Hälvik-autojuhid

Kasutaja avatar

bigdog
Tsikkel: HD
Tänanud: 15 korda
Tänatud: 10 korda

Re: Hälvik-autojuhid

Lugemata postitus Postitas bigdog »

oldmoped kirjutas:
uljasvaluvelg kirjutas:

Kogu selle arutelu tõttu ongi õigustatud uues liiklusseaduses nõue, et kõik rollerdajad peavad omama juhiluba. Jääb mulje, et B katist jääb isegi väheks, kuna A kategooria kursustel räägitakse ka kaherattalistega sõitmise reaalsetest ohtudest. (togi)

Rohkem tuleb siit arutelust välja see, et kõik rekka- ja jeebijuhid peaksid iga aasta kohustuslikus korras läbima mopeedi, motorolleri või kergmootorrattaga minimaalselt 2 linna ja 2 maanteesõidupäeva. Vastasel korral jääbki "tugevama õigus" või "ma teen ju tööd" kehtima ja teistele reaalseks suurenatud ohuallikaks olemisest on puhas savi.

(togi)

Eks musti lambaid esineb igas liiklejate grupis. Veelkord- ma ei saa adekvaatselt hinnata eelpoolnimetatud juhtumit juba ainuüksi seetõttu et pole teada mis olukord liikluses ja teel hetkel oli. Tugevama õigus jääb paraku ikka kehtima sest kannatajaks pooleks on ikka "nõrgem". Liiklejatel puudub austus üksteise vastu, tavaline sõiduauto juht ei oska/ei saa/ei taha teadagi seda mis tähendab sõita suure rekkaga. Kuskilt kuulsin et Inglismaal korraldati n.ö. "lahtiste uste päevad". Iga soovija sai proovida täislastis veokit manööverdada (kinnisel territooriumil muidugi). Huvi ürituse vastu oli üsna leige. Asjast osavõtnute maailmavaade aga olevat muutunud. Isiklik kogemus on ju hoopis midagi muud! Puuduliku mõistusega juhti tabab looduslik valik aga varem või hiljem-olgu ta siis traktori- või sääreväristaja sangas. Käituge ka liikluses nii nagu tahate et teiega käitutaks ja probleeme on vähem!
Täna Londoni linna vahel sattusin jalgratturi taha venima. Möödasõit polnud kitsaste teeolude ning vastutulevate sõidukite tõttu võimalik, nii ma siis venisin. Jalgrattur viipas mulle käega ning peatus mõnesaja jardi pärast ristmikul ja laskis taha kogunenud saba mööda.
Samas meenub umbes aastatagune juhtum Birminghami lähistelt kus ma reastusin keskmisest sõidureast esimesse. Peegleid kasutan manöövrite tegemisel alati, paraku ei osanud aimatagi et tagant tulnud riisirakett on otsustanud minust vasakult mööda kiirendada. Tulemuseks oli temapoolne järsk pidurdus ning kui ta siis paarisaja jardi pärast minust õigelt poolt möödus, koputas rattur mu kõrvalistuja uksele (sõidan tavalise vasaku poole rooliga). Lehvitasin talle vastu-mis sa lolliga ikka teed?
P.S. Eks see mootori kubatuuri "mul on suurem kui sul" jagamise järgi ei saa ükski tsikkel 12-17 liitrise veoki vastu...

Your choice is Your half chance.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”