Rumalad küsimused

tazavi
Tsikkel: iž jupiter 3
Tänatud: 2 korda
Kontakt:

Re: Rumalad küsimused

Lugemata postitus Postitas tazavi »

Tsikkelröövel kirjutas:

Eilikaz:

Pane tähele ühte asja:
hüdrofoorpumbal on kaks näitajat.
Üks on tõstekõrgus (ehk kui kõrgele suudab ta vette tõsta, st surve.

Teine ja piiravam on aga imikõrgus. Seega siis, kui sügavalt suudab ta vett üles tõmmata.
Normaalrõhk on 1 atmosfäär, mis vastab umbes 10 meetrile veesambale. Ehk siis: kui see masin suudaks tekitada absoluutse vaakumi, ka siis oleks maksimaalne sügavus, kust midagigi üles tuleks, 10 meetrit. Rohkem pole see puht teoreetiliselt võimalik. Reaalne maksimaalne sügavus jääb aga 8 meetri kanti, ehk siis mitte just palju. Mul maal salvkaev nt 17 meetrit sügav, vee pind kuskil 11 meetri peal - seega pole hüdrofoori kasutada võimalik.

Seega tee kõigepealt selgeks kaevu sügavus, alles siis vaata edasi.

mul maal kasutuses hüdrofor, mis läheb puurkaevu, kus vesi 22m sügavusel.. töötab ilusti, 5 aastaga on kulunud 2 pumpa (lõhkikülmumine) ja üks kord oli plastiktoru katki läinud manteltorus. Tehnilist nimetust ei tea, aga alla läheb, 2 toru - üks peenem, teine jämedam. Peenema pealt pumbatakse vesi alla, mis siis alt jämedamast torust vee üles tõstab. perpetum mobile ta pole, aga tänu sellele ehitusel saab vee vähemalt kätte :) manteltoru on sajane, jätkukohad on nihkes, nii et seda alumist otsa sai kõvasti väiksemaks käiatud. Kodus mul kasutuses süvaveepump, aga see imeb kõigest 5 meetri sügavuselt, survepaak asub tpoas ja toas asub ka põhjaklapp. Asi suht mugav hooldada, niikaua, kuni pump saba ei anna.

Mine “Ajaviiteks...”