Käega tervitamisest.

Otsustasid endale mootorratta load teha ja mootorratturiks hakata? Räägi siin kõigest, mis on seotud mootorratta lubade, eksamite, koolituse, lihtsalt tsiklisõidu või liikluse ja seadustega. Kindlustusest räägi ka siin.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

motoratsutaja
Tsikkel: Yamu FJR 1300, Yamu WR 450
Tänatud: 1 kord

Re: Käega tervitamisest.

Lugemata postitus Postitas motoratsutaja »

Ega alati ei jõua jah käppa visata, kas ei märka teist ratturit, või parasjagu käiguahetus ja siduri linki rebimine käsil. Kui käpa ei saa visata, siis noogutada peaga saab ikka. Rollerimeestele viskan ka käppa vastu pole probleemi. Õppesõitjatele olen ka käppa visanud aga vähesed viipavad vastu ja kui meenutada oma õppesõitu, siis ei mäletagi kas sattusin mõne ratturiga kuskil kokku ja kas viipasin vastu :roll: aga seda ei saa õppesõitjale pahaks panna, lenksus tegemist küll ja jõuab ka seda käppa visata pärast küll ja veel.

Yaaa-maaa-haaa......
Kasutaja avatar

margus014
Tsikkel: Suzu DR-Z400
Tänanud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas margus014 »

Mul söiduöpetaja, kohe kui tsikklit nägi, ütles mulle raadiosaatja abil kiivrisse, et tsikklimehi tuleb tervitada! Ja seda ütles ta iga kord :)

Kasutaja avatar

rannamees
Tsikkel: FZS 1000
Tänanud: 414 korda
Tänatud: 80 korda

Lugemata postitus Postitas rannamees »

Täna hommikul Tln-Narva maanteel, tervitasin loomulikult tsikliga politseinikku. Tervitati vastu ka :bsmile:

Pilt
Kasutaja avatar

chaga
Tsikkel: Yamaha XV700

Lugemata postitus Postitas chaga »

õppesõitjatega on selline lugu jap, et enamasti nad ei julge lehvitada vastu aga kui neid tervitada siis taga autos sõitev sõiduõpetaja tervitab suht alati vastu :bsmile:

õige mees joob nii palju alkoholi, et ta suudab hiljem ära viidud taara eest pere ära toita

Siller
Tsikkel: Rattatu

Lugemata postitus Postitas Siller »

chaga kirjutas:

õppesõitjatega on selline lugu jap, et enamasti nad ei julge lehvitada vastu aga kui neid tervitada siis taga autos sõitev sõiduõpetaja tervitab suht alati vastu :bsmile:

Kui isegi kunagi ammu õppesõitu tegin, siis ei olnud sellistest traditsioonidest ka aimu, kui ma tsikliga õppesõidul olles tervitati.
Ei saanud kohe aru, mida see viipamine tähendab.
Kuid mina viipan küll õppesõitjatele, teeb neil ka tuju heaks.

viisard

Lugemata postitus Postitas viisard »

Siller kirjutas:
chaga kirjutas:

Kui isegi kunagi ammu õppesõitu tegin, siis ei olnud sellistest traditsioonidest ka aimu, kui ma tsikliga õppesõidul olles tervitati.
Ei saanud kohe aru, mida see viipamine tähendab.
Kuid mina viipan küll õppesõitjatele, teeb neil ka tuju heaks.

Kui ise eelmisel aastal veel õppesõitu tegin, siis vähemalt korra (võimalik, et teistel kordadel lihtsalt ei märganud, mis toimub) tervitati ka mind - tegin sarnase viipe ka vastu. Päris kaua oli veel hea tuju sellest. :bsmile:

koi
Tsikkel: GL 1800
Tänanud: 62 korda
Tänatud: 37 korda

Lugemata postitus Postitas koi »

Õppesõitjaid-vestikandjaid tervitan alati, ka mööda sõites. Ei ootagi nendelt vastu viipamist.
Kui kiirus juba üle pooleteistsaja, eriti ei kipu kätt tuulde tõstma. Kui, siis randmest veidi. Kiirendajad ja rinkal murdjad võibolla suudavad ka kahega algavatel kiirustel kätt tuulde kergitada?

Nii loll pole keegi, et teisi õpetada ei oskaks.
Kasutaja avatar

Antik
Tsikkel: rat-ta-ta

Lugemata postitus Postitas Antik »

minu jaoks üks huvitav faktor on veel need tegelased, kes autoroolis vastu tulles tervitavad. pole suutnud kunagi ühelegi vastu viibata, kuna: 1. märkan seda alati liiga hilja. 2. esimene mõte käib peast läbi, et kes see oli, kas mõni tuttav, et tervitas?! Peale seda alles torkab pähe, et ilmselt mootorrattur :)

üks huvitav kontingent on veel need tegelased, kes teevad kõik võimaliku, et auto tagaismelt läbi lahtise akna lehvitada.. saan aru et vb jälle motomees, aga käsi ei tõuse vastu lehvitama, kui näed et lehvitajal teises näpus õllepurk vms ja on näha et pole just kõige kainemas olekus :)

Yamaha YZF1000R Thunderace '96 (Hooajad 2007;2008) --> Kawasaki ZX9R Ninja '94 (Hooaeg 2009) --> Kawasaki ZX10R Ninja '05 (Hooajad 2010; 2011; 2012) --> Yamaha YZF-R1 '04 (Hooaeg 2013)

triplekix
Tsikkel: Suzuki GSX-R 1000 K8 2008a.
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas triplekix »

Masendav, väga masendav.

Kui sa ikka kõike oskad, siis ei ole karta miskit.

Õigusabi.

Perekonnaõiguslike probleemide (elatise määramine, suhtluskorra määramine, elukoha määramine jms) puhul, saate abi siit:
http://www.puurits.ee
Hagide koostamine, konsultatsioonid, kohtus esindamine jms.

kr0om

Lugemata postitus Postitas kr0om »

Linnas jah on arusaadav et on vähem viipamist. Samas näiteks kuskil räpina metsade vahel joristades näed ükssilma eemalt tulemas, siis mõlemal käpad püsti juba kaugelt ja kohe kergem olla.

liiisa

Lugemata postitus Postitas liiisa »

Koolis juba taoti pähe, et käpp püsti, kui ratas vastu tuleb, AGA mitte ARKi sõidul(nii igaks juhuks) (crash) .
Niisiis sai oma 5-6x teisi vestikandjaid linna peal tervitada ja ka 3-4x vanadele kaladele sõrmi kergitada:)
Eks õpetaja oli ka suht õhinas, kui nägi kedagi tulemas, hoiatas kohe varakult. Õpetajal ka alles uus asi, esmakordselt koolitas tsiklijuhte;)
Maanteel siiani kõik vastu tervitanud, isegi vanad habemes papid sääreväristiga :bsmile:

kolekoer

Lugemata postitus Postitas kolekoer »

koi kirjutas:

Kui kiirus juba üle pooleteistsaja, eriti ei kipu kätt tuulde tõstma. Kui, siis randmest veidi. Kiirendajad ja rinkal murdjad võibolla suudavad ka kahega algavatel kiirustel kätt tuulde kergitada?

Mõned nädalad tagasi oli tiba kiire koju ( korvpalli finaalmäng algamas :)). Lõpetasin just möödasõidu paarist autost. Kiirust ehk sellel hetkel ehk mingi 150. Ennem möödasõitu vaatasin veel korralikult ikka peeglisse ka - kedagi polnud. Ja kui oma ritta tagasi sain lendas minust nigu sittuvast kassist mööda mingi 2-rattaline( kiirust pakkun mingi 200 jagu). Üle õla kerkis rusikas, 2 "hevinäppu" püsti. Respect.
Ja ärge hakake oma võltsmoraali siia nüüd pritsima :lol:

Kasutaja avatar

Thesaarlane
Tsikkel: Kawasaki 636

Lugemata postitus Postitas Thesaarlane »

Kuidas te autojuhte tänate, kes teile suunaga märku annavad, et mine mööda või et sõidavad peaaegu kraavis, et sa mööda saaksid ?
Mina viskan lihtsalt käpa püsti kui olen oma reas tagasi.

Kasutaja avatar

bigdog
Tsikkel: HD
Tänanud: 15 korda
Tänatud: 10 korda

Lugemata postitus Postitas bigdog »

Thesaarlane kirjutas:

Kuidas te autojuhte tänate, kes teile suunaga märku annavad, et mine mööda või et sõidavad peaaegu kraavis, et sa mööda saaksid ?

Rahvusvaheliselt tunnustatud tänuavaldus on vaheldumisi suunatuled või ohutuled kolm-neli vilgatust. Paljud ratturid Euroopas sirutavad ka jala korraks välja.

Your choice is Your half chance.
Kasutaja avatar

bitter
Tsikkel: EXC400
Tänanud: 105 korda
Tänatud: 97 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas bitter »

bigdog kirjutas:

...Rahvusvaheliselt tunnustatud tänuavaldus on vaheldumisi suunatuled või ohutuled kolm-neli vilgatust. ...

See 3-4 vilksu on vist eriti pikkade juhtmetega juhtidele. Normaalsetele peaks ühest korrast piisama.

kolekoer

Lugemata postitus Postitas kolekoer »

Thesaarlane kirjutas:

Sama siin. Suundadega "vehkimine" tundub rattal kuidagi nõme. Autoga jah, aga rattal ikka käpp üle õla. Samas need kraavis sõitjad on ka huvitav kontingent. Isegi kui ei taha, siis selle paremalt teepeenralt üles keeratud kivirahe eest polegi muud pääsu, kui ennast võimalikult kiiresti mööda pressida. Rattaga veel (ruumi rohkem, kiirendus parem) aga autoga ajab vahel ikka päris marru. Sõitku ikka teepeal :lol:

Kasutaja avatar

indumen
Tsikkel: Yamaha MT-10, 2017
Tänanud: 23 korda
Tänatud: 45 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas indumen »

bigdog kirjutas:
Thesaarlane kirjutas:

Rahvusvaheliselt tunnustatud tänuavaldus on vaheldumisi suunatuled või ohutuled kolm-neli vilgatust. Paljud ratturid Euroopas sirutavad ka jala korraks välja.

mu rattal näiteks polegi ohutulesid :D ise autoga liigeldes ratturitelt ei ootagi mingit tänamist, ilmselt niigi tänulikud kui ohutult mööda saavad :D samas kui igaüks erinevalt võimleb peale möödasõitu võib arusaamatuks jääda tema tegevuse eesmärk :D

98% of the teenage population does or has tried smoking pot. If you're one of the 2% put this in your signature

kontakt nr. +372 52 58 244
Kasutaja avatar

konstruktor
Tsikkel: Kawasaki EN500

Lugemata postitus Postitas konstruktor »

Antik kirjutas:

minu jaoks üks huvitav faktor on veel need tegelased, kes autoroolis vastu tulles tervitavad. pole suutnud kunagi ühelegi vastu viibata, kuna: 1. märkan seda alati liiga hilja. 2. esimene mõte käib peast läbi, et kes see oli, kas mõni tuttav, et tervitas?! Peale seda alles torkab pähe, et ilmselt mootorrattur :)

Noh, mina olen üks neist kes autoroolis olles ka tsiklistidele käppa viskab. Mõni, kes märkab, on vahel ka noogutades vastanud. Võibolla on ta samas märganud ka minu kadedusest rohelist nägu seal rooli taga sel hetkel. Lapsed juba teavad mu harjumust ning õhutavad tsiklisõtjat nähes:"Ema, viska nüüd kulpi ka!"

Äännn
Tsikkel: Kawasaki KLE500

Lugemata postitus Postitas Äännn »

konstruktor kirjutas:
Antik kirjutas:

Noh, mina olen üks neist kes autoroolis olles ka tsiklistidele käppa viskab. Mõni, kes märkab, on vahel ka noogutades vastanud. Võibolla on ta samas märganud ka minu kadedusest rohelist nägu seal rooli taga sel hetkel. Lapsed juba teavad mu harjumust ning õhutavad tsiklisõtjat nähes:"Ema, viska nüüd kulpi ka!"

Ma tervitan ka autoroolis, käsi lipsab kohe üles, aga tsiklistid ei märka mu arust üldse (vahet pole). :)

Kasutaja avatar

miu
Tsikkel: Ducati
Tänanud: 3 korda
Tänatud: 11 korda

Lugemata postitus Postitas miu »

Panthera kirjutas:

Mõnikord, kui hea tuju on, lehvan tsiklitele ka siis, kui jalutan tee servas :mrgreen:

Mul on paar korda ette tulnud, et tsiklit nähes tõstan kõnniteel automaatselt käe. Hetk hiljem jõuab kohale alles, et ma ise jala liigun ju. :wack:
Loodetavasti keegi mind päris opakaks pole pidanud sellepärast. :roll:

Midnight bugs taste best.
Kasutaja avatar

Thesaarlane
Tsikkel: Kawasaki 636

Lugemata postitus Postitas Thesaarlane »

kolekoer kirjutas:
Thesaarlane kirjutas:

Sama siin. Suundadega "vehkimine" tundub rattal kuidagi nõme. Autoga jah, aga rattal ikka käpp üle õla. Samas need kraavis sõitjad on ka huvitav kontingent. Isegi kui ei taha, siis selle paremalt teepeenralt üles keeratud kivirahe eest polegi muud pääsu, kui ennast võimalikult kiiresti mööda pressida. Rattaga veel (ruumi rohkem, kiirendus parem) aga autoga ajab vahel ikka päris marru. Sõitku ikka teepeal :lol:

mulle tundub ka, et need vähe soojad peast. Tsiklil oleks nagu vilkurid, et autod tõmbavad paremale kohe. Minu poolest ka sõitku edasi tee peal. Tavaliselt ootangi auto taga seepärast, et auto tuleb vastu. Ja see möödasõit ei võta ka nüüd nii kaua, et tee oleks vaja 3-realiseks teha.
Aga rekkajuhid on küll lahedad tüübid. Näitavad suunda, et mine mööda - möödun ja tänan ning mõni laseb tuutu.
Ma läheks nendest mööda nagu USA filmides käega üles alla ( vt: 1:35 - 1:45 - )

Jõudu

Kasutaja avatar

reinz
Tsikkel: Kawasaki ER-6N

Lugemata postitus Postitas reinz »

üldjuhul ikka üritan tervitada köiki tsikliste, rolleritega pole vaeva nägema hakanud ja möödasöitu soodustavaid autojuhte olen tänanud nii kuidas just ette tuleb, kas jalaga, suundade vilgutamise vöi ohukatega, käega pole vist ette tulnud :wack:

Pilt

rhannes
Tsikkel: Yamaha fazer1000

Lugemata postitus Postitas rhannes »

Ise tervitan teeääres kiirustmöötvaid politseisi ja alati on ka söbralikult vastus tulnud. Mölemal pisike irve suunurgas. :D

petz
Tsikkel: KMZ sidecar, Super Tenere
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas petz »

...ja eile õhtul tervitasin autoga sõites valga - uulu maanteel remonditaval teelõigul liikust reguleerivat töömeest. mehe tülpinud nägu muutus seepeale palju rõõmsamaks.

Tix
Tsikkel: Dr800, KMZ

Lugemata postitus Postitas Tix »

Suht võõras see teema mulle veel aga kui olukord lubab olen üritand ikka tervitada teisi. Lahe komme :bsmile:

BlackOut
Tsikkel: Derbi Senda R DrD Racing '06

Lugemata postitus Postitas BlackOut »

ise mopeedijuht ja tervitan iga kaherattalist vastu. vahel on jäänud tervitamata, sest märkan teist ratturit liiga hilja.

See pole minu allkiri.
Kasutaja avatar

Habib
Tsikkel: Suzuki V-Strom

Lugemata postitus Postitas Habib »

Oi kui väga see teema tahaks fleimi alla omade sekka üle kolida.. :roll:

Lambad on siin ja... lambad on sääl...

röyksopp
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas röyksopp »

Lugesin ka käega tervitamisest paar nädalat tagasi (olen mopeedisõitja napp paar kuud) ja sealt alates olen selles osas tähelepanelik olnud ja ise esimesena viibanud. Vastu ei ole viibatud. Siis aga sõitsin eile Vorbuse kandis kruusateel ja tee ääres kõndiv tüüp lehvitas. Ma ei taibanud reageerida, noogutasin igaks juhuks vastu. Igatahes sain elu esimese viipe jalakäijalt:)
Või siis pidas ta mind mõneks tuttavaks... :lol:

ainarh

Lugemata postitus Postitas ainarh »

Eks vanemad tsiklistid peavad meeles ikka noorte mopeedi- ja rollujuhtide ohtust, ega hakka neile käega tervituseks vehkima. Mõni mopeedijuht läheb äksi selle tervitamisega ja kui biitseps ka väike veel, võib juhitavuse kaotada ja kukkuda. :lol:

Kasutaja avatar

Mhhh
Tsikkel: Mini&GPZ305

Lugemata postitus Postitas Mhhh »

Nüüd sain lõpuks masina sõidukorda. Viibutanud olen kõikidele kaherattalistele. Vastu ei ole viibutanud vaid rollerijuhid ja osad chopperimehed.

Vahepeal tekib imelik tunne suunamärguannet andes (kätt viibutades, kuna masinal pole ette nähtud suunatulesid), et vaadatakse, justkui ma "tervitaks" neid :wack: .

Mini (Riga 30) chopper & Kawasaki GPZ305->
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”