Manitsus: Ärge trügige paremalt poolt ja pimedalt palun
Moderaator: Moded
Manitsus: Ärge trügige paremalt poolt ja pimedalt palun
Täna siis puges üks Kawa naked mul Sõle tänavast Paldiski peale parempööret tehes paremalt poolt mööda ja kuigi ma olen liikluses hoolas, märkasin teada liiga hilja et reageerida. Õnneks oli piisavalt ruumi meil mõlemal ja saime trajektoore korrigeerida ning miskit ei juhtunud. Aga ma tõepoolest kasutan foori tagant minekul gaasipedaali, sajani kiirendab auto üsna "ootamatult" ning käigukast on õppinud suht sportlikult sõitma - oleksin võinud ka juhuslikult tsiklisti trajektoori ära blokeerida.
Et kui on vaja paremalt poolt ristmikul ette sõita, siis:
- sõida foori taga seisvale autojuhile kohe esitiiva juurde nii et autojuht teaks sinu olemasolust (ära jää tagatiiva juurde passima, et saaks tera varem startida)
- või kui pead tahapoole kõrvale jääma, siis pöörita pisut paremat rannet et mootor paugutaks korra ja vaata siis kas autojuht ikka vaatas sinu poole
- ja kui sa pole ikka kindel et autojuht on sind näinud, siis lase autojuht ristmikult esimesena minema. hiljem saad ikka tast mööda
Rahulikku ja turvalist algust kõigile tänaval toimetajatele!
P.S. mõnisada meetrit hiljem sõitis üks ATKO buss sellele tsiklistile ette, lihtsalt vahetas ootamatult rida, nii et tsiklil tagaratas blokeerus ja slaidis ligi kümme meetrit. Teed on ju veel täiega liivased. Õnneks oli tubli harjutanud baiker ja jäi püsti. Hästi läks seekord
-
- Tsikkel: XJ700X CBR929RR CRF450R CB919
Re: Manitsus: Ärge trügige paremalt poolt ja pimedalt palun
Ongi, kui tahate lennata siis ronige ette ja kui pole kindlad ja tahate töristada siis olge taga. Muideks mis auto(püss) sul muidu on?
Eks tal mingi VAG gruppi pann on ei imestaks kui mudelinimes sisaldub ka "S"
Omalt poolt lisaks, et kui mööda sõidate, siis nii, et ma ei ehmataks. Kurat, närvid vist läbi, võtab tõmblema....
http://www.harteron.ee
-
- Tsikkel: XJ700X CBR929RR CRF450R CB919
J30 kirjutas:Eks tal mingi VAG gruppi pann on
ei imestaks kui mudelinimes sisaldub ka "S"
Omalt poolt lisaks, et kui mööda sõidate, siis nii, et ma ei ehmataks. Kurat, närvid vist läbi, võtab tõmblema....
Millegipärast ma kahtlustasin jah saksa "raudtooteid"
Teema aktuaalne! Täna hommikul kell 7.51Tabasalu poolt kulgenud tsikli omanikule keeras mõnusa rahuloluga üks Saab (naisterahvas roolis) rooli paremale. Põhjus imelihtne! Vastassuunas oli tee vaba, kuna sellisel kellaajal ei suundu just palju asju päälinnast Tabasalu poole. Imelihtne võimalus vasakult piiiiikkk möödasõit teha. Kahjuks üritab selle tsikli omanik paremalt möödasõitu sooritades ainult asfaltil püsida, peegleid kriipides. Samas üks valge Magna töristab igal hommikul mu auto kõrvalt mööda paremalt poolt ja teeb seda tolmuvabalt-rahulikult... Sõiduteele Ta ei trügi, peeglit ei kriimusta, tolmu ei keeruta. Sõidab selles hallis tsoonis, mis ei ole asfalt ega muru... Ja nii igal hommikul! Siinkohal tervitan Magnaatorit ja üritan mõista Saab-i juhti! Ma seda tsiklivärki ei tea täpsemalt aga kakssumpatporikakõrvalkõrgeamordigaüheputase5klapigaupsideamordiga320mmesipidurikettaläbimõõduga48kw peeglikriimustajale ka tervitused! Kiip smailin`!
Marek
PS! Mõni hetk hiljem möödus meist üks maastur (või oli see masur..) paremalt!
-
- Tsikkel: EXC400
- Tänanud: 105 korda
- Tänatud: 97 korda
- Kontakt:
Lugesin 2x ja ikka aru ei saanud - mida Saab tegi ja kes üritab asfaltil püsida? Kas loetavamalt ei õnnestuks?
-
- Tsikkel: FZS 1000
- Tänanud: 414 korda
- Tänatud: 80 korda
warlock kirjutas:Teema aktuaalne! Täna hommikul kell 7.51Tabasalu poolt kulgenud tsikli omanikule keeras mõnusa rahuloluga üks Saab (naisterahvas roolis) rooli paremale. Põhjus imelihtne! Vastassuunas oli tee vaba, kuna sellisel kellaajal ei suundu just palju asju päälinnast Tabasalu poole. Imelihtne võimalus vasakult piiiiikkk möödasõit teha. Kahjuks üritab selle tsikli omanik paremalt möödasõitu sooritades ainult asfaltil püsida, peegleid kriipides. Samas üks valge Magna töristab igal hommikul mu auto kõrvalt mööda paremalt poolt ja teeb seda tolmuvabalt-rahulikult... Sõiduteele Ta ei trügi, peeglit ei kriimusta, tolmu ei keeruta. Sõidab selles hallis tsoonis, mis ei ole asfalt ega muru... Ja nii igal hommikul! Siinkohal tervitan Magnaatorit ja üritan mõista Saab-i juhti! Ma seda tsiklivärki ei tea täpsemalt aga kakssumpatporikakõrvalkõrgeamordigaüheputase5klapigaupsideamordiga320mmesipidurikettaläbimõõduga48kw peeglikriimustajale ka tervitused! Kiip smailin`!
Marek
PS! Mõni hetk hiljem möödus meist üks maastur (või oli see masur..) paremalt!
Mida sööd-jood-suitsetad ???

-
- Tsikkel: FZR
- Tänatud: 1 kord
möku manitsus täitsa asjakohane
liskasin, et asfaldis augud/löökaugud on need mis sunnivad tegema planeerimata äkkliigutusi ja nii võibki juhtuda, et rooli "rabades" oli tsikkel või muu kaherattaline küljeall
ja nii võib tsikliliseljas paremalt möödasõites hästi planeeritud möödasõit jamaga lõppeda(crash) eriti linnaliikluses.
Andke aega harjuda üksteisega nii autojuhtidel kui tsiklimeestel. Kuni on veel kevad, peaksime meie olema kahekordselt ettevaatlikuma.
Minu isiklik kogemus räägib seda, et autojuhid tahavad olla heatahtlikud või lihtsalt ettevaatlikud ning tsiklitele teed anda. Aga nad ei saa seda teha, kui nad tsiklit ei näe. Ja ükski mõistlik paremal teeservas sõitev autojuht ei pea tsiklit paremalt ootama ja nägema. Jah võiks. Aga ei pea. Ja see on õige.
Tabasalu tee on vist ära neetud. Eile õhtul tulin sõidust ja minu ees tõmblesid üks plastik koos kroomiga. Mingi hetk plastik kiirendas järelhaagisega sõiduautost vasakult mööda ja kroom koos kaassõitjaga paremalt. Sõiduauto juht käitus adekvaatselt, nagu plastik ta kõrvale tekkis, võttis ta paremale, seal oli aga kroom. Või õigemini ajudeta inimene tsiklit juhtimas. Mis te arvate, mida vaene autojuht pidi mõtlema/tundma, kui ta heatahte märgina vasakult möödujale ruumi tegemiseks paremale tõmbab ja seal äkki üks kroom teeperve tolmutab? Oleksin ma lihtsalt autojuht, mõtleksin ilmselt niimoodi, et parem sõidan nii nagu sõidan ja tsiklimeestele enam teed andma ei hakka. Mine tea, mis järgmiseks välja mõtlevad.
Üks oluline fakt veel. Sarnaselt tõmmeldes tsiklid jätkasid liikumist ja enne Haabersti ringteed võtsid nad umbes 200 meetrise autode rivi paremalt, terve elamise täis tolmutades. Mina sõitsin autode üldise vooluga kaasa ja seal, kus selleks oli LE järgi võimalus, mõnedest neist ka mööda. Kadaka, Ehitajate ja Tammsaare ristmikul olime aga nende tõmblejatega kõrvuti. Taaskord tekkis küsimus, milleks pendeldada, kui ei oska ja see tulemit ei anna? Säästke parem kütust ja piduriklotse
Ja veel. Kui ma sõidan autoga, siis olen konkreetne hälvik autojuht selles mõttes, et tsiklit peeglist nähes võtan alati paremale. Ja kui ratas proovib minust paremalt mööduda, siis on lits lugu - mina olen paremal. Meelega. Fakt. Paremalt möödasõitjad võivad nüüd kiunuda kui emased, aga ma ei muuda oma suhtumist ja käitumist. Minust paremalt möödumine oli on ja jääb tsiklile tabuks. Nii on. Sõnade kallal norijatele olgu öeldud, et see on jutt selle kohta, kui ma asetsen teel paremas, esimeses reas.
-
- Tsikkel: enduro ja asfalt
- Tänanud: 3 korda
- Tänatud: 1 kord
Mul on selline küsimus, et kui parajasti ridade vahelt vaikselt foori ette kulgen ja foori tuli vahetab värvi roheliseks...mida teha? iga kord ei jõua esimeseks aga autod hakkavad ju vaikselt liikuma juba. Kas jääda siis viimase seisva auto taha seisma ja siis rahulikult koos sõitu alustada või viimasest liikuvast autost veel ette veereda ning siis kenasti oma ritta tagasi?
makuke kirjutas:Mul on selline küsimus ... ?
Oma ritta tagasi on koht, mille kallal võiks norida. Sest tegelikult autode vahelt foori ette liikudes ei tohiks oma sõidureast lahkuda. Aga see selleks.
Selgelt ei ole lubatud liikuvate autode vahel sõita. Selleks, et täita LE nõudeid, tuleks autoderivi liikumahakkamisel katkestada autode vahel edasi sõitmine ning jätkata sõitu autodega koos. Ärgem unustagem, et ka autojuhtidel on õigus arvestada sellega, et tsikkel ei trügi liikuvast autost enam mööda ja autojuhi tähelepanu keskendub liikuma saamisele ja tema ees toimuvale.
Seega, kui ikka autod hakkavad liikuma, siis autode vahelt edasipääsu pole mõistlik enam otsida.
-
- Kontakt:
Ma ikka ei jaga matus, miks need kõik vennad kuradi pärast paremalt pidid sõitvast masinast mööduma, kui tee oli üherealine ???
Ise olen läinud paremalt, kui tipptunnil autod ei liigu ja seal on hea meeter ruumi, aga teel sõitvatest autodest.
-
- Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
- Tänatud: 27 korda
Ütleks nii, et ära tsikli sangas tee teistele seda, mida sa ise ei tahaks, et sulle tehtaks. Ongi kõik. Paremalt möödapaugutamine sõitvast autost on igal juhul tabu. Pigem venita juba vasakult, tsikkel mahub alati ära, isegi kui auto vastu tuleb ja normaalne sohver teeb ruumi kah. Muidugi, iga sohver pole normaalne, sellega tuleks ka arvestada.
[quote="makuke"]Mul on selline küsimus, et kui parajasti ridade vahelt vaikselt foori ette kulgen ja foori tuli vahetab värvi roheliseks...mida teha?
No võtad siis vaikselt sinna vahesse kuhu maani parasjagu jõudsid. Teed autojuhile "vinka" ja peaksid kõik rahul olema.
Paremalt poolt võiks mööda liikuda vaid siis kui autod seisavad ja seejuures peab rvestama, et keegi reisijatest võib alati autost välja hüpata ja alati on võimalus, et juht kavatseb auto mingil põhjusel teepeenrale suunata.
Käisin just saksas ja küsisin, et kuidas on ridade vahel liikumisega foori taga või ummikus. Vastus oli, et kui seda normaalselt teha siis ei sega see kedagi. Ka politsei ei sekku sellisesse tegevusse.
ikkagi olete ahvid et mööda trügite paremalt
K2bi kirjutas:ikkagi olete ahvid et mööda trügite paremalt
Krd ahvid, trügisid paremalt mööda...
Krd ahvid, jälle võtsid elektri ära...
jne. jne.
kõikides maailma hädades ongi ahvid süüdi
ahvid ahju
oh hea, et mul selliseid muresid pole. planetaga kellestki mõõda saada oleks ime.
dubweiser kirjutas:ulmejutt
Jap! Eriti ulmeline oli näha maasturit paremalt möödumas!
Marek
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.