Rumalad küsimused
Moderaator: Moded
-
- Tsikkel: Suzuki Boulevard 1800 M109R
Re: Rumalad küsimused
ants01 kirjutas:Kah üks "rumal küsimus" õlijahutuse teemal.
Ratta ümberehituse käigus muutsin õliradika konfiguratsiooni järgmiselt: ennem oli sisse- ja väljaminev ühendus radika allosas, nüüd keerasin radika ümber, st siise- ja väljatulev ühendus on radika ülaosas.
Küsimus: kui määrav see on?edu
Teoreetiliselt peaks ka õliradika effektiivsus langema.
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Harley-Davidson FLHTCUI
- Tänanud: 109 korda
- Tänatud: 65 korda
--DogFood-- kirjutas:Mul kah küsimus, kuhu on pahadeplaneet oma ulme tekstiga kadunud? Müüs oma sinise unenäo maha ja andis alla?
Pahadeplaneet on nüüd ontlik härrasmees autoga.
-
- Tsikkel: Suzu DR-Z400
- Tänanud: 3 korda
- Tänatud: 1 kord
Raiki kirjutas:ants01 kirjutas:Kah üks "rumal küsimus" õlijahutuse teemal.
Ratta ümberehituse käigus muutsin õliradika konfiguratsiooni järgmiselt: ennem oli sisse- ja väljaminev ühendus radika allosas, nüüd keerasin radika ümber, st siise- ja väljatulev ühendus on radika ülaosas.
Küsimus: kui määrav see on?edu
Teoreetiliselt peaks ka õliradika effektiivsus langema.
minu tsikklil ongi originaalis sisse ja väljaminev ots ülal.
Endal 6V aku tühi ja masin ise ka 6V, aga kasutasin natuke aega 12V akut. Ega see süütepoolesid või muid asju ära ei tapa? Masin on Iž Jupiter 2.
-
- Tsikkel: Kawasaki KX 250&GSX-R 750
Nii..järjekordne rumal küsimus.
750 gixxer. käib kenasti (ootan kevadet ja siis paar korda ta käima pannud et ikka hääli kuuleks kuni tee vähe taheneb)
soojeneb soojeneb...ja siis järsku sureb välja. istun peale, lükkan jalatoe alt ära....läheb käima, kui jalatoe alla lükkan uuesti sureb kohe uuesti välja.
Et miks ta nii teeb? Pole bike tüüpi ratastega kokku puutunud, tean et ta peaks välja surema, kui käigu sisse lükkad ja jalg all on...või on nii tark asi et ei luba kaua ventikal juristada seal (sest enne kui vent järgi hüppab (102 kraadi võinii) kannatab selle ajani ilusti tiksumist välja järgmine päev käivitub nagu poleks iial midagi olnud)?
Või pean lihtsalt andurid/juhtmed üle vaatama korralikult?
tänud sellele, kes valgustada viitsib võhikut!
kas sul neutraali tuli põleb ka soojast peast? mul gsx 750f ja mootori soojenedes kustub neutraali tuli ära. see tähendab, et ratas arvab, et tal on käik sees. ja kui käik on sees ning jala alla lükkad, siis suretabki mootori välja. väidetavalt aitab mingite kontaktide ülejootmine, kuid sellega õpib elama. keskhark on abiks...
-
- Tsikkel: Kawasaki KX 250&GSX-R 750
Väga tuttav olukord küll, et neutraali tuli tagant ära hüppas, eelmine sügis kui ma ratta koju vedasin ei taband tükk aega ära miks tühikäiku ei ole, tuli välja proovides lõpuks, et tuluke lihtsalt ei põlenud.
See tasub kindlasti uurimist, tänan väga spike
-
- Tsikkel: Honda Transalp
spike kirjutas:kas sul neutraali tuli põleb ka soojast peast? mul gsx 750f ja mootori soojenedes kustub neutraali tuli ära. see tähendab, et ratas arvab, et tal on käik sees. ja kui käik on sees ning jala alla lükkad, siis suretabki mootori välja. väidetavalt aitab mingite kontaktide ülejootmine, kuid sellega õpib elama. keskhark on abiks...
Mul oli sama probleem u. 2 aastat tagasi. Sattusin Motodepoosse, kurtsin muret, võeteti näpitstangid, alt käiguvahetushoova juurest juhe lahti, natuke liivapaberit ja näpitsatega suruti natuke klemmi kokku ja kõik korras. Vist ei küsitud isegi raha või siis sümboolselt. Kui viitsid ise teha, siis antud õpetusest ehk kasu. Ise olin bensiinijaamas hädas, et ei saa enam tsiklit käima, kuni tulin idee peale, et sidur alla ja tuld!
-
- Tsikkel: Aprilia Pegaso 650
jegesmesh kirjutas:Endal 6V aku tühi ja masin ise ka 6V, aga kasutasin natuke aega 12V akut. Ega see süütepoolesid või muid asju ära ei tapa? Masin on Iž Jupiter 2.
Kui selle 12 V aku pinge ei ületa 7 V, siis ei juhtu süütepoolidega midagi, ainult et aku keerad peeti pikapeale. Täis 12 V akuga peaks 6 V süütepool vastu pidama ehk 2-3 tundi.
6 V süsteemil kasutage ikka 6 V akut. Ei soovita üle 4Ah akut, need 6 V genekad päris nirud. Ise olen last 2 rootorit õhtale 12Ah akudega.
aprill kirjutas:jegesmesh kirjutas:Endal 6V aku tühi ja masin ise ka 6V, aga kasutasin natuke aega 12V akut. Ega see süütepoolesid või muid asju ära ei tapa? Masin on Iž Jupiter 2.
Kui selle 12 V aku pinge ei ületa 7 V, siis ei juhtu süütepoolidega midagi, ainult et aku keerad peeti pikapeale. Täis 12 V akuga peaks 6 V süütepool vastu pidama ehk 2-3 tundi.
6 V süsteemil kasutage ikka 6 V akut. Ei soovita üle 4Ah akut, need 6 V genekad päris nirud. Ise olen last 2 rootorit õhtale 12Ah akudega.
Ei siis vast ei juhunud minu omaga midagi, see aku nagunii peetis ja kasutasin seda akut aint proovimiseks.
et see on rumalate küsimuste teema, siis küsin enda oma ka ära:Mis asi on puks?
BlackOut kirjutas:et see on rumalate küsimuste teema, siis küsin enda oma ka ära:Mis asi on puks?
BlackOut kirjutas:et see on rumalate küsimuste teema, siis küsin enda oma ka ära:Mis asi on puks?
Puks...jh see võib ennast ilmutada teatud äkilistel manöövritel eriti peale sööki ja kostub tavaliselt kaugele, ära tunned lõhna järgi
spinna kirjutas:Ghost kirjutas:spinna kirjutas:Kui oma mõttekäiku ja tehnoloogiaid Kalle näpunäidete järgi muutsin ja sellisest pesust loobusin, läks kettide läbisõit lausa mitmekordseks
Millised näpunäited ja tehnoloogiad sulle teatavaks tehti ketipuhastuse ja hoolduse valdkonnas ja mida nüüd kasutad ja kui tihti ?
Nüüd määrin üsna tihti ja kasutan mootoriõli vms vedelat värki. Panen ratta hargile, käima, käik sisse ja õlitan jooksvat ketti õlikannuga. Siis annan tiba pööret , kogu saast lendab laiali ja lõpptulemusena on kett puhas ja määritud. Teen nii umbes 200...300km takka. Kett peab vastu ikka üle 30 000 km. Varem ketimäärdega ja mootoripesuvahenditega jamades pidas alla 10 000 km. Aga minu loo eripäraks on just see neetud kruusatee. Sellise õlitamisega on ka see lugu, et iga kord peale õlitamist tuleb ka tagavelg "sinise paberiga" üle käia.
Kalle soovitus oli lihtsalt vedelat õli pruukida, ülejäänu on elu ise juurde õpetanud
Et siis vedel mootoriõli võtab ka keti küljest saasta lahti või? Ainult päris räpaseks võib seal minna, kui kett õliga üle ujutada ja siis pööret anda Ise lootsin, et saab kuidagi viisakamalt keti puhtaks, aga noh keti eluiga ei tahaks küll väga lühendada...
Ma ei ole kindel et see Sinu praeguse hetke probleemi lahendaks. Sel ketil mis pikalt kestnud on hakkasin ma kohe uuest peast niimoodi talitama ja seega ei ole sellist paksu saasta peale kogunud. Aga ketipuhastusspreid on ka olemas, võib olla on Sinu keissi puhul see õigem.
goal kirjutas:BlackOut kirjutas:et see on rumalate küsimuste teema, siis küsin enda oma ka ära:Mis asi on puks?
Puks...jh see võib ennast ilmutada teatud äkilistel manöövritel eriti peale sööki ja kostub tavaliselt kaugele, ära tunned lõhna järgi
FAIL! Ma küsisin Puksi, mitte Puuksu kohta! Midagi asjalikku öelda pole, ära mölise.
BlackOut kirjutas:goal kirjutas:BlackOut kirjutas:et see on rumalate küsimuste teema, siis küsin enda oma ka ära:Mis asi on puks?
FAIL! Ma küsisin Puksi, mitte Puuksu kohta! Midagi asjalikku öelda pole, ära mölise.
Paluks viisakamalt!
Kui naljast aru ei saa võiks mõnda põmmpeade foorumisse kolida!
Sõnadega on seda tõesti raske vastata. Wikis antud definitsioon "Puksiks nimetatakse tehnikas vaheelementi, vältimaks mingite pindade omavahelist kokkupuutumist" kirjeldab asja olemust, aga kui ei tea, siis ei anna see definitsioon ka mingit ettekujutust.
Pilt ehk seletab paremini.
Puks on ka näiteks mingi torujupp, mis on istuga mingi ava sees ja mille sisse omakorda läheb mingi muu toru või võll. Kusjuures ist võib olla mõlema liite puhul kas pinguga või lõtkuga, vahet pole. Ikkagi on see vahepealne torjupp puks.
Pukse on väga mitme kujuga, väga mitesuguse ehitusega ja väga erinevast materjalist.
-
- Tsikkel: TransAlp ja Africa Twin
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 20 korda
sinilind123 kirjutas:pyramiid kirjutas:sinilind123 kirjutas:Mida teha, et vahetada 10W pirnidega suunatuled 23W pirnidega tulede vastu ? releesid kuidagi "tjuunitakse" ka, et ta need 2x23W korraga vilkuma suudaks panna ?
Miks sa kohe nii rasvased panna tahad?
Rahvas ikka soovib voolutarbimise vähendamiseks led´idele üle minna ja seal siis juba tõesti probleem, et paned teise relee või siis tekitad olemasolevale mingi lisakoormuse, et ta saaks aru, et kenasti ikka kaks pirni on taga ja ei ole üks läbi põlenud ja ei pea mitte kiiremini seda pirnikest seal vilgutama.Asi selles, et sai kiiruga ostetud ilusamad ja väiksemad suunatuled. hiljem installides märkasin, et neil on 23W pirnid. Relee paneb ainult aeglaselt hõõguma need. Olen pool tartut läbi käinud, kusagil ei müüda selliseid pirne väiksema võimsusega. Mõtlesin, et ainus võimalus on kuidagi muudmoodi nüüd lahendada. Ehk keegi teab, kust võiks saada pirne ? Kus on eestis kõige suurem valik pirnidele ? Tavalise ümmarguse sokliga pirnid, oranzi klaasiga. vaja oleks miski 10-12W saada.
Oskab keegi ehk mu probleemile mingisugust lahendust välja pakkuda
-
Kes eestis müüb alpinestar asju?mitte ainult sõiduvarustust,aga ka tavalisi riideid
-
- Tsikkel: r6, cbr,Buell, Night rod,Gessu
- Tänanud: 162 korda
- Tänatud: 88 korda
hannes1337 kirjutas:Kes eestis müüb alpinestar asju?mitte ainult sõiduvarustust,aga ka tavalisi riideid
yx blond pyss myyb.. kes oli täna hommikul kell 12 alles voodis x-poosis Annika tal siin foorumis nimeks.. pood on pirni tänaval
ALPINESTARSI esinduskauplus Tallinnas:
Saksa Auto AMK
Pirni 3
tel:56 696 614
Maale tahaks suvilaputka püsti panna. ca 30m2 ja magamine teisel korrusel(pigem nimetaks 1,5kordseks) nn "lavatsil". Nähtud mitu korda sellised aga ei suuda netist leida, kes taolist moodulputkat pakub. Igasuguseid teisi on nii et tapab.
Kellegil kogemusi?
Ette tänades
Margus
gangsta kirjutas:Maale tahaks suvilaputka püsti panna. ca 30m2 ja magamine teisel korrusel(pigem nimetaks 1,5kordseks) nn "lavatsil". Nähtud mitu korda sellised aga ei suuda netist leida, kes taolist moodulputkat pakub. Igasuguseid teisi on nii et tapab.
Kellegil kogemusi?Ette tänades
Margus
Paljud ostavad vana palkmaja (miski ait näiteks) teisaldamiseks ja sinna annab üles magalat aretada küll. Odav ka!
-
- Tsikkel: Kawa 636, Ktm 250sx
- Tänanud: 1 kord
Kuhu kadusid mul talve jooksul sõidupüksid?
-
- Tsikkel: Suzuki Boulevard 1800 M109R
-
- Tsikkel: Tiger885, külkaIŽ
- Tänanud: 16 korda
- Tänatud: 30 korda
- Kontakt:
Nuki kirjutas:Kuhu kadusid mul talve jooksul sõidupüksid?
Unustasid sügisel jalast võtta.
Kas mootorrattal numbri valgustus peab olema? Ühesõnaga eelmine omanik on teinud rattal tuuningut ning numbri märgi juures puudub valgustus.
-
- Tsikkel: SV1000
- Tänanud: 13 korda
- Tänatud: 2 korda