Bulgaaria- 2010 suve sihtkoht
Moderaator: Moded
Re: Bulgaaria- 2010 suve sihtkoht
Ja autoga sõites tavaliselt juhitakse kordamööda...
Kle ja on ikka küll vahe, reisikaaslanegi endurokaga ütles, et kiirteel küll 130 km/h lubatud, aga sellest veel +20 km/h üle ei ole sellele konkreetsele rattale enam mugav ja küljekohvite suurusegi tõttu kohutavalt benssu rüüpama.
Edu!
-
- Tsikkel: Yamaha XT600
- Tänanud: 4 korda
- Tänatud: 6 korda
fh kirjutas:Ja autoga sõites tavaliselt juhitakse kordamööda...
Kle ja on ikka küll vahe, reisikaaslanegi endurokaga ütles, et kiirteel küll 130 km/h lubatud, aga sellest veel +20 km/h üle ei ole sellele konkreetsele rattale enam mugav ja küljekohvite suurusegi tõttu kohutavalt benssu rüüpama.
Edu!
jap tõsi ta on. ühepütasega ilma tuulekaitseta rattaga on 110-120 km/h mugavuse lagi. teiseks mootorite ülekuumenemisprobleem õhkjahutuse korral.
-
- Tsikkel: KTM 640 Adventure R '00
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 1 kord
Vahemärkuseks - pikka maad mööda teisi riike reisida võõraste reisikaaslastega ei ole sama mis kokkutulekul suvalt õlut juua ja "muhedat juttu ajada".
Konfliktid ja vaidlused on kerged tulema.
Soovin matkajatele raudseid närve
-
- Tsikkel: YamahaXT, DneprMT16
- Tänatud: 5 korda
goal kirjutas:kalle kirjutas:Täiesti kõrvalseisjana küsiks, et mis seal niiväga vahet sellise tripi juures? Kas on oht, et Venturega sõidetakse eest ära? Ja vaevalt see inimhing ikka nii erinev on, kuigi ühel rattal on kaks plastitükki rohkem küljes, või teisel kroomi. Ma vist ei hakka kunagi sellest aru saama, miks enne küsitakse ratase, mitte inimeste sobivuse üle..
Kk
Kroomi seljas järjest 200 kilti läbida on üsna piin, vähemalt mul on (kuigi juba teine selline ratas).
No ma ei tea... Türki sõites Rumeeniast üle mingi jõe (ei ole viitsinud kaardigi pealt otsida, sinna juhatas GPS) praamiga Bulgaariasse sõites kohtasin ühte ükiskut rattamatkajat Poolast. Ei olnud mingi proff. Lihtsalt tegi peale operatsiooni taastusravi. Mees oli oma jutu järgi päevas 200 km vändanud. Võttis siis jutu käigus jala ketsi seest välja... ma pole nii paiste jalgu veel näinud. Ilma sokkideta väntas, ratas oli mingi suvaline a'la 3000 kroonine tavaline poes käimise ratas. Ja mees oli nii rõõmus ja positiivne ja ei plaaninud veel ööbimima jääda, ikka edasi. Vaatsain ja imestasin ja siin räägivad mootorratturid - 200 km, surm!!! Mul on jalgrattaga kõige hullem elamus olnud Haanja 100 (maailma kõige hullem piin, kes on sõitnud, see teab), pikkuselt Tartu rattaralli 130 km ja kui nüüd loen, et keegi virirseb 200 km mootorrattal, siis tekib mul tahes tahtmata arusaam, et meil Eestis on mitte tsikli kultuur vaid tsikli virtuaalkultuur. Tänaval kedagi ei näe aga foorumis räägitakse, et juba 200 km on surm. Mehed, kus on häbi ots?
J a n n o kirjutas:goal kirjutas:kalle kirjutas:Täiesti kõrvalseisjana küsiks, et mis seal niiväga vahet sellise tripi juures? Kas on oht, et Venturega sõidetakse eest ära? Ja vaevalt see inimhing ikka nii erinev on, kuigi ühel rattal on kaks plastitükki rohkem küljes, või teisel kroomi. Ma vist ei hakka kunagi sellest aru saama, miks enne küsitakse ratase, mitte inimeste sobivuse üle..
Kk
Kroomi seljas järjest 200 kilti läbida on üsna piin, vähemalt mul on (kuigi juba teine selline ratas).
No ma ei tea... Türki sõites Rumeeniast üle mingi jõe (ei ole viitsinud kaardigi pealt otsida, sinna juhatas GPS) praamiga Bulgaariasse sõites kohtasin ühte ükiskut rattamatkajat Poolast. Ei olnud mingi proff. Lihtsalt tegi peale operatsiooni taastusravi. Mees oli oma jutu järgi päevas 200 km vändanud. Võttis siis jutu käigus jala ketsi seest välja... ma pole nii paiste jalgu veel näinud. Ilma sokkideta väntas, ratas oli mingi suvaline a'la 3000 kroonine tavaline poes käimise ratas. Ja mees oli nii rõõmus ja positiivne ja ei plaaninud veel ööbimima jääda, ikka edasi. Vaatsain ja imestasin ja siin räägivad mootorratturid - 200 km, surm!!! Mul on jalgrattaga kõige hullem elamus olnud Haanja 100 (maailma kõige hullem piin, kes on sõitnud, see teab), pikkuselt Tartu rattaralli 130 km ja kui nüüd loen, et keegi virirseb 200 km mootorrattal, siis tekib mul tahes tahtmata arusaam, et meil Eestis on mitte tsikli kultuur vaid tsikli virtuaalkultuur. Tänaval kedagi ei näe aga foorumis räägitakse, et juba 200 km on surm. Mehed, kus on häbi ots?
Kle maga kaineks või loe uuesti aga ära kõvata asjale pihta saamata! Paistab kole välja ja ma ausõna ei viitsi sulle otsast peale seletama hakata!
Q
-
- Tsikkel: Joone all on miskit
- Tänatud: 13 korda
- Kontakt:
Nii..siinkohal väike hoiatus, ma ei lase sel teemal selles võtmes edasi areneda.
Janno, sulle väike mõtlemisaine kui tohib. Ma saan aru, et tegid ägeda reisi ja hea hooaja, sõidad veel jne, see on kõik tore. Aga usu mind seda pole vaja üle ühe teema nii väga rõhutada.. seda juba märgati ja küll seda retsepti ka tuleb. Kui sa sellega aga üle pingutad, tehakse selle üle aga varsti nalja ja seda sa vist ei seadnud eesmärgiks?
Kk
ST1100N
XL600R
R1100GS
STS Pelikan MK I
-
- Kontakt:
Panen siia ühe väikse mõtte veel ja nimme eraldi postis.. et jääks väike hetk vahele.
Ma päris tihti kirjutan nii, et homme tahaks veidi selgitada oma mõtet.. nii ka nüüd:) Mida ma enne öelda tahtsin oli see, et minu jaoks eksisteerib võimalus, et inimesed tahavad kuhugi koos sõita selleks, et neile meeldib koos sõita. Aga krt näed rattad on erinevad, no ja siis peaks ju olema see võimalik, et veidi paindutakse teiste raamidesse? Ja tehaksegi see paus siis kui teisel on selg haige või käsi väsind.. Eeldab muidugi head klappi ja pingutamist ühise eesmärgi.. ehk siis õnnestunud tripi nimel, kes paindub omas muudatusi tegema, kes mitte. Kuda see aga nö võõratse inimestega esimese korraga tööle saada.. loterii teadagi.
Kk
ST1100N
XL600R
R1100GS
STS Pelikan MK I
-
- Tsikkel: YamahaXT, DneprMT16
- Tänatud: 5 korda
kalle kirjutas:Nii..siinkohal väike hoiatus, ma ei lase sel teemal selles võtmes edasi areneda.
Janno, sulle väike mõtlemisaine kui tohib. Ma saan aru, et tegid ägeda reisi ja hea hooaja, sõidad veel jne, see on kõik tore. Aga usu mind seda pole vaja üle ühe teema nii väga rõhutada.. seda juba märgati ja küll seda retsepti ka tuleb. Kui sa sellega aga üle pingutad, tehakse selle üle aga varsti nalja ja seda sa vist ei seadnud eesmärgiks?
Kk
Asi pole Türgis käimises, seda suudab ga keskmine mootorrattur. Pärnusse ja tagasi on isegi rohkem kui 200 km. Lihtsalt imestama paneb, mis probleemid tõusetuvad. Ma olen korraga 200 km isegi 1975 a külgkorviga Dnepriga sõitnud... väga mõnus oli... Kellel 200 ja üle probleem, sellel tuleb leida õige väljund. Osta saksa plastmassist pott ja paraadidele spetsialiseeruda
J a n n o kirjutas:kalle kirjutas:Nii..siinkohal väike hoiatus, ma ei lase sel teemal selles võtmes edasi areneda.
Kk
Asi pole Türgis käimises, seda suudab ga keskmine mootorrattur. Pärnusse ja tagasi on isegi rohkem kui 200 km. Lihtsalt imestama paneb, mis probleemid tõusetuvad. Ma olen korraga 200 km isegi 1975 a külgkorviga Dnepriga sõitnud... väga mõnus oli...
Kellel 200 ja üle probleem, sellel tuleb leida õige väljund. Osta saksa plastmassist pott ja paraadidele spetsialiseeruda
Ja sõitsid sa sellega päevas 4x200-300 km?
-
- Kontakt:
Tegelt ka sellest saaks eraldi vahva vaidlusteema. Jätkaks siin siiski algse teemaga nüüd pliiis..
Kk
ST1100N
XL600R
R1100GS
STS Pelikan MK I
-
- Tsikkel: Valkyrie
- Asukoht: LÕUNA- eesti/ neprrrr, Honda F6 Valkyrie, Yamaha XVS 125 DragStar, ex-yam fj1200
- Tänatud: 1 kord
- Kontakt:
Raiki kirjutas:goal kirjutas:Kroomi seljas järjest 200 kilti läbida on üsna piin...
Huvitav ... minu eelmine ratas oli suzuki intruder 1500 ja sellega küll selliseid muresid polnud ... ja suvel käisime soomet sõitmas siis oli valkyre pundis ja ei kurtnud ka peale 800km et midagi hullu viga oleks (kuigi tal kogemata olid tagaamordid täisjäigaks keeratud)
kas pole võimalik, et sinu rattal on ka äkki võimalik saba pehmemaks keerata ?
ja peaks kroomi tulema punti küll niimõnigi ratas, siis mõni matkakas ja mõni enduuro ka
See 800 oleks isegi vaat et jutti kimanud, kui see paak nii väike poleks Aga kui kusagilt ikka kangeks võtab, siis ikka parem sirutus peatus teha kui kange kaelaga midagi märkamata jääb. Tegelikult tuleks ratas tõsiselt ette võtta ja leida lahendus, et kus kohast ja mis asi tekitab valed asendid.
Tsikkel on tsikkel, aga inimesed on erinevad
Benelli TNT 1130
-
Teema algataja - Postitusi: 249
- Tsikkel: Africa Twin
Tekkis mõte ka Kreekasse nina sisse pista ja tahaks teada kas Türgi piiri lähedane piirkond on ka vaatamist vääriv millegi poolest või tuleks hoopis Bulgaaria sisemaaga rohkem tutvuda?
-
- Tsikkel: Aprilia SXV550;AP MX125;Virago
Nii, pole teemaga tutvund ja sorri kui kellegi juttu kordan.
Igastahes sai see suvi käidud Bulgaarias ja just seal Musta mere ääres kuurortlinnades. Elu on väga kirev ja üsna odav. Vapustavad rannad ja rannapromenaadid. Elasime ise rannast 500m tuttava korteris. Kui on eesmärk sinna rännata siis on huvitav minna mööda Rumeenia mägesid ja näha seda mustlaselu, mis on päris lahe ning omapärane. Teekond Bulgaariasse on muidugi kõige kiirem minna otse läbi Serbia ja sealt edasi Sofia peale ning sofiast otse kuldsetele liivadele(peaaegu koguaeg kiirtee)Serbias tahavad rohelist kaarti. Igastahes soovitan minna ja sealset elu ja kultuuri nautida, väga mõnus ning meeldiv oli. Kindlasti ei kahetse!
-
Eelmisel aastal sai autoga Bulgaarias Sunny Beach´il käidud. Hotelliks sai varasemalt valitud miski perehotell millel tärne kokku kolm. Algulsuhtusime eelarvamustega, et mis see *** hotell ikka on, hea kui saab voodikoha ja koha kus pesta. Kohale jõudes saime üllatuse osaliseks, hotell nagu miste, seest tipp-topp ja milline teenindus,,,,,.
Üks öö kaheses toas maksis ca 550.- EEK, mille sees oli ka hommikusöök. Hotelli nimeks L&B
http://www.booking.com/hotel/bg/l-and-b ... 3godSkPJ1A
NB! Kohapeal poes või bensiinijaamas makstes kontrolli alati kui palju raha tagasi saad!!!
Veel Sunny Beach´ist. Koht on super mõnus! Enamasti on linnas just noorem genaratsioon. Tegevust peaks jaguma igaleühele.
Tähelepanu õllesõber, õlu maksab baaris ca 8.- EEK
Mul selline imelik küsimus Bulgaaria kohta...räägitav keel nimelt. Kuidas inglise keelde suhtutakse ja kas üldse inglise keelega hakkama saaks? Nagu paljudel noorema põlvkonna isikutel siis ka minul see vene keel piirdub ainult teatud "sidesõnadega".
Just näiteks kui kodumajutust otsida kohapeal?
Ja teine küsimus Bulgaaria/Rumeenia telkimis võimaluste kohta. Ei mõtle kämpasi jne vaid just seda, et kui palju ja kas üldse on võimalusi natukene teelt kõrvale keerata ja telk üles visata? (telkimise turvalisus?)
// Endised: GasGas FSE450 ; Honda XL600V "Transalp" aka Tuuli ; Dnepr MT10-36 aka Milvi ; Sherco SEF-R 300
-
Tafka kirjutas:Mul selline imelik küsimus Bulgaaria kohta...räägitav keel nimelt. Kuidas inglise keelde suhtutakse ja kas üldse inglise keelega hakkama saaks? Nagu paljudel noorema põlvkonna isikutel siis ka minul see vene keel piirdub ainult teatud "sidesõnadega".
Just näiteks kui kodumajutust otsida kohapeal?
Ja teine küsimus Bulgaaria/Rumeenia telkimis võimaluste kohta. Ei mõtle kämpasi jne vaid just seda, et kui palju ja kas üldse on võimalusi natukene teelt kõrvale keerata ja telk üles visata? (telkimise turvalisus?)
Bulgaarias saab vabalt hakkama nii inglise kui ka vene keeles.
Rumeenias pole vahet kuhu telgi püsti tõmbad, sest seal on niikuinii üks tohuvapohu, aga kogu oma maine varandus tasuks vägagi enda lähedal hoida, teadagi need mustlased kordjuba. Bulgaaria ööbimise kohta ei oska öelda.
Ise telkisime kahel ööl Rumeenias ja tagasi tulles lisaks ühe öö Slovakkias. Slovakkias sai valitud miski teekõrval asuv metsatukk. Mõni aeg pärast telkide üles panekut saabusid kohalikud jahimehed kes suure huviga jälgisid mis nende maal toimub. Sai siis neile vene keeles selgeks tehtud et oleme teel Eestise ja oleks vaja kohta kus ööbida, nii saigi seal metsas ööbitud.
-
- Tsikkel: Yamaha Midnight Star XV1700
- Kontakt:
Vabandust kui juba juttu sellest oli - aga Rumeenia teede kvaliteet? kuidas sellega on. Bulgaaria on nagu ma aru saan - OK?
PS! Balkanimaades (Serbia, Horvaatia, Bosnia-Herzegoviina jne) oli asfalt küll väga hea.
Aitan vormistada liikluskindlustuse Leedu registris olevale masinale
-
- Tsikkel: Honda CBR 600FY, 2000.a.
pix111 kirjutas:aga Rumeenia teede kvaliteet? kuidas sellega on
Põhiteede pärast muretsema ei pea, on suht korralikud http://images.orkut.com/orkut/photos/OA ... wxdjAY.jpg
Aga kui natuke muud elu tahad näha, siis leidub ka selliseid teid http://images.orkut.com/orkut/photos/OA ... 4IP7KM.jpg
PS. kogemus piirdub transilvaania piirkonnaga
-
- Tsikkel: R1_450EXC_VTX1800_Scrambler4X4
- Tänanud: 28 korda
- Tänatud: 6 korda
Bukarestist läbi Ruse Bulgaariasse on teed väga halvad Rumeenia osas. (mõned uued lõigud seal vahepeal head kuid üldiselt on Rumeenias ikka palju ka väga halbu teid koos löök aukudega ei midagi mille pärast minemata tasuks jätta lihtsalt silmad lahti ) palju remonte ka tänus sellele eriti Bukaresti ümber sõidul esineb tihti ummikuid / Linnas sees ka. .Piiri punkt on nii ,,et kui käinud pole siis algul mõtled et oled kuhugi agulisse eksinud mitte piiri punkti jõudnud.
Bulgaari osas siis mööda mere äärt (sise maal kohtab ka halvemaid teid kui sõita otse Rusest lõppu välja) head teed kuni Primorskoni . (Ehk peaaegu lõppu väla)
Sealt Türki Läbi Malko (kui lõpus väljas siis ega mõistlike alternatiive polegi) on ikka väga halvad ja aega nõudvad mägi teed mida vihma korral tasuks vältida (kruus ja mud tuleb teele) aga nii kui Türgi piiri ületate (mis oma pürokraatiga meenutab sügavat vene aega) siis tee muutub idaalseks kohe kui püsida peateedel Istanbulini. Muus osas on juba oma lugu
Ahjaa nagu Rumeeniasjki nii ka Türgis vedeleb jube palj ukoeri teepeal . Tasub ette vaatlik olla muidu jube kerge üle nipli käia või auto lõhkuda.
Ja neid on nii palju ,et hakkab igale ühele kohe silma.
Veel on omaette lugu kui Bulgaariast võtta suund läbi Kreeka,Makedoonia Albaania ,Horvaati poole suund . Saab ka omapäraseid elamusi
Ps. Bulgaarias ainu üksi nii 8 korda vist käinud.
-
- Mode
- Tsikkel: GSX1300RZ K750 CRF1000l
- Tänatud: 34 korda
kes sinnakanti läheb, peaks kindlasti kaaluma, et mis on mõnusam, kas 12 tundi rumeenia auklikel ja remondis teedel või läbi serbia belgradist otse sofia peale mis on suht korralik kiirtee, natuke on maanteemakse aga need pole enamasti rohkem kui paar euri. soovitan kindlasti natuke sulaeurot käepärast hoida sest peale belgradi on kohe üks tollitee lõik kus on alguses ainult 1 sularaha automaat ja jube kehva on mahasõidul avastada, et sularaha pole ja pead tagasi sõitma pea paarsada kilomeetrit et sularaha saada tolli jaoks, eelmine kevad seal veel kaardiga maksta ei saanud. odavam ja mõnusam on igatahes läbi serbia.
-
- Tsikkel: Yamaha Midnight Star XV1700
- Kontakt:
Tänks heade nõuannete eest
Kas minejaid mai lõpus ka on?
Aitan vormistada liikluskindlustuse Leedu registris olevale masinale
-
[quote="Margusxx"]kes sinnakanti läheb, peaks kindlasti kaaluma, et mis on mõnusam, kas 12 tundi rumeenia auklikel ja remondis teedel või läbi serbia belgradist otse sofia peale mis on suht korralik kiirtee, natuke on maanteemakse aga need pole enamasti rohkem kui paar euri.
Kas tsiklile on ikka vinjetti vaja??
-
- Tsikkel: k5 1kg.
Raiki kirjutas:soolo kirjutas:Mingi marsruut käidi välja läbi Valgevene ja Ukraina. Valgevene kohta leidsin siit väga vähe juttu.Võib-olla tasuks Poolast Ukrainasse minna?
Ma sulle kohe ju rääkisin, et läbi ukraina ja valgevene.... seoses sellega kohe 2 plussi on , et küte on palju odavam ja muu ka ning unustamatud mälestused ...
Valgevenest 98-at ei sa ja masin 95-ga teab mis hästi ei tööta !!
Suht saast tundub neil se kraam seal !
-
- Tsikkel: KTM 990 Adventure
- Tänanud: 151 korda
- Tänatud: 73 korda
SUZUBAIKER kirjutas:Raiki kirjutas:soolo kirjutas:Mingi marsruut käidi välja läbi Valgevene ja Ukraina. Valgevene kohta leidsin siit väga vähe juttu.Võib-olla tasuks Poolast Ukrainasse minna?
Ma sulle kohe ju rääkisin, et läbi ukraina ja valgevene.... seoses sellega kohe 2 plussi on , et küte on palju odavam ja muu ka ning unustamatud mälestused ...
Valgevenest 98-at ei sa ja masin 95-ga teab mis hästi ei tööta !!
Suht saast tundub neil se kraam seal !
See rohkem masinas kinni. Mõni vanem ratas liikus 92-ga ka, kui juhtus, et muud ei olnud. Kulu oli naca suurem. Aga tõsi on see, et 98 sealt tõesti ei saa ja 95 on ka mitte igalt poolt leitav. Kui näed, pane paak kohe silmini täis. Kes teab, millal jälle antakse...
-
- Tsikkel: k5 1kg.
No jah ja ma avastasin ka alles mõned päevad tagasi, et mul on poest oktaan arvu tõstja täiesti müügis
-
- Mode
TAGURPIDIANTS kirjutas:Margusxx kirjutas:kes sinnakanti läheb, peaks kindlasti kaaluma, et mis on mõnusam, kas 12 tundi rumeenia auklikel ja remondis teedel või läbi serbia belgradist otse sofia peale mis on suht korralik kiirtee, natuke on maanteemakse aga need pole enamasti rohkem kui paar euri.
Kas tsiklile on ikka vinjetti vaja??
Ei, tsiklitele pole vinjetti vaja ja paljudes kohtades pole vaja maanteemaksu ka maksta.
Margusxx kirjutas:kes sinnakanti läheb, peaks kindlasti kaaluma, et mis on mõnusam, kas 12 tundi rumeenia auklikel ja remondis teedel või läbi serbia belgradist otse sofia peale mis on suht korralik kiirtee, natuke on maanteemakse aga need pole enamasti rohkem kui paar euri. soovitan kindlasti natuke sulaeurot käepärast hoida sest peale belgradi on kohe üks tollitee lõik kus on alguses ainult 1 sularaha automaat ja jube kehva on mahasõidul avastada, et sularaha pole ja pead tagasi sõitma pea paarsada kilomeetrit et sularaha saada tolli jaoks, eelmine kevad seal veel kaardiga maksta ei saanud. odavam ja mõnusam on igatahes läbi serbia.
Soovitan minna nii Rumeeniasse kui ka Serbiasse. Rumeenias on tegelt väga ägedaid sõitmise teid ning hea ilmaga on sulaselge mõnu seal kulgeda. Lehmade eest tuleb õhtuti mõnes külas põigelda küll. Serbias arvesta, et kiirteel küsitakse raha (ei ole märkimisväärne), samas kaardiga saab maksta, mis on mugav. Muide, tulin läbi serbia tsikliga eelmise aasta nov ja maksin alati kaardiga e. mingit sularaha keppi ei ole. Bulgaariapoolne osa Serbiast on fantast - sõidad mägede vahel, hea kattega teel. Bulgaaria ise muidugi on minu arust enamasti paras peldik (käinud seal korda 5-6) ja mendid tahavad teinekord raha ka.
-
- Mode
neile ei pea maksma, annad eesti id kaardi neile, nad küsivad su aadressi, siis ütled, et võtku ühendust eesti saatkonnaga, siis nad jätavad rahule. Eesti on muide enamuse välismaalaste jaoks samasugune peldik, ainukese vahega, et meil pole isegi suvel midagi teha. Meie mendid on palju aplamad ja teed pole ka just eriti kiita
-
- Soe ja sõbralik
- Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
- Tänanud: 139 korda
- Tänatud: 359 korda
- Kontakt:
kas mõnel teisel rattal, peale KTM adventure 900 seeria, on ka selline nupp, et rattaga saaks alla 95 oktaanarvuga bensuga sõita?
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.