MC - mida sellest arvad ja mida see sinu jaoks tähendab
Re: MC - mida sellest arvad ja mida see sinu jaoks tähendab
Nõustun siinkohal Sangaga. Mulle tundub, et kui ostad tsikli, siis alguses tundub see MC teema kole paeluv ja igaüks tahab pisut selle teemaga nikerdada (isiklik kogemus ). Kuid mida aeg edasi seda mõttetum mulle isiklikult see asi tundub.
MC kuuluvus ja vastava sümboolika kandmine seostub minule tänapäeval pigem kuuluvus- ja tunnustusvajadusega, mida MC (ka erinevad muud rollimängud) edukalt rahuldada aitab. MC liikmena saad sa tunnustust kindlate reeglite kaudu, keskkond on ettearvatavam ning sinu võimalus olukorda mõjutada näiliselt suurem. Gruppi kuulumine iseenesest pakub erinevatele inimestele erinevat rahulolu ja võimalusi. Samuti see adrenaliin või elamus mida sa saad ühtses sarnaste tunnustega grupis toimides, on paljudele tuntav - võtke kasvõi erinevad toredad paraadid ja ühissõidud ning saadav elamus. Muide, grupis ka vastutus hajub ning see omakorda suurendab riski käituda tavanormidest erinevalt ning sellega seoses on probleemid kergemad tulema. Siin on oht vint üle keerata ja eks seda on enamik tsiklil liiklejaid kogenud ka.
Mulle tundub, et MC on lihsalt üks vaba aja veetmise viis, käid sümboolikas ringi, teed mingeid asju ja kokkulepitud rituaale. Mõnele sobib nii ja mõnele mitte. Seega üldiselt on ju tore kui inimesed saavad ennast mõneks hetkeks argielust välja mõtelda-käituda - jõudu ja edu MC inimestele! Kuid kui sellega kaasneb tunne, et oled justkui rohkem tsiklimees kui igapäevane kahel rattal tööl käija, siis tuleks abi saamiseks erialaspetsialistide poole pöörduda. Sünged näod, ülbed hoiakud ja jutud stiilis "mootorratas on staatuse sümbol" ja "iga ahv ei peaks sõitma" kuuluvad minu jaoks postkommunistlikku tunnustus ja eristumisprobleemidega ühiskonda (mille mõjudes Eesti veel kahtlemata on). Mootorratas eristumise vahendina või staatuse sümbolina on tänases Eestis ebaoluline, seega kõike tuleks doseerida terve mõistuse piires.
Kokkuvõtteks - mina isiklikult olen jõudnud järeldusele, et saan edukalt inimestega suheldud ja koos sõidetud ka ilma MC kuuluvuseta. Mulle nimelt meeldib sõita ja uusi elamusi otsida selmet mingite korporatsiooni laadsete organisatsioonidega kohusetundest koos käia. Eesti oma mastaapide tõttu on üks suur MC anyway.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.