Yzf 750r ei käivitu kauem seistes
Moderaator: Moded
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
- Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
- Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta
NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.
Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!
-
Teema algataja - Postitusi: 18
- Tsikkel: Yzf 750r
Yzf 750r ei käivitu kauem seistes
Yzf 750r ei lähe käima pikemalt seistes. Suve lõpus ülepäeviti sõites käivitus ilusti, aga kui nädal oli seisnud juba, siis pidi ikka tükk aega käiama.
Ja siis ka hakkab vaikselt lubama, käivitad kuni joru muutub ühtlaseks. Selle peale läheb 5minutit juba, ime et starter veel elab.
Sain oma sõidu tehtud jäi tsikkel umbes kolmeks nädalaks seisma. Kui oli plaan tsikkel talvekorteri viia, hakkas sama jama peale. Peale 30 min. käiamist hakkas ülivaikselt lubama , siis sai veel 10 min käivitada kuni hakkas lubama ühtlaselt.Vahepeal mõtlesin tsikli juba põõsa lükata
.
Järgmisel päeval talvekorteris käivitades läks käima. Paar päeva hiljem sai 5min proovitud kuni aku tühi. Järgmine päev kui aku oli täis laetud,
kiskusin paagi ja õhufiltri maha ja kallasin otse bensu peale. Esimese ja teise 3sekundilisele käivitusele ei läinud, aga kolmandaga läks laksust.
Mida järgmisena teha, kontrollida?
Loodan, et ei tulnud liiga segane jutt.
Ette tänades
Tanel
Re: Yzf 750r ei käivitu kauem seistes
Kui ratas seisis niiskes kohas, siis võis kondentsvesi karpasse tekkida ja düüsid ummistada.
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Harley-Davidson FLHTCUI
- Tänanud: 109 korda
- Tänatud: 65 korda
Mul naabrimehel samal rattal sama mure - nädalakese seisab (ka suvel) ja kohe mitte ei taha käima minna.
-
- Tsikkel: VX 800
- Kontakt:
Toores ikka toimib?
http://www.krracing.ee/
-
- Tsikkel: GL 1800
- Tänanud: 62 korda
- Tänatud: 37 korda
Vat siin selline värk, et bensu kraani avab vaakum. Kauem seistes aurab karpast bens ära ja käiates alles avab vaakumiga kraani. Käiad niikaua, kuni bens karpad täidab. Külmalt tahab saada rikastatud segu ja see venitab veel veidi protseduuri. Mul oma hondaga sama seis. Kui on paar tundi tagasi mootor käinud, käivitub sekundiga. Ka eelmisel päeval töötanud mootor ei vaja käiamist.Kaks päeva seisnud - jälle karpad tühjad.
Bensu kraanil kolm asendit - tava sõit, reserv ja ilma vaakumita avatud kraan. Pane kraan asendisse, kus avamiseks pole vaja vaakumit, oota paar minti ja käivitub ilusti! Kes viitsib, täiendab juttu!
-
- Tsikkel: VX 800
- Kontakt:
koi kirjutas:Vat siin selline värk, et bensu kraani avab vaakum. Kauem seistes aurab karpast bens ära ja käiates alles avab vaakumiga kraani. Käiad niikaua, kuni bens karpad täidab. Külmalt tahab saada rikastatud segu ja see venitab veel veidi protseduuri. Mul oma hondaga sama seis. Kui on paar tundi tagasi mootor käinud, käivitub sekundiga. Ka eelmisel päeval töötanud mootor ei vaja käiamist.Kaks päeva seisnud - jälle karpad tühjad.
Bensu kraanil kolm asendit - tava sõit, reserv ja ilma vaakumita avatud kraan. Pane kraan asendisse, kus avamiseks pole vaja vaakumit, oota paar minti ja käivitub ilusti! Kes viitsib, täiendab juttu!
Ma ei kujuta ette kui avatud karpad need peavad olema, et nädalaga bena ära auraks? Enda rattal pole küll seda jama täheldanud, et nädalaga tekiks käivitus probleem. Kraan sama vaakum juhitav, st kolme asendiline.
http://www.krracing.ee/
-
koi kirjutas:Vat siin selline värk, et bensu kraani avab vaakum. Kauem seistes aurab karpast bens ära ja käiates alles avab vaakumiga kraani. Käiad niikaua, kuni bens karpad täidab. Külmalt tahab saada rikastatud segu ja see venitab veel veidi protseduuri. Mul oma hondaga sama seis. Kui on paar tundi tagasi mootor käinud, käivitub sekundiga. Ka eelmisel päeval töötanud mootor ei vaja käiamist.Kaks päeva seisnud - jälle karpad tühjad.
Minu teada pole mul kraanigi, ei saa ise reguleerida seda.
Oli just sama probleem vana gixxeriga.
Tundub, et jama põhjustas vaakumvoolik (paagi ja karpa vahel).
Proovi voolik testimise mõttes korra välja vahetada.
Teine asi, et sel pillil paagis bensupump. Kas see teeb häält kui süüte sisse keerad? Võimalik muidugi,
et vastasel juhul ei lähe üldse käima.
GSX-R 750 1989
-
- Tsikkel: Transalp 600, Suzuki RF900
- Tänatud: 6 korda
NOWITZKI kirjutas:Minu teada pole mul kraanigi, ei saa ise reguleerida seda.
Sel rattal oli mu mälu järgi kraan paagi all, ligipääsemiseks peaks paagi lahti keerama.
-
urkky kirjutas:Oli just sama probleem vana gixxeriga.
Tundub, et jama põhjustas vaakumvoolik (paagi ja karpa vahel).
Proovi voolik testimise mõttes korra välja vahetada.
Teine asi, et sel pillil paagis bensupump. Kas see teeb häält kui süüte sisse keerad? Võimalik muidugi,
et vastasel juhul ei lähe üldse käima.
Süüte sisse keerad, siis undab küll.
-
marx350 kirjutas:NOWITZKI kirjutas:Minu teada pole mul kraanigi, ei saa ise reguleerida seda.
Sel rattal oli mu mälu järgi kraan paagi all, ligipääsemiseks peaks paagi lahti keerama.
Paagi all on bensuklapp ainult.
-
- Tänanud: 11 korda
- Tänatud: 7 korda
Mul on selliseid rattaid olnud põhimõtteliselt kolm. Kõigil olen tegutsenud peale pikka seismist järgmiselt: Keeran süüte sisse, suretuslüliti ON asendisse. Nüüd peab hakkama bensiinipump tööle. Kui pump on töö lõpetanud, siis klikid suretuslülitit ON/OFF/ON ja pump hakkab jälle tööle. Niimoodi paar korda, choke peale ja starterit. Nii olen alati suht lihtsa vaevaga mootori tööle saanud.
Lihtsalt infoks: Sellel rattal on bensiinipump just piirolukordadeks. Kui mootor töötab, siis toimib kraan tavalise vaakumiga avatava kraanina. Kui vanematel mudelitel olevat reservi nuppu lülitada, hakkab samuti pump tööle, et küte kiiresti kohale jõuaks. Mehaanilist kraani sellel rattal ei ole.
Braap..
-
Prii kirjutas:Mul on selliseid rattaid olnud põhimõtteliselt kolm. Kõigil olen tegutsenud peale pikka seismist järgmiselt: Keeran süüte sisse, suretuslüliti ON asendisse. Nüüd peab hakkama bensiinipump tööle. Kui pump on töö lõpetanud, siis klikid suretuslülitit ON/OFF/ON ja pump hakkab jälle tööle. Niimoodi paar korda, choke peale ja starterit. Nii olen alati suht lihtsa vaevaga mootori tööle saanud.
Lihtsalt infoks: Sellel rattal on bensiinipump just piirolukordadeks. Kui mootor töötab, siis toimib kraan tavalise vaakumiga avatava kraanina. Kui vanematel mudelitel olevat reservi nuppu lülitada, hakkab samuti pump tööle, et küte kiiresti kohale jõuaks. Mehaanilist kraani sellel rattal ei ole.
Tahtsin veel küsida, et kas bensupump avab, siis algul vaakumklapi või ?
-
NOWITZKI kirjutas:Tahtsin veel küsida, et kas bensupump avab, siis algul vaakumklapi või ?
Põhimõtteliselt jah. Ma olen kunagi ammu selle süsteemi seal puhastamise eesmärgil ka lahti võtnud, aga täpselt ei mäleta enam, mis seal konkreetselt mida tegi. Igatahes kosmoseteadus see ei ole ja kui sul midagi arusaamatuks jäi, siis võid lahti võtta ja uurida. Talvel enamus nii kui nii ei sõita.
Braap..
-
- Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
- Tänatud: 27 korda
No ma ei kujuta ikkagi ette, millest need karpad peaks nii ruttu tühjaks minema (kambrite alumised punnid ei pea?). Ei aura nad tühjaks talve jooksulgi.
Lisaks, kui karpa ongi tühi, siis pannes kraani asendisse PRI, jooksevad karpad täis sekunditega. MÕNE sekundiga. Pole vaja seal minuteid passida.
See jutt siis üldjuhuks karburaatorratastel. Konkreetset ratast ei tunne, aga mida rohkem igasuguseid abistavaid vidinaid, seda suurem tõenäosus, et mõni neist parasjagu rikkis on ja seda väiksem tõenäosus, et kiirelt aru saad, MIS parasjagu rikkis on. Jumaldan lihtsaid metallist masinaid.
Mul pole ka kevadeti tulnud oma 22-aastasele rattale starterit anda üle 3 sekundi (ja ma pole rattapede - ma ei remondi iialgi seda, mis pole rikkis). Seega selline asi, kui ratas ei käivitu normaalselt, ei ole iialgi tavapärane asi. Tegu on sel juhul ikkagi mingi rikkega, mille põhjus tuleb leida ja kõrvaldada. Igasugused võtted, a'la "topka", on tegelikult vaid hädavariant, umbes nagu mäkaiveri teip - töötab, aga ikkagi ajutine lahendus.
-
Tsikkelröövel kirjutas:Lisaks, kui karpa ongi tühi, siis pannes kraani asendisse PRI, jooksevad karpad täis sekunditega. MÕNE sekundiga.
Asi ongi selles, et antud rattal ei olegi mehhaanilist kraani, mille sa saad PRI asendisse panna.
Tsikkelröövel kirjutas:Mul pole ka kevadeti tulnud oma 22-aastasele rattale starterit anda üle 3 sekundi.
Mu 47-aastasele IZ-ile ei ole ka muud vaja, kui täis aku, uputamine ja üks vändalöök. See ei tähenda, et see ratas mind sellepärast igapäevaselt sõitma kutsuks.
Braap..
-
Mul on kevadeti sama jama, käija kasvõi aku tühjaks.
Eelmisel kevadel võtsin kasutusele "käivitusabi" (spray), mida natukene õhufiltrisse lastes käivitub ratas suurepäraselt.
-
- Tsikkel: BMW S1000RR 17
Mis te lasete seista neil tsiklitel nii kaua
ma käivitan tavaliselt iga kolme nädala tagant,see on paras aeg,siis käivitub tsikkel ilusti esimese korraga aga tsikkel seisab mul ka garaazis kus alla 0 C ei lähe.Ma arvan et see ei ole just kõige parem mootorile kui tsikkel on seisnud kolm kuud ja siis alles käivitatakse.
-
- Tsikkel: Honda Shadow American Edition
Kõigil äkki ei seisa garaazis kus alla 0C ei lähe ja milleks seda käivitada iga kuu! Iseasi kui just mängimisvajadus peale ei tule
Tahad Sa selgitada mis selles halba on kui tsikkel käivitamata kolm kuud seisab ?
-
- Tsikkel: BMW S1000RR 17
Ega ei olegi midagi hullu aga tsikkel seisab terve talve ja äge kuulata vahest ka natuke mehisemat häält kui autode lörin.
IZH kirjutas:ma käivitan tavaliselt iga kolme nädala tagant,
Sry et offtopic , aga küsiks , et ega see halba tee ?Ideepoolest ei tohiks ju ?
Piaggio Sfera 125 -> Kawasaki Z750 -> KTM SuperDuke 990 -> Aprilia Tuono V4R APRC + Aprilia RSV4-R
Torch kirjutas:Sry et offtopic , aga küsiks , et ega see halba tee ?Ideepoolest ei tohiks ju ?
Miks ta peaks halba tegema? Suvel käivitad ju iga päev, mis peaks siis 90 korda kahjulikum olema?
reimps kirjutas:Torch kirjutas:Sry et offtopic , aga küsiks , et ega see halba tee ?Ideepoolest ei tohiks ju ?
Miks ta peaks halba tegema? Suvel käivitad ju iga päev, mis peaks siis 90 korda kahjulikum olema?
Talvel miinuskraadidega käivitamisel ja suvel käivitamisel on suur vahe.Õli on paksem ja seistes alla karterisse vajunud.Käivitamisel hõõrub metall vastu metalli, mis küll kuidagi rattale kasulik ei ole. Kui siis saab kiiremini uuema ja võimsama masina
http://www.motard.ee/
-
Halligi ei juhtu, kui tsiklit 3 kuud ei käivita. Samas külmas pideval käivitades - külm mootor kulub palju kiiremini!
Defineerige "külm".
Ca +1 Celsiust on juba külm? Sel juhul olen ma süstemaatiline lõhkuja - ma sõidan tavaliselt senikaua, kuni jää hakkab tekkima tänavatel. Ja ratas seisab öösiti õues, kui minu sõiduhooaeg kestab..
Iseeneset pole ju häda midagi, kui garaažis on +5 ja kodanik käib nädalas korra käivitamas. Või on?
Ma saan aru, kui garaažis on -5 ja kodanik käib iga nädal käivitamas..
-
- Tsikkel: GasGas EC300
- Tänanud: 13 korda
- Kontakt:
Talvine "ajaviite" käivitamine: Esimesed 15 min kulub iga mootor kõige aktiivsemalt. Normaalseks mootori töötemperatuuriks loetakse alates 80 kraadi plussi. Alla selle on mootor veel "külm". On suur vahe, kas sa käivitad tsikli, millel on mootori temperatuur 0 kraadi või 15 kraadi plussi miinust. Mootori soenemise aeg oluliselt pikem. Samuti, kohapeal töötav mootor töötab oluliselt kauem "külmana", sest soeneb aeglasemalt kui sõites. Mida külmem ilm, seda kauem peab segu rikastama mootori normaalseks tööks, mistõttu tahmab küünlad pikapeale ära, sest pärast sa neid ju puhtaks ei sõida.
Kui ikka isu on kräunutada talveti, siis otsi jäätunud lomp ja lase seal peal mootor korralikult soojaks või tee endale poltpiigid .
-
Lisaks Davidsonoharaldi õigele jutule veel, et kui lased mootori üle kastepunkti soojaks (aga see juhtub alati), siis jahtudes tekib sinna kondents. Aja jooksul see muidugi kuivab, ehkki jäljed jätab (isegi jää aurab!). Aga kui niimoodi iga natukese aja tagant tirtsutad, tekib kondents iga kord ja masin niiskub aina rohkem ja kui mootorit korralikult ja tükiks ajaks soojaks ei sõida, on lõpuks niiskus see, mis su mootori ja eriti elektrisüsteemi tuksi keerab.
Ehk siis - kui juba külmas käivitad, mine sõida ta korralikult ikka soojaks kah.
vähemalt poolsünt õli sees ja õige aegselt vahetatud pole ka probleeme -kraadidega käivitada,aga jh kui mõtekas see on?
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.