Küsimus õli kohta.

Kui mutrivõti peos püsib (või siis üldse ei püsi), kui vajad abi või nõu mootorratta remondil või soovid tehnika üle arutleda. Kui pluss ja miinus on lootusetult segi ja amprid ajavad volte taga.

Moderaator: Moded

Foorumi reeglid
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
  1. Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
  2. Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta

NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.

Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!

Jussike
Tsikkel: Gixxer

Re: Küsimus õli kohta.

Lugemata postitus Postitas Jussike »

Kui statistika ja kogemused ei aita siis mina jooks viski asemel piima. (lol)
Kasuks tulevad mõlemad aga kus ja millal on teine teema.
MOTUL ja CASTROL on õlid aga paljud ülejäänud kahjuks ainult pesuvahendid. :lol:
Taas statistika, aga õige ta on, sõidavad nad ju kõik, küsimus ainult kui kaua. :?:

Ja veel, kui te siin üksteist purete vaadake et kedagi alla ei neela. :wink:
Vahetage oma õlid ja ruttu sõitma. :bsmile:

katusemees

Lugemata postitus Postitas katusemees »

Paides saab minult parima hinnaga Castroli tooteid osta.power1 gps on lahtiselt olemas.tel.55906754

Kasutaja avatar

vincent
Tsikkel: Varadero XL 1000 V

Lugemata postitus Postitas vincent »

Märkimisväärne on see kuidas praktiliselt iga õliteema lõpeb sügava kummardusega Castrol ' i suunas. Viga võib minus olla aga siduri libisemist ja koletut õlikulu suurenemist olen ma täheldanud just peale Castrol GPS õli kallamist Transalpi mitte just esimeses nooruses olevasse mootorisse...

Riga 13 - Riga 22 - K 175A - IZ 56 - MT 11 - XL 600V - XL 1000V
56915288 Tiit.
Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
Tänanud: 140 korda
Tänatud: 367 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Piipz »

Vincent, loomulikult on ka erandeid. Mitte ühtegi motikatootjat, autotootjat ega ka õlitootjat pole olemas, mida keegi ei jumaldaks või mida keegi ei kiruks.
Ma ei kummarda ka Castrolit aga sellega on lihtsalt head kogemused. Võibolla kui oleks mõnda teist õli proovinud, oleks ka osadest vigadest lahti saanud.
No aga kui sa saad ühe asjaga midagi korda, siis jätkad ju selle kasutamis.
Ma tegelt ei kasuta ainult Castrolit, kuid see on vähemalt siiamaani olnud kindla peale minek.
Nimed mille ees ma veel ei kohku on Shell, Valvoline, Comma, Agip, Motorex, Motul. Paljukiidetud/laidetud Liqui Moly pole ka siiamaani veel vähemalt mulle peavalusid põhjustanud. Motorex, kui ma ei eksi, on praegu KTM tehase ametlik õli ning kui mul oli KTM õlikuluga probleeme, siis aitas selle vastu jällegi Motorex - sama viskoossusega õli sõi mootor vähem, kui Castroli oma. Naljakas küll, kuid KTM tehas lubas ametlikus väljaandes, et Adventure 950 ei tohi 1000km jooksul rohkem õli võtta, kui 500ml. Mitte kuidagi ei tahtnud nõus olla sellega, et 6000km matkaga õli üldse otsa saab :D

Võibolla lõppeb teema alati sellepärast Castroliga, et mitte Castrol ei ole mitte kõige parem, vaid on kõige rohkem tõestatud, et on hea.

Kasutaja avatar

vincent
Tsikkel: Varadero XL 1000 V

Lugemata postitus Postitas vincent »

Piipz kirjutas:

Vincent, loomulikult on ka erandeid. Mitte ühtegi motikatootjat, autotootjat ega ka õlitootjat pole olemas, mida keegi ei jumaldaks või mida keegi ei kiruks.
Ma ei kummarda ka Castrolit aga sellega on lihtsalt head kogemused. Võibolla kui oleks mõnda teist õli proovinud, oleks ka osadest vigadest lahti saanud.

Just.Ma ei üritagi öelda et Castrol pole hea õli , lihtsalt kulunud V 2 mootorile oli tol korral ehk liiga hea :P

Riga 13 - Riga 22 - K 175A - IZ 56 - MT 11 - XL 600V - XL 1000V
56915288 Tiit.

kass525
Tsikkel: ilma hetkel

Lugemata postitus Postitas kass525 »

ma ostsin seda carlube täissünti ja pole mingeid kõrvalnähtusi :D .Mul pole muidugi tonnine masin ka kuid sidur libisema küll ei hakanud.

U79

Lugemata postitus Postitas U79 »

Sedasamust Carlubi olen ca 2 aastat kasutanud, midagi kokku jooksnud pole, sidur libisema pole hakanud. Oma kogemuse põhjal ütlen,et ca 4000-5000km läbimisel kipub kuidagi väga vedeleks minema ja hakkab õlikadu hüppeliselt kasvama/tekkima. Aga noh, ma sõidan üldse autoõlidega ka ja seega ketser:)

Teema algataja
Jallo

Lugemata postitus Postitas Jallo »

Nii õli on käes ja täissünt maksin 45 eeku liiter selle eest :D, Aasta läbisõit mul ehk tule 3000km, niiet kui 5k pealt vedelaks läheb on pohh. Tegelt üks asi mis äkki valesti tegin sealjuures on see et ratas tahaks 10w40 aga see täissünt on 5w40? Kas mul jookseb mootor kokku nüüd? :D

petz
Tsikkel: KMZ sidecar, Super Tenere
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas petz »

Jallo kirjutas:

Nii õli on käes ja täissünt maksin 45 eeku liiter selle eest :D, Aasta läbisõit mul ehk tule 3000km, niiet kui 5k pealt vedelaks läheb on pohh. Tegelt üks asi mis äkki valesti tegin sealjuures on see et ratas tahaks 10w40 aga see täissünt on 5w40? Kas mul jookseb mootor kokku nüüd? :D

täissünt - liiter 45 krooni eest .........see tegelt odava mineraali hind ja korralikku täissünti selle raha eest kuidagi ei saa. aga kui sul on pohh, siis anna minna.
aga õli arvelt koonerdada ka pole mõtet,seda ma ütlen... aga eks ise teate.

Tsikkelröövel
Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
Tänatud: 27 korda

Lugemata postitus Postitas Tsikkelröövel »

Kipun ka arvama, et kui väidetavalt õli pärast midagi tuksi läheb, on tegelik viga enamasti ikkagi mujal. Kas pole õli süüdi, sest teda polnudki. Või siis on tegu mingi rikkega, mille remonti vingem õli vaid edasi lükkab. Ise kasutan mõne poolt kirutud Valvolinet, ei kurda küll sugugi. Kui sidur ära kulub, eks siis remondin ära. Tõde aga on ja jääb kusagile vahepeale. Ka see on statistika, mille olen selgeks saanud igasuguste jamade põhjuste selgeks tegemisega. Sest asja tuksi panija valetab peaaegu alati selle kohta, mida ta tegelikult tegi.

Kas Mees ostab tsikli, pole küsimus. Küsimus on: millal?
Kasutaja avatar

motoratsutaja
Tsikkel: Yamu FJR 1300, Yamu WR 450
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas motoratsutaja »

kass525 kirjutas:

ma ostsin seda carlube täissünti ja pole mingeid kõrvalnähtusi :D .Mul pole muidugi tonnine masin ka kuid sidur libisema küll ei hakanud.

selleks ei pea tonnine ratas olema et sidur libisema hakkaks :wack: ja mitte ei vala ma oma rattasse mingit "amazing lube" õli isegi siis kui raha pole ikka valan seda millel on nimi ja muu sinna juurde kuuluv. Kunagi säärekasse ja moppi oleks võinud küll valada. (togi)

Yaaa-maaa-haaa......
Kasutaja avatar

Boobush
Tsikkel: roller
Tänanud: 11 korda
Tänatud: 27 korda

Lugemata postitus Postitas Boobush »

Pole küll päris see teema, kuid kevadel täheldasin siduri libisemist, õlitase normis. Esimeste käikudega sidur ei libise, kuid maanteekäikudega 5-6 naksti kui pöörded üle 4000 ja väändesse läheb viskab tuurid lakke ja hakkab nagu variaator ennast järkjärgult lahutama. Pole küll friktsioonikettaid üle mõõtnud, kuid võib selle wild guessina õli kaela ajada? Sai kõigest 3 tkm eelmine hooaeg peale õlivahetust sõidetud. Ei tahaks uskuda, et õli on nii vedelaks läinud ning ka seda ei tahaks uskuda et üle talve sidurikettad otsi annavad.

Teema algataja
Jallo

Kas mitte sügisel, kui hooaeg läbi või kevadel enne sõitma hakkamist pole soovitatav õli vahetata et selliseid probleeme vältida?

Teema algataja
Jallo

petz61 kirjutas:
Jallo kirjutas:

täissünt - liiter 45 krooni eest .........see tegelt odava mineraali hind ja korralikku täissünti selle raha eest kuidagi ei saa. aga kui sul on pohh, siis anna minna.
aga õli arvelt koonerdada ka pole mõtet,seda ma ütlen... aga eks ise teate.

Lisame siis et letihind on 89.-

petz
Tsikkel: KMZ sidecar, Super Tenere
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas petz »

letihind 89.-täissündi eest ???- no ma ei tea, kas ikka selle raha eest korralikku täissünti saab...kahtlane kuidagi...
oma ratta mootorisse ikkagi ei valaks.

andrias
Tsikkel: Zx9r, kx250f, DS650X

Lugemata postitus Postitas andrias »

Sai kallatud 650 quadi mootorisse Castroli 10W-40 Magnatec'i(sest muud ei olnud käepärast võtta). Sesamune õli on ettenähtud sõiduautode mootorisse ning peaks sisaldama neidsamuseid " Amasing eriliselt kleepuvaid lisandeid" mis tagavad määrimist madalatel temperatuuridel. Peale 25 l kütust rasketes liivakarjääri tingimustes ei täheldanud siduri libisemise märke. Nüüd siis küsimus, et kas libisemist on oodata veel liiga vara, või ma kallasin head castroli "nime" mootorisse, või on hoopiski tehnika korras? (või on tegemist järjekordselt hea õnnega?) (togi)

Annaks jumal häda- küll abi ikka saab!
Võrr->Jawa 638->Dnepr 650->Suzuki GSX600F->Kawasaki ZX6R->Kawasaki ZX9R ja KX250f

kass525
Tsikkel: ilma hetkel

Lugemata postitus Postitas kass525 »

Ghost kirjutas:
kass525 kirjutas:

selleks ei pea tonnine ratas olema et sidur libisema hakkaks :wack: ja mitte ei vala ma oma rattasse mingit "amazing lube" õli isegi siis kui raha pole ikka valan seda millel on nimi ja muu sinna juurde kuuluv. Kunagi säärekasse ja moppi oleks võinud küll valada. (togi)

eks igaüks valab seda mida heaks arvab. Ma proovi pärast ostsin seda, kõik toimib ilusti ja ei näe põhjust,miks ma peaks õli eest rohkem maksma.

Maicle

Lugemata postitus Postitas Maicle »

Hey !
Õlitase 600cc Gixxeril (2000a) liiga alla vajunud ja tahab lisa õli saada, kuna mul ratas esimest hooaega, siis mul ei ole aimugi mis õli seal sees on, seega tuleb kõik ära vahetada. Vanal krossikal mul vahetasin õlifiltrid kah peaaegu igakord ära, kuidas sellega on?
Ning siduri ja karteri õli on koos sellel rattal ? Erinevad margid ju siduriga ja ilma õlidele.

Ette tänades :)

Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
Tänanud: 140 korda
Tänatud: 367 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Piipz »

2000a gixxeril ujub sidur samas õlis, kus muudki osad, seega sul on vaja õli mis on mõeldud märgsidurile.
ning kindlasti vaheta ka filter, misiganes kuskil raamatus võibolla kirjutatakse, et äkki ei pea. peab ikka küll :)
see filter maksab vast mingi 100 eek ja parem karta, kui kahetseda.

Kasutaja avatar

Junzu
Tsikkel: 890R, TE300 TBI ja FE350
Tänanud: 5 korda
Tänatud: 11 korda

Lugemata postitus Postitas Junzu »

franz125 kirjutas:

Ei reklaami midagi aga Ameerikas kipub valdavaks õliks kujunema Shell Rotella 15W-40(see muuseas rekkade õli).Kusjuures seda ka RR mudelitel.Ise kasutan täissünt Power 1 Castrolilt-kui kõlbab SBK vendadele-kõlbab mulle ka,ei pea ennast paremaks :mrgreen:Üks tähele panek veel-Valvolini poolsünt trügis iga tihendi vahelt välja,kone kergelt leemendas siis castroliga mootor kuiv.

Ei tea, kas Eestis ka kuskilt Rotella T6-te saada on? Nüüd olevat lõpuks Jaso-MA tiitli ka see õli endale külge saanud. USA-s müüakse seda tunduvalt odavamalt kui teisi õlisi. Äkki Eestis saaks ka.

SM570R 04' ->Z750 05'->Z1000 03'->R1 04'->R1 04'->GSX1300R 00'->Z750 04' & CB600f 01'->Z1000 03'->Z1000 03'->Buell XB9R->ZX10R 05'-> KTM SM950 04' & R6 07'->KTM 950SM 07'->KTM 990SD 07' ->Z1000 2011'->TE300i 19 ->EXC300 22''->890 Adventure R 23' & FE350 20' & TE300 24'
Kasutaja avatar

franz125
Tsikkel: Mitmed
Tänanud: 36 korda
Tänatud: 222 korda

Lugemata postitus Postitas franz125 »

Ennevanasti kui Shell Eesti AS firmaga asju sai aetud oli Rotellat küll.

Kangutan kõveraid
VTR1000SP1
VTX1800R potsataja-nüüd kahe liitrine
GTS reinkarnatsioonil
98% müüdud Harleydest on ikka veel teedel....ülejäänud 2% jõudsid koju

Kasutaja avatar

Piimanina
Tsikkel: Ducatisti
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Piimanina »

Kust Tallinnas Shelli õlisid osta saab? Netis on mingi leht aga sealt saab aint tellida( lisaks veel soovitud õli ei olnudki laos).

Kasutaja avatar

yeekim
Toetajaliige
Tsikkel: XV1900
Tänanud: 693 korda
Tänatud: 455 korda

Lugemata postitus Postitas yeekim »

Sooviks teada, kes ja kus müüb KÕIGE SOODSAMAT märgsiduriga mootorrattale sobivat 10W-40(50) mineraal või poolsünt õli?
Siiani on edukalt tavavedelikega hakkama saadud aga mõtlesin, et hellitan oma "MÕNU" natuke peale raami keevitamist(raam on osa õlijahutusest, seega olen sunnitud tühjendama). Vajalik min. kogus on 3 liitrit.
Ehk on abiks ka teistele jagatav info.

edu

Saadetud kettaga lauatelefonist!

rai00

Lugemata postitus Postitas rai00 »

ants01 kirjutas:

Sooviks teada, kes ja kus müüb KÕIGE SOODSAMAT märgsiduriga mootorrattale sobivat 10W-40(50) mineraal või poolsünt õli?
Siiani on edukalt tavavedelikega hakkama saadud aga mõtlesin, et hellitan oma "MÕNU" natuke peale raami keevitamist(raam on osa õlijahutusest, seega olen sunnitud tühjendama). Vajalik min. kogus on 3 liitrit.
Ehk on abiks ka teistele jagatav info.

edu

4 L 200 eek. peaks suht soodne olema.Mineraali saaks veelgi odavamalt... http://www.motard.ee

Mootorrataste müük remont ja hooldus.
http://www.motard.ee/
Kasutaja avatar

Lemmy
Tsikkel: ZX600-D3 (ZZR600)
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Lemmy »

Kõige soodsam tundub olema jah Gulf õli, 129 eeku 4L.

Pilt
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta remont, tehnika, elekter ...”