Saade: 25kW piirajatest
Moderaator: Moded
-
- Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
- Tänatud: 27 korda
Re: Saade: 25kW piirajatest
Üldiselt peaks olema 3 lugemist. Kui kiiresti need üksteisele järgnevad, sõltub asja keerukusest ja pakilisusest. Riigihangete seadusel nt jäi 1. ja 2. lugemise vahele minu meelest terve aasta ja 3. tuli siis mingi poole aastaga vmt.
Kui vastu võetakse, siis määratakse aeg, millal see kehtima hakkab.
Täpset aega ennustada ei oska küll keegi, eks see sõltub seaduseandja tahtest.
Kipsi kirjutas:Kui võetakse vastu, Vähemalt l2hevad 25 kw piiranguga rattad hinda
Kas ma saan nüüd õigesti aru ,et rattad, mis on enne piiratud 25kw-le, nendega võivad uue LS-i saanud isikud sõita ?
Ratta tehnilisespassis on kirjas ainult 25kw. Kes seda tõestama või otsima hakkab, kui palju seal tegelikkuses on ?
Kui nii, siis saab enda rattale juurde keevitada. Aga kui ei, siis langeb mu ratta tahtjate hulk :S
No_name kirjutas:Kipsi kirjutas:Kui võetakse vastu, Vähemalt l2hevad 25 kw piiranguga rattad hinda
Kas ma saan nüüd õigesti aru ,et rattad, mis on enne piiratud 25kw-le, nendega võivad uue LS-i saanud isikud sõita ?
Ratta tehnilisespassis on kirjas ainult 25kw. Kes seda tõestama või otsima hakkab, kui palju seal tegelikkuses on ?
Kui nii, siis saab enda rattale juurde keevitada. Aga kui ei, siis langeb mu ratta tahtjate hulk :S
Jah said õigesti aru, endal ka plaanis enne selle seaduse jõustumist osta mõni võimsam ja siis ära "piirata". Juhul, kui passis on juba 25kw kirjas, pärast seda ei hakka seda keegi uurima, muidugi kui sa just 200km/h+ radarisse ei sõida.
necromany kirjutas:No_name kirjutas:Kipsi kirjutas:Kui võetakse vastu, Vähemalt l2hevad 25 kw piiranguga rattad hinda
Kui nii, siis saab enda rattale juurde keevitada. Aga kui ei, siis langeb mu ratta tahtjate hulk :SJah said õigesti aru, endal ka plaanis enne selle seaduse jõustumist osta mõni võimsam ja siis ära "piirata". Juhul, kui passis on juba 25kw kirjas, pärast seda ei hakka seda keegi uurima, muidugi kui sa just 200km/h+ radarisse ei sõida.
Oot, nüüd ma ei saa aru. Kas seaduse jõustumisega keelatakse ära selliste rataste piiramine ? Või hiljem saanud lubade omanikel selliste ratastega sõitmine ? Mina tegin nüüd suve alguses load ära ja sisuliselt peaksin tohtima kõikke piirata ja sõita.
No_name kirjutas:Oot, nüüd ma ei saa aru. Kas seaduse jõustumisega keelatakse ära selliste rataste piiramine ? Või hiljem saanud lubade omanikel selliste ratastega sõitmine ? Mina tegin nüüd suve alguses load ära ja sisuliselt peaksin tohtima kõikke piirata ja sõita.
Jah selle seaduse jõustumisega keelatakse need ära, kuid kellel on enne selle seaduse tulemist 25kw piiraja peal, sellele ei saa keegi midagi teha. Sellepärast ongi kõigil nüüd kiire tsiklite muretsemisega
necromany kirjutas:No_name kirjutas:Oot, nüüd ma ei saa aru. Kas seaduse jõustumisega keelatakse ära selliste rataste piiramine ? Või hiljem saanud lubade omanikel selliste ratastega sõitmine ? Mina tegin nüüd suve alguses load ära ja sisuliselt peaksin tohtima kõikke piirata ja sõita.
Jah selle seaduse jõustumisega keelatakse need ära, kuid kellel on enne selle seaduse tulemist 25kw piiraja peal, sellele ei saa keegi midagi teha. Sellepärast ongi kõigil nüüd kiire tsiklite muretsemisega
ega see tsiklist olene, kui load saad kätte enne jõustumist, siis lase aga 25kw, kui aga peale, siis 35kw ja kuni 70kw ümberehitatud, nii oleks vähemalt mõistlik, kui tsiklist oleneks, siis tuleks praegu ära osta ja siis oodata see 1 aasta, millal lõpuks A2 kätte saab
Tsikkelröövel kirjutas:NECROMANY: Mõni 18 aastane kindlasti oskab sõita. Võib-olla oskad ka sina. Aga fakt on, et see pole üldine (ka mitte vanemate hulgas). Ja teine fakt on, et suuremad lollused tehakse siiski ära nooruses. 18-aastane mitteoskaja (ja ka oskaja!) on oma mitteoskamises ja ka õiguslikus nihilismis kaugelt julgem, kui nt 25-aastane. Ja seega ka ohtlikum endale ja teistele. Usun ka, et enamik 18-aastased on täiesti mõistlikud, aga ka neil tuleb kannatada nende pärast, kes ei ole mõistlikud.
Saage aru, tegelikult kannatame me kõik selle vähemuse pärast, kes ei ole mõistlikud. Kui kõik oleks mõistlikud, ei oleks vaja mitte mingeid reegleid, mitte mingeid piiranguid ega ka neid 25 kW piirajaid.Mis aga puudutab kilovatte..... no poisid, keerake kuskil kurvilisel teel kasvõi see 25 kW lõpuni lahti ja sõitke mõni kilomeeter (mitte foorist foorini või kurvist kurvini) no ma tahaks näha, paljud sellega hakkama saavad. Ei saa minagi...
mis jutt see on. keerake 25 kw lõpuni lahti.sealt ei tule ju midagi,mootor ainult karjub nagu siga aia vahel ja kõik.kui sellega ka hakkama ei saa siis ei tasu kaherattalisega küll sõita.
-
- Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
- Tänatud: 27 korda
Ennegi kõvu mehi nähtud linnas paugutamas. Ja ka veel väiksemate ratastega mitte toime tulemas. Muig.
Ka taburetiga on end surnuks sõidetud. See ei tähenda, et 25kW piiranguga ratas kohe mingi kohutav püss oleks.
Tsikkelröövel kirjutas:Ennegi kõvu mehi nähtud linnas paugutamas. Ja ka veel väiksemate ratastega mitte toime tulemas. Muig.
väiksemate kui 25 kw või.kas sellisega üldse on võimalik,et hakkama ei saa.samas tõukerattaga võib ennast ikka ka päris puruks saada.ei taha küll nokkida aga 25 kw on ikka üli lahja.ma tegin õppesõitu mingi 500 hondaga 37 kw.juba see oli tõsine pann.käisime maanteel ja kiirendusrajalt minnes õpetaja ütles,et ühtlusta kiirus maanteel olijatega.keerasin gaasi kiirus küll kasvas aga ikka väga visalt.eks need õppesõidukid muidugi kohvid kah.
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: R 1200 GSA
- Tänanud: 7 korda
- Tänatud: 2 korda
Jawa 350 oli ainult 18 hobujõudu. Sellest hoolimata nimetati traumapunkti Jawa osakonnaks...
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Harley-Davidson FLHTCUI
- Tänanud: 109 korda
- Tänatud: 65 korda
Mul rattal 29 kW ja ei ole küll legaalsetel kiirustel kellegile jalgu jäänud sellega. Kiirenduse üle ka nagu ei kurda....
Ivoonu kirjutas:Mul rattal 29 kW ja ei ole küll legaalsetel kiirustel kellegile jalgu jäänud sellega. Kiirenduse üle ka nagu ei kurda....
sinu ratas on ka hoopis teise iseloomuga,kui mul.chopperil polegi eriti neid kw vaja.sõidustiilid nii erinevad.
-
- Tsikkel: Suzuki Boulevard 1800 M109R
oxide kirjutas:chopperil polegi eriti neid kw vaja.sõidustiilid nii erinevad.
Eee kas ikka päris nii on ....
Esiteks tuleks vadata ka palju on rataste raskused ... ehk siis mitu kw tuleb kg. kohta
Raiki kirjutas:oxide kirjutas:chopperil polegi eriti neid kw vaja.sõidustiilid nii erinevad.
Eee kas ikka päris nii on ....
Esiteks tuleks vadata ka palju on rataste raskused ... ehk siis mitu kw tuleb kg. kohta
ja lisaks veel piloodi kaal.
Rääkige parem kus ma saaks odavalt oma tsikli ära piirata, võimalikult odavalt. PM
-
- Tsikkel: r6, cbr,Buell, Night rod,Gessu
- Tänanud: 162 korda
- Tänatud: 88 korda
opz kirjutas:Rääkige parem kus ma saaks odavalt oma tsikli ära piirata, võimalikult odavalt. PM
trossiga mõne betoonposti kylge. tross peab olema täpselt nii pikk,kui pikalt Sa seda ratast piirata soovid, enam odavamat lahendust ma ei tea.
.
opz kirjutas:Rääkige parem kus ma saaks odavalt oma tsikli ära piirata, võimalikult odavalt. PM
Motodepoo näiteks
necromany kirjutas:opz kirjutas:Rääkige parem kus ma saaks odavalt oma tsikli ära piirata, võimalikult odavalt. PM
Motodepoo näiteks
Jah olen uurinud hindu igaltpoolt ja alla 3000.- ei pigista kuskilt. Ehk on kuskilt infot kust neid piirajaid tellitakse?
-
- Tsikkel: GSX-S 1000
- Tänanud: 7 korda
- Tänatud: 26 korda
tellitakse või mitte,niikuinii sa seda ise paigaldada ei saa,õigemini ei tohi
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 684 korda
- Tänatud: 442 korda
PokerDevil kirjutas:Täpselt, paigaldada tohivad Eestis ainult depoo ja ramo.
Aga läheneks asjale teistmoodi.
Tegu on toitesüsteemi ja registriandmete muutmisega. Selle jaoks on ARK'is oma jeekimid, kes hindavad tehtud muudatusi ja kellel on õigus antud muudatused kinnitada või mitte.
Lepite aja kokku, lähete kärus oleva tsikliga sinna, eelnevalt on paak, õhupuhasti korpus ja karpa emaldatud. Jeekimi juuresolekul kruvite seibid luttide külge ja karpad tagasi.
Kõlab lihtsalt või mis? Piirajad ostsite ju koos sertifikaadiga!
Depoo ja Ramo poolt paigaldatud piirajad saab ju ise samamoodi eemaldada kui järelvaataja valvsa pilgu all paigaldatud.
Lihtsalt selline uitmõte väikese veini kõrvale.
edu
Tegelikult oli plaan selline, et tellin saksamaalt piirajad ise ära ja lähen koos piirajate ja tsikli motodepoo-sse kus nad peale pannakse ja vajaminev dokument väljastatakse. Kindlasti tuleb odavam, aga nüüd ka küsimus, kust kohast Saksamaalt neid tellida (ootan kodulehte vms)
-
- Tsikkel: HD Bobik 103
- Tänanud: 4 korda
- Tänatud: 8 korda
ants01 kirjutas:PokerDevil kirjutas:Täpselt, paigaldada tohivad Eestis ainult depoo ja ramo.
Aga läheneks asjale teistmoodi.
Tegu on toitesüsteemi ja registriandmete muutmisega. Selle jaoks on ARK'is oma jeekimid, kes hindavad tehtud muudatusi ja kellel on õigus antud muudatused kinnitada või mitte.
Lepite aja kokku, lähete kärus oleva tsikliga sinna, eelnevalt on paak, õhupuhasti korpus ja karpa emaldatud. Jeekimi juuresolekul kruvite seibid luttide külge ja karpad tagasi.
Kõlab lihtsalt või mis?Piirajad ostsite ju koos sertifikaadiga!
Depoo ja Ramo poolt paigaldatud piirajad saab ju ise samamoodi eemaldada kui järelvaataja valvsa pilgu all paigaldatud.Lihtsalt selline uitmõte väikese veini kõrvale.
edu
Sul pole pädevust(mitte segi ajada oskusega) piiraja paigaldamiseks...
HD Bobik 103 & 2x Jawa 638
varem: KMZ 650 Dneprr; HD XL 1200 Sportster; TransAlp 650; HD 883 Sportster Roadster; HD 1200 Sportster Custom; KTM 390 Duke; Triumph Thunderbird 1600
-
- Toetajaliige
Kui Sa lähed ARK'i jeekimite juurde autoga millele on paigaldatud teine karbuss/sissepritse/sportsummuti/sportrool jne(kõik sertidega detailid) siis oled pädev paigaldaja ja need kantakse ilusti sisse.
Kui nende juuresolekul lisad 1;2 või 4 aukudega seibi, siis ei ole pädev....
Või kuidas?
-
- Tsikkel: HD Bobik 103
- Tänanud: 4 korda
- Tänatud: 8 korda
ants01 kirjutas:Kui Sa lähed ARK'i jeekimite juurde autoga millele on paigaldatud teine karbuss/sissepritse/sportsummuti/sportrool jne(kõik sertidega detailid) siis oled pädev paigaldaja ja need kantakse ilusti sisse.
Kui nende juuresolekul lisad 1;2 või 4 aukudega seibi, siis ei ole pädev....Või kuidas?
Motodepoo ja Ramo pädevus 25kw piiraja paigaldamise osas on ilmselt omandatud vastava pädevusega organisatsiooni akrediteeringuga. Kahtlane on kas nn piirajate valmistajafirma neid üldse igale suvalisele persoonile müüb...
HD Bobik 103 & 2x Jawa 638
varem: KMZ 650 Dneprr; HD XL 1200 Sportster; TransAlp 650; HD 883 Sportster Roadster; HD 1200 Sportster Custom; KTM 390 Duke; Triumph Thunderbird 1600
-
- Toetajaliige
v301060 kirjutas:ants01 kirjutas:Kui Sa lähed ARK'i jeekimite juurde autoga millele on paigaldatud teine karbuss/sissepritse/sportsummuti/sportrool jne(kõik sertidega detailid) siis oled pädev paigaldaja ja need kantakse ilusti sisse.
Kui nende juuresolekul lisad 1;2 või 4 aukudega seibi, siis ei ole pädev....Või kuidas?
Motodepoo ja Ramo pädevus 25kw piiraja paigaldamise osas on ilmselt omandatud vastava pädevusega organisatsiooni akrediteeringuga. Kahtlane on kas nn piirajate valmistajafirma neid üldse igale suvalisele persoonile müüb...
E-sertifikaatidega seibid vabalt müügis.
edu
-
- Tsikkel: Yamaha GTS 1000
- Tänatud: 6 korda
See 70kw piir on ikka tore küll, suur osa ratastest just 72kw, (mingi prantsuse teema, seal on mingid piirangud)- muutuvad kõik kohe sobimatuteks.
Tean, et piirajaid paigaldatakse Ramos ja Motodepoos, kuid kas Pärnus, Haapsalus või Kuressaares ka mõni koht on, mis sellega tegeleb?
-
- Kontakt:
Tõesti piirang võiks olla 76 kw. Või 72. Siis saaks normaalse masinaga sõita. Kuigi piirangu osa ei puuduta enam mind.
Ja sellekohapealt, et noored on hullemad kihutajad kui 35 aastased tsiklimehed, siis ma seda küll kuskil ei näe.
Kas keegi äkki seletaks lahti miks ma kole tihti satun sõitma 30 aastastega kes ei hellita, aga kohe üldse väga tihti ei satu kokku madallenduritega, kes on 18 ja sõidavad 300. Et sellekohapealt SEE JAMA ON KUULUJUTT, jätke see naised saunas rääkisid jutt.
Esiteks on vanematel meesterahvastel rohkem plekki millega osta endale R1, Ceber, Haya, Gixxer jne viimased mudelid tagumiku alla, ning nendega ikka läheb 200 - 300 kõvasti kiiremini kui mingi tudengi pudeliraha alla pistetud vanem cbr, yamu, kawa.
Vanematel on rohkem raha ja nad ostavad suuremaid bikesed.
Hetkel räägin bikedest, kuna chopperitest madallendureid tean vähe. ( suht jube olla seal juba 160 + jalad hakkavad minema lendama, eks teadjad mehed räägivad.)
Oleks hea meelega küsinud, nimekirja inglitest kiiremini sõitnud tsiklimeestest vanusega(et näha kas on rohkem siis noored kasti sõitnud tsikliga v mitte), kuid pigem las nende hinged RIP.
Isiklikult ütlen, et on ka noori nagu mina kes on 21.a vana ja on sõitnud erinevate masinatega 12 aastat. Ning juba 18 aastaselt olin ma sõitnud tänaval 2 aastat (16 aastase load A1), siis julgen öelda, et mu NSR il oli oma 22 kw v midagi taolist mis neil on, siis mis ma selle 25kwga 18aastaselt edasi teen ? Sõidan 5 aastat 25 kw masinaga.
25 kw piiranguga cbr 900 läks tglt ikkagi 186 välja, et ma ei imestaks, kui keegi pingutaks nats veelgi. Ning selle 25 kw tühjaks keeramise kohapealt nagu enem mainitud, siis lihtsalt tollele inimesel, et mine sõida rohkem. 25 kw sa ikka tõsiselt magad kurvilisel teel ka.
JA KÕIGILE KES MÕTLEVAD ILMA PIIRAJATETA SÕITA SIIS EDU. EKS SIIS SAAD TEADA KUI - 6 000 kr trahvi saad ja tahad tsikliga edasi sõita, tuleb kõik taskud tühjaks pigistada. ( Isiklikult siis 3 000 kr trahvi + 3500 kr piirajad oli vist nii piirajaid täpselt ei mäleta )
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.