, et pean teooria eksamit tegema A kategooria lubade tegemisel kui mul on B olemas juba 7 aastat. Niisiis...pean seda vägagi tõsiselt võtma. Kui jah siis kas keegi annaks lingi küsimustele, mis tuleks pähe õppida mida ARK-is küsitakse.

Ma kokku käinud erinevaid tähti lubadesse tegemas 4 korral. Ja iga kord tuli teha ka testi lahendamine. Usu mind kõik on ainult kordamise küsimus. Uut on võib-olla ainult mingid meetrid ja mõõdud. Põhitõed on kõik vanad.
Ja positiivne asja juures on see, et sul pole eksamile minnes sees seda pabinat ja värinat. Lähed teed tuimalt puhtalt vanast rasvast juba eksami ära.
Edu sulle. :bsmile:

Tel. +372 viiskuus 2158üksüks & noelamees@gmail.com
Kasutaja avatar

Õnnekas
Tsikkel: Suzuki DL650 V Strom
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Õnnekas »

BaltarWithSix kirjutas:

Mulle valmistas natuke pettumust see, et pean teooria eksamit tegema A kategooria lubade tegemisel kui mul on B olemas juba 7 aastat. Niisiis...pean seda vägagi tõsiselt võtma. Kui jah siis kas keegi annaks lingi küsimustele, mis tuleks pähe õppida mida ARK-is küsitakse. Esimene teooria tund oli küll justkui selline justkui järgmine päev läheb motika ostmiseks - räägiti varustusest, mis hea, mis halb jne kuid sõidust motikaga oli juttu vähe.

A-kat täiendõppena peab sisaldama ainult erisusi võrreldes B-katiga. Liiklus reegleid pead sa tundma igaljuhul, sest sa ju liikled igapäevaselt (togi) Paneb imestama, et sa oled pettunud, et koolis räägitakse varustusest ja motikatest, kust kohast sa siis seda kuulda tahad, kui tõesti ostmiseks läheb? Küll sõitmisest kah juttu tuleb, see nagu sa ise ütlesid, oli ju alles 1. tund. Või sa lootsid, et ühe tunniga on kõik teemad läbi ja homme oled valmis mootorrattur :shock: , võta nüüd väheke aega ja kõik sujub! Edu sulle õpingutel.

Tsikkelröövel
Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
Tänatud: 27 korda

Lugemata postitus Postitas Tsikkelröövel »

Küll on kärsitu vend. Mul on A-kati load juba 27 aastat, aga ei jookse ükski info mootorrataste kohta mööda külge maha, isegi kui seda juba kuulnud olen. Ja väike teooriaeksam ei tee ka paha. Enesekindlus on tore asi, aga kordamine on veel toredam asi. Käisin kõigest aasta eest eksamil (käru load). Tuli kasuks, aga mis te arvate, et ma kõike mäletan? Ammugi kui 7 aastat vahet.

Kas Mees ostab tsikli, pole küsimus. Küsimus on: millal?
Kasutaja avatar

õemehe õemees
Tsikkel: Freewind

Lugemata postitus Postitas õemehe õemees »

Tegin ka just kaks aastat tagasi samal moel A-katti. Sisuliselt on kõik täpselt nii, nagu teemaalgataja ütleb. Et B-kati omanikel on liikluse üldpilt nagunii selge, siis sellest ei räägitud eriti. Soovitati teste lahendada, et lõpus tuleb eksam ja ARK-i eksam on nagunii vaja teha. Ka meil alustati varustusest, räägiti natuke mootorrattaga liikluses osalemise eripäradest ja mõningatest ohutu sõidu põhimõtetest ning olidki ettenähtud teooriatunnid otsas. Teooriatestide kordamine oli igamehe oma lõbu ja vastutus. Eriti vastutus. Sellest, mismoodi tsiklil need nupud ja kangid ja hoovad töötavad, kuidas istuda ja kallutada, rääkis hiljem sõiduõpetaja platsil.

Ma saan aru, et laibarauad antakse siis, kui end peaaegu surnuks sõidad, aga kas kukkumispunne antakse ka stiili eest, või lihtsalt iga korra eest üks?
Kasutaja avatar

jup
Tsikkel: XL600V Transalp

Lugemata postitus Postitas jup »

Mulle valmistas natuke pettumust see, et pean teooria eksamit tegema A kategooria lubade tegemisel kui mul on B olemas juba 7 aastat. Niisiis...pean seda vägagi tõsiselt võtma. .......

Mina olen käinud viimase 11 aasta jooksul 4 korda teooria eksamil - piiratuid tegemas ja vahetamas b kat-ga + a kat + c kat. tänaseni pole kordagi liikluseeskirja läbi veel lugenud, kui miskit arusaamatuks jäänud, siis olen lihtsalt LE-st üle vaadanud. Eksamid alati esimese korraga ära teinud. Osta omale "liiklustestide" raamat, lahenda 3x läbi ja mine tee eksam ära! :bsmile: Samas pean mina õigeks seda, et kui sa olend kunagi ammu selle teooriaeksami sooritanud, siis nüüd ongi paras aeg veidi mälu värskendada. :wack:

edu!

Kasutaja avatar

fishbone
Tsikkel: Emmaljunga Mondial Duo Combi '

Lugemata postitus Postitas fishbone »

ARK

Minu lühike kokkuvõte teemal eksamid ARK's

16.aastaselt B teooriaeksam/sõidukeksam + 2 aastat vahtralehti
18.aastaselt B,C teooriaeksam/sõidukeksam, ilma platsita + 2 aastat vahtralehti
20.aastaselt B - teooriaeksam (lubade varguse tõttu)
27.aastaselt A teooriaeksam+/sõidukeksam
31.aastaselt B - "teooriaeksam"/ "sõidueksam" - naine tegi juhiload.

Kes ütles, et elu peab kerge olema :D

Delta-->Yamaha XT600 '92-->Honda Varadero XL1000V '01-->Emmaljunga Mondial Duo Combi '11
Kasutaja avatar

reinz
Tsikkel: Kawasaki ER-6N

Lugemata postitus Postitas reinz »

kui siin juba kövatamiseks läks :wack: siis ma olen viimase 2 aasta jooksul 4 korda ARK teooriat ja söitu teinud ning elus kokku 6 korda
B kat siis kui 18. sain
A kat kaks aastat tagasi
C,D,E lühikeste vahedega poolteist aastat tagasi, kusjuures E-d sain 2 korda teha sest esimene kord platsil ei tulnud otse tagurdamine välja
(olin kaitseväes autojuht)

Pilt

Tsikkelröövel
Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
Tänatud: 27 korda

Lugemata postitus Postitas Tsikkelröövel »

Hehee, küsimus pole kõvatamises vaid just selles, et mälu värskendamine kulub ära kõigile, ka "kõvadele" meestele.

Kas Mees ostab tsikli, pole küsimus. Küsimus on: millal?

valgevares

Lugemata postitus Postitas valgevares »

Tervitused.

Kordamine pole üldse paha. Tegin ka just äsja A-kati ära. BC1-kat juba aastast 1997.
Kuid pean tõdema, et nii mõnigi LE punkt pani mõtlema ja mälu värskendama.

Arvan ise, et ca 3-4 aasta tagant ei oleks halvaks harjumuseks, et võtta LE kätte ja korra läbi sirvida.

street1
Tsikkel: Aprilia RS 125

Lugemata postitus Postitas street1 »

Autokoolis räägiti seda et arki lehel paljud need küsimused ja vastused on valed, et ei soovitata neid lahedada.
Kõige parem ikkagi on see testiraamat, lahendada mitu korda läbi ja siis peaks selge küll olema. :bsmile:

Kasutaja avatar

argos

Lugemata postitus Postitas argos »

ARKi teooriast niipalju, et oma esimeses postis küsisid, mis tuleks pähe õppida..

Õnneks/kahjuks enam päheõppimisest ei piisa. Kui ma nüüdseks vist 4 aastat tagasi BC1 teooriat tegin, siis olid minu mäletamist mööda ARK teooriaeksami variandid/küsimused identsed selle testiraamatuga, ning tean mitut inimest, kes need testid kahjuks lihtsalt pähe õppisid.
Nüüd nädal tagasi käisin A teooriat tegemas ning ei osanud midagi oodata ja nagu nägin oli asi muutunud. Süsteem on kergelt teine kui enne ning küsimused on teisiti konstrueeritud.
Niiet õige on siiski Liikluseeskiri täiesti selgeks teha ning ka testiraamatut muidugi lahendada. Ära selle "pähe õppimise" peale igaks juhuks mine.
Ilmselgelt vaata ka liikluskindlustuse küsimusi (need on testiraamatus olemas), millega tihti alt minnakse.

Hitchiker
Tsikkel: suzuki gsr600

Lugemata postitus Postitas Hitchiker »

Pean teooriat võtma A kat lubade tegemisel. B olemas 7aastat....

Pead jah!

Telefon 56681119
lisavarustuseks GSR600
Kasutaja avatar

uljasvaluvelg
Tsikkel: Honda Transalp

Lugemata postitus Postitas uljasvaluvelg »

street1 kirjutas:

Autokoolis räägiti seda et arki lehel paljud need küsimused ja vastused on valed, et ei soovitata neid lahedada.
Kõige parem ikkagi on see testiraamat, lahendada mitu korda läbi ja siis peaks selge küll olema. :bsmile:

Loomulikult ongi liikluseeskiri salajane dokument ja autokoolis varjatakse ka sinu eest tegelikke seaduseid :wack: !

Honda Transalp
Kasutaja avatar

Mhhh
Tsikkel: Mini&GPZ305

Lugemata postitus Postitas Mhhh »

Mis testiraamat see selline on?

Mini (Riga 30) chopper & Kawasaki GPZ305->
Kasutaja avatar

miu
Tsikkel: Ducati
Tänanud: 3 korda