Algaja soovib sõitmisel seltsi
Moderaator: Moded
Algaja soovib sõitmisel seltsi
Olen noor ja roheline tsiklisõitja ja tahaks rohkem sõitu käppa saada. Kas keegi viitsiks tulla Harjumaad ja Tallinna avastama ehk seltsis sõitma? Üksi veel ei kipu aga sõita tahaks väga. Mõtlen ikka seda, et mina oma tsiklil ja seltsiline omal
Alustaks juba tänase õhtuga!
Minevik: Suzuki GSF1100F
Minu esimene: Suzuki Freewind
Re: Algaja soovib sõitmisel seltsi
miu kirjutas:
Tean, tean seda teemat, aga vahe ongi selles, et olen ALGAJA, kelle eesmärk on rahulikult kellegagi tšillida, mitte lihtsalt ringi tuulata nii, et ma järgigi ei jõua, kuna olen ALGAJA!
ma arvan et pole hullu, tuled sõitma siis kui minek, mingi aeg oli ka üks roheline meitega ja polnud midagi viga kenasti jõudis sammu pidada, ega tavaliselt sõidetakse rahulikult
Tänasel õhtul on tõenäoliselt grupisõidu huvilised Driftersi korraldataval sõidul. Aga tule parem sinna kohale, seltsis segasem
Yerba kirjutas:Tänasel õhtul on tõenäoliselt grupisõidu huvilised Driftersi korraldataval sõidul. Aga tule parem sinna kohale, seltsis segasem
Hetkel veel sellisest grupikast ei ole huvitatud, meeldib teistsugune...
Tahaks ikka vähe privaatsemat ja rahulikku algaja sõitu.
aga sõida siis nädalake üksi siis julgust juba küll ma arvan ja siis tule punti sõitma
tee peal on üksi ohutum. Sõidad täpselt nii nagu oskused lubavad. Grupis sõit on üks närvidel mäng. Eriti viimastel sõidugrupis on möödasõitudega paras andmine.
ja ega isegi kui võtad kogenud mentori, siis ta ei oska sul taga sõites ka visuaali põhjal palju õpetussõnu anda. Oma tagumiktunnid tuleb ikka täis teha, et kogemus ja julgus paika saada.
Metsa lähed tiirutama või sporti tegema, siis on kaaslast vaja et keegi püsti aitaks kui kondi murrad või teadvuse kaotad. tee peal on ikka teisi liiklejaid kes märkavad, metsas aga võid kole üksi jääda omas hädas.
Ma saan aru, et siin on kõik juba kogenud sõitja. Aga kuna ma olen roheline ja pole veel seda kõva enesekindlust üksi sõitma minna, siis otsingi seltsilist, kes viitsiks ka rahulikult ringi sõita, et ma sellega oma enesekindlust kasvatada saaks. Tahtmine on suur, aga ikka väike värin on üksi sõitmise ees.
Eesmärki ongi peagi üks ja grupiti mööda ilma tuulata!
On olemas selline raamat nagu "Mootorratta ABC" (ei maksa ka palju). Seal on palju õpetliku sõidu ja muu tsikli eli jaoks. Loe see läbi, kui veel ei ole.
Ps: Ise alustasin ka kõigepealt raamatu lugemisega ja selle põhjal harjutamisega.
Parimatega
ziggy kirjutas:On olemas selline raamat nagu "Mootorratta ABC" (ei maksa ka palju). Seal on palju õpetliku sõidu ja muu tsikli eli jaoks. Loe see läbi, kui veel ei ole.
Ps: Ise alustasin ka kõigepealt raamatu lugemisega ja selle põhjal harjutamisega.Parimatega
loetud!
Mis seal ikka siis - tule tiksu meie kambaga (2 tsiklit) mõni õhtu kaasa. Eks siis saad pildi selgemaks, kas see pundiga sõit on just see, mis võiks huvitav olla.
Pane oma kontaktid siis mulle PSi. Sõidu alguspunt ja orienteeruv sõiduaeg ning kus sõita võiks üldse - linn, maantee?
kaoz kirjutas:Ma saan aru, et siin on kõik juba kogenud sõitja. Aga kuna ma olen roheline ja pole veel seda kõva enesekindlust üksi sõitma minna, siis otsingi seltsilist, kes viitsiks ka rahulikult ringi sõita, et ma sellega oma enesekindlust kasvatada saaks. Tahtmine on suur, aga ikka väike värin on üksi sõitmise ees.
Eesmärki ongi peagi üks ja grupiti mööda ilma tuulata!
Minul just alguses polnud seda enesekindlust, et grupiga sõitma minna . Selle asemel tiirutasin esmalt väikese liiklusega teedel, et ratast tundma õppida ja siis juba suundusin tänavatele, kus autoga sadu kordi sõidetud ja seega liikluskorraldus enam-vähem selge. Tasa ja targu tuli ka enesekindlus...
-
- Tsikkel: Päris mitu...
- Tänatud: 109 korda
No nii mehepojad....
Oleks ma Tallinnas, siis küll pikalt mõtlemist poleks Reede õhtu, tüdruk kutsub vaikselt sõitma.
No mida veel ma ei saa aru.
Algajal oleks parem kellegagi kahekesi sõita, kellegi järel. Vähem värki, mida jälgida, enne on kokku lepitud, et teine jälgib peeglist, kuidas sul läheb. Enda eest ja oma kogemusest räägin - mul pole siin ka kellegagi eriti sõita. Varem on saanud kogenud sõitja taga suht igale poole sõita, aga üksi ma nii julge pole. Kui miskit peaks juhtuma, on suts eba. Eriti kui ei tea helistades öeldagi, kus asud täpselt asud (GPS-i ei oma).
zirocool kirjutas:ma arvan et pole hullu, tuled sõitma siis kui minek, mingi aeg oli ka üks roheline meitega ja polnud midagi viga kenasti jõudis sammu pidada, ega tavaliselt sõidetakse rahulikult
Need paar sõitu kus ka mina osalenud on küll piisavalt adrenaliini pakkunud.
Esimene sõit läksid kohati kiirused päris mõnusaks ja kurved väga madalaks .
Samas olin ma grupi tagaotsas kus väheke kipub asi tulisemaks minema.
Teine sõit lõppes kui 1 kaasvõitlejatest kaotas oma peegli bemmi ukse külge.
Väga lõbus on olnud aga algajale tõesti ei julge soovita
Aga no ehk "tavaliselt" on rahulik olnud, ma ainult ühe sõidu ju täispikkuses kaasa sõitnud.
-
- Tsikkel: Aprilia Caponord
Ma võin küll Sinuga vahest ringi tuuritada, ainul,t et alates 8 st juunist, sinnani tööd ja tegemist palju.
-
- Tsikkel: Husqvarna TE610, Kawa VN740
- Tänanud: 41 korda
- Tänatud: 35 korda
Tallinn, kõikide võimaluste linn...
Impa Kulli Lohikäärme!
Yamaha TTR600 '00(panin risu)
KTM 620 LC4 '97(müüsin maha)
Kawasaki VN750 '87
Husqvarna TE610E '02
Suured tänud reimps´ile. Tuli ja tegi minuga asjaliku ringi!
Ja tänud teistelegi pakkujatele. Suhtleme ja sõidame veel
Unustasin lisada, et piduri ja siduri lingid said ka tänu talle õige nurga alla ja ranne ei väis enam nii palju
Päike tuli ka välja
Kui ilm hea, siis olen sõitudele avatud kelle 18.st õhtul (argipäeviti)
ziggy kirjutas:On olemas selline raamat nagu "Mootorratta ABC" (ei maksa ka palju). Seal on palju õpetliku sõidu ja muu tsikli eli jaoks. Loe see läbi, kui veel ei ole.
Ps: Ise alustasin ka kõigepealt raamatu lugemisega ja selle põhjal harjutamisega.Parimatega
Kuskil netis pole seda yleval?
Apollo raamatupoest ei leidnud.
Kahjuks ei tea küll. GOOGLE ei paku ka midagi asjaliku. Kas üritad metsa säästa, et ei raatsi 100 eeku raisata. Krt ma ei mäletagi kus minu raamat on muidu võiksin seda ka laenata, sest ei loe seda ju rohkem kui korra:D
-
- Tsikkel: Ducati
- Tänanud: 3 korda
- Tänatud: 11 korda
Silver18 kirjutas:Apollo raamatupoest ei leidnud.
Võin enda "Mootorratta ABC" ka välja laenata, kui huvi kellegil, aga tahaks ikka tagasi
Asun Nõmme kandis Tallinnas, anna PS teade.
Ja samas tänud annukale, kellega sai pühapäeval pikk ja väga õpetlik ring tehtud. Mu kogemuste pagas aina kasvab. Hea, et on inimesi, kes algajatega tegelda viitsivad.
kaoz kirjutas:Asun Nõmme kandis Tallinnas
Muide, kui tahad vaikselt ka proovida sõitmist näiteks metsa-kruusa teedel siis anna teada Ise ka Nõmmekas...Hiiul täpsemalt.
Freewind on ju loodud asfaldile kui ka metsa-kruusa teedele, kasvõi siin Pääsküla/Männiku metsa all tsipa töristada või tsipa pikem ring ettevõtta.
// Endised: GasGas FSE450 ; Honda XL600V "Transalp" aka Tuuli ; Dnepr MT10-36 aka Milvi ; Sherco SEF-R 300
õhtust. praegu mõtlen, et homme tõotab vaba päev tulla, kui ilm on enam-vähem soodne, siis ilmselt lähen isegi kogemusi saama ning oskusi lihvima ehk siis sõitma.
hea meelega võiks siis ka mitmekesi sõita. tunnistan ausalt, et olen samuti algaja, seega vähemalt tempo tõenäoliselt ehk sobiks, samas õpetada pole mul veel juskui mittemidagi, võin ainult meelde tuletada õpetajate juttu .
niiet kui kuidagimoodi ilm ja pakkumine kokku peaksid sobima, siis võiks (näiteks) viimsi (või kuhuiganes) poole vurada küll kasvõi hommiku-lõuna paiku juba.
ise olen nõmmelt ja kontakti saab ylari86[at]gmail[punkt]com või viis kuus kaks üks kuus kuus kaheksa kuus.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.