Trahvid ja politsei välisriikides
Re: Trahvid ja politsei välisriikides
Palangas 2007 (Leedu) sai auto kuhugi ranna äärsesse tänavasse pargitud. Ranna poole jalutades vaatasin, et ühel autol ees rata küljes rauad, aga auto nägi välja nagu oleks sama koha peal vähemalt 5 aastat seisnud (võibolla oligi). Tagasi tulles vaatas tänavalt vastu kollaste ja punaste raudade rada esirataste küljes. Olin ainuke EST numbriga auto kes oli sinna parkinud ja nagu eestlastele ikka kohane, kus üks sinna vähemalt 6 juurde + mõned lätakad ka. Noo ja kohe ilmuski nurga tagant päevi näinud mendi Audi 100. Üks tüüp hüppas hopsti välja tegi rauad lahti ja teine seletama, et siin tohib parkida ainult invaliidid ja miskid hotelli külastajad ( lasin silmadel vähe ringi käia ja jäi kohe silma 3 invaliidistunud hummerit, mõned mersud jne..). Silt, mis seda elutähtsat infot edastas oli muidugi leedu keeles ja ühegi inva or smth märgita. Sai siis mendi käest uuritud, et mis siis maksab. Vastus, et 100 kohalikku ( meie rahas 450 eeku). Aga kuna oli viimane päev Palangal (pühapäev) siis oli taskus miski 20 kohalikku õhtuse õlle ja söögi raha. Vastasin siis, et las kirjutab siis paberi ja ma maksan pangas ära. Ja kirjutatigi ukhe protokoll ja trahv 100 kohalikku. Aga nii vihast ja tülpind nägu ei ole ma tükk aega näinud. Vana tõesti ei viitsinud kirjutada kui inimesed seisid lukkus autode juures ja raha oleks palju lihtsamalt tulnud. Marssin siis panka, aga seal kõik pangad pühapäeviti suletud. Mööda minnes hüppasin i punktist läbi, seal ilus turismiteenindaja ütles, et EH kui te pole Leedu kodanik siis mina küll teie asemel ei maksaks, et me käisime ka eelmine aasta perega Riias ja siiani pole maksmata trhavide pärast muret olnud. Vot sellised toredad naabrid meil - siiani pole see trahv haisema läinud ja peale seda 3 korda Palangal käidud.
Siin teemas räägiti kiiruskaamerate trahvidest välisriikides. Just oli ju ajalehes juttu, et Eestil pole õigust nõuda kiiruskaamerate trahve välisriikide autonumbritega sõidukite kohta. Et Euroopa Liidu miski lepe ei luba seda teha ( a la kui võõrriigis pole tuvastatud juht jne....). Samas suht naljakas oleks ka kui Eestis jääks kiiruskaamerale vahele Venemaa numbritega auto. Ning Eestis hakkaks Venemaalt nõudma andmeid - siis saadetaks Eesti ilma pikema jututa p...tsi. Ei aitaks seal ei Savisaar ega Paet vaid oleks jutt et venelasi diskrimineeritakse jne...
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.