MC - mida sellest arvad ja mida see sinu jaoks tähendab
Re: MC - mida sellest arvad ja mida see sinu jaoks tähendab
See "MC-mitteMC" jms jutt paneb mind Eesti kontekstis kergelt muigama. Just siis, kui seda räägitakse-tehakse väga tõsiste nägudega ja veri-ninast-välja olukordadeni. Ja selleks mu suhtumiseks on kaks põhjust:
MC on enda olemuselt USA (pop)kultuurile omane ja sealse nähtuse kriitikata üksühene kopeerimine siin ida-euroopa post-kommunistlikul maarjamaal mõjub pigem karikatuurina. Selle nähtuse olemust ei saa kriitikavabalt teise kultuuri üle kanda, on minu arvamus. Mul pole mitte vähimatki selle vastu, et tsiklikmehed võiksid klubiliselt koonduda ja ühistegevus on vahva, aga prooviks ehk midagi ise välja mõelda, mitte kopeerida filmist nähtut. Kohati, karmimate kopeerimise üksiknäidete puhul meenub aga stseen Life of Brianist: We are all different
Kas Eestis on ühtegi MC-d, mis oleks oluliselt laiem sõpruskonnast, kes selle asutas? Tahan öelda seda, et Eesti puhul kipuvad MC-d olema samasugused sõprade seas mängitavad rollimängud nagu dungeons&dragons, warcraft, larpimine vms: tuleme reedeti kokku, paneme õlle joomiseks ürbid selga ja kujutame ette, et oleme nagu päriselt Keskmaal, keskajas või Kesk-Läänes. Taas, mul ei ole selliste rollimängude vastu midagi, olen ka ise aegajalt sellelaadsetes sündmustes osaline. Küsimus on vaid selles, kus mäng muutub liiga tõsiseks ehk ületab mõistlikkuse piirid. OK, mängime kõva MC kutti, aga see ei tohiks vähendada huumorisoont või kriitikameelt ümbritseva maailma ja enda suhtes. Jutud sellest, et mingid tüübid on MC regaalia kasutamise pärast ähvardusi vahetanud või suisa kaklema läinud on ikka selgelt üle piiri läinud fantaasiate märgid, kus karikatuur muutub õõvastavaks.
Kui inimesed tahavad mängida, siis tehku seda. Argu aint pidagu end mängus osalemise pärast teistest paremaks ja kindlasti ei tohi mingil hetkel ära unustada, et see on vaid mäng.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.