elektri küsimus.
Moderaator: Moded
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
- Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
- Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta
NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.
Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!
elektri küsimus.
Juhtusin täna nägema kick starteriga masinal sellist pilti kus aku asemele oli pandud kas siis takisti või kondensaator a 5cm pikk 3cm läbimõõduga silinder millel siis ühes otsas kaks klemmi .
Kas siis sellina jama suudab masinat töös hoida ve ? pekki ei keera midagi ?
mis seal salata . nüüd se masin minu tallis .
-
- Tsikkel: Aprilia Pegaso 650
Re: elektri küsimus.
Ilmselt tegemist kondekaga. Suure mahtuvusega kondekat saab kasutada aku asemel. Takisti oleks genekale lisakoormus.
Pole küll eriline elektrikguru aga mis laadi generaator peal tal on siis?
Kui vahelduvvoolu oma, mis siis ergutusvoolu annab, kondekas seda ei anna ju, kuidas säde genereeritakse?
Kui alalisvoolu oma siis veel oleks mõeldav.
Kas mu arusaamad on ekslikud?
-
- Tsikkel: Aprilia Pegaso 650
hotsepp kirjutas:Pole küll eriline elektrikguru aga mis laadi generaator peal tal on siis?
Kui vahelduvvoolu oma, mis siis ergutusvoolu annab, kondekas seda ei anna ju, kuidas säde genereeritakse?
Kui alalisvoolu oma siis veel oleks mõeldav.
Kas mu arusaamad on ekslikud?
Tegelikult asi vastupidi. Ergutus mähist vajab alalisvoolu genekas ja vahelduvvoolu genekale piisab püsimagnetitest.
Kus kohas vahelduvvoolu genekal püsimagnet on???
Ei sry mehed, krt mul õhtu pea paks, ma ei saanud autojuurest tulema, ma ei häälestanud end mootorratta genekale, ja jah, seal ikka olemas püsimagnet, sry veelkord.
rattaks siis dr650 ja tundub et on jah suhteliselt suur kondekas..
Dr650 ei vaja töötamiseks akut. Süüte tarvis on genekal eraldi mähis ja see toimib akutoiteta. Aku on põhimõtteliselt vaid tulede ja muude tarbijate jaoks. Kuna tal aga ei ole ka starterit siis ei ole aku otseselt vajalik- tuled põlevad vaid töötava mootoriga. Ja see kondekas ongi vajalik selleks, et mitte genekat üle koormata, see üritab ju akut laadida kõikaeg. Õige suurusega kondekas on oluliselt kergem ja töökindlam kui aku.
selge ... seda oligi vaja teada ..
tänud kõigile
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.