Kas ja kus kohast saab juhet meetri kaupa?

Info kaupmeeste ja nende tegemiste kohta, kaupmeeste mootvarustuse pakkumised. Kasutajate avastatud head diilid ja grupiostud.

Moderaator: Moded

Teema algataja
sarvik
Tsikkel: Ural M67-36
Tänanud: 1 kord

Kas ja kus kohast saab juhet meetri kaupa?

Lugemata postitus Postitas sarvik »

Oskab keegi öelda kus ja kas saab autodel/mootorattasetl kasutatavat juhet meetri kaupa osta. Ostsin just uues tsikkli kuid selle juhtmestik on suht mäda.

Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
Tänanud: 140 korda
Tänatud: 367 korda
Kontakt:

Re: Kas ja kus kohast saab juhet meetri kaupa?

Lugemata postitus Postitas Piipz »

ma olin suvel samas "kohas", kus sina praegu.
kõige lihtsam on minna lammarisse ja osta mõne auto juhtmestik, ei maksa suurt midagi ja saad kõiki erivärvi juhtmeid nii et seda nägu.

igal pool elektroonikapoodides on valik suht väike siiski.

Kasutaja avatar

Pontus
Tsikkel: V4
Tänanud: 7 korda
Tänatud: 7 korda

Lugemata postitus Postitas Pontus »

Mine kuskile elektri suunitlusega kaupade poodi , mitte marketisse ja sealt saadki. Alumiiniumjuhe on odavam kui vask.[url] http://www.oomipood.ee/?a_k=MONOJUHE&t=k_ak&i=MONOJUHE [url]

Viimati muutis Pontus, 04 Veebr 2010, 18:18, muudetud 1 kord kokku.
Hoopis teine mees, ja kui tahad kõnetada siis nüüdsest lisa lause lõppu alati: Söör...

andrias
Tsikkel: Zx9r, kx250f, DS650X

Lugemata postitus Postitas andrias »

Mul olemas signa juhtmeid terve suur kotitäis. Ilusti puntidesse köidetud ja üle meetri pikad. Vist kõik värvid esindatud. Kui Lõuna-eestis, siis saaks pakkuda. Auto juhtmestik on hea plaan. Juhe peab olema peenekiuline ja paenduv. Alumiinjuhe vaevalt hea valik on, ei saa teda kokku köita ega joota.
:bsmile:

Annaks jumal häda- küll abi ikka saab!
Võrr->Jawa 638->Dnepr 650->Suzuki GSX600F->Kawasaki ZX6R->Kawasaki ZX9R ja KX250f
Kasutaja avatar

Pontus

andrias kirjutas:

Alumiinjuhe vaevalt hea valik on, ei saa teda kokku köita ega joota.

Alumiinium juhtme saad otsad näpitstangidega kokku keerata -ja jälle tina ja el. pealt kokku hoitud...

Hoopis teine mees, ja kui tahad kõnetada siis nüüdsest lisa lause lõppu alati: Söör...

andrias
Tsikkel: Zx9r, kx250f, DS650X

Lugemata postitus Postitas andrias »

pontus kirjutas:
andrias kirjutas:

Alumiinjuhe vaevalt hea valik on, ei saa teda kokku köita ega joota.

Alumiinium juhtme saad otsad näpitstangidega kokku keerata -ja jälle tina ja el. pealt kokku hoitud...

Ma olen väga kindel et nt vase ja alumiiniumi ühendamine pole hea plaan. Alumiiniumi ja alumiiniumi ühendamine näpitsatega pole kuigi vibratsiooni ja välisolude kindel.

Annaks jumal häda- küll abi ikka saab!
Võrr->Jawa 638->Dnepr 650->Suzuki GSX600F->Kawasaki ZX6R->Kawasaki ZX9R ja KX250f
Kasutaja avatar

Pontus

Alumiinium juhtme saad otsad näpitstangidega kokku keerata -ja jälle tina ja el. pealt kokku hoitud...[/quote]
Ma olen väga kindel et nt vase ja alumiiniumi ühendamine pole hea plaan. Alumiiniumi ja alumiiniumi ühendamine näpitsatega pole kuigi vibratsiooni ja välisolude kindel.[/quote]

Siiamaani peab.

Teema algataja
sarvik
Tsikkel: Ural M67-36
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas sarvik »

Tänud. Ma loll ei tulnud kohe selle pealegi, et lammerist midagi võtta. Esindatud olgu ikkagi üks metall, vask oleks ikka parem nagu mototehnikal kohane ning nii vähe poolituskohti kui võimalik, siis endalgi kindel et asi püsib. Näeb pärast ka ilus välja, nagu uus :P

Kasutaja avatar

Andrez
Tsikkel: KTM 990 Supermoto

Lugemata postitus Postitas Andrez »

Huvitav kas te mõtlete seda alumiinium juhet tõsimeeli tsiklil kasutada :shock: Pealegi on näiteks maja elektrisüsteemides keelatud kasutada alla 16mm2 alumiinium juhet ja seega sellest peenema ristlõikega ei tohiks keegi müüa ka.
Üldiselt töötab tsikli juhtmestik väga karmides oludes(niiskus, vibra jne.) niiet jäigast ja väga korrosioonialtist alumiiniumist tuleks SUURE kaarega mööda käia.
Lammar on üldiselt hea mõte, vaata ainult, et uppunud auto juhtmete otsa ei satu.

Tsikkelröövel
Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
Tänatud: 27 korda

Lugemata postitus Postitas Tsikkelröövel »

Alumiinium unusta. Niiskuses moodustab alumiinium ja vask elektrokeemilise paari, nende vahel tekib elektrolüüs, mille käigus vask alumiiniumi lihtsalt nahka paneb. Elektrisüsteemides, nt CU/AL klemmid kaetakse tinaga, et seda efekti vältida.
Lisame alumiiniumi viletsa plastsuse, miska see korduvate painutuste peale kiiresti murdub. Vasega võrreldes kehv elektrijuhtivus (st alu-juhe on sama voolutugevuse juures suurusjärk jämedam) etc.
Mis puudutab juhtmete ühendamist, siis jootmine ja klemmimine pole ju suur töö?
Aluga õiendaks küll vaid siis, kui kusagile metsa maha sureks, et koduni jõuda. Mitte rohkem. Ja kust krt sa seda peenikest alu-juhet tänapäeval üldse võtad?

Kas Mees ostab tsikli, pole küsimus. Küsimus on: millal?
Kasutaja avatar

Pontus

Tsikkelröövel kirjutas:

Ja kust krt sa seda peenikest alu-juhet tänapäeval üldse võtad?

Alu juhtmeotsad keerad näppidega otsast krussi , ja kastad tavoti sisse- siis ei ole oluline kas al-al või al-cu. Mul kodu juurest võeti vanad el. postid maha ja vinnasin sealt ca. 10m al. kaablit. See on see vana hea, koosneb 12soonest al juhtmest- vaja aint keskelt isoleerida ja valmis. Mul enda rattal kõik sellega tehtud.

tazavi
Tsikkel: iž jupiter 3
Tänatud: 2 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas tazavi »

pontus kirjutas:
Tsikkelröövel kirjutas:

Alu juhtmeotsad keerad näppidega otsast krussi , ja kastad tavoti sisse- siis ei ole oluline kas al-al või al-cu. Mul kodu juurest võeti vanad el. postid maha ja vinnasin sealt ca. 10m al. kaablit. See on see vana hea, koosneb 12soonest al juhtmest- vaja aint keskelt isoleerida ja valmis. Mul enda rattal kõik sellega tehtud.

huumoriklubi :D näita pilte oma leiutisest ka meile, siiamaani arvan, et viskad villast.

Tegelikult saaks ju terastraadiga ka vedada, vanu telefoniliine veel elidub, paned aga terastraadi paika, ja isoleerpaelaga isoleerid ära :)

aga jah, värvilise kaabli jaoks on vist tõesti lammar jaeostjale parim variant.

Kasutaja avatar

rannamees
Tsikkel: FZS 1000
Tänanud: 414 korda
Tänatud: 80 korda

Lugemata postitus Postitas rannamees »

pontus kirjutas:
Tsikkelröövel kirjutas:

Kasuta vana õhu-sideliini, seal teraskiud keskel ja vask ümber.
Isoleerid eraldi ära ja igavene. Ei veni, ristlõike pindala on piisava varuga, ei idane, ei mädane .
(lol) (lol) (lol)

Pilt
Kasutaja avatar

rannamees
Tsikkel: FZS 1000
Tänanud: 414 korda
Tänatud: 80 korda

Lugemata postitus Postitas rannamees »

Aga kui tõsiselt rääkida- mine külasta mõnd lammarit ja saad väga odavalt mõnest uuemast pauguga autost korraliku juhtmepundi, kõik eri värvi ja hea ühendada.

Pilt
Kasutaja avatar

Pontus

Tõsine soovitus oleks, et ära hakka jamama nende alu ja teiste vanade kasutatud juhtmetega- mine osta poest uus ja korralik juhe, sis ei pea enam teist korda selle probleemiga tegelema ja tina hakkab kah paremini külge kui mingitele vanadele pool oksudeerunud juhtmetele. Et päris korralikku väljanägemist saada, osta ühenduste isoleerimiseks termokahanevat (ntx bauhofist a´la 8eek meeter vist oli).Kui korralikult teha siis pole värvidel tähtsust(elus ühe korra teed). Jõudu!

Kasutaja avatar

mx77
Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
Tänanud: 338 korda
Tänatud: 435 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas mx77 »

Ma vist hiljuti nägin head punutud vaskelektrijuhtmete valikut Raadiomaja aluses Oomipoes. Elfas pidin kunagi 4 mm2 juhet lausa tellima, kohapeal ei olnud :shock:

Kasutaja avatar

Vint
Toetajaliige
Tänanud: 149 korda
Tänatud: 184 korda

Lugemata postitus Postitas Vint »

pontus kirjutas:

...Kui korralikult teha siis pole värvidel tähtsust...

Siis pole ju korralikult tegemine. :roll:

Kasutaja avatar

Pontus

vintisvint kirjutas:

Siis pole ju korralikult tegemine. :roll:

Sellise mõtlemisviisiga soovitaksin seljuhul pöörduda esindusse ja uued juhtmed tellida.

Kasutaja avatar

margus014
Tsikkel: Suzu DR-Z400
Tänanud: 3 korda
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas margus014 »

mx77 kirjutas:

Ma vist hiljuti nägin head punutud vaskelektrijuhtmete valikut Raadiomaja aluses Oomipoes. Elfas pidin kunagi 4 mm2 juhet lausa tellima, kohapeal ei olnud :shock:

oomipoest saab jah.
mina käin näiteks kohalikus elektritarvete poes ja ostan mistahes värvi ühesoonelist vaskkiuga juhet hinnaga umbes 1.5EEK/m

Kasutaja avatar

mardixas
Tsikkel: JAWA/URAL /Yamu/Honda/KTM/Kawa

Lugemata postitus Postitas mardixas »

käisin eile just peterburi mnt. Tööriistamarketis ja seal oli ..täitsa olemas ..kohe sellised 10m krullid aga valik oli tiba nigel pruun.must. punane.ja sinine...ja mõõtudega 1.5 ja 2,5 ..oli olemas ka kestasees..erivärvid... kahe kaupa .kolme kaupa...kuni kümneni...eri värvid..kirjade järgi olid mõeldud maisinatele..et kannatavad kõike...

Kasutaja avatar

ping

Lugemata postitus Postitas ping »

Siin ühe lao hinnakiri erinevate paigaldusjuhtmete kohta.
http://tameo.ee/failid/paigaldusjuhtmed.pdf
Pöörake tähelepanu juhtmete kasutustemperatuurile ja paigaldusraadiusele.

OT. Peaks olema ka võimalus teadvalt OHTlikele postitustele hoiatuse lisamiseks.
Näiteks: alumiiniumjuhtmed, ragisevasse käigukasti puidutolmu lisamine, kulunud laagripesa remont isoleerpaelaga, vanadest auto siduriketastest piduriklotside lõikamine ja muud sellesed......

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Kaupmehed, kaubandus & ühisostud”