Teemade sulgemane müügi foorumis.

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

Teema algataja
eerikkarts
Tsikkel: Yamaha SuTenöör (XTZ900) 5PS

Teemade sulgemane müügi foorumis.

Lugemata postitus Postitas eerikkarts »

Oli mul olukord kus oli kuulutus müügi rubriigis ja kuulutus oli paar, kolm nädalat seisnud, mingi hetk otsisin oma teema ülesse ja täiendasin pisut seda, mitte muutes teemat vaid lisades nö vastuse mis tõstis teema ülesse.
Mingi hetk aga avastasin et mu teema on lukku pandud ja mu täiendus kustutatud, mille peale ma kohe modele kirjutasin, sest ajas ikka harja kergelt punaseks küll.
Vastuseks sain aga et teema Upitamine nii otseselt kui ka kaudselt on keelatud.
Nüüdseks tekitasin uuesti teema ja otsisin meelega reegleid müügi kohta ja tõesti ei leidnud midagi mis keelustab upitamist. Kas keegi näitaks mulle konkreetselt seda kohta? Ja kui seda reeglit konkreetselt kirjeldatud pole siis tasu küll nii agaraks modemisega minna (togi)
Ma täitsa mõistan seda et asjatu ja tihe upitamine on tüütav ja ei anna uutele müüatele suurt pikemat võimalust teemat nähtaval hoida, isegi mode olnud, kuid siiski kui müüa on ikkagi huvitatud müümisest ja teema on piisavalt aega vastamatta olnud vms siis see upitamine võiks olla õigustatud.

Ja nii see Yamaha XT900Z FI (SuperTenere) sündiski:
http://www.super-tenere.net/forum/xtz75 ... -xt900z-fi

5Okuus856üheksa
Kasutaja avatar

Mhhh
Tsikkel: Mini&GPZ305

Re: Teemade sulgemane müügi foorumis.

Lugemata postitus Postitas Mhhh »

Upitamine võiks olla lubatud, aga mitte iga päev, umbes iga 5 päeva tagant.
Ma ei tea, kas ma olen liiga unine, aga ma ka ei näe sellist reeglit (Aga mul on meeles, et justkui kuskil oli).

Mini (Riga 30) chopper & Kawasaki GPZ305->

kurikristjan
Tsikkel: SV1000
Tänanud: 13 korda
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas kurikristjan »

Selle uppimisega oli siin ühes teemas jah üks pikem kammaijaa, kus üht reeglit pidi teisest välja lugema... ehk siis puht nupumeeste värk.

Tarts
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 10 korda

Lugemata postitus Postitas Tarts »

Et asi on ikka veel päevakorras, siis alustan seletamisega natukene kaugemalt, et põhitõed jõuaksid kohale ka neile, kes veel ei ole reegleid lugenud ja foorumi tööst aru saanud.

Foorumi reeglistiku eesmärk ei ole sundida ja käskida kasutajaid, vaid võimaldada foorumi kasutamist siduvate ning ettenähtavate printsiipide toel.
Foorumi kasutamise võimaldamine ei ole foorumi jaoks kohustus ja kasutaja jaoks võõrandamatu õigus. See on kasutaja jaoks privileeg.

Siduvus tuleneb kasutaja nõusolekust, mis on kasutaja kohustuste allikas. Kasutaja nõusoleku väljendus on olnud enese foorumi kasutajaks registreerimine ja selle läbi vabatahtlik enesepiiramine. Asudes foorumi kasutajaks, oled andnud nõusoleku tunnistada siin kehtivaid tavasid ja reegleid. See nõusolek on lepinguks sinu ja foorumi vahel. Kehtib põhimõte, et lepingud on täitmiseks. Olles foorumis, kehtib foorumi reeglistik, mis hetkel on osaliselt kirja pandud reeglites ja müügireeglites, osaliselt kujundatud foorumi omaniku arvamustega ja osaliselt väljakujunenud tavadega.

Ettenähtavus seisneb iga kasutaja teadmisel, et olles foorumi kasutajaks registreerunud, peab ta järgima foorumi reeglistikku ja nõndasamuti on igale kasutajale ette teada, milline tagajärg saabub ühe või teise käitumise korral. Foorumi kasutamisel reeglipäraselt on ette näha privileegi jätkumist. Foorumi kasutamisel mitte reeglipäraselt on ette näha rakendatavaid kaitsevahendeid, milledest rangeim on kasutamisvõimaluse peatamine, ehk kasutaja konto bännimine.

Mis puudutab teemade sulgemist turul, siis on selleks reeglina ka mõjuv põhjus.
Esiteks, ja minu jaoks peamine põhjus, on kaaskasutajate suhtes hoolimatu käitumine, kus üks kaupmees oma teemade UP-itamise eesmärgil vajutab teiste kasutajate kuulutusi allapoole. Minu isiklik suhtumine on selline, et UP-itaja on lihtne kooner, kes ei soovi saavutada foorumi omanikuga kokkulepet eraldi tasu eest panna oma kuulutus bännerina esilehele. Ja olles lihtne kooner ei pea ta iseenesest ega kaaskasutajatest lugu. Ka turukuulutusele postitusega vastamine on sisuliselt kuulutuse UP-itamine, sest postitusega vastamine tõstab kuulutuse üles, ehk UP-itab (mitte ei dubleeri, nagu mõni auline kasutaja on arvanud). On ka selliseid, kes mitme samaliigilise asja kuulutamiseks teeb mitu kuulutust, kuigi võiks need panna ühte kuulutusse.
Teiseks, eelpool mainitud reeglitega ja välja kujunenud tavadega on selliselt asi reguleeritud, et UP-itamine EI OLE LUBATUD. Nii on. Miks aga mõni kasutaja arvab, et ta on võrdsete seas esimene ning talle ei kehti üldised nõuded, sellest pole ma siiani aru saanud.
Tehnilisi lahendusi UP-itamise poolt –ja vastu hetkel otsitakse.

Et on leidunud selliseid kasutajaid, kes on soovinud demagoogitseda teemadel stalinism, demokraatliku riigi õigused, tsensuur jms, siis ennetavalt seletan veel mõnda seika:

Millisel moel on omavahel seotud demokraatliku riigi õigus ja eraomandis olev foorum?
Näide: Ma tulen sinu juurde koju ning hakkan kritiseerima seda, kuidas sul mööbel on paigutatud. Vähe sellest. Hakkan mööblit ümber tõstma ja kirun sind valimata sõnadega. Kui nüüd sina, kui oma erakorteri omanik, palud mul tegevus lõpetada (ja lahkuda), siis tõstan ma kisa taevani, et siin korteris ei teata mitte midagi demokraatliku riigi õigusest. Kus on seos ja loogika?
Seletan asja. (Selle koha kirjutan eriti aeglaselt) - saidi omanik on kehtestanud teatud reeglid. Nende reeglite järgimiseks on ta omale appi palunud moded, kes ei saa oma tegevuse eest tasu vaid kes on tegelikult saidi omaniku kitsam sõprade-tuttavate ring ja aitavad tal saiti töös hoida. Kuna tegemist on eraomandiga, siis siinsed reeglid kehtestab just nimelt saidi omanik. Sinu jaoks ei ole siin saidil olemine su põhiseaduslik õigus vaid on sinu privileeg. Selle privileegi saamise ja selle ära võtmise üle otsustab saidi omanik oma modede kaudu. Nõndasamuti kui sina otsustad, kes sinu koju sulle külla võivad tulla ja kes mitte. Ei ole demokraatlik? Lits lugu lilleke! Aga sellest pead küll täitsa ise üle saama.

Tsensuur? Õigus oma arvamust avaldada?
Portaalipidaja on kohustatud selgelt õigusvastase sisuga kommentaaride avaldamist ennetama. Selliste kommentaaride avalikustamisel on portaalipidaja kohustatud need võimalikult koheselt portaalist kõrvaldama. Kui ikka foorumis kõlab kedagi otseselt solvav väljaütlemine või mõni muu selgelt heade tavadega vastuolus olev ütlemine, siis selliste postituste kustutamine võib kujutada küll sõnavabaduse riivet, mis on aga õigustatud kellegi kolmanda isiku au ja hea nime kaitsega. Kommentaari postitaja on selle avaldaja ja vastutab nii õigusvastase väärtushinnangu (sisu) kui ka selle avaldamise eest. Portaalipidaja vastutab aga ilmselgelt õigusvastase sisuga kommentaari avaldamise eest. Samuti sellise kommentaari omal initsiatiivil portaalist võimalikult kohese eemaldamata jätmise eest. Tsensuur? Ei ole. See on reaalne elu. (Loe Riigikohtu lahendit).

Loodan, et sellest kirjatükist oli kasu. Eelkõige neile, kes reegleid pole siiani viitsinud lugeda või pole neist õigesti aru saanud. Samuti loodan, et siia ei järgne sisutühjasid postitusi lihtsalt selleks, et vaielda. Argumenteeritud eriarvamused ja konstruktiivseid ettepanekud on teretulnud!

Teema algataja
eerikkarts

Milleks lühike jutt teha mõtetult suureks et vägisi tekiks tahtmine seda ignoreerida? Sest see sinu vastus on Tarts ilmselge demagoogia ja provakatsioon...
Ma ei tulnud lõugama teise eraomandile ja vaidlema nö "mööbli paigutuse" üle vaid tahtsin tõesti põhjendatud vastust minu küsimusele!
Aga selline näide vastu, on eramaa territoorium mis asub avalikus kohas kus ilus roheline muru ja rahvas peab piknikut ja politsei hakkab trahvima/minema ajama vms kuna nad on eramaal, selle asemel et piirata aiaga või panna silt ülesse kus must valgelt kirjutatud ERAMAA vms.
Kas tõesti ma oleks pidanud reeglites ridade vahelt lugema, kus asja võib kahtepidi aru saada? Ja palun vabandust aga ma tõesti ei leidnud seda teemat kus omanik oli oma arvamust avaldanud UP'itamise teemal

Upitamise mõjust tean ise ja mõtetud demagoogiat ajada tahan ma veelgi vähem!

Kui on reegel SIIS OLGU SEE ASI REEGLITES KIRJAS ja seega ka mõistvalt!
Moded teete oma töö lihtsamaks, selle asemel et oma elust 15min raisata pika lahti seletuse peale.

PS: vabandan kirjavigade jms eest , sest eesti keel pole mu ainus keel.

5Okuus856üheksa

motopall

Lugemata postitus Postitas motopall »

Võtaks ka siinkohal natuke sõna. Upitasin ja kirjutasin mõned read oma gas gas müügikuulutusele juurde. Sain ilusti privateate et HOIATUS, et müügiteemades on upitamine keelatud. Respect, et saadeti viisakalt priva, et miks ja kuidas, et ei pidanud ise hakkama kohvipaksu pealt ennustama - miks nii on tehtud (w) Kuid häirib ainult üks asi. Nimelt kustutati mu postitus sealt ära ning pandi teema LUKKU. Ükskõik kes seda loeb jääb mulje , et tsikkel on müüdud ja teema lukus. Seega tõesti ei olnud teadlik müügiteemade upitamise korrast ja samas paluks teema uuesti avada, et ei jääks ekslikku muljet teema suletusest ja tsikli müügist.

Ette tänades

Kasutaja avatar

Maaks
Toetajaliige
Tsikkel: Yamaha FZ8SA
Tänanud: 197 korda
Tänatud: 419 korda

Lugemata postitus Postitas Maaks »

Tarts kirjutas:

Foorumi kasutamise võimaldamine ei ole foorumi jaoks kohustus ja kasutaja jaoks võõrandamatu õigus. See on kasutaja jaoks privileeg.

See on tõeliselt härg suhtumine. Peab siis kuhugile äkki lille (või :bsmile: ) viima tänutäheks, et siiamaani on ikka lubatud kasutada (w)
Mul endal tuleks küll esimese hooga pähe mõte, et foorum on ikka kasutajate mitte kasutajad foorumi jaoks. Aga eks kasutaja ja KASUTAJA vahel peab ikka selge vahe sees pidama, muidu läheb kord käest.
Aga kas müügiteemas uppida või mitte - minul pole vahet, seal vist saab kuulutust salvestada ja saab aeg-ajalt uue panna.

Garaažis: Pannonia 250TLF, Yamaha FZ8-SA

Tarts

Tundub, et paljudel kasutajatel ei ole asjad lõpuni selged.
Seepärast proovin siin vastata kõlanud ja suuremat üldsust huvitavatele ning sisuga küsimustele.
Ehk, kui kellegil on veel reeglite kohta küsimusi, andke tuld. Võib ka ES teel. Vastuse kirjutan siia ja ES-is küsja nime juurde ei pane.

motopall kirjutas:

... pandi teema LUKKU. Ükskõik kes seda loeb jääb mulje , et tsikkel on müüdud ...

Pole päri lõpuni tõde. Ükskõik kes loeb lukus teemat ja arvab, et tsikkel on vahetuskauba leidnud (tegemist on siiski vahetuskuulutuse, mitte müügikuulutusega), ei ole reeglitega kursis. Reeglites on selgelt väljendatud, et peale tehingu tegemist kaupleja kustutab kuulutuse. Lukus kuulutus EI TÄHENDA, et "kaup koos" oleks.

Mõned ES teel tulnud pärleid:

"Mis teha, kui ma ei teadnud et reeglid olemas on" ...
Mnjah. Päris raske küsimus. Aga eks see ole asi, milles ma ei saa muudmoodi kaasa aidata kui vaid viidata ülalpool tekstis ära toodud linkidele, mis viivad reegliteni.

"See pikk jutt "aia august", kus ma pidin ridade vahelt lugema et "seda ei või teha" on provakatsioon, mis kohe tekitas soovi vastu rääkida"
Imelik, et selgituses võiks näha provokatsiooni ehk pettõhutust. Et siis reeglite seletamine on petlik õhutamine reeglite täitmisele? :lol:
Reeglid on kirjas lühidalt. Ei sobi, sest nendest arusaamiseks on arukust vaja.
Reeglite pikem lahti seletamine on provokatsioon.
Selge näide sellest, et mitte kõigile ei saa meelepärane olla. On paratamatus, et aeg-ajalt ühel või teisel kasutajal tõmbab rihma maha ja tekib vile.

"Eeldasin et foorumi teemad ning nendesse postitused on pisut paindlikumad, oleks kõigile lihtsam, kuid kui Teil on kehtestatud oma reeglid siis püüan neist kinni pidada,ma ei kirjuta kiusu pärast"
Vot jah, vast tõesti oleks lihtsam kui reegleid ei oleks. Aga et nad juba on, tuleb neist ka kinni pidada :wink:

"Miks kirjutasin oma postituse sisuks UP? Sel lihtsalt põhjusel, et pole mõtet juba olemasolevat tektsi ju korrata, eks. Reeglistik räägib kuulutuse "dubleerimisest", mida UPitamine kohe mitte ei ole, eks, sellega vast olete nõus? "
Jah olen nõus küll, et dubleerimine ja UP-itamine on erinevad tegevused. Kui turukuulutuse tegija teeb samas teemas postituse, mille sisu on kaks tähte: UP, siis tõesti ei saa arvata, et tegemist on kuulutuse dubleerimisega. Küll aga üsna selgelt mõistetava UP-itamisega. See tekst näitab selgelt, kui segamini oli kasutajal arusaamised dubleerimisest ja UP-itamisest ning sellest, miks UP-itada ei ole lubatud.

Teema algataja
eerikkarts

Tundub et foorumi tavas on ka müügi teemade vastuseid kustutada :?:
Siit vist võib mõista et see on teema upitamine teiste kasutajate poolt, joppas et lukku ei pandud...

5Okuus856üheksa

Tarts

eerikkarts kirjutas:

Tundub et foorumi tavas on ka müügi teemade vastuseid kustutada :?:
Siit vist võib mõista et see on teema upitamine teiste kasutajate poolt, joppas et lukku ei pandud...

Jah, ka turuteemadesse postitusega vastamine on sisuliselt UP-itamine. Sest teema tõuseb teistest ettepoole, ehk UP-itub.
Ei, mitte selles ei ole asi, et joppas. Pigem selles, et kaupleja ei ole süüdi selles, kui keegi kolmas kasutaja tema teemat sellisel moel UP-itab.
Kui aga on selge, et käib koostöö, kus üks sõber teeb turuteema ja teine sinna teemasse vastab, et UP-itada, siis läheb ka lukku.

Nõndasamuti läheb ka lukku selline turuteemade UP-itamine, kus kasutaja kustutab oma mõneaja taguse kuulutuse ja siis selle sama asja uuesti uue teemana üles laseb. Ei, modedel ei ole nii hea mälu, et kõiki kuulutusi mäletada. Selleks on logid, kus on näha, et kodanik A kustutas oma teema kell 12:00 ja uus sama asja kuulutus on ilmunud 12:01.

Teema algataja
eerikkarts

No aga mis siis point on teemasid lahtisena hoida?
Kui nii, siis pange kohe kõikidel teemadel lukk, peale kuulutuse tekkimist, ei toimu upitamist jms
Siis kaubast huvituja kohe privab, jääb jälg maha
See väldib tänast olukorda kus mu kauba huvi tundja vastus oli kustutatud ja kui ma otsustasin ise temaga ühendust võtta ei teadnudki ma rohkem kes see oli sest vastus oli haihtunud

5Okuus856üheksa

Tarts

eerikkarts kirjutas:

No aga mis siis point on teemasid lahtisena hoida?
Kui nii, siis pange kohe kõikidel teemadel lukk, peale kuulutuse tekkimist, ei toimu upitamist jms

Kui kasutaja eerikkarts oleks kursis foorumi ajalooga, siis ta teaks, et see on juba läbikäidud etapp ja ei töötanud. Sellest on ka foorumis juttu olnud.
Tegelikult on imelik, et poole aastane kasutaja tuleb ja hakkab jonnima, süvenemata teemasse sisuliselt. Ometi ei pea isegi väga otsima. Sellest on juttu olnud ka viimasel ajal. Ka minu ülalpool toodud postituses on link sellele.

Tarts

Peale arutelusid on reeglites täiendus.
Kes seda veel lugenud pole, siis alates 11.12.2009 on uuendus: http://biker.ee/phpbb/viewtopic.php?f=6&t=591#p6537

Kasutaja avatar

justcraizy

Lugemata postitus Postitas justcraizy »

Mis huvi on mul üldse oma kuulutusi siis siia foorumisse sisestada, kui kuulutust saan nähtavaks teha ainult postituse hetkel ehk ca max paariks päevaks? Suuremates foorumites on samuti uppimine igapäevaselt keelatud, ehk tavaliselt on perioodiks 1 nädal, peale seda võid uppida ja see on ka väga normaalne.

Tahtsin samuti uuendada oma müügikuulutusi(ca 2 nädalat vana) ning lisada uusi, aga kui uuendada ei tohi ja reaalsed ostjad peavad kuulutusi otsima mitme lehekülje kauguselt, ning kus ka kuulutuse sis. aeg on hiidvana, siis sellisel tegevusel pole erilist mõtet. Leides pakkumise, mis on 6 kuud vana, siis pole just erilist mõtet ühendust võtta müüjaga, või mis ...

Vaidlema ei hakka, reegleid rikkuma ei hakka aga samuti ei hakka siin edaspidi midagi müüma - lihtsalt avaldan oma arvamust/nördimust.

zx6r(04)->zx6r(06)->zx10r(08)-> cbr600rr(07)
Kasutaja avatar

Mhhh

justcraizy kirjutas:

Mis huvi on mul üldse oma kuulutusi siis siia foorumisse sisestada, kui kuulutust saan nähtavaks teha ainult postituse hetkel ehk ca max paariks päevaks? Suuremates foorumites on samuti uppimine igapäevaselt keelatud, ehk tavaliselt on perioodiks 1 nädal, peale seda võid uppida ja see on ka väga normaalne.

Tahtsin samuti uuendada oma müügikuulutusi(ca 2 nädalat vana) ning lisada uusi, aga kui uuendada ei tohi ja reaalsed ostjad peavad kuulutusi otsima mitme lehekülje kauguselt, ning kus ka kuulutuse sis. aeg on hiidvana, siis sellisel tegevusel pole erilist mõtet. Leides pakkumise, mis on 6 kuud vana, siis pole just erilist mõtet ühendust võtta müüjaga, või mis ...

Vaidlema ei hakka, reegleid rikkuma ei hakka aga samuti ei hakka siin edaspidi midagi müüma - lihtsalt avaldan oma arvamust/nördimust.

Jamh, mul täpselt sama arvamus (togi) . Nädal oleks jah hea aeg.

isonts
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas isonts »

Mina kui ostja järeldan UPitamist seda , et müüal on päris suur valu oma nännist lahti saada. Selge signaal kauplemise võimalusele.
Minu tagasihoidlik arvamus on ,et mitte kellegi tunded, ei saa riivatud, kui teema ette tõstetakse. Mitte kellegil ei ole ju võetud ära võimalust seda sama teha. Ja kui vajubki taha otsa siis järelikult ei ole piisavalt ise huvitunud oma nännist lahti saamiseks.
Elu on näidanud , et nänni vastu tuntakse huvi ainult nii kaua , kui see on veel esilehel. Kui vajub tahapoole siis enam ei huvita kedagi. Ja teemat vaadanute arv praktiliselt peatub kohe , kui teema lukus. Pealegi puudub siis kasutajal võimalus oma teema kustutada või muuta, kui kaup müüdud.
Viimastel lehtedele on tõenäoliselt juba müüdud kaup , mille müügiteemat ei ole kustutatud. Hetkel siis suures osas lukus teemad. Või selline nänn , mille müüki panemist isegi teema algataja enam ei mäleta või tal suva , kas ostetakse või mitte.
Moded võiks teha küsitluse Turu alla. Mida keegi kasutajatest pooldab:
1.kas UPga müügi teema pidevalt esilehel hoidmist;
2.UP`imine ,peale seda, kui see on langenud nt. 3 lehele;

1. Mitte ühelgi viisil teema esilehele tõstmist;
    See Privileegi jutt on liialt õhku täis ja jama.Kui ei oleks siin foorumis keegi kribamas ei oleks ka siit midagi lugeda. Siin foorumis on inimesi üle kogu eesti ja isegi väljaspoolt. Karvased ja siledad. Enamasti kõik normaalsed inimesed. Paljud isegi ei kriba siin. Lihtsalt käivad lugemas.
Kasutaja avatar

Mhhh

Seda küll jamh

Aga neljas võiks olla ajaga seotud ehk upidata võib mingi teatud aja tagant.

Kasutaja avatar

raintuul

Lugemata postitus Postitas raintuul »

Nagu näed, siis ei tohi :D
Eriti haige süsteem on küll. Kuulen sellest esimest korda, arvasin et reeglid on samad mis igalpool mujal.
Pigem oleks omane selline käitumine SR foorumis, aga mitte Bikeris.

isoni jutt jumala õige tglt. Kõigil on võimalus upitada teemat ning keegi ei tohiks vinguda selle yle, et ta kuulutus alla vajub.

GSXR600 K1"Yellow edition"---GSXR600 K5"Black edition"
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”