TEEMA LUKUS. Mida teie järgmisest loost arvate? → Re: Mida teie järgmisest loost arvate?
-
Teema algataja
Re: Mida teie järgmisest loost arvate?
Junzu kirjutas:Mina arvan ka, et remondi ratas oma kuludega ära ka need rahad kanna "elukooli" arvele. Lihtsalt seekord sul ei vedanud. Mina müüja olukorras küll midagi maksma ei hakkaks, kuna ei saa kindel olla, et see ratas tõesti vahepeal seisis. Aega on päris palju möödas ratta ostmisest ju. Mina sain ka oma supermoto mootorit 10 päeva pärast ostu remontida. Vahetati päris palju asju juppe ära, kuna alles olin ostnud tsikli oma viimaste säästude eest (esimene ratas ikkagi) siis veidi alla 10keegune arve tõmbas silme eest mustaks küll ( kuna olen üliõpilane ja siis töö tegemine oli ka raskendatud). Lisaks sai müüjaga kokku lepitud, et maksan paar tuhat järelmaksu ka. Ikka parajajalt s*** olukord oli. Müüjat süüdistama ei hakand kunagi, tema aitas mind niipalju, kui võimalik. Müüs mulle nukaketi ja tallad hea hinnaga ja lubas järelmaksuga ka pausi teha niipalju kui mul endal vaja oli. Aga korda see ratas sai.
Eks see ühepütase ost ole alati paras risk. Võid tõesti saada korraliku ja töökindla isendi aga samas võid ka risu saada. Üks sõber müüs kunagi sellist krossikat, mis oligi kokkupandud nii, et müües töötab aga pärast laguneb laiali. LIhtsalt ei raatsinud ise korralikku remonti teha ja eks järgmine ostja sai tünga. Sellepärast ma siiamaani pole enam ühepütast ostnud enam, kuna risk endale risu saada on päris suur.
Müüja teab ise ka, et ratas seisis kuu aega Brauermotos- ta ise aitas veel selle sinna viia. Seega see ei ole küll koht, kus mind mingis pettuses kahtlustada- ma ei oleks nii loll, et tuleks siin mingi väljamöeldud jutuga välja, tuues enda loos esile ka sellise tuntud nime nagu Jüri Brauer. Sellisel jutul oleksid väga lühikesed jalad ning minu maine pikaks ajaks rikutud.
Kui mul oleks praegu see vaba raha, siis ehk ei teekski asjast nii suurt numbrit, kuna aga ostusumma kokku saamiseks pidin suure osa sellest laenama ning sain vaevalt vaevalt summa kokku, siis on selge, et mul ei oleks seda raha ka hea tahtmise juures praegu kusagilt võtta, et ratas korda teha.
Krossikate ostmise puhul on risk tõepoolest veel eriti suur, aga see võiks siis ollagi koht, kus müüja ja ostja lepivad kokku, et kui ikka tsikkel enda esimest sõitu vastu ei pea, siis tuleb ka müüjal vastutada, mitte käsi laiutada ja öelda, et tema asi see pole..