Õnnetused mootorratastega

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

sepp
Tsikkel: r6, cbr,Buell, Night rod,Gessu
Tänanud: 162 korda
Tänatud: 89 korda

Re: Õnnetused mootorratastega

Lugemata postitus Postitas sepp »

rein113 kirjutas:

mis valge puru seal tee peal on, kas liiv (õnnetuses kaasa aitaja?) või päästjate pandud absorbent?

päästjate sodi.

Kasutaja avatar

õemehe õemees
Tsikkel: Freewind

Lugemata postitus Postitas õemehe õemees »

Algaja seisukohalt on teinekord kallutamiseks lihtsam vastasküljelt lenksu peale tõmmata, kui kurvipoolt lükata. Ka nõuab kohati päris suurt pingutust teadvustamine, et tegelikult on kallutamise ruumi veel maa-ja-ilm. Ning lõpuks low-side peaks ikka ohutum olema kui autoga laupa kokku panna ...

Ma saan aru, et laibarauad antakse siis, kui end peaaegu surnuks sõidad, aga kas kukkumispunne antakse ka stiili eest, või lihtsalt iga korra eest üks?

Julge
Tsikkel: HD VRSCDX Night Rod Special
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Julge »

Ma arvan, et kõikvõimalike "vastukeeramise" ja "lenksuotsa lükkamise" juttudega ajate siin algajad ratturid ainult segadusse. Minu soovitus on kõigile üks (sõltumata rattast) - minge Aravete või Rapla kardirajale ja laske seal paar tundi ringe oma tsikliga. Siis saate ise aru, kuidas üks või teine juhtimisvõte ratta käitumist mõjutab. Kuigi jah, kui kogemusi rohkem, siis võib lenksuotsa kurvile vastas suunas lükkamine teinekord ära küll päästa...

Olen ka täiesti nõus, et enamus kurvidest väljasõite juhtub seetõttu, et ei julgeta kallutada, mitte seetõttu, et ratas alt ära kallutatakse. See viimane võib juhtuda vaid siis, kui rehvide/tee temperatuur on liiga madal või teel on mingit sodi/õli. Korralikult kuival ja soojal asfaldil on pidamist oluliselt rohkem ja ratta saab kõvasti rohkem kaldesse lasta, kui algaja juht arvatagi oskab. Aravetel sain mina oma FZS600 jalarauad maha igal juhul...

Aga see Türisalu panga S on muidugi üsna "tricky" kurv seal. Läheb nagu järsku üsna äkiliseks. Olen seal isegi paaril korral üllatuslikult oma V-Rodi jalarauad sädemeid pilduma saanud...

Ja õnnetusse sattunule kiiret paranemist ja edukat harjutamist kardiradadel!

Julge
PS. Kallutamise "ruumist" veel nii palju, et kui kunagi sõbra bike'iga Saugas omast arust hullult kihutasin ja põlve "peaaegu maha" panin ja siis pärast tsikli omanikult küsisin, et kas oli ka uhkelt kaldes? siis tuli vastuseks minu ego purustav "Mis kaldest Sa räägid..." ;-) Nii et ruumi on.

Viimati muutis Julge, 18 Mai 2010, 14:53, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar

sepp
Tsikkel: r6, cbr,Buell, Night rod,Gessu
Tänanud: 162 korda
Tänatud: 89 korda

Lugemata postitus Postitas sepp »

Julge kirjutas:

Aravetel sain mina oma FZS600 jalarauad maha igal juhul...
Julge

Lahjalt paned,sitaks olen pettunud Sinus.
õiged mehed nagu korke ntx.. on korduvalt kallutanud aravetel nii,et õlg ja kiiver käivad ka vastumaad... oma jalaraua jutuga Sa siin feimi ei saa :mrgreen:

Julge
Tsikkel: HD VRSCDX Night Rod Special
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Julge »

sepp kirjutas:
Julge kirjutas:

Aravetel sain mina oma FZS600 jalarauad maha igal juhul...
Julge

Lahjalt paned,sitaks olen pettunud Sinus.
õiged mehed nagu korke ntx.. on korduvalt kallutanud aravetel nii,et õlg ja kiiver käivad ka vastumaad... oma jalaraua jutuga Sa siin feimi ei saa :mrgreen:

Ma kohe arvasin, et sa võtad sõna mu posti peale. Ma küll arvasin, et tood selle vana "Julge viskas peale R1 proovimist Harrika suure vihaga külili" jutu üles... ;-) Aga ma ei hakanud Aravetel õla/küünarnuki/kiivriga proovima. Seda tegin ikka õigel ringrajal Saugas... :-) :bsmile:

Kasutaja avatar

max07
Tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas max07 »

Julge kirjutas:

Aga see Türisalu panga S on muidugi üsna "tricky" kurv seal. Läheb nagu järsku üsna äkiliseks. Olen seal isegi paaril korral üllatuslikult oma V-Rodi jalarauad sädemeid pilduma saanud...

See norm koht jh, eriti algajale :). Algab mõnusate laugete kurvidega, kus sõitmine täitsa välja tuleb ("omaarust") ja hoog vaikselt suuremaks läheb ja siis lõpeb suht järsu üleminekuga ja (crash) . Ise sai see S mingi 2 või 3 aastat tagasi otseks sõidetud ja seal olevas kraavis ja võsas haljastustöid tehtud. Olin suht teist korda rattal ja tegin algajale kohase vea, et kiirus tundus liiga suur, kurv liiga järsk, siis pidur ja lehva-lehva mats ja maa ühendus.
Aga jh, kui eluvaim sisse jääb siis hea õpetus kogu eluks ja enam kurvis naljalt pidurit ei puutu :)

Live To Ride- Ride To Live.
http://www.motoservice.ee
Kasutaja avatar

Thesaarlane
Tsikkel: Kawasaki 636
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Thesaarlane »

Ise sain ka esimesel hooajal sama viga tehtud. Oli tulemas S-kurv ning esimene kaar tuli ilusti, kuid siis ei jõudnud püsti ja teisele poole kaldu ning läks asi kraavi poole. Automaatselt hakkasin jalga välja sirutama ( nagu krossikatel ). Kuid siis julmalt surusin kurvi suunas olevat lenksu ette ja samal ajal väga õrnalt pidurdades ( jh tean, et vale tegu :) ) Ja sain ära keeratud aga üle muru sõites. Kraavist oli puudu üks 20-30 cm.
Mina ütleks, et mul aitas vastukeeramist harjutada roller. Alguses tundus vastu igasugusele loogikale kui raamatust lugesin, kuid siis kui proovisin tee peal. Oh kus viskas kreeni kohe.
Nii et harjutage millegi muuga. Veloga ma pole proovinud.
Endal plaanis minna Veldi koolitusele.
Oskate soovitada või on survival parem ?

mikkma
Tsikkel: aprilia tuono1000R

Lugemata postitus Postitas mikkma »

Veldi koolitus on väga asjalik, julgen soovitada

Kasutaja avatar

ishijupp
Tsikkel: BMW R1150R , K-650
Tänanud: 11 korda
Tänatud: 8 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas ishijupp »

Survival on väga asjalik, julgen soovitada ;) Tegelikult pole kuulnud, et s*tta sellestiililist koolitust pakutaks, osavõtjad kõik kiidavad oma... Suurim viga pole mitte niru koolituse valimine, vaid minemata jätmine.

oxide
Tsikkel: rsv4
Tänatud: 8 korda

Lugemata postitus Postitas oxide »

see kurv on seal väga salakaval.väga pikalt kestab see kurv seal.jõudu paranemisel,tundub muidugi ,et tehnika kannatas seekord rohkem.

Kasutaja avatar

Sadness
Tsikkel: Mutt
Tänanud: 5 korda
Tänatud: 7 korda

Lugemata postitus Postitas Sadness »

Sain pärast 10 a vahelduva eduga tsiklil kulgemist oma esimese "linnukese kirja". Ületasin Tartus Riia-Puusepa risti suunaga Maarjamõisa poole, jõudsin üle risti, vasakult ilmus minu jaoks ootamatult (mingi suurem masin piiras vaadet) üks vasakpööret tegev sõiduauto. Oleks jõudnud paremalt ümber põigata või vaikselt pidurdada, aga refleks oli muidugi esipidurit tõmmata ja külili ca 30-40 km/h kiiruselt olingi.

Tsikli esiosa on räsitud (pidur lännu, tuli katki, lenks kõver jne), endal küünarnukid ja parem puus marraskile hõõrutud, tuju loomulikult null astmes miinus lõpmatus.

Muidu poleks ehk hakandki seda juttu siin veeretama - suht oma lollus (liiga uljas kiirendamine ja totter reaktsioon), aga tahaks korrata kogemuse põhjal üle ammuöeldut: KANDKE TSIKLIGA SÕITES SOBIVAID RIIDEID JA KAITSMEID!, mitte plätusid ja havai särki. Tänu põlvekaitsmele (serv puruks) pääses põlv kriimuta. Küünarnukkidele langenud litakast võttis suurema osa enda kanda tagi (nukikaitsmeid küll pold). Saapad aitasid jalgadel kriimudeta pääseda. Kui oleks veel olnud seljas küünarnukikaitsmetega jope (aga mitte ei taha palavaga sellist kanda) ja puusakaitsmetega püksid (mida pole jõudnud veel soetada), siis ilmselt üldse ei veritseks siin praegu.

Üks tobe asi veel - suitsetamine võib vahel siiski kasulikuks osutuda. Nimelt võttis osa puusale langenud hõõrdumisest endale Zippo tasku.

Turvalist kulgemist!

Sadness
(nüüd mõnd aega vaid neljal rattal - õnneks küll mitte ratastoolis)

----
Voshod 3M "Freyja"~Jawa 638 "Punane Needus"~Iž Planeta 5 "Sarvik"~ Kawasaki EN500 Vulcan "Etna"~(Yamaha XTZ Super Ténéré "Rühkija")~Suzuki LS650 Savage "Putukas"~Mutt Mushman "Krants"
Kasutaja avatar

tali
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 12 korda

Lugemata postitus Postitas tali »

Suht õnnelik laks. Kiiret paranemist! :bsmile:

18-aastane pereliige: "Äratuse helin on see n..ss, mis sul magada ei lase". :)
"Takahashi on küll aeglane, aga see-eest kukub tihti." H. Kender, Viasat Sport Baltic, Malaisia Moto2
PS! Klausen/Kender Viasati tagasi!

intz
Tsikkel: V POWAA
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas intz »

Sadness kirjutas:

aga refleks oli muidugi esipidurit tõmmata ja külili ca 30-40 km/h kiiruselt olingi.

Otse sõites? Kas see on mingi tsopperispetsiifiline omadus või oli märg või kaevukaas vms? Mulle senise kogemuse põhjal tundub väga keeruline esiratast kuiva ilmaga otse sõites lohisema saada. Head paranemist/remonti.

Ise tegin eile selle suve napikaima, soov oli rida(rada?) vahetada, suund sisse, silmasin korra peeglit, ei olnd seal kedagi. Samaaegselt manöövriga hakkasin üle õla vaatama kui järsku avastaisn, et kõrval auto (v.o. tuli ülejärgmisest reast sinna või ma lihtsalt ei märganud, kissitasin just vastupäikest ka, et märke vaadata). Õnneks jõudsin napilt-napilt reageerida ja ei vajunud talle lihtsalt selga. Ei tea, kas see juht üldse märkaski midagi, signaali vähemalt ei lasnud. Aga meelde jäi, et 1) peeglitest alati ikka ei piisa ja 2) tasub ikka enne liikuma hakkamist pilk üle õla visata, mitte samaaegselt.

Kasutaja avatar

Sadness

intz kirjutas:
Sadness kirjutas:

aga refleks oli muidugi esipidurit tõmmata ja külili ca 30-40 km/h kiiruselt olingi.

Otse sõites? Kas see on mingi tsopperispetsiifiline omadus või oli märg või kaevukaas vms? Mulle senise kogemuse põhjal tundub väga keeruline esiratast kuiva ilmaga otse sõites lohisema saada.

Tõenäoliselt üritasin samaaegselt piduri tõmbamisega paremalt mööda põigata ehk väänasin lenksu sinnapoole. Tee oli kuiv ja puhas.

Nagu tavaliselt - tihendi probleem. Istme ja lenksu vahelise tihendi siis. :P

----
Voshod 3M "Freyja"~Jawa 638 "Punane Needus"~Iž Planeta 5 "Sarvik"~ Kawasaki EN500 Vulcan "Etna"~(Yamaha XTZ Super Ténéré "Rühkija")~Suzuki LS650 Savage "Putukas"~Mutt Mushman "Krants"

pezz
Tsikkel: CRF1000L

Lugemata postitus Postitas pezz »

intz kirjutas:
Sadness kirjutas:

Otse sõites? Kas see on mingi tsopperispetsiifiline omadus või oli märg või kaevukaas vms? Mulle senise kogemuse põhjal tundub väga keeruline esiratast kuiva ilmaga otse sõites lohisema saada. Head paranemist/remonti.

Kesk kaarest üle Riia Puuseppa otsesõit ongi jõnksuga paremale. Lisaks on päevasel ajal vasakpööre RIiast Puuseppa keelatud, aga ikkagi trügitakse läbi, sest ei viitsita varem Ravilasse või hiljem raudteesillani ja tagasi sõita. http://bit.ly/aCL6Ju

Kasutaja avatar

Sadness

pezz kirjutas:

Kesk kaarest üle Riia Puuseppa otsesõit ongi jõnksuga paremale. Lisaks on päevasel ajal vasakpööre RIiast Puuseppa keelatud, aga ikkagi trügitakse läbi, sest ei viitsita varem Ravilasse või hiljem raudteesillani ja tagasi sõita. http://bit.ly/aCL6Ju

Õigluse huvides täpsustan siinkohal, et mulle ette sattund auto tuli Ümera tänavalt (pisike Riiaga paralleelne tänav Ümera poe taga, mõnikümmend meetrit Riiast eemal) ehk külg saigi maha pandud suht seal.

----

intz
Tsikkel: V POWAA
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas intz »

Selge :)

rtf
Tsikkel: Bandit 1200S

Lugemata postitus Postitas rtf »

Umbes 15 minutit tagasi, see on siis 17.50 pani üks tumedates riietes rattur külje maha sõpruse ja tammsaare ristil (Tallinnas).
Istusin rõdul ja vaatasin et üks tsikkel tuleb linnapoolt mööda sõprust ja keeras vasakule tammsaare tee peale.
Keerasin pea ära ja rääkisin sõbraga juttu kui järsku kuulsin kiirendamise häält ja siis lohisemist...
nägin ratturit mööda teed päris kenakest maad edasi lohisemas. Aga tõusis püsti kenasti ja kõndis oma rattale järele edasi ei näind kahjuks midagi enam.

Huvitav, mis juhtus, st miks külg maha?

pyta
Tsikkel: GSX-S 1000
Tänanud: 7 korda
Tänatud: 26 korda

Lugemata postitus Postitas pyta »

elu on ikka jube seebikas küll,nii,kui kuskil midagi teed,on kohe kogu ilmale teada :D

RF600R ´96 (09-10) XT600 ´90 (10- 15) ZX9R ´98 (10-11) Thunderace '98 (12-12), GSX-R 750 '04 (13-15), TT600RE '05 (15-16), RSV1000R '08 (16-18), Beta 300rr '14 (16-24), Fz1n '09 (18-24), GSX-S 1000 '24 (24...)
Kasutaja avatar

zirocool
Tsikkel: cbr 919, cbr954

Lugemata postitus Postitas zirocool »

kõlab kuidagi üle rebimise moodi :) aga head parandamist ja ruttu sadulasse tagasi :bsmile:

Kasutaja avatar

Sam55

Lugemata postitus Postitas Sam55 »

umbes 40 minutit tagasi oli Kose-Aravete teel enne Jägala jõge keegi kurvist metsa pannud..seal see petlik kurv..algab sujuvalt ja siis keerab järsult vasakule kui Kose poolt tulla....tsiklid olid juba teele upitatud, kiirabi jõudis minuga samal ajal sinna..politsei oli ka kohal. Ühte meest nägin metsas istuvat, paistis enam vähem olevat..teist ei näinud. Üks tsikkel oli eest sodi, teine ok.. Loodetavasti pole asi väga hull....

1989-punnvõrr, 1990-ise kokkuklopsitud 125-ne, 1992- Pannonia, 1996 -2006 -paus, 2006-Suzuki Bandit 1200, 2014-Suzuki Bandit 1200

gangsta

Lugemata postitus Postitas gangsta »

Sadama ja CC plaza vahel oleva Alexela juures oli üks kroom pikali ja mingi auto ka kõrval... Täpsemalt ei oska kahjuks öelda.
Politsei oli igatahes kohal juba ja inimesed püsti.

mlants

Lugemata postitus Postitas mlants »

Sam55 kirjutas:

umbes 40 minutit tagasi oli Kose-Aravete teel enne Jägala jõge keegi kurvist metsa pannud..seal see petlik kurv..algab sujuvalt ja siis keerab järsult vasakule kui Kose poolt tulla....tsiklid olid juba teele upitatud, kiirabi jõudis minuga samal ajal sinna..politsei oli ka kohal. Ühte meest nägin metsas istuvat, paistis enam vähem olevat..teist ei näinud. Üks tsikkel oli eest sodi, teine ok.. Loodetavasti pole asi väga hull....

Kuuldavasti oli kannatanu neiu.

Kasutaja avatar

markku
Tsikkel: VFR 700F fighter

Lugemata postitus Postitas markku »

Sadness kirjutas:

Sain pärast 10 a vahelduva eduga tsiklil kulgemist oma esimese "linnukese kirja". Ületasin Tartus Riia-Puusepa risti suunaga Maarjamõisa poole, jõudsin üle risti, vasakult ilmus minu jaoks ootamatult (mingi suurem masin piiras vaadet) üks vasakpööret tegev sõiduauto. Oleks jõudnud paremalt ümber põigata või vaikselt pidurdada, aga refleks oli muidugi esipidurit tõmmata ja külili ca 30-40 km/h kiiruselt olingi.

Tsikli esiosa on räsitud (pidur lännu, tuli katki, lenks kõver jne), endal küünarnukid ja parem puus marraskile hõõrutud, tuju loomulikult null astmes miinus lõpmatus.

Muidu poleks ehk hakandki seda juttu siin veeretama - suht oma lollus (liiga uljas kiirendamine ja totter reaktsioon), aga tahaks korrata kogemuse põhjal üle ammuöeldut: KANDKE TSIKLIGA SÕITES SOBIVAID RIIDEID JA KAITSMEID!, mitte plätusid ja havai särki. Tänu põlvekaitsmele (serv puruks) pääses põlv kriimuta. Küünarnukkidele langenud litakast võttis suurema osa enda kanda tagi (nukikaitsmeid küll pold). Saapad aitasid jalgadel kriimudeta pääseda. Kui oleks veel olnud seljas küünarnukikaitsmetega jope (aga mitte ei taha palavaga sellist kanda) ja puusakaitsmetega püksid (mida pole jõudnud veel soetada), siis ilmselt üldse ei veritseks siin praegu.

Üks tobe asi veel - suitsetamine võib vahel siiski kasulikuks osutuda. Nimelt võttis osa puusale langenud hõõrdumisest endale Zippo tasku.

Turvalist kulgemist!

Sadness
(nüüd mõnd aega vaid neljal rattal - õnneks küll mitte ratastoolis)

Olen seal enamvähem sama asja läbi teinud aga õnnekombel jäin püsti.

Edu paranemisel!!
Markku

Ercki
Tsikkel: XJ700X CBR929RR CRF450R CB919

Lugemata postitus Postitas Ercki »

Tartus nii u. tund tagasi väänas üks punase Diversionimees puiestee uulitsal sirgel lõigul end kummuli, istus seal pol.autos lõug verine. Kuuldavasti läks naisega tülli ja jõi pudeli viina ära ja siis andma.

Väga kahju, et selliseid asju tehakse!

Kasutaja avatar

Janar55

Lugemata postitus Postitas Janar55 »

Ercki kirjutas:

Tartus nii u. tund tagasi väänas üks punase Diversionimees puiestee uulitsal sirgel lõigul end kummuli, istus seal pol.autos lõug verine. Kuuldavasti läks naisega tülli ja jõi pudeli viina ära ja siis andma.

Väga kahju, et selliseid asju tehakse!

kes kuidas end välja elab....eks homme kahetseb, mis muud

xj600´89->cbr600´94->r1´02->gsxr1000 "weisse wölf"´03
Kasutaja avatar

tok-tok

Lugemata postitus Postitas tok-tok »

zirocool kirjutas:

kõlab kuidagi üle rebimise moodi :) aga head parandamist ja ruttu sadulasse tagasi :bsmile:

Hetkel tehakse üsna palju pindamistöid ja mitmed ristmikud on graniitkildu täis, mistõttu peaks sellistes kohtades erilist tähelepanu pöörama. Seal pole palju vajagi, et killu peal järsult gaasi andes külje maha saaks.

Mul on väiksem kui Sul!
Benelli TNT 1130
Kasutaja avatar

marxius
Tsikkel: Suzuki GSX-R600

Lugemata postitus Postitas marxius »

Teab keegi lähemalt pajatada kahest rattast, kes eile õhtul kaheksa ajal Tartus Biomedicumi juures kokku said ja küljed maha panid?

Ka 600'ne on ratas.
Kasutaja avatar

Tom
Tsikkel: GS500->SV650->Monster696
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Tom »

http://ohtuleht.ee/index.aspx?id=380007

""Laupäeva hommikul kell 10.48 ei saanud 45aastane Jan Tallinnas Pärnu maantee ja Viru tänava ristmiku juures oma Harley-Davidsoni pidama ja sõitis tagant otsa BMWle. Mootorrattur sai vigastada ja viidi Ida-Tallinna keskhaiglasse. ""

Ehk siis ühe Norramaalase ees pidurdas BMW veidi liialt ootamatult. Proovis veel kõrvale põigata, kuid see tähendas, et jalg jäi motika ja auto vahele. Jalg üsna pilbasteks.
Pilt

Kasutaja avatar

miu
Tsikkel: Ducati
Tänanud: 3 korda
Tänatud: 11 korda

Lugemata postitus Postitas miu »

Tom kirjutas:

Jalg üsna pilbasteks.

Mis tal jalas oli? :shock:

Midnight bugs taste best.