Milline kiiver?
Moderaator: Moded
Re: Milline kiiver?
ants01 kirjutas:Väljavõte sakslaste alla 100€ kiivrite testi lõppjäreldusest:"...Erfreulicherweise glänzen die "Billigmützen" mit teilweise ausgezeichneten Stoßdämpfungswerten – zumindest der Unfallschutz leidet also nicht unter den Sparmaßnahmen!"
Kokkuvõttes, enamus said ohutuses hindeks "hea" või "väga hea". Järeleandmisi oli rohkem mugavuse ja müra osas.
Osta selline kiiver, mida Sa proovida saad ja Sinu peakoluga sobib!edu
PS Ärge tekitage endale illusioone, et raha eest saab ohutust/turvalisust osta!
My bad! , rõhu asetus rohkem sõnal "hea" (loe - vaikne ja mugav) ! Aga eks Sul on õigus - pole vahet, kas rammid seina pea ees 100km/h Shuberti või Xialy kiivriga - tulemus on ikka üks...
No krossikiiver ongi plaanis osta:D, rattaks on Yamaha TW125, ehk siis enduro. Hetkel olen Thori ja Answeri kiivri vahel.
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 693 korda
- Tänatud: 455 korda
PTC kirjutas:No krossikiiver ongi plaanis osta:D, rattaks on Yamaha TW125, ehk siis enduro. Hetkel olen Thori ja Answeri kiivri vahel.
Osta enduro kiiver- nagu krossikiiver aga eemaldatav suur klaas ees. Kui vaja, paned prilli, kui ei jätad klaasi.
edu
-
- Tsikkel: Honda Transalp
Mina ostsin siis sellise kiivri. http://www2.buese.com/websitev3/bilder/9620Skk.jpg http://www2.buese.com/websitev3/bilder/ ... tailkk.jpg
Käes hoides ei ole sellist tunnet, et visiir või lõuaosa küljest laguneks. Võrreldes minu eelmise kiivriga(HJC visiiri ja nokaga), oli peas sama mugav, aga suurtele kõrvadele natuke rohkem ruumi. Vajasin maantee kiivrit ja päikesevisiiri, kuna sõidan õhtuti sageli vastu päikest koju.
Panen poe lehekülje ka siia, et oleks lihtsam vaadata. http://www2.buese.com/websitev3/html/endkunde/
Oil-Cooled kirjutas:Briti SHARP-normi kiivrite testimine: http://sharp.direct.gov.uk/search/resul ... =0&price=0
Arai Condor on saanud ainult kaks tärni, odav Lazer LZ6 on saanud viis
huvitav kui usaldusväärne see sait on?
-
- Tsikkel: gixxer
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 9 korda
- Kontakt:
Kle kui Nitro ja X-Spirit päriselt ka ühe pulga peal oleks siis kõlbaks v***t ka juba kasvõi sea seljas
tundub et siin lehel ainult turvalisust testitud, mugavus ja tuulemüra on teisejärguline.
-
- Tänatud: 1 kord
ziim911 kirjutas:huvitav kui usaldusväärne see sait on?
SHARP teste teeb Briti riiklik organisatsioon, sellepoolest peaks see olema suht usaldusväärne.
BMW R100RS
Varem: CB750K6, K75S, Katana/GSXR hübriid, GSX1100S Katana, XJ600, GPZ900R, GSX600F, GSXR750
Oil-Cooled kirjutas:ziim911 kirjutas:huvitav kui usaldusväärne see sait on?
SHARP teste teeb Briti riiklik organisatsioon, sellepoolest peaks see olema suht usaldusväärne.
Kurat, ma sõidan ka Condoriga. Kas nüüd peaks selle vastu maad virutama ja Lazeri ostma? Tegelt oligi plaan uus kiiver osta aga jään siiski mingi uuema ARAI või SHOEI mudeli juurde.
Tekkis huvi sellise kiivri vastu http://www.louis.de/_206bbfabd81cf9df2d ... _gr=203853 kas keegi on kasutanud oskab hinnata?kus oleks võimalus seda ennem pähe proovida kui tellima hakkaks hind praegult päris normaalne sellel.Huvipärast küsiks veel mis aastal toodetud on?
-
- Tsikkel: CB1000R
- Tänanud: 3 korda
- Tänatud: 2 korda
- Kontakt:
Julgen väita, et igasugune Shoei kiiver on ostmist väärt. Enda oma on ostetud AllRight motokeskusest, mille uus aadress nüüd Veerenni 15 (poe tel 6064341).
http://www.animalistika.ee
-
- Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
- Tänanud: 338 korda
- Tänatud: 435 korda
- Kontakt:
Viimases DirtRideris oli krossikiivrite turvalisuse test. Testiti siis põhimõtteliselt HIC väärtust kukkumisel erinevatele pinnastele erinevate kiirustega. Kahjuks osa kiivrivalmistajaid ei lubanud avaldada oma nime seega nende kiivri kohal on vaid hind. Aga üldiselt ei olnud paremus turvalisuse osas seotud hinnaga.
-
- Tsikkel: EXC400
- Tänanud: 105 korda
- Tänatud: 97 korda
- Kontakt:
Ma usun, et kauba hind on üldreeglina seotud kvaliteediga. Kvaliteet ei pruugi tähendada esmajoones turvalisust.
Minu arvates tipp-kiivritegijad ei viitsi turvalisuse osas naba paigast venitada sest enamik kliente nagunii ei viitsi testitulemusi taga otsida. Tipud on turvalisuse osas korraliku taseme saavutanud ja neil on mõistlikum konservatiivselt hoida seda taset, kui et mingite suurte muudatustega riskida. Klient teab, et Shoei ja Arai on korralik kraam, tal pole põhjust selles kahelda . Ta läheb poodi, võtab riiulilt kiivri, näpib seda, nuusutab ja proovib pähe. Näpuvahel turvalisus ei paista. Viimistluskvaliteet on see, mis esimesena välja paistab ja mille pärast pingutatakse. Kui ma meenutan, kuidas on lahendatud nt Shoei ja Arai krossikiivrite vent-avad, siis see on ikka hoopis teine tera, kui näiteks mu oma Fox V3 Pilotil. Mis pole kah just odava otsa kiiver.
-
- Tsikkel: Kawasaki 636
- Tänatud: 1 kord
Kas keegi müüb eestis Shark'i kiivreid ?
Ja on need kvaliteetsed asjad ? Nimelt otsin omale uut kiivrit ja leidsin ikka väga kena kiivri shark'lt.
Kes tahab võib ka imetleda
või
Oskab keegi rääkida midagi AGV kiivirtest? Eriti huvitaks just AGV Stealth. Et kuidas peas istub, kas on ka vaikne, tundub kerge ja mugav?
Tere Marko,
Kui oled Tallinna inimene, või kui satud siia, siis astu läbi meie poest aadressil Villardi 22. Stealth kiiver on kohapeal olemas.
Parimate soovidega
Keijo Treu
Bikeman motopood
www.bikeman.ee
marko233 kirjutas:Oskab keegi rääkida midagi AGV kiivirtest? Eriti huvitaks just AGV Stealth. Et kuidas peas istub, kas on ka vaikne, tundub kerge ja mugav?
Minul on see kiiver ja kerge ta on tõesti aga kommenteerida ja teisi kiivri marke maha ma teha ei saa,pole eriti neid omanudki ja ega ei tohi ka.HJC päästis elu aga oli raskem ja kael väsis ära ,võibolla mudeli viga aga hind oli sama 4500 mis AGV´l. MDC oli odavamast klassist ja visiiri vahelt tuli tuult silmadesse ning silmad jooksid vett.Arvatavasti mõeldud rollerite jaoks.
Praegu AGV ja üks probleem on,ostsin kaks visiiri lisaks,tumeda ning kollase ja kollasega kipub tuult läbi tulema.Muidu aga ilus ja hea väljanägemisega kiiver.Pea ei kipu ka sõites vastu tulevate tuulevooludega väga kõikuma.
Eks see maitse asi ole,kellele ema kellele tütar..
Kas keegi omab kogemust V-CAN kiivritega?
http://www.thehelmetplace.co.uk/acatalog/info_435.html
Vennaraas vaatab mul seda matkakiivriks, aga mind paneb see 109.99 naelane hind tiba muretsema.
Tänud ette,
ColorTune küttesegu kontrollija: http://nagi.ee/photos/harimal/7776475/in-set/125775/
Kaupo Toom kaupo.toom@gmail.com 50 90 643, 52 20 897
-
- Tsikkel: GSX-S 1000
- Tänanud: 7 korda
- Tänatud: 26 korda
harimal kirjutas:Kas keegi omab kogemust V-CAN kiivritega?
http://www.thehelmetplace.co.uk/acatalog/info_435.htmlVennaraas vaatab mul seda matkakiivriks, aga mind paneb see 109.99 naelane hind tiba muretsema.
Tänud ette,
mul pole küll selline mudel,aga see v-can mu arust suht mõtetu.sellest bluetoothist pole ka mingit kasu,sest tuul vuhiseb nii kõvasti,et niikuinii midagi aru ei saa
pyta kirjutas:mul pole küll selline mudel,aga see v-can mu arust suht mõtetu.sellest bluetoothist pole ka mingit kasu,sest tuul vuhiseb nii kõvasti,et niikuinii midagi aru ei saa
Tänud. Midagi taolist oligi karta
ColorTune küttesegu kontrollija: http://nagi.ee/photos/harimal/7776475/in-set/125775/
Kaupo Toom kaupo.toom@gmail.com 50 90 643, 52 20 897
Unusta ära. Mingi avatav läks mul lihtsalt poes näpuvahel näppides katki.
Mina vaata, Mustamäel , Fixsuse poes peaks neid piisavalt olema. Ära täis kõhuga mine, kuna kvaliteet ajab tugevalt öökima
harimal kirjutas:Kas keegi omab kogemust V-CAN kiivritega?
http://www.thehelmetplace.co.uk/acatalog/info_435.htmlVennaraas vaatab mul seda matkakiivriks, aga mind paneb see 109.99 naelane hind tiba muretsema.
Tänud ette,
-
- Tsikkel: Suzuki Boulevard 1800 M109R
harimal kirjutas:pyta kirjutas:mul pole küll selline mudel,aga see v-can mu arust suht mõtetu.sellest bluetoothist pole ka mingit kasu,sest tuul vuhiseb nii kõvasti,et niikuinii midagi aru ei saa
Tänud. Midagi taolist oligi karta
Sinisest hambast ei tea midagi aga sama firma kiivriga olen 3 hooaega sõitnud ja suure klaasi taga täitsa ok kiiver kuid tõesti tiba lärmakas ja vastik omapära on veel see, et ülevalt visiiri vahelt kipub tuult sisse ajama
ei tea kas ka uuematel tüüpidel, kuid on plaan kiivrid väljavahetada millegi muu vastu
samas ära lagunenud pole midagi ja isepaigaldatud sidevahendiga saab täitsa vabalt ilma karjumata rääikida ka
pole nad nii hullud midagi kui siin kirjutatakse ja jutust on täitsa ilusti aru saada ka 100+ km/h (sidevahendiks oli siis venture originalsüsteem juhtmega)
Kellegil on kogemusi V-Can kiiviritega? Sai ostetud üks Brauerist.
Mhhh kirjutas:Kellegil on kogemusi V-Can kiiviritega? Sai ostetud üks Brauerist.
Siin mõned postid allpool räägitakse neist.
Põhiliselt, väga mürarikkad on, hinna poolest, võiks arvata et turvalisus ka väike.
Ehkki, 100km/h pealt otse seina sõites ei ole vist väga vahet mis kiiver peas on.
RaPtile kirjutas:Mhhh kirjutas:Kellegil on kogemusi V-Can kiiviritega? Sai ostetud üks Brauerist.
Siin mõned postid allpool räägitakse neist.
Põhiliselt, väga mürarikkad on, hinna poolest, võiks arvata et turvalisus ka väike.
Ehkki, 100km/h pealt otse seina sõites ei ole vist väga vahet mis kiiver peas on.
Nojah, vaatasin, et saada suhteliselt odav kiiver, kuna jalgrattakiivriga ka ei taha sõita
Ega jah, aga on minu masin ei arendagi 100 km/h, vaevalt 40 saab sisse
Sooviks teada kas kellegil on kogemust sellise kiivriga. Caberg V2X Matt Carbon.
Just meeldib et prillide jaoks on sooned vms, 5 of 5 SHARP kiivritestilt ja muidugi see et süsinik pole ülevärvitud vaid ilusti silmale näha
AVarik kirjutas:Sooviks teada kas kellegil on kogemust sellise kiivriga. Caberg V2X Matt Carbon.
Just meeldib et prillide jaoks on sooned vms, 5 of 5 SHARP kiivritestilt ja muidugi see et süsinik pole ülevärvitud vaid ilusti silmale näha
Üks Motohoovi härradest sõitis sellega (vist endurot), nii et koha peal katsumise kõrvale on neil ka kogemust pakkuda. Imekerge on see isend küll ja elusast peast veelgi ilusam kui pildil.
-
samuti nagu ei rauge kiivrivalikuga seotud teemad, ei lõpe ilmselt kunagi ka dogmaatik-spetsialistide naeruväärsed kommentaarid stiilis: "kiiver olgu sma kallis kui kallis on sinu pea?" (nagu 10K või 100K eest saaks uue pea?) ja: "miks vaadata midagi muud, kui on olemas Shoei ja Arai?" (kui juba aastaid ei ole enam turvalisuses mingit vahet.)
jutt käib jällegi ainult turvalisusest - hinnas võib loomulikult kajastuda kaunisse väljanägemisse, ventilatsiooni, mürasummutusse, visiiri jms investeeritud pingutus. mugavus on loomulikult samuti turvalisuse osa, kuid mõningate meeste jutt, et isegi mitte 3K eest kiivrit ei saa, on appsoluutselt ja igati üle taluvuse piiri. osta nii kallis kiiver kui tahad, aga PALUN ÄRA AJA TEISTELE PADA!!!!
**
siin ajaviiteks huvitavat lugemist artikkel on oma 4 aastat vana artikkel küll, kuid ei ole seda linki siin märganud):
http://www.motorcyclistonline.com/gearb ... index.html
aega tuleb varuda - põhiline sõda käib jänkide uhke Snell standardi mõrvarlikkuse ümber (millise kleepekaga kõvamütse meie teedel ilmselt väga palju ei liikle) kuid üks suur point on jällegi sama - inimese keha on nii õrn, et põhimõtteliselt IGA tänapäevane kiiver, mille polster pole liiga kõva, on piisavalt hea.
see artikkel on üks paljudest, mida samal teemal kirjutatud. kui keegi leiab kusagilt mõne, mis tõestab, et kiivri kaitseomadused on kuidagi hinna või brändiga seotud, siis palun näidake seda mulle ka.
seniks aga üleskutse ärgem ajagem teisi segadusse ega tehkem ennast lolliks kuulutades ei-tea-kust kõrva jäänud sõnumit, et kallim kiiver kaitseb pead paremini kui odavam.
terv, juss
Praegu: Honda GL1500 '98; Yamaha TDM850 '01; Suzuki DR800 '95; Kiwipurustaja KMZ650 '75;
Varem: Kawasaki VN1500 Nomad '01, Buell XB12X '06, Jawa 634 '75, Kawasaki ZX9R '00, AME H7/3 750, Yamaha XT600 '89, Kawasaki GpZ1100 '81, Honda Magna vf1100c '83, Kawasaki KLR600 '85, Jawa 638 '87, Yamaha XJ750 '83 (alias KMZ650), CZ250 '63, Ural 650, Dnepr 650, paar Iž Jupiteri, Minsk 125......
-
Mõlemad kiivrid mul plekkisid 4000-5000 krooni vahel.
Nitro kukkusin puruks. Lazer on kasutusel.
Väliselt ei saa midagi aru, uhkeid vidinaid täis, ainult numbri erinevus paberil on kahe kordne.
Aga meeletult häirib mõlema kiivri puhul müra. On kaasas küll mingid kõrva padjakesed, aga noo täiesti ajuvabad asjad. Kasu suur 0. Lõpuks ostsin endale kõrvatropid ja siis kannatas ka nii paarikümne kilomeetriseid otsi sõita, vastaseljuhul läheb hiljem paar minutit kuulmise taastumisele. Terve suve nuputasin kuidas saaks sõidu ajal muusikat kuulata, aga no ei saa, kui klapid tõsiselt julmalt kõrva sisse suruda, siis musa kuuleb ca 70 km/h kiiruseni... Peale seda kaob kuulmine tuulevihina peale.
Järgmise kiivri ostan ainult alles peale proovisõitu reaalselt rattal. Käsiraha letti ja usun, et ühelgi müüjal pole probleemi sellega. Sama soovitus ka uutele kiivriostjatele. Ehk firma märk ja hind <> kvaliteediga.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.