MC - mida sellest arvad ja mida see sinu jaoks tähendab

Kasutaja avatar

breva
Tsikkel: BMW K1300R

Re: MC - mida sellest arvad ja mida see sinu jaoks tähendab

Lugemata postitus Postitas breva »

Tere,
See üks teema üle hulga aja mis kutsub ehk kaasa mõtlema, rääkima ja seda ilmselgelt paari aruka postituse tõttu(hr.sang ja hr.bladyhell). Minu lugupidamine neile.
Mõtteavaldused kipuvad paraku olema mitteühinenud mootorratturite poolt. :)
Mõned mõtted siis veel ühe kuuluvuseta sõitja poolt.
Eks ühendustesse liitutakse ikka mingil põhjusel. Mulle isiklikult tundub, et ühinemine on tavaliselt pigem emotsionaalne, kui et kaalutletud otsus.
Ühinevad ikka sarnaste huvidega inimesed. Kui klubi pakub head seltskonda, paraade, õllejoomist ja see väga meeldib, siis liitutaksegi.(ehk sai nigel näide)
Teada ju et loomariigis organiseerutakse eelkõige ellujäämise vajadusest.
Siit küsimus, kas MC või mõnd muud sorti motomeeste ühinemine võiks olla ellujäämiseks hädavajalik, kas või milleks ühineda?
Ilmselgelt mootorrattaga sõitmiseks ühinemine pole obligatoorne.
Küll aga võib olla teatud eesmärkide saavutamisel abiks. Või vähemalt ühinejatest osad arvavad selliselt.
Alati käivad igasuguse hierarhilise ühendusega kaasas valikuvabaduse piirangud.
Inimlikus plaanis on see aga pigem sobiv mugavamatele ja primitiivsematele inimestele. Neile sobib, et nende eest valikud tehakse, et mugavalt või enda vaimuandi mitte liigselt koormates, kaasa lohiseda. Valik tähendab ju võimalust eksida ja sellega ka vastutuse võtmist valiku ees.
Vaadake usuorganisatsioone, kui õnnelikud on fundamentalistid, sest nende eest on „õiged“ valikud tehtud: „jumal ütles, et kui teed nii, siis on kõik õigesti tehtud“. Puudub võimalus eksida ja puudub võimalus vastutada, või siis sõjaväelisi ühinguid:“ kui käsuliini täidad oled alati õige mees“.
Kokkuvõtteks:
Kui püüda vastata küsimusele kas või milleks ühineda, siis minu arvates selline emotsionaalne samastumine ei loo eeldusi mingiks arenguks, seega põhjendamatu aja surnukslöömisele orienteeritud tegevus, eelkõige kõigi elu põhiväärtuste osas ehk siis eetiliselt, moraalselt, vaimselt.
Kaalutletud otsus, et mina annan ühendusele seda ja saan sealt seda teist, miskit eesmärgi nimel, seda peaks alati kaaluma.

sääreväristaja-Jawa 350(1967)-Moto Guzzi Breva V1100(2006)-BMWK1300R(2015)

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”