Hälvik-autojuhid
Moderaator: Moded
Re: Hälvik-autojuhid
Burn7 kirjutas:Invaliid V10 TDI Touaregiga ei mahtunud yhe inva koha peale ära. Invaliidi kohad vist ikka liiga väikesed.
ma nägin ükskord ühte blondiini samamoodi bemmi parkimas
-
- Tsikkel: GSX-S 1000
- Tänanud: 7 korda
- Tänatud: 26 korda
palun ärge sellest nüüd mingit delfit või auto24 foorumit tehke,onjo!
teemasse ka vähe,viimasel ajal olen märganud autojuhtide normaliseerumist,kui järel sõidad,siis tõmbavad ilusti tee serva,et saaks mõnusalt mööduda jne
-
- Tsikkel: Tuono
pyta kirjutas:palun ärge sellest nüüd mingit delfit või auto24 foorumit tehke,onjo!
teemasse ka vähe,viimasel ajal olen märganud autojuhtide normaliseerumist,kui järel sõidad,siis tõmbavad ilusti tee serva,et saaks mõnusalt mööduda jne![]()
Seoses tee serva tõmbamisega. Eile Tabasalus 70 alas sõitsid kolm autot umbes 60-ga ning kui neile taha ilmusin tõmbasid ka kõik järjest tee äärde ilusti. Vaatasin isegi et liiga tee äärde..tänasin neid käeviibutusega ja kulgesin neist mööda ning siis oh imet..seljataga oli kiirabi vilkurid ja sireen peal. No ei tea kuidas ei näinud/kuulnud teda seal. Imestasingi et autojuhid nii kenasti mulle teed andsid.
pyta kirjutas:palun ärge sellest nüüd mingit delfit või auto24 foorumit tehke,onjo!
teemasse ka vähe,viimasel ajal olen märganud autojuhtide normaliseerumist,kui järel sõidad,siis tõmbavad ilusti tee serva,et saaks mõnusalt mööduda jne![]()
hea on lasta nii 3 rida pole probleem nii
mingid noored bemmi vennad lasid ka eile kõrvale ja olid peatpidi katuse luugist väljas
pyta kirjutas:...viimasel ajal olen märganud autojuhtide normaliseerumist,kui järel sõidad,siis tõmbavad ilusti tee serva,et saaks mõnusalt mööduda jne
![]()
Mulle vastupidi tundub... mul mitu juhust juba, kus tahan ees koperdavast autost või kaubikust mööda sõita ja see hakkab meeleheitlikult kaasa kiirendama kui olen ta kohale jõudnud. A võibolla sellepärast, et neile ei mahu hinge kui roller hakkab mööda sõitma.
-
Teema algataja
Romka: kirjutas:pyta kirjutas:...viimasel ajal olen märganud autojuhtide normaliseerumist,kui järel sõidad,siis tõmbavad ilusti tee serva,et saaks mõnusalt mööduda jne
![]()
Mulle vastupidi tundub... mul mitu juhust juba, kus tahan ees koperdavast autost või kaubikust mööda sõita ja see hakkab meeleheitlikult kaasa kiirendama kui olen ta kohale jõudnud. A võibolla sellepärast, et neile ei mahu hinge kui roller hakkab mööda sõitma.
Ei tahaks küll üldistada, aga vähemalt enda kogemusest võiks järeldada, et seda "trikki" teeb kindel seltskond peamiselt kolme- ja neljatäheliste saksaautode omanikke .
seda "trikki" teeb kindel seltskond peamiselt kolme- ja neljatäheliste saksaautode omanikke
MAN ja Opel
-
Teema algataja
Möku kirjutas:seda "trikki" teeb kindel seltskond peamiselt kolme- ja neljatäheliste saksaautode omanikke
MAN ja Opel
ma loodan nüüd, et nende kahe automargi omanikud ei kuku siin õigustama ja soiuma. Ja ma ei mõtle ei MAN-i ega OPEL-it
Kogesin ükspäev sama asja MB S500 omanikult, sõitis algul 130-ga ees ning siis jäärsku lasi kiiruse 90 peale ja autos hakkasin kõik pead pöörlema ja mind vaatama. Hakkasin siis mööda veerema nendest enda kõrge käiguga ja kui kõrvale jõudsin, võttis mersu jalad kõhu alt välja ning kukkus kiirendama. rumal autojuht... Mõned käigud kiirelt alla ning oligi teine juba tahavaatepeeglis.
Motorized kirjutas:ma loodan nüüd, et nende kahe automargi omanikud ei kuku siin õigustama ja soiuma. Ja ma ei mõtle ei MAN-i ega OPEL-it
Mida siin ikka õigustada ja soiuda. Iga auto juhti tuleb võtta individuaalselt, mitte üldistada. Reeglina on pigem nii, et need kes üldistavad on ise väga piiratud ning ei suuda paindlikult mõelda.
Zidist @ surub igal võimalusel oma '86 aasta e30 2.4 63kw diisliga kõikidest Hayabusadest ja RRRRR'idest mööda
Ei noh iga päev ikka juhtub midagi huvitavat.
Tunnistan, et mulle meeldib pärast hipodroomi ristmikku mõõda Endalt kristiine poole kulgedes kasutada seda äärmist bussirada... kui see tühi on. Nii ka täna lõuna paiku- kaks sõidurada olid üsna tihedalt täis ning pärast Moonitänava ristmiku foori tõmbasin paremale bussirajale kuni seal keskel umbes pärast Mooni trollipeatust üks härra ratastoolis ennast ülekäigurajal keset sõidurada sättis- kompuuter raalis kiiresti välja, et minul roheline, temal ülekäigurajal punane- mis toimub? Algul arvasin, et vajus lihtsalt teele oma ratastooliga, aga kui härra, pilk minul, ennast ikka meelekindlalt ratastooliga keset sõidurada sättis oli arusaadav, et mees üritab mind sihilikult takistada bussirajal sõitmast ning mulle ilmselt füüsilist noomitust teha. Seda kõike keset elava liiklusega tänavat- järgmisel kahel rajal käis tihe sagimine kuna autodel oli roheline ju sel hetkel...
No sain tast muidugi tema meelehärmiks mõõda aga mis küll selliste inimeste peas toimub? Kas pidin temaga dialoogi laskuma või küljelt sisse lajatama või üritas ise äkki mind pikali rammida? müstika.
Tegu polnud küll autojuhiga aga mingit auhinda vääriks küll...
Kawa zr550 "Zephyr", Honda CBR1000f "Hurricane"
ratastool oli kindlasti saksa kolme või neljatähelise tootjafirma oma. teame küll selliseid.
Ma arvan et ta tahtis juttu rääkida. Ma vahest vestlen seal Tankoka kõrval Männiku säästumarketi eees sealse varjupaiga ratastoolimeestega. Nad räägivad ikka muhedaid lugusid. Ühel oli kunagi isegi IZh Planeta Sport...
Ma arvan et sa tegid vea, et sa juttu rääkima ei jäänud. Tegu oli ju ikka Lilleküla külameestega ja külas on kombeks tere öelda ja juttu rääkida. Nüüd rikkusid inimeste arvamuse mootorraturitest ära.
Möku kirjutas:Ma arvan et sa tegid vea, et sa juttu rääkima ei jäänud. Tegu oli ju ikka Lilleküla külameestega ja külas on kombeks tere öelda ja juttu rääkida. Nüüd rikkusid inimeste arvamuse mootorraturitest ära.
Mõtlesin isegi tagasi pöörata aga kuna ma idanaabrite keelt ei valda, siis on suht suur tõenäosus, et seal oleks dialoogi asemel kaks monoloogi olnud
Olgu peale. Tahtis, mis ta tahtis aga suhteliselt masohistlik tegevus.
Zidist kirjutas:Motorized kirjutas:ma loodan nüüd, et nende kahe automargi omanikud ei kuku siin õigustama ja soiuma. Ja ma ei mõtle ei MAN-i ega OPEL-it
Mida siin ikka õigustada ja soiuda. Iga auto juhti tuleb võtta individuaalselt, mitte üldistada. Reeglina on pigem nii, et need kes üldistavad on ise väga piiratud ning ei suuda paindlikult mõelda.
Zidist @ surub igal võimalusel oma '86 aasta e30 2.4 63kw diisliga kõikidest Hayabusadest ja RRRRR'idest mööda
Näed tuligi ära. Ma tõesti teen kõik selleks, et iga autojuhti individuaalselt võtta, aga kui lihtsalt nii suur enamus käitub neist ühe malli järgi siis tahes-tahtmata hakkame üldistama. Ärme nüüd riidu mine tühja asja pärast.
Sõidan Volvoga ja olen veendumusel, et teistega peab arvestama ja teiste tehtud sõiduvead ise siluma. Siis sujub ka muu.
-
- Tsikkel: Kawasaki GTR1000
- Tänatud: 6 korda
Huck kirjutas:Ei noh iga päev ikka juhtub midagi huvitavat.
Tunnistan, et mulle meeldib mõõda Endalt kristiine poole kulgedes kasutada seda äärmist bussirada... kui see tühi on. Nii ka täna lõuna paiku- kaks sõidurada olid üsna tihedalt täis ning kulgesin bussirajal kuni seal keskel umbes trollipeatuse juures üks härra rattastoolis ennast ülekäigurajal keset sõidurada sättis- kompuuter raalis kiiresti välja, et minul roheline, temal ülekäigurajal punane- mis toimub? Algul arvasin, et vajus lihtsalt teele oma ratastooliga, aga kui härra, pilk minul, ennast ikka meelekindlalt ratastooliga keset sõidurada sättis oli arusaadav, et mees üritab mind sihilikult takistada bussirajal sõitmast ning mulle ilmselt füüsilist noomitust teha. Seda kõike keset elava liiklusega tänavat- järgmisel kahel rajal käis tihe sagimine kuna autodel oli roheline ju sel hetkel...
No sain tast muidugi tema meelehärmiks mõõda aga mis küll selliste inimeste peas toimub? Kas pidin temaga dialoogi laskuma või küljelt sisse lajatama või üritas ise äkki mind pikali rammida? müstika.Tegu polnud küll autojuhiga aga mingit auhinda vääriks küll...
Oot aga sellel bussirajal peabki sõitma näiteks kui tulika tänavasse lähed, parempööre käib ju bussirajalt ja kust võttis see ratastoolis tüüp, et sa paremale ei lähe? Isegi sõiduõpetajad käivad seal õpilasi proovile panemas, enamus autojuhte millegipärast sooritabs eal pöörde valesti!
-
- Tsikkel: Suzuki GSX-R 1000 K8 2008a.
- Kontakt:
janis kirjutas:Huck kirjutas:Ei noh iga päev ikka juhtub midagi huvitavat.
Tunnistan, et mulle meeldib mõõda Endalt kristiine poole kulgedes kasutada seda äärmist bussirada... kui see tühi on. Nii ka täna lõuna paiku- kaks sõidurada olid üsna tihedalt täis ning kulgesin bussirajal kuni seal keskel umbes trollipeatuse juures üks härra rattastoolis ennast ülekäigurajal keset sõidurada sättis- kompuuter raalis kiiresti välja, et minul roheline, temal ülekäigurajal punane- mis toimub? Algul arvasin, et vajus lihtsalt teele oma ratastooliga, aga kui härra, pilk minul, ennast ikka meelekindlalt ratastooliga keset sõidurada sättis oli arusaadav, et mees üritab mind sihilikult takistada bussirajal sõitmast ning mulle ilmselt füüsilist noomitust teha. Seda kõike keset elava liiklusega tänavat- järgmisel kahel rajal käis tihe sagimine kuna autodel oli roheline ju sel hetkel...
No sain tast muidugi tema meelehärmiks mõõda aga mis küll selliste inimeste peas toimub? Kas pidin temaga dialoogi laskuma või küljelt sisse lajatama või üritas ise äkki mind pikali rammida? müstika.Tegu polnud küll autojuhiga aga mingit auhinda vääriks küll...
Oot aga sellel bussirajal peabki sõitma näiteks kui tulika tänavasse lähed, parempööre käib ju bussirajalt ja kust võttis see ratastoolis tüüp, et sa paremale ei lähe? Isegi sõiduõpetajad käivad seal õpilasi proovile panemas, enamus autojuhte millegipärast sooritabs eal pöörde valesti!
Seal ei lähe parempööre tulika tänavasse bussirajalt.
Õigusabi.
Perekonnaõiguslike probleemide (elatise määramine, suhtluskorra määramine, elukoha määramine jms) puhul, saate abi siit:
http://www.puurits.ee
Hagide koostamine, konsultatsioonid, kohtus esindamine jms.
No see selleks. Lihtsalt pani imestama kodanike ennastsalgav ja -ohverdav tegutsemine ohtliku liiklushuligaani tabamiseks.
edit:
Ei situatsioon oli varem- Pärast endla ja Mooni risti foori tõmbasin paremale trolli rajale. Seal on kauplus, vist Lilleküla vms ning selle ees Mooni trollipeatuse juures ülekäigurada fooriga. Lisaks on seal trolliraja piiriks veel need pagana betoonist pätsikesed. Nii et läks veidi tihedaks jah. Teoreetiliselt võib seal ükskõik kuhu paremale pöörata aga see selleks.
triplekix kirjutas:Seal ei lähe parempööre tulika tänavasse bussirajalt.
See sõltub jah peatusest, mille ees sa just sattusid olema Kristiinele lähenedes. Kristiine Keskuse ees on küll võimalus Statoili paremale keerata ja enne seda peatuse juures vist parkimisalale? Omapärane elamus, kujutan ette.
-
- Tsikkel: Kawasaki GTR1000
- Tänatud: 6 korda
triplekix kirjutas:janis kirjutas:Huck kirjutas:Ei noh iga päev ikka juhtub midagi huvitavat.
Seal ei lähe parempööre tulika tänavasse bussirajalt.
Mis seal siis nii teistsugust et ei lähe? Kui tulikasse tahad keerata ja oled teises reas ning paremalt tuleb buss mis siis teed? jääd keset rida seisma ja lased bussi läbi samal ajal kui seljataga ristmikku kinni hoiad? Kui seal olekski nii et bussirajalt tulikasse ei tehta pööret siis oleks sõidu suunad ja rajad märgistus sellekohane, mida minu mäletamist mõõda polnud, see on vist väga vaieldav koht, aga tuleb välja et autokoolid käivad ikka seal kuna ARK eksamineerijad on seal läbi kukutanud inimesi.
Jutt siis käib Hipodroomi ristmiku poolt tulles Kristiine keskusele lähenemisest.
Seal on parempööre Sõprusele keelatud. Vanasti oli parempoolsel sõidurel märk, mis näitas, et lubatud nii otse sõita Tulika - Kotka tänava suunal, kui ka vasakule kesklinna suunduvale Endla tänavale.
Pärast ühissõidukite raja tegemist on aga sisuliselt keelatud Tulika tänavasse sõitmine sealt, sest
a) "suunad sõiduradadel" liiklusmärgid keskmises ja vasakus reas näitavad et tohid mõlemast reast ainult vasakule pöörata
b) parempööre Sõprusele on keelatud - ehk siis ühissõidukite rajale parempöördeks reastuda ei ole lubatud
Nii et loogiliselt ei ole ühtegi sõidurada, kust võiks Endlast tulles Tulika-Kotka peale minna. Kuigi sealt sisse sõitmine pole ka keelatud.
Aga mida meie foorumi sõiduõpetajad selle kohta ütleksivad?
-
- Tsikkel: Tuono
Elan ise Lillekülas ja läbin seda ristmikku koguaeg. Kui see uus liikluskorraldus sinna tekkis siis rääkis ka telekas sellest. Oli äkki saade Roolivõim? Seal räägiti et Tulikasse tuleb keerata keskmiselt rajalt ning kui paremalt tuleb samal ajal buss/takso siis pead lihtsalt seisma jääma ja keeramiseks võimalust ootama. Kes neil seal saates seda rääkis kahjuks ei mäleta.
-
Teema algataja
Kui saaks siis selle sinakashalli sedaani juhi, kes mu koera alla suutis ajada elamurajoonis, pirita-kose elamurajoonis(kus ka väga tihti kõnnivad teedel väiksed lapsed jms ja on ka põhjusega õuealaks märgitud), ning nahaalselt ka siis edasi kiirendas, kallaks bensiiniga üle ja paneks põlema.
/eeldasin, et sobib siia kuna teema pole siiski mida hälvik-autojuhid mootorratturitega teevad vaid üleüldine.
-
- Tsikkel: Suzuki Boulevard 1800 M109R
e-thug kirjutas:Kui saaks siis selle sinakashalli sedaani juhi, kes mu koera alla suutis ajada elamurajoonis, pirita-kose elamurajoonis(kus ka väga tihti kõnnivad teedel väiksed lapsed jms ja on ka põhjusega õuealaks märgitud), ning nahaalselt ka siis edasi kiirendas, kallaks bensiiniga üle ja paneks põlema.
/eeldasin, et sobib siia kuna teema pole siiski mida hälvik-autojuhid mootorratturitega teevad vaid üleüldine.
Bensiini kasuta ratta jaoks ja mine tee avaldus politseisse.
-
Teema algataja
Njah, soov ei ole isegi inimesele kriminaal asja kaela saada vaid puhas ausus ja vabandus oleks piisanud, kahjuks ei saa isegi seda, nüüdseks ilmselt kui suudaks leida selle auto ja saada ka inimest oma süüd tunnistama poleks probleem teha ka politsei avaldus, kust küll ilmselt abi pole oodata kuna sel teemal perekonna tuttavatest asjateadjad rääkisid, et koer peaks olema isegi ketis/rihma otsas, olgu kasvõi väike taskukoer. Kui keegi, kes reaalselt seadustikuga kursis on ja midagi oskab öelda sel teemal siis oleks väga tore.
-
- Tsikkel: Husqvarna 701 "Endu"
- Tänanud: 13 korda
- Tänatud: 71 korda
Ega koer ei tohi vabalt hulkuda jah, peab olema keti/rihma otsas, kinnises aias või raadiopiirdega ala sees. Väljaspool vabalt joosta laskmine on ebaseaduslik, aga otsest paragrahvi ma peast ei oska öelda.

Olen ise koera omanik ja tean täpselt, mis tunne Sul on.
Aga.
Lahtiselt jooksev koer on normi rikkumine. Koer peab olema paela otsas. Ja omanik vastutab selle eest, et koer lahtiselt ei lippaks. Kui koer lahti on, ja autoga kokku saab, siis koera omanik vastutab autole tekkinud vigastuste eest ning ühtlasi vastutab omanik ka oma koera edasise käekäigu eest. Kõlab julmalt, aga nii on.
Sõltuvalt auto ja koera suuruste vahest ei pruugi autojuht märgatagi, et koer põhja alt läbi käib. Näituseks - olen ise lasknud Land Cruiseri alt läbi keskmise suurusega lambakoera, kes jooksis nii ootamatult auto ette, et ma ei jõudnud isegi pidurdada. Mõtlesin veel, et nüüd on koer surnud ja autol vähemalt pamperi alumine osa katki. Tegelikult ei kostunud löögi häältki mitte. Ehk siis, kui ma sel hetkel poleks vaadanud teele vaid näiteks peeglisse või raadiot sättinud, poleks ma teadnudki, et koer põhja alt läbi käis. Miks seda räägin? Sinise sedaani juht ei pruukinud samuti märgata koera põhja alt läbi käimist. Kui ta aga märkas, siis oleks ta pidanud vähemalt veenduma, et koeral on omanik, kellele koera eest hoolitsemine üle anda. Kui omanikku ei ole, pidanuks ta sõltuvalt looma vigastustest osutama koerale abi.
Avaldus politseile? Jah, sündmuse fikseerimiseks kas või puhuks, kui koeral on (ravi)kindlustus. Võimalikud tulemused? Kui sinine sedaan ise ennast üles andma ei lähe, siis nulli lähedased. Taas kord kõlab julmalt, kuid isiklikult mina olen veendunud, et politseil ei ole ressurssi, et otsida sinise sedaani juhti, kes võib-olla märkas, et ajas koera alla. Ja isegi kui oleks, siis kõlab see veel julmemalt, kuid ökonoomsuse printsiibist lähtudes mina ei usu, et politsei sellega tegeleks. Sest aur, mis läheb sinise sedaani otsimisele ja kogu asja menetlemisele ei ole tasakaalus hüvega, mida ühiskond sellest saab.
Edit: Pirita-Kose on Tallinna haldusalas, eks? Kui jah, siis http://www.tallinn.ee/lemmikloom/Koerte ... se-eeskiri
-
Teema algataja
Avaldus ei ole seda väärt, tean isegi mis tunne võib autojuhil olla, kuna olen olnud samasuguses olukorras kus tõeliselt väike koer Citroeni alt läbi jooksis ja ei olnud mingit jälge, ega laksu, et ta pihta oleks saanud. Koera see tagasi enam nii või naa ei too ja tõeline kaotus on lihtsalt see, et teda enam pole, jäävad vaid mälestused ja teadmine, et koer vähemalt head elu elas ja surres kaua ei piinelnud. Samuti läbi mõeldes on täiesti võimalik, et autojuht lihtsalt ei kuulnud lööki kuna ka see tuli koera pea pihta auto tagurattalt.
Õuealas kiirust yletada ikka ei tohi. Poleks kiirust yletanud, oleks ehk koer elus.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.