Enduro Eesti MV 2009 > Paikuse 1, Tallinn 2

Kui korraldad üritust ja tahaks sellest teada anda. Tahad kiita või kiruda olemasolevaid.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

mella
Tänatud: 1 kord

Re: Enduro Eesti MV 2009 > Paikuse 1, Tallinn 2

Lugemata postitus Postitas mella »

napalm kirjutas:

On ju kõigil vaba voli neid korrigeerida - hetkel pole ühtegi maili tulnud peale Jakobi oma...

Need olidki mitmed peened vihjed, et sul olid sorteerimisvead tabelis sees ;)

AGA

Siinkohal tahaks Tallinna enduro rajameistreid tänada huvitava raja eest.
Ja karikad olid igatahes ilusaimad, mida ma kunagi käes hoidnud olen. Tõelised šedöövrid.

Kasutaja avatar

Kangru
Tsikkel: Gas Gas 250 EC

Lugemata postitus Postitas Kangru »

Tõn kirjutas:

Võidusõit käib siiski kindlate reeglite järgi mitte nii kuidas keegi arvab.
Antud juhul on Vaido Kalm Meelis Saarest ees selle pärast, et tal on rohkem paremaid kohti mitte viimane päev parem.

tonjuh kirjutas:

Samas kui on võrdne arv punkte võib ju olla nii, et mehed võtavad joonele ja kes esimesena laekub see on võitja näiteks mingi publiku katse või lähevad teevad veel ühe ringi.

Enduros asjad nii ei käi ja pole mõtet mingit komejanti ka organiseerida.
Soovitan tutvuda FIMi reeglitega http://www.fim-live.com/fileadmin/alfre ... RO_Eng.pdf

Ega tõin lihtsalt näite oma rahvasportlase mätta otsast, aga tänud viite eest kust infot hankida.

Kasutaja avatar

Kangru

[quote="napalm"][quote="mella"][quote="napalm"][quote="mella"]selle teema nüüd lukku panna ja 2010 teeb keegi uuesti.
Mitte mingil juhul ei tohi seda teemat lukku panna. Niu, niu ei ole probleemi ma kujutan ette mis töö oli asja taga aga järgmine aasta peame jälle sõitma ja teen kõik selleks, et Tallinna etapp toimuma saab.
Mul on ettepanek, et saame kokku ja istume ümmarguse laua taha maha ja Tallinna etapp 2010 saab toimuma vaatamata kõigele.
Mehed see on küll see koht kus tuleb seljad kokku pannna.
Pidasin silmas seda, et äkki saab kuidagi moodi puhtast südamest ja vabast tahtest kaasa aidata. Olgu see siis vaia maase löömine või lindi vedamine. Selge see, et suuri otsuseid teevad suured mehed ja pidasin silmas seda kui arutelu oleks avalik ja kõigile teada. Just C klassi tasandil on ju rahvaspordi kaarte välja antud terve hulk ja metsades on ju arvestatav jõud sõitjaid kelledel on kindlasti häid mõtteid ja sidemeid. Oleks ka ju juures täiesti arvestatav hulk sõitjaid kui mehed vaid stardikanga alla tuleksid. Aga nii lihtsalt need asjad ei käi. Palun väga vabandust kui toppisin oma nina sinna kuhu pole vaja.

Viimati muutis Kangru, 27 Juun 2009, 10:12, muudetud 1 kord kokku.

Teema algataja
napalm

Lugemata postitus Postitas napalm »

tonjuh kirjutas:

selle teema nüüd lukku panna ja 2010 teeb keegi uuesti.
Mitte mingil juhul ei tohi seda teemat lukku panna. Niu, niu ei ole probleemi ma kujutan ette mis töö oli asja taga aga järgmine aasta peame jälle sõitma ja teen kõik selleks, et Tallinna etapp toimuma saab.
Mul on ettepanek, et saame kokku ja istume ümmarguse laua taha maha ja Tallinna etapp 2010 saab toimuma vaatamata kõigele.
Mehed see on küll see koht kus tuleb seljad kokku pannna.

Selleks aruteluks tuleb üks hea rangelt vabatahtlik võimalus kohe. EMV huvilised saavad asja arutada kui eesti giga egod ära mahuvad ühe laua taha :twisted: :) Kõik olulised asja pulgad peaks olema kohal terves kooseisus.
09 mõte oli elujõulise sarja ja terviku loomine millel on arengukava ja sihid mis ulatuvad kaugemale kui järgmine kuu mingi kulina kamina peale upitamine endale. Tänaseks olen enda jaoks reaalselt läbi proovitud reaalse raha ja aja kuluga, et sellise sarja loomine pole hetkel võimalik sest puudub koostöö soov ja oskus nagu arvata ka oli. Aga kui on tahtmist vabu vahendeid sadu tuhandeid ja väga palju aega siis ühte head etappi on ikka võimalik teha kui keegi kamba sees vasturütmi lööma ei hakka täiest jõust nagu enamasti ikka juhtub. Üks sari Eestis on, see on Supermoto mida Ivar Kiil veab ja see on ka kogu EV ajaloo jooksul ainus selline õnnestumine peale ETV karika sarja ~ 15a tagasi mis toimib ja kus on sarja sponsorid, tervik meedia jne olemas ehk ainuvõimalik lahendus üldse.
Selleks aastaks oli koos Enduro EMV jaoks neli etappi korraldajate ja enam vähem kõige vajalikuga, teoks see ei saanud puhtalt koostöövõimetuse tõttu jällegi sest ei suudeta Eestis kunagi ühise eesmärgi nimel ju töötada ja ei suudeta näha mingit tervikut mis pole ju mingi saladus ja mis on Eestile igas plaanis väga kalliks ja saatuslikuks saanud. Riihimäel tehti tühjakohapealt üle 12a MM etapp maailma kõrgemal tasemel samal ajal...
Tallinna Enduro tegemine on meeskonna moodustamise küsimus ja kes seda tirida ja jaurata tahab tänamatult. See pole ühe ega kahe inimese töö. Elu on näidanud, et kui töötegemiseks läheb ja sulli ja fame ei jagata on kõik vennad kadunud Eestis. Mehis kindlasti tahab seda teha uuesti ma usun nii, et www.gasgas.ee ja www.dakar.ee pealt saab kontakti või Motokeskusesse kohale minna.
Paraku pole võistluse ja sarja tegemine metsas vaia maasse tampimine ja arvamine, et vaid selle pärast asjad sünnivadki ja teoks saavad. Vaia tampimine on kõige lihtsam töö selle asja juures ja vaid kirss koogi peal... Ajad on uued ja nõudmised on uued päris maailmaga ühtsed see eeldab mees konda kellel on sama maailma pilt ja kes ei tegutse vaid isikliku kasusaamise eesmärgil mis on Eestis jällegi sisuliselt absurd eeldus. Puudub ju täielikult aatelisus ja millegi ära tegemise soov. On vaid ära panemise soov ja omakasu. See välistab aga koostöö ja meeskonna töö. Kellelegi ei pruugi see meeldida aga ega selle pärast autole summutajast vända sisse toppimine ja meeleheitlikult väntamine seda ei käivita.
Fundamentaalsed ala stardi elemendid on eesti Enduros tehtud ja Paikuse asja elus hoidnud kangelaslikult mida legendaarsed tagant järgi targad ei ole viitsinud kümnete aastate jooksul teha ja eks nüüd on võimalus kõigil kes kätega õhus ringe armastavad teha ja foorumites uksi paugutada ja rääkida kuidas asjad tegelikult käivad näidata kuidas asju tehakse ja tõeliselt kuuma antakse.
Tallinna Enduro plaan sai teoks pärast kolm aastat jauramist, proovimist ja sätitamist. Ise eelistan täna nüüd ka sõita teistele võileibade tegemise asemel ja lõputu vaidlemise ja jauramisega tegelemisele ning lõpuks sõimata saamise asemel nagu Eestis ainus suhtlemise vorm on kui see üldse toimub lõpuks kui rong on läinud. Tallinnas osalejate arv näitas ka selgelt, et ei saa müüa toodet millel puudub Eestis ostjaskond. 50% on julgelt puudu sellest, et oleks üldse mõtet mõelda midagi. EMF tugi on täpselt miinus tugi sest ei toeta seal keegi vajaliku tööga nagu alati mitte grammi (ei suvatse vastata isegi olulistele pöördumistele nagu ikka juba aastaid) ja neile tuleb selle eest veel raha maksta peale jne siis samas vaimus.
Pole nagu tore lihtsalt. Olen Eesti motospordi jaoks teinud piisavalt pea paarikümne aasta jooksul. Igal asjal on oma algus ja oma lõpp. Elus on palju olulisi ja huvitavaid asju millega on vaja tegeleda ja minu kutsumus ja töö asub natuke teise rõhuasetusega mootorratta ja võidusõidu tööstuses. Aga väga hea meel on, et Tallinna Enduro sai ilma suuremate viperusteta teoks ja '09 tiitlite kaal on julgelt midagi muud (550km) kui ühe etappi tiitlid ja meistrid võivad selle üle väga uhked olla. Ja see on see mis on tähtis ja see oli eesmärk väiksemas plaanis. Lõpp hea kõik hea.

Aga nagu jutuks oli uuesti korraldamise soovijatel tuleb üks hea ja positiivne võimalus temaatiliselt kokku saada millest peatselt informeerin peale pühi kui oleme ühe nõupidamise ära pidanud veel.
Järgmiseks hooajaks on aga vastu võtta vaja terve rida põhimõttelisi otsuseid ja need ka ellu viia. Sellega tuleb juba täna praegu pihta hakata, samas Enduro komisjoni ei eksisteeri muul kujul kui vaid kuskil reana EMF lehel ja sealt midagi loota hetkeni praegu ei ole vähemasti, et kogu tegevus mida teha tuleb on tegelikult mitte ametlik ja õhku tehtud kui te midagi plaanite korda saata. Ehk juriidiliselt täiesti mõttetu elu raiskamine, et kellelgi on teie arvelt hea olla kes teid pärast seljataga sõimab vaid nagu Eesti eit-mehed ikka seda teevad traditsiooniliselt. Et ÜKT tööd ja vastuvoolu ilma igasuguse ühisosata on väga palju. Ja kui keegi tahab või loodab, et see ala üldse ellu jääb kas või hobby spordi tasandil nagu täna tuleb seda teha ja regulaarselt sellele peale makstes. Nii enda elu, aja kui rahaga kõige muu arvelt. Sh. trenn kui kõik teised on trennis rääkimata kõigest muust. Ka ei keeda ühes katla servas paksemat suppi. EMF mingi motospordi huve esindav tegevuse lootus on aga enam kui nulli lähedane seega jällegi koostöö ilma milleta ei ole ei riiki ega rahvast. Valikute küsimus, kas pankrotis, täiesti koostöö ja toevõimetusse, miinus turuosaga “firmasse” tampida miljoneid ja tuhandeid töötunde või mitte. Iga üks peab ise otsustama mille peale oma väga lühikest elu kulutada ja kas sellel on tema jaoks mõtet, vajadust ja perspektiivi. Minu jaoks minu võimaluste juures on pilt selleks ajahetkeks selge ja otsus, tuginedes kuivadel faktidel mis on aastate käigus tööga hangitud, langetatud. Ja emotsionaalselt oma üli vähest vaba aega tampida millelegi mis ei ole rõõmu, puhkust pakkuv ega ka inspireeriv on enda vastu kuritegelik. Teistele soovin aga edu ja jaksu edasi tegutseda see on äärmiselt vajalik. Teema siin juures minu jaoks lõpetatud ja rohkem pole mahti seda jälgida, et lülitasin ennast siit ka välja nii, et kui keegi tahab sõimata siis palun helistage, number on avalik ja teada, kui lennukis või nõupidamisel ei ole olen kontaktne.

Kasutaja avatar

Möku

Lugemata postitus Postitas Möku »

Olen "külapoe taga" memuaarivestjatelt kuulnud, et nõukaajal, 50ndatel oli sprodiala nimega "sõjaväestatud kestvuskross", kus vennad uhasid päevas üle 500 km asustamata territooriumitel kaartide järgi. Selline rally raid eelkäia, aga sponsoreeritud sõjaväe poolt. Ju siis peeti oluliseks et noored mehed jaksaksid/oskaksid sõita ning oskaksid samal ajal ka plaani pidada. Eesti armee unistab helikopteritest, aga (elektrilised) krossikad oleksid eesti maastikul vast isegi teovõimelisemad kui helikopterid partisanisõja tingimusis.

Miks ma sellest kirjutan on see, et enduro kui spordiala võiks olla sõjaväe kehakultuuri osakonna üks "lapsukestest" moodsa viievõistluse kõrval. Sõjaväel on ka ühiskonnas vaieldamatu autoriteet, et igasugu suuremaid üritusi korraldada. Olen näinud endurohuviliste hulgas mitmeid musta numbrimärgiga autosid. Äkki keegi teist loeb ja saab EMF ja EKV oma huvid ja jõud ühendada.

Muidu Napalm siin jookseb oma ideaalide nimel nina veriseks, aga et tal seljataga pole suuremat organisatsiooni, siis juhtuvad kõik asjad väga raskelt. Aga kui on Eesti Kaitseväe Endurokrossi klubi, kes maaomaniku juurde läheb kokkulepet küsima, siis oleksid kokkulepped lihtsamad sündima. Lisaks on ju sõjaväelastel väga hea infrastruktuur oma polügoonide, laagriplatside jms näol olemas ja seisab suure osa ajast jõude. Endurole just sobivad sellised militaarmaastikud.

Usinus-Kasinus-Cosinus
Kasutaja avatar

mella

quote="Möku" krossikad oleksid eesti maastikul vast isegi teovõimelisemad kui helikopterid partisanisõja tingimusis.[/quote]

Talvel 10 kraadi külma ja saad pool tundi sõita. ÄGE!

Kasutaja avatar

Möku

mella kirjutas:

quote="Möku" krossikad oleksid eesti maastikul vast isegi teovõimelisemad kui helikopterid partisanisõja tingimusis.

Talvel 10 kraadi külma ja saad pool tundi sõita. ÄGE![/quote]

seda olulisem ongi ju täpne kohalejõudmise arvestus, ehk üks endurosõidu põhikomponente :bsmile:

Usinus-Kasinus-Cosinus

lärm

Lugemata postitus Postitas lärm »

Joosep-ma trükiks nii pikka juttu nagu sinu eelmine "kolm päeva" 8) 8)

366923

Lugemata postitus Postitas 366923 »

lp enduurosõbrad.

kellel oleeks võimalik appi tulla täna 25.06.09 viimaste lintide ja postide kokku korjamisel.
korjamis talgud algaksid kell 18.30 ja alustaks siis enduuro katse stardist.

oleksin väga tänulik kui keegi appi tuleks
mehis 50 11772

366923

Lugemata postitus Postitas 366923 »

läks vale te nr õige on 5011272
ja siis kõikidele kes metsas sõites märke(viitasid, neid punaseid) märkavad, oleks palve(kes viitsivad ja kellele ei tee tüli väike lisaliigutus teha) need maha võtta ja prugikasti visata( palun mitte metsa alla visata)

Kasutaja avatar

sang

Lugemata postitus Postitas sang »

Möku kirjutas:

Olen "külapoe taga" memuaarivestjatelt kuulnud, et nõukaajal, 50ndatel oli sprodiala nimega "sõjaväestatud kestvuskross", kus vennad uhasid päevas üle 500 km asustamata territooriumitel kaartide järgi. Selline rally raid eelkäia, aga sponsoreeritud sõjaväe poolt. Ju siis peeti oluliseks et noored mehed jaksaksid/oskaksid sõita ning oskaksid samal ajal ka plaani pidada. Eesti armee unistab helikopteritest, aga (elektrilised) krossikad oleksid eesti maastikul vast isegi teovõimelisemad kui helikopterid partisanisõja tingimusis.

Miks ma sellest kirjutan on see, et enduro kui spordiala võiks olla sõjaväe kehakultuuri osakonna üks "lapsukestest" moodsa viievõistluse kõrval. Sõjaväel on ka ühiskonnas vaieldamatu autoriteet, et igasugu suuremaid üritusi korraldada. Olen näinud endurohuviliste hulgas mitmeid musta numbrimärgiga autosid. Äkki keegi teist loeb ja saab EMF ja EKV oma huvid ja jõud ühendada.

Muidu Napalm siin jookseb oma ideaalide nimel nina veriseks, aga et tal seljataga pole suuremat organisatsiooni, siis juhtuvad kõik asjad väga raskelt. Aga kui on Eesti Kaitseväe Endurokrossi klubi, kes maaomaniku juurde läheb kokkulepet küsima, siis oleksid kokkulepped lihtsamad sündima. Lisaks on ju sõjaväelastel väga hea infrastruktuur oma polügoonide, laagriplatside jms näol olemas ja seisab suure osa ajast jõude. Endurole just sobivad sellised militaarmaastikud.

Kaitseväele liikuvate platvormide valik on natuke keerulisem protsess kui see esialgu tundub ning seoses sellega (ja ka OT-ga) jätaks selle teema siin. Kui siis ehk paar küsimust mõtteaineks: kuidas laadida metsas 5000 tsikli akusid iga päev? Kuidas kaitsta tsiklisõitjat maamiinide või mürsukilude eest? Kuidas toimetada tsikliga tule alt ära kõhtu haavata saanud sõdurit?

Aga EKV ja EMF suhetest oskan kommenteerida niipalju: EKV-le on püstitatud ülesandeks sõjaline riigikaitse, EMF on võtnud ülesandeks motospordi arendamise. Sellega võiks ka selle teema siin lõpetada.

sang@ekv

davidsoniharald
Tsikkel: GasGas EC300
Tänanud: 13 korda
Tänatud: 7 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas davidsoniharald »

366923 kirjutas:

läks vale te nr õige on 5011272
ja siis kõikidele kes metsas sõites märke(viitasid, neid punaseid) märkavad, oleks palve(kes viitsivad ja kellele ei tee tüli väike lisaliigutus teha) need maha võtta ja prugikasti visata( palun mitte metsa alla visata)

Mure on endiselt olemas. Ma arvan, et portsu märkide eest võib vabalt ka midagi kingiks saada :) .

davidsoniharald@pani teile allkirju ajapunkt nr 1.

Kasutaja avatar

Kangru

Viljandi maantee poolse külje korjasin täna ära nii, et sealt peaks puhas olema.

davidsoniharald
Tsikkel: GasGas EC300
Tänanud: 13 korda
Tänatud: 7 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas davidsoniharald »

tonjuh kirjutas:

Viljandi maantee poolse külje korjasin täna ära nii, et sealt peaks puhas olema.

Suured tänud! :bsmile:

Kasutaja avatar

Möku

Toon Tallinna etapi korraldamise teema ja meeskonna jälle aktuaalseks.

Praegune pudruaeg, kui jääl enam sõita ei saa ja maapinnal veel ei saa, aga päike tekitab juba alakehasse imeliku tunde - praegu oleks väga hea ajastus, et inimestelt lubadusi välja kaubelda. Et nii saada inimesi, kes vabatahtlike kohtunikeabilistena või raja ettevalmistamise abilistena nõu ja jõuga abiks oleks. Kuupäevad 19-20 juuni on nüüd paigas ja kõik saavad juba oma plaane selle järgi sättida. Kahe-kolme nädala pärast on inimestel juba kiiver jälle peas ning mõnulev naeratus huulil. Siis on juba palju raskem lubadusi kätte saada, sest inimesed on siis juba eluga rahul (crash) .

Tonjuhh pani ennast juba eelmisel aastal kirja, et tahab 2010 etapi ettevalmistamisel aidata. Minuga võib ka arvestada. Kindlasti on veel häid inimesi :bsmile:

Et kui sa, Mehis, loed siis ajame siit foorumi lugejate hulgast kamba kuhugile ühte ruumi kokku ja vaataks kuidas ja mida üheskoos teha annaks. Ja kes iganes tunneb, et tahaks selle korralduse juures olla ja selle käigus uusi asju õppida, siis andke siin foorumis endast märku.

Usinus-Kasinus-Cosinus
Kasutaja avatar

Kangru

Möku ega Mehis eriti foorumit ei loe aga ütlen talle edasi. Tulin just sealt sain amordid hooldusest kätte ja kevadpäike on nii pähe löönud, et ühe ratta diili tegin ka. Nüüd lisaks endurokale veel triali (crash) ratta õnnelik omanik.
Aga arvan, et Mehisel on hea meel seda kuulda. Maailmas toimub väga palju ilusaid asju just tänu vabatahtlikele abilistele.
Kõike siin ilmas ei mõõdeta rahas ja üks suur rõõm on ka tegemise rõõm.

Kasutaja avatar

Möku

imetlen neid mehi, kes traieli rattaga sõidavad. Mul jäi 20 minutist selg nii paganama kangeks, et minu abil oleks võinud lastele kreeka tähestikku õpetada :roll:
Aga ronib see traieli ratas ikka imeliselt hästi. Tõusud, kus endurokaga ikka vaeva peab nägema võttis traiel vaikse surinaga ja rahuliku hooga nagu vanaema õmblusmasin. Nii et palju õnne uue ratta puhul :bsmile:

Romaniacsil avati ka traieli klass sellel aastal. Äkki luua ka Tallinna enduro etapil mingi proloog kesklinnas koos traieli demovõistlusega. Neid rollupoisse, kes linna vahel hullu panevad võiks see ju innustada vähe kultuursemate riistapuudega sõitma ja harjutama et nad linnatänavaid ei peaks terroriseerima. Aga sel aastal oleks see vast veel ulmeline unistus.

Usinus-Kasinus-Cosinus
Kasutaja avatar

mella

Möku kirjutas:

imetlen neid mehi, kes traieli rattaga sõidavad.

Ma neid niisama sõitjaid küll ei imetle. Mingit suva mäge võtab oskaja nii krossika kui traieliga. Vahet pole. Ok, vahe on kaalus. 70kg vs. 100kg.
Vat need mehed, kes meetrise betoonbloki otsa ronivad, juba midagi oskavad. Aga imetlus kaasneb alles 3-meetrise seinaga.

Möku kirjutas:

Äkki luua ka Tallinna enduro etapil mingi proloog kesklinnas koos traieli demovõistlusega.

Keda sa sinna demole võistlema paned? Eestis on 2 sõitjat, kelle sõit silmale juba midagi pakub.

Kasutaja avatar

mx77
Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
Tänanud: 340 korda
Tänatud: 438 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas mx77 »

deem, sa mella ikka suudad :wack:
mitu kilo sidruneid peab iga päev sööma, et selliseks muutuda (togi)

-madis-
Kontakt:

Enduro Eesti MV 2009 > Paikuse 1, Tallinn 2

Lugemata postitus Postitas -madis- »

TALLINNA ENDURO 2010

Kui tunned, et võiksid Tallinna Enduro korraldamise juures (19-20 juuni 2010) kaasa lüüa siis anna endast teada maili aadressil mehis@gasgas.ee
Vabatahtlike ülesanneteks on võistluse ettevalmistus etapis raja ehitus, ettevalmistus.
Võistlus päevadel on vaja raja kohtunikke, raja julgestus kohtunikke ja ajavõtu kohtunikke. Võistlusjärgselt raja koristus.

Plaanis on ka teha kõigile abilistele Tallinna Enduro särk. Selle kohapealt on oodatud pakkumised ideed, näiteks kus kohas saaks teha hea hinnaga särki. Kõik kellel on ideid selle koha pealt andke teada samuti ka kõik kellel on võimalik toetada auhindade kohapealt või kellel on võimalus/soov sponsoreerida Tallinna Endurot.

Kõik ettepanekud ja ideed on oodatud seoses Tallinna Enduroga 2010 maili aadressil mehis@gasgas.ee või tel:5011272

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Üritused”