2005 aasta tsiklimatk Horvaatiasse

Kasutaja avatar

kalle
Tsikkel: Joone all on miskit
Tänatud: 13 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas kalle »

Oma Horvaatia reisi muljed siinkohal hakkavad juba vanaks jääma, ikkagi 2002. Ütlen vaid seda, et tahan tagasi... Kel siiski huvi, palun aga küsatagu www.emmk.ee/kalle.
ps..mõnedegi teiste reiside juures seal on seal pildid puudu veel ja talvereiside osa on sootuks pildivaene, ehk jõuan kunagi...

Aga tegelikult tahtsin öelda, et mul on ikka veits kahju sellest, et Poola alati maha kantakse, kui reisisiht ja vaatamisväärsus. Ma ei ole absoluudselt nõus väitega:
>Siit Kesk-Europani on ikka täiesti mõttetu ala mootorrattaga sõitmise >mõistes
no krt..Poola on pea sama suur riik kui Saksamaa, seal leiduks avastamist mitme tsiklireisi jagu. Ühel aastal lossid, teisel retk mööda WWII sündmusi kasvõi ja kui see ei huvita, siis leiab ka muud. Mitte et ma seda ise teinud oleks...aga mingit vastikust ka ei tunne..olen vist mingi napakas, aga alates 97 aastast läbinud Poolat tsikliga 8 reisi jooksul ja ikka olen nõus lälle läbi sõitma, sest vihkan laevaga reisimist VÄGAVÄGA;-)

Mul on näiteks kahju, et ma läbin Poolat paari põhi trassi mööda, aga see saab kunagi muutuma, ma loodan. Üks huvitav asi näiteks on juba see, kui näed kui paju on Poola muutunud aastast 97. Üks enda eksiarvamus siinkohal- aravasin, et Gdansk on miski jube sadamalinn..ausalt arvasin, aga siis tulevad teised sealtkaudu tagasi ja kuulen et ilusamat linna pole kogu pika reisi jooksul nähtud!

Nüüd paaril aastal on mul olnud komme teha kevadel päevaga tiir Eestile peale..ikka nii, et kõik suuremad piiripunktid saavad külastatud, kokku tuleb u 950-1100km Teen seda üksi, oma tempos ja mõtetega, hea käesojendus suvise hooaja alguses. Peale seda on hea tunne mitmeks päevaks...ja lähen varsti jälle.. teen 500-700 lihtsalt tuttavaid Eesti teid, mul pole igav, maantee elab alati oma elu, võibolla sellepärat suhtun ka Poolasse jt teistmoodi. Muide peale kahte Venemaa-Ukraina reisi tahan ka sinna ikka tagasi:-)

Eraldi teema on see, kui reisisiht on kaugemal ja aega väga vähe. Näiteks sel aastal Hispaanias tundsin, et sõidame liiga kiirelt sealt läbi...Reisi lõpuks oli küll 11000 km läbitud, aga tahaks kohe tagasi, sest palju jäi nägemata.
Üheltpoolt oleks muidugi idu sees, kui saaks sinna kuidagi kohe kohale ja kõik need kilomeetrid mõõda Hispaaniat läbides ei jäänuks enam midagi kuhugi sügelema. Aga see "kohe kohale" lõik kraabib ikka nii hinge veel, et ei saa, ikka tahan ise, maad mööda;-)

Ja üks komm jäi veel meelde:
>Soovitan sul naisega kõigepealt üks (võimalusel muidugi rohkem ja mitu) >vähemalt ~700km päev teha, kui ta õhtul ka veel lõbus on siis kannatab <alles mõtlema hakata.

Selle teemaga võib mitut moodi minna...peale seda, kui sai oma reisidest ainuke "kahekesi rattal" sõit tehtud on asi nüüd nii, et reisijast on saanud ise sõitja. Nüüd peale Elbruse ja Hispaania jm reise arvan, et kui naine juba ise juhtima ja reisima otsustab hakata, siis on ta juba sellist tüüpi, keda pole vaja tagant sundida ja liialt muretseda. Minul on selles osas vaid parimad kogemused, naised on tublid:-)

Kk

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Motomatkamine”