Rumalad küsimused

kana

Re: Rumalad küsimused

Lugemata postitus Postitas kana »

bitter kirjutas:

ping - räägid rahalisest kokkuhoiust, kas kütad puudega vms elektrist oluliselt odavama kütusega? Kui ei, siis kütteperioodil pole ju vahet, kas telekas ja pliit ka toa kütmisest osa võtavad või ei. Suvel muidugi teine asi. Energiakokkuhoiu arvutamisel tuleks arvestada ka aastaaegu ja kütteperioodiga seotud kulusid.

kana - sul ei ole vaja oma el.pliidi energiatarvet mõõtmiseks mingit seadet osta. Saad seda voolumõõtja järgi testida, kui muud tarbijad seks ajaks välja lükkad. Kõige lihtsam oleks muidugi pliidi papritest või netist margi järgi keeduplaatide võimsused välja otsida ja ongi sul energiatarve käes.

Bitter, mul pole võimalik mõistlikuks perioodiks teisi tarbijaid välja lülitada. Kaevupump käib nt ka elektriga. Kuna ma kütan puupliiti talveajal ka iga päev, siis on elektripliit praegu suht ebaoluline, sellel on ainult väga hea praeahi (=parimad küpsetised jms). Muud praevärki saab puupliidi ahjus ka edukalt teha.
Plaadivahetuse uurisin asjamehelt välja, 3 keeduplaadi vahetus ca 1000.- krooni. AGA spetsialistid, tööstusvooluga pliidil ei ole see keeduplaadi vahetus mitte nii lihtne, kui te arvate. Plaatide võimsust papritest ei leia, papreid polegi. Taga paneelil seisab õnneks 220 V, mis on õnneks kõigile arusaadav. Mingi vattide number on ka, aga see on suht ebaoluline hetkel. Vot nii :)

EDIT: Piipz, Villu, selge...ma juba mõtlesin, et olen taas mingi absurdikillu pannud, et tööstusvool ja 220 V...

Viimati muutis kana, 12 Jaan 2010, 14:27, muudetud 1 kord kokku.

Mine “Ajaviiteks...”