Rumalad küsimused
-
- Tsikkel: VTX 1800
- Tänatud: 1 kord
Re: Rumalad küsimused
janis kirjutas:--DogFood-- kirjutas:Kui ma tegin 16aastaselt A1 ja piiratud B ning nüüd 18 tuleb A2 ja täis B, siis kas vahtralehed on ikka veel kohustuslikud või 2aastat sõidukogemust kehtib ka alates A1 katist.
Ideejärgi on A1 eraldi kat ja nö. piiranguta, ja kuna 2aastat täiskatiga sõidukogemust on siis ei peaks vahtralehti enam vaja olema.Kuidas tegelikult asjad on?
Kunagi tegelesin ARK-is selle küsimusega, seaduses on kirjas, sõna sõnalt ei mäleta, aga kirjas on et peab olema mõõdunud 2 aastat ESMASE juhiloa saamisest ning olema sooritatud libedasõidukoolitus. A1 kategooria peaks olema esmane kategooria. Tallinna ark aga väitis, et see ei loe, et peab olema mõõdunud 2 aastat alates B kategooria kätte saamisest. Kuigi seaduses on kirjas, et alates ESMASE juhiloa kätte saamisest, B kategooriast pole kuskil kirjutatud. Küsisin siis neilt, et miks ei saa, palun tooge mulle välja paragrahvid mille alusel te väidate, et mul ei ole õigust lubasid ringi vahetada ja sellele nad vastata ei osanud. Kui sa suudad seadusest leida punkti mis väidab et A1 on esmane juhiluba siis peaks sul olema võimalik load ära vahetada, minul tiksus lõpuks aeg täis ja ei jõudnud enam nendega vaielda. Kuigi see on väärt teema millega ARK-is jageleda, Tallinna ARK kipub ikka asju enda moodi tegema mitte nii nagu kuskil kirjas on.
Oi kurja . Ma nõukaaegne mees.Ma sain 82 a jalgrattajuhiload ja 84 tsiklijuhiload.Autojuhiload sain 86 ja pidin ikka kaks aastat 70 märgiga sõitma.( see oli siis nn vahtraleht) Siis polnud mingit vaidlemist. Nii nagu miilits ütles,nii ka oli. Aga ei mäleta ka kuidas siis seadustes kirjas oli.