Rumalad küsimused

Siia saad panna (naljakaid/huvitavaid) linke, pilte, jutte jne. mida teistel oleks kah huvitav vaadata ning mis ei lähe otseselt teiste teemade alla...

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Raiki
Tsikkel: Suzuki Boulevard 1800 M109R

Re: Rumalad küsimused

Lugemata postitus Postitas Raiki »

ants01 kirjutas:

Kah üks "rumal küsimus" õlijahutuse teemal.
Ratta ümberehituse käigus muutsin õliradika konfiguratsiooni järgmiselt: ennem oli sisse- ja väljaminev ühendus radika allosas, nüüd keerasin radika ümber, st siise- ja väljatulev ühendus on radika ülaosas.
Küsimus: kui määrav see on?

edu

Teoreetiliselt peaks ka õliradika effektiivsus langema.

Suzuki Boulevard 1800 M109R

www.estparts.ee - Parima hinnaga varuosad.
Kasutaja avatar

Ivoonu
Toetajaliige
Tsikkel: Harley-Davidson FLHTCUI
Tänanud: 109 korda
Tänatud: 65 korda

Lugemata postitus Postitas Ivoonu »

--DogFood-- kirjutas:

Mul kah küsimus, kuhu on pahadeplaneet oma ulme tekstiga kadunud? Müüs oma sinise unenäo maha ja andis alla?

Pahadeplaneet on nüüd ontlik härrasmees autoga. :nono:

Kasutaja avatar

margus014
Tsikkel: Suzu DR-Z400
Tänanud: 3 korda
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas margus014 »

Raiki kirjutas:
ants01 kirjutas:

Kah üks "rumal küsimus" õlijahutuse teemal.
Ratta ümberehituse käigus muutsin õliradika konfiguratsiooni järgmiselt: ennem oli sisse- ja väljaminev ühendus radika allosas, nüüd keerasin radika ümber, st siise- ja väljatulev ühendus on radika ülaosas.
Küsimus: kui määrav see on?

edu

Teoreetiliselt peaks ka õliradika effektiivsus langema.

minu tsikklil ongi originaalis sisse ja väljaminev ots ülal.

Kasutaja avatar

jegesmesh
Tsikkel: poolik veel

Lugemata postitus Postitas jegesmesh »

Endal 6V aku tühi ja masin ise ka 6V, aga kasutasin natuke aega 12V akut. Ega see süütepoolesid või muid asju ära ei tapa? Masin on Iž Jupiter 2.

Kasutaja avatar

Nooremvend
Tsikkel: Kawasaki KX 250&GSX-R 750

Lugemata postitus Postitas Nooremvend »

Nii..järjekordne rumal küsimus.
750 gixxer. käib kenasti (ootan kevadet ja siis paar korda ta käima pannud et ikka hääli kuuleks kuni tee vähe taheneb)
soojeneb soojeneb...ja siis järsku sureb välja. istun peale, lükkan jalatoe alt ära....läheb käima, kui jalatoe alla lükkan uuesti sureb kohe uuesti välja.

Et miks ta nii teeb? Pole bike tüüpi ratastega kokku puutunud, tean et ta peaks välja surema, kui käigu sisse lükkad ja jalg all on...või on nii tark asi et ei luba kaua ventikal juristada seal (sest enne kui vent järgi hüppab (102 kraadi võinii) kannatab selle ajani ilusti tiksumist välja järgmine päev käivitub nagu poleks iial midagi olnud)?
Või pean lihtsalt andurid/juhtmed üle vaatama korralikult?

tänud sellele, kes valgustada viitsib võhikut!

Kasutaja avatar

spike
Tsikkel: GSX 750F

Lugemata postitus Postitas spike »

kas sul neutraali tuli põleb ka soojast peast? mul gsx 750f ja mootori soojenedes kustub neutraali tuli ära. see tähendab, et ratas arvab, et tal on käik sees. ja kui käik on sees ning jala alla lükkad, siis suretabki mootori välja. väidetavalt aitab mingite kontaktide ülejootmine, kuid sellega õpib elama. keskhark on abiks...

Kasutaja avatar

Nooremvend
Tsikkel: Kawasaki KX 250&GSX-R 750

Lugemata postitus Postitas Nooremvend »

Väga tuttav olukord küll, et neutraali tuli tagant ära hüppas, eelmine sügis kui ma ratta koju vedasin ei taband tükk aega ära miks tühikäiku ei ole, tuli välja proovides lõpuks, et tuluke lihtsalt ei põlenud.
See tasub kindlasti uurimist, tänan väga spike (w)

Kasutaja avatar

uljasvaluvelg
Tsikkel: Honda Transalp

Lugemata postitus Postitas uljasvaluvelg »

spike kirjutas:

kas sul neutraali tuli põleb ka soojast peast? mul gsx 750f ja mootori soojenedes kustub neutraali tuli ära. see tähendab, et ratas arvab, et tal on käik sees. ja kui käik on sees ning jala alla lükkad, siis suretabki mootori välja. väidetavalt aitab mingite kontaktide ülejootmine, kuid sellega õpib elama. keskhark on abiks...

Mul oli sama probleem u. 2 aastat tagasi. Sattusin Motodepoosse, kurtsin muret, võeteti näpitstangid, alt käiguvahetushoova juurest juhe lahti, natuke liivapaberit ja näpitsatega suruti natuke klemmi kokku ja kõik korras. Vist ei küsitud isegi raha või siis sümboolselt. Kui viitsid ise teha, siis antud õpetusest ehk kasu. Ise olin bensiinijaamas hädas, et ei saa enam tsiklit käima, kuni tulin idee peale, et sidur alla ja tuld! :wack:

Honda Transalp
Kasutaja avatar

aprill
Tsikkel: Aprilia Pegaso 650

Lugemata postitus Postitas aprill »

jegesmesh kirjutas:

Endal 6V aku tühi ja masin ise ka 6V, aga kasutasin natuke aega 12V akut. Ega see süütepoolesid või muid asju ära ei tapa? Masin on Iž Jupiter 2.

Kui selle 12 V aku pinge ei ületa 7 V, siis ei juhtu süütepoolidega midagi, ainult et aku keerad peeti pikapeale. Täis 12 V akuga peaks 6 V süütepool vastu pidama ehk 2-3 tundi.
6 V süsteemil kasutage ikka 6 V akut. Ei soovita üle 4Ah akut, need 6 V genekad päris nirud. Ise olen last 2 rootorit õhtale 12Ah akudega.

Kärbseid teile hammastevahele.Forte
Kasutaja avatar

jegesmesh
Tsikkel: poolik veel

Lugemata postitus Postitas jegesmesh »

aprill kirjutas:
jegesmesh kirjutas:

Kui selle 12 V aku pinge ei ületa 7 V, siis ei juhtu süütepoolidega midagi, ainult et aku keerad peeti pikapeale. Täis 12 V akuga peaks 6 V süütepool vastu pidama ehk 2-3 tundi.
6 V süsteemil kasutage ikka 6 V akut. Ei soovita üle 4Ah akut, need 6 V genekad päris nirud. Ise olen last 2 rootorit õhtale 12Ah akudega.

Ei siis vast ei juhunud minu omaga midagi, see aku nagunii peetis ja kasutasin seda akut aint proovimiseks.

BlackOut
Tsikkel: Derbi Senda R DrD Racing '06

Lugemata postitus Postitas BlackOut »

et see on rumalate küsimuste teema, siis küsin enda oma ka ära:Mis asi on puks? :?:

See pole minu allkiri.

Erkis

Lugemata postitus Postitas Erkis »

BlackOut kirjutas:

et see on rumalate küsimuste teema, siis küsin enda oma ka ära:Mis asi on puks? :?:

http://et.wikipedia.org/wiki/Puks

Kasutaja avatar

goal
Tsikkel: Kawa VN 1500 Mean Streak

Lugemata postitus Postitas goal »

BlackOut kirjutas:

Puks...jh see võib ennast ilmutada teatud äkilistel manöövritel eriti peale sööki ja kostub tavaliselt kaugele, ära tunned lõhna järgi :D

Jawa, Voshod, Kawa VN 750, Kawa Mean Streak

groundzero

Lugemata postitus Postitas groundzero »

spinna kirjutas:
Ghost kirjutas:
spinna kirjutas:

Kui oma mõttekäiku ja tehnoloogiaid Kalle näpunäidete järgi muutsin ja sellisest pesust loobusin, läks kettide läbisõit lausa mitmekordseks

Millised näpunäited ja tehnoloogiad sulle teatavaks tehti ketipuhastuse ja hoolduse valdkonnas ja mida nüüd kasutad ja kui tihti ?

Nüüd määrin üsna tihti ja kasutan mootoriõli vms vedelat värki. Panen ratta hargile, käima, käik sisse ja õlitan jooksvat ketti õlikannuga. Siis annan tiba pööret , kogu saast lendab laiali ja lõpptulemusena on kett puhas ja määritud. Teen nii umbes 200...300km takka. Kett peab vastu ikka üle 30 000 km. Varem ketimäärdega ja mootoripesuvahenditega jamades pidas alla 10 000 km. Aga minu loo eripäraks on just see neetud kruusatee. Sellise õlitamisega on ka see lugu, et iga kord peale õlitamist tuleb ka tagavelg "sinise paberiga" üle käia.

Kalle soovitus oli lihtsalt vedelat õli pruukida, ülejäänu on elu ise juurde õpetanud :)

Et siis vedel mootoriõli võtab ka keti küljest saasta lahti või? Ainult päris räpaseks võib seal minna, kui kett õliga üle ujutada ja siis pööret anda :D Ise lootsin, et saab kuidagi viisakamalt keti puhtaks, aga noh keti eluiga ei tahaks küll väga lühendada...

Kasutaja avatar

spinna

Lugemata postitus Postitas spinna »

Ma ei ole kindel et see Sinu praeguse hetke probleemi lahendaks. Sel ketil mis pikalt kestnud on hakkasin ma kohe uuest peast niimoodi talitama ja seega ei ole sellist paksu saasta peale kogunud. Aga ketipuhastusspreid on ka olemas, võib olla on Sinu keissi puhul see õigem.

Suzuki GSX 750 Inazuma
Kasutaja avatar

Mhhh
Tsikkel: Mini&GPZ305

Lugemata postitus Postitas Mhhh »

Mini (Riga 30) chopper & Kawasaki GPZ305->

BlackOut
Tsikkel: Derbi Senda R DrD Racing '06

Lugemata postitus Postitas BlackOut »

goal kirjutas:
BlackOut kirjutas:

Puks...jh see võib ennast ilmutada teatud äkilistel manöövritel eriti peale sööki ja kostub tavaliselt kaugele, ära tunned lõhna järgi :D

FAIL! Ma küsisin Puksi, mitte Puuksu kohta! Midagi asjalikku öelda pole, ära mölise.

See pole minu allkiri.
Kasutaja avatar

goal

BlackOut kirjutas:
goal kirjutas:
BlackOut kirjutas:

FAIL! Ma küsisin Puksi, mitte Puuksu kohta! Midagi asjalikku öelda pole, ära mölise.

Paluks viisakamalt!
Kui naljast aru ei saa võiks mõnda põmmpeade foorumisse kolida!

Kasutaja avatar

spinna

Lugemata postitus Postitas spinna »

BlackOut kirjutas:

Sõnadega on seda tõesti raske vastata. Wikis antud definitsioon "Puksiks nimetatakse tehnikas vaheelementi, vältimaks mingite pindade omavahelist kokkupuutumist" kirjeldab asja olemust, aga kui ei tea, siis ei anna see definitsioon ka mingit ettekujutust.
Pilt ehk seletab paremini.
Puks on ka näiteks mingi torujupp, mis on istuga mingi ava sees ja mille sisse omakorda läheb mingi muu toru või võll. Kusjuures ist võib olla mõlema liite puhul kas pinguga või lõtkuga, vahet pole. Ikkagi on see vahepealne torjupp puks.
Pukse on väga mitme kujuga, väga mitesuguse ehitusega ja väga erinevast materjalist.

Suzuki GSX 750 Inazuma
Kasutaja avatar

sinilind123
Tsikkel: TransAlp ja Africa Twin
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 20 korda

Lugemata postitus Postitas sinilind123 »

sinilind123 kirjutas:
pyramiid kirjutas:
sinilind123 kirjutas:

Mida teha, et vahetada 10W pirnidega suunatuled 23W pirnidega tulede vastu ? releesid kuidagi "tjuunitakse" ka, et ta need 2x23W korraga vilkuma suudaks panna ?

Miks sa kohe nii rasvased panna tahad?
Rahvas ikka soovib voolutarbimise vähendamiseks led´idele üle minna ja seal siis juba tõesti probleem, et paned teise relee või siis tekitad olemasolevale mingi lisakoormuse, et ta saaks aru, et kenasti ikka kaks pirni on taga ja ei ole üks läbi põlenud ja ei pea mitte kiiremini seda pirnikest seal vilgutama. :)

Asi selles, et sai kiiruga ostetud ilusamad ja väiksemad suunatuled. hiljem installides märkasin, et neil on 23W pirnid. Relee paneb ainult aeglaselt hõõguma need. Olen pool tartut läbi käinud, kusagil ei müüda selliseid pirne väiksema võimsusega. Mõtlesin, et ainus võimalus on kuidagi muudmoodi nüüd lahendada. Ehk keegi teab, kust võiks saada pirne ? Kus on eestis kõige suurem valik pirnidele ? Tavalise ümmarguse sokliga pirnid, oranzi klaasiga. vaja oleks miski 10-12W saada.

Oskab keegi ehk mu probleemile mingisugust lahendust välja pakkuda :)

Honda Dio 50ccm 1990a - Honda Mtx125R 1989a - Honda XL 600V Transalp 1987a - Suzuki GSF 1200 Bandit 1996a - Honda XRV 750 Africa Twin 1990a - Kawasaki zxr 750 1990a

hannes1337

Lugemata postitus Postitas hannes1337 »

Kes eestis müüb alpinestar asju?mitte ainult sõiduvarustust,aga ka tavalisi riideid

Kasutaja avatar

sepp
Tsikkel: r6, cbr,Buell, Night rod,Gessu
Tänanud: 162 korda
Tänatud: 88 korda

Lugemata postitus Postitas sepp »

hannes1337 kirjutas:

Kes eestis müüb alpinestar asju?mitte ainult sõiduvarustust,aga ka tavalisi riideid

yx blond pyss myyb.. kes oli täna hommikul kell 12 alles voodis x-poosis :mrgreen: Annika tal siin foorumis nimeks.. pood on pirni tänaval
ALPINESTARSI esinduskauplus Tallinnas:
Saksa Auto AMK
Pirni 3
tel:56 696 614

gangsta

Lugemata postitus Postitas gangsta »

Maale tahaks suvilaputka püsti panna. ca 30m2 ja magamine teisel korrusel(pigem nimetaks 1,5kordseks) nn "lavatsil". Nähtud mitu korda sellised aga ei suuda netist leida, kes taolist moodulputkat pakub. Igasuguseid teisi on nii et tapab.
Kellegil kogemusi?

Ette tänades
Margus

Kasutaja avatar

goal

gangsta kirjutas:

Maale tahaks suvilaputka püsti panna. ca 30m2 ja magamine teisel korrusel(pigem nimetaks 1,5kordseks) nn "lavatsil". Nähtud mitu korda sellised aga ei suuda netist leida, kes taolist moodulputkat pakub. Igasuguseid teisi on nii et tapab.
Kellegil kogemusi?

Ette tänades
Margus

Paljud ostavad vana palkmaja (miski ait näiteks) teisaldamiseks ja sinna annab üles magalat aretada küll. Odav ka!

Kasutaja avatar

Schizo
Tsikkel: Kawa 636, Ktm 250sx
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Schizo »

Kuhu kadusid mul talve jooksul sõidupüksid? :?

Never ride faster than your Angel can fly!
Kasutaja avatar

pyramiid
Tsikkel: Kawasaki Versys 650
Tänanud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas pyramiid »

Nuki kirjutas:

Rotid??

Keretööd
Kasutaja avatar

Raiki
Tsikkel: Suzuki Boulevard 1800 M109R

Lugemata postitus Postitas Raiki »

Nuki kirjutas:

Naine?

Suzuki Boulevard 1800 M109R

www.estparts.ee - Parima hinnaga varuosad.
Kasutaja avatar

retro
Tsikkel: Tiger885, külkaIŽ
Tänanud: 16 korda
Tänatud: 30 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas retro »

Nuki kirjutas:

Unustasid sügisel jalast võtta.

Kasutaja avatar

mofomofo

Lugemata postitus Postitas mofomofo »

Kas mootorrattal numbri valgustus peab olema? Ühesõnaga eelmine omanik on teinud rattal tuuningut ning numbri märgi juures puudub valgustus.

kurikristjan
Tsikkel: SV1000
Tänanud: 13 korda
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas kurikristjan »

Peab olema jah.

Suletud

Mine “Ajaviiteks...”