Piipzu fotokoolitus vol 1 → Re: Kes tahab saada fotokoolitust? (küsitlus)
-
Teema algataja - Soe ja sõbralik
- Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
- Tänanud: 140 korda
- Tänatud: 367 korda
- Kontakt:
Re: Kes tahab saada fotokoolitust? (küsitlus)
Hind saab olema selline et see oleks mulle kasulik, loomulikult Kuid kindlasti oluliselt odavam, kui teised.
Juba sellepärast, et mul pole kogemust nii palju ning minult vast ei saa nii palju oodata, kui seda mõnel ametlikult registreeritud koolitusel.
Kuid ma ei tahaks uskuda, et mul midagi rääkida pole, või et meil klassiruumis midagi koos teha pole.
Lisaraha üritame me kõik teenida ja minu ratas nutab uue PowerCommanderi järele (see on veel earldi teema, kuid hetkel valgust kartev).
Siin privas ka juba isikutega rääkinud ja olen juba ka tehnilisi soovitusi saanud, seega mainiks ära enda "karjääri".
Kuni ütleme 2000 aastani sai fotondusega tegeletud halli-massi stiilis ehk siis autorezhiimi nupp peale ja tuld. Kasutan seda võtet siiani, kui jutt käib mingitest motomatkadest või suurematest läbudest.
Siis hakkasin huvituma kaameratest, millel saab ka ise funktsioone muuta. Kuid ega seegi kohe mind koolitustele ei viinud, üritasin algul ikka ise endale asju õpetada. Asi lõppes sellega, et kuskil 4 aastat tagasi käisin kahel erineval Eestis asuval fotokoolitusel, ostsin (ja ostan siiani) kirjandust ja lasin endale selgeks teha, et kõik see, mis ma ise omaarust õigesti tegin, polnud tegelikult üldse õige ja sain teada, mida kõike mu kaamera tegelikult veel oskab. Ning et kui palju parem on ikkagi Manuaalrezhiim automaadist. Ning et automaatrezhiim pole üldse tegelikult nii lihtne, eriti, kui mingit kindlat tulemust ootad. Mul vist isegi kuskil kapis need tunnistused alles.
Ja siis teiseks peaks mul see aasta lõppema veel kolmaski kursus, mis on natuke põhjalikum - http://www.nyip.com - The Complete Course of Professional Photography, mis on küll sama asi, mida ma juba õppinud olen, kuid nii puust ja punaseks, et enam puisemaks ja punasemaks minna ei saa. Kordamine on tarkuse ema Tänu nendele koolitustele ja muidu raamatupoodidele on mul piisavalt materjali, et koostada ise mingi väike plaan.
Mis puutub veel erasõnumite kaudu tulnud infot, siis ma ei eelda, et kõik, kes peaksid olema kursusest huvitatud, on minu jaoks "lihtsad" tegelased. Pigem vastupidi, ma oleks üliõnnelik, kui inimesed teeksid minust endast oluliselt paremaid pilte. Sest minnes algusesse tagasi, tehnikal on tegelikult kõige väiksem osa ilusa pildi juures. Kui pea võtab, siis tee kasvõi moblaga pulitzeri väärilisi pilte. Ning ma üritan lihtsalt juhtnöörid kätte anda. Pilte teete teie, mitte mina