kas tasub osta?

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

pyramiid
Tsikkel: Kawasaki Versys 650
Tänanud: 6 korda

Re: kas tasub osta?

Lugemata postitus Postitas pyramiid »

erikk kirjutas:

aitäh pakkumast, kuid ostan täna selle uue hiina masina ära.

Võtsin ka mingi aastakese tagasi poisile hiinaka, arvates, et uus pill, küll kestab.. Igatahes oleks olnud kindlasti targem mõne korraliku firma kasutatud pill võtta. Asi hakkas praktiliselt kohe lagunema ja no see nende metall ei kannata tõesti kriitikat, sai nii mõnigi keere kohe maha keeratud. Peale sõite oli vajadus kõik mutrid-poldid üle tsekkida, kippusid lahti tulema. Amordid olematud ja sõidumõnu sealt ei saanud. Nüüdseks pill uues kodus, seal laguneb see kuulu järgi mis kole..
Aga edu!

Keretööd

Tarts
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 10 korda

Lugemata postitus Postitas Tarts »

Tehnika vajab hooldamist. Kui oma asjast ei hooli, siis pole vahet, kas tootja on hiina, venemaa, kanada või itaalia. Olen ratsutanud igasuguse raua seljas ja fakt on see, et kui lõhkuda, siis laguneb mis iganes tehnika. Kui hoolitseda, sõidab ka hiinlane ümber maakera.
Ps. Memm lasi hiina taburetil üle nelja aasta ja taburet kestab siiani. Ilmselt sõidab sellega veel mu nooremgi laps...

Kasutaja avatar

v6savillem
Tsikkel: vanakool.. MT9

Lugemata postitus Postitas v6savillem »

Tarts kirjutas:

Tehnika vajab hooldamist. Kui oma asjast ei hooli, siis pole vahet, kas tootja on hiina, venemaa, kanada või itaalia. Olen ratsutanud igasuguse raua seljas ja fakt on see, et kui lõhkuda, siis laguneb mis iganes tehnika. Kui hoolitseda, sõidab ka hiinlane ümber maakera.
Ps. Memm lasi hiina taburetil üle nelja aasta ja taburet kestab siiani. Ilmselt sõidab sellega veel mu nooremgi laps...

Kui materjal ikka vahtplastmetall on, siis ei ole sellest head nahka oodata. Samas võib vahel ka parema segu otsa komistada.

"Mootorratta juhtimine arendab füüsilist vastupidavust, julgust, osavust ja kiiret otsustusvõimet." A.Palu Motopiibel

Tarts
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 10 korda

Lugemata postitus Postitas Tarts »

v6savillem kirjutas:

Kui materjal ikka vahtplastmetall on, siis ei ole sellest head nahka oodata. Samas võib vahel ka parema segu otsa komistada.

Hm. Ma päris hea meelega vaataks lähemalt ja isegi katsuks vahtplastmetallist taburetti.
Loomulikult on erandeid. Aga rumal oleks väita mõne erandi pärast, et kogu toodang on BS. Mind on alati ajanud naerma väited, et "mu sõbra esimese pruudi uue peigmehe isal oli kunagi töökaaslane, kes sattus selle pärast avariisse, et ta Land Roveril ütlesid pidurid ülesse. Ja sai surma. Ma ei osta kunagi omale Land Roverit!"
Mõelge veelkord!

Kasutaja avatar

uziman
Tsikkel: KTM EXE 125, Yamaha DT 125,

Lugemata postitus Postitas uziman »

Hiinlaste poolt kasutatava metalli kvaliteet on kõigile teada ja tuntud, pole mõtet salata :lol:

Kasutaja avatar

pyramiid
Tsikkel: Kawasaki Versys 650
Tänanud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas pyramiid »

Tarts kirjutas:

Kindlasti on vahe ka Hiina ja Hiina toodetel, sest see pill, mis meil oli, see lagunes juba hetkest kui täiesti algaja veerandgaasipoiss põristas ainult 1-2 käiguga. Ma ei tea, mis oleks saanud veel siis kui kutt oleks kupatama hakanud sellega. Kuna aga huvi kadus peale paari sõidukorda, läks pill uuele ringile. Hea, et lahti sai..

Keretööd

kurikristjan
Tsikkel: SV1000
Tänanud: 13 korda
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas kurikristjan »

Sõbral on kaks hiina rollerit. Ühel sõitis tagaratta (al. velg) tsirka 2a tagasi kodaratest puruks, teisel hiinakal murdus sel suvel esikahvel alt ära. Sellistega ju lausa ohtlik sõita. :roll:
Kõigele lisaks kõrbes esimesel hiinakal õige varsti peale ostu elektristarter läbi ning variaatorikaas, kuhu kinnitub starterivänt, murdus järgmiste nädalate jooksul. Garantii ei taht algul hästi töödata, aga sai tarbjakaitset mainitud ja asi tehti korda. Peale tagaratta vahetust sõitis siiamaani, suve keskpaigas põles kolbi auk, kuna summuti kukkus alt ära ja tagasi keevitada ei viitsitud.

Tsikkelröövel
Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
Tänatud: 27 korda

Lugemata postitus Postitas Tsikkelröövel »

Millegipärast on jutt algsest teemast kõrvale kaldunud. Algselt küsitud masin on käikudega, mitte variaatoriga, seega jätkem rollerid sellest teemast välja.
Ostsin tütrele kahe aasta eest sisuliselt sama masina. Mina küll kiidan. Jah, metall on pehme. Jah, poldid tuleb üle pingutada, sealjuures mõistusega, muidu keerad üle (aga üle keeratakse mutikad ka jaapani pillidel, kusjuures põhjuseks enamasti ongi mõistuse puudus!!!).
Aga selle raha eest on täiesti töötav lahendus ja mootorile jagan vaid kiidusõnu. Kütusekulu küll 2 liitrit pole. Ma pole üle pooleteise liitri kuidagi saanud. Käiguvahetus nagu tsiklil, kiirendus jääb rolleritele paigalt minnes alla, aga lõpus lähed järele. Liikluses küll jalgu ei jää. Minu omal pidi olema ka piiraja, aga ju siis ei ole, sest lõppkiiruse korjas vastu tõusu ja tuult üle 60 nagu lipsti, lõppu ma ei keeranud, mootor uus alles ja plikal keelasin ka ära.
Hooaja lõpuks lasi plika endale autol küljelt sisse sõita (niisiis crash-test). Paak mõlkis, raam kõver, lenks kõver, peegel ja suund puruks etc. Käeluu kah. Võtsin masina algosakesteks (mõni tund tööd). Tal on nii, et mootor ripub raami all ja külglaksu puhul ei kõverdu raam vaid mootori ning tagakiige kinnituse ühine karkass, mille sirgeks väänamine polnud probleem. See siis see nõrgem osa. Kuna kiige võtab halva tee lööke vastu, ta hilmselt hüppeid ja muud sellist ei kannata. Kes oskab, keevitagu tugevdused peale. Jalarauad kinnituvad tõesti mootori külge, aga see kellegi poolt "traadiks" nimetatud konstruktsioon pidas nii ise vastu kui ei teinud häda ka mootorile. Plast võib ju rabe olla, aga tal, ERINEVALT ROLLERIST seda plasti nii vähe, et seal polegi midagi katki minna. Rollul olnuks selle laksu peale külg puhas ja rahakott ka. Sellel aga, kui ei tea, ei saa arugi, et midagi juhtus. Ma armastan rauast masinaid. Kokkupanek võttis ka mõned tunnid, boonuseks see, et kõik sõlmed said korralikult määritud (no ärge koonerdage määrde ja hooldusega, siis sõidab iga masin topelt nii kaua, kui tavaline poiskese ratas) ja reguleeritud. Igal juhul minu meelest sai masin parem kui enne. Mina tõstan selle aparaadi poolt kätt. Sõidad ja naeratad. Nii väikse kubatuuriga masinat näiteks mina küll ei julgeks kasutatuna osta, olgu või jaapanlast, ja seda ERITI teades, kuidas neid hooldatakse, st EI hooldata.

Kas Mees ostab tsikli, pole küsimus. Küsimus on: millal?

Teema algataja
erikk

Lugemata postitus Postitas erikk »

Olen nüüdseks kolm kuud olnud sellise sõiduriista omanik ja läbisõit on praeguseks ca 115km. Muud pole veel õnneks pidanud tegema kui polte pingutama ja ketti määrima. Olen ostuga rahul: pakiraamid on väga praktilised, iste mugav, kütet võtab vähe, hääl mõnus. Kaks asja mille üle nuriseda võiks on natuke halb rehvimuster (mudas pole kõige parem sõita) ja jalarauad mis on ikka väga pehmed.

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mopeedid”