MMM 2009 25-26 september Holstre Nõmme krossirada

Siia siis kõik krossi ja enduroga seonduv.

Moderaator: Moded

exdriver

Re: MMM 2009 25-26 september Holstre Nõmme krossirada

Lugemata postitus Postitas exdriver »

Mina leidsin Russia alt tulemused! :wink:

Kasutaja avatar

StreetMoto
Kaupmees
Tänatud: 202 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas StreetMoto »

Vali mis iganes riik (Finland näiteks) ja rega lõpuni. Avaneb automaatselt MMM tulemused.

StreetMotos jätkuvalt soodsad tehingud: Castrol - Elf - Michelin - Bridgestone - Maxxis - Dunlop - D.I.D - JT + iga päev online tellimused erinevatesse Euroopa ladudesse

Neeme
527 4000
http://www.streetmoto.ee
streetmoto@streetmoto.ee
Kasutaja avatar

Hokan

Lugemata postitus Postitas Hokan »

Kui keegi leiab veel netiavarustest mõne albumi, kus seda toredat üritust jäädvustatud on, siis võiks siin linke ka teistega jagada.
Kõikvõimaliku fototehnikaga tegelasi oli raja ääres küllaga. Ehk õnnestub ka oma "elu kukkumist" kõrvalt kaeda (crash)

#3 'Tähed'

'Stupid is as stupid does'

KTM 125sx -> Yamaha Yz250f
Kasutaja avatar

Pira
Tsikkel: Yamaha YZ250F
Tänatud: 7 korda

Lugemata postitus Postitas Pira »

Tere!

Käidud ja proovitud juba teist korda ja see aasta rada ikka jupp maad põnevam.
Mõlemad stardid ebaõnnestusid kuid viimaselt kohalt oligi huvitavam neid kohti ükshaaval noppida. kokkuvõttes RUTSKAVENNAD (27) nr.227 :bsmile:
Ahjaa ja nr.777 rõõm ikkagi minu pool :mrgreen:

EDU! :bsmile:

Hunter

Lugemata postitus Postitas Hunter »

Esimese asjana soovin ka tänada korraldajate teami!!! AITÄH, ET ELU ESIMESEST VÕISTLUSEST NII VINGE EMOTSIOONI SUUTSITE ANDA!!! :bsmile: Ma ei kujuta ette kuidas team suutis ürituse graafikus hoida. Tõsine kummardus selle eest (w) (w) (w)
Noh, see, et ma rajal s**t olin on juba teine teema (nr.42) :oops: Aga kui ma nüüd ikka endale ka oma tranduleti hangin ja trenni tegema hakkan siis aasta pärast hoidke alt :twisted:

andrusl
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas andrusl »

Loodame,et Genadi ei pahanda selle lingi siia lisamise pärast.
http://nagi.ee/photos/FinePix

Andrus#391

Kasutaja avatar

Rat-Roy

Lugemata postitus Postitas Rat-Roy »

Tänud korraldajale mõnusa ürituse eest. Korvide sõit oli muidugi omaette klass, kus sai itsitada ikka korralikult. Eriti eredalt jäid meelde need šeffid vennad
Pilt

Jänes vänta ei löö...
Kawasaki Ninja<Suzuki GSXR750<Kawasaki Kx125<KTM LC4, Suzuki SV650S, Husqvarna Te610

nalla1

Lugemata postitus Postitas nalla1 »

Suured tänud ka minu poolt! Minu esimene ´´päris´´motokross. Oli ikka väga närvesööv koos teistega paugutama minna.
Veelkord, SUUR AITÄH!
´´Tuusad´´248

andrusl

Lugemata postitus Postitas andrusl »

http://nagi.ee/photos/diana2711/sets/229271/

lisan lingi teise teema alt ka siia.

Ryyt

Lugemata postitus Postitas Ryyt »

reinuvader kirjutas:

läbi valu istusin tiklile ja nüüd juhtus õnnetus,mille eest tahan väga paluda vabandust ühe Ktm,i mehe käest!Tulin vihaga mäest ülesse,pea maas ja jälgisin tulevaid nn kaameli küüre,kollast lippu polnud(lipumees oli jäänud sinna,kuhu ennist kukkunud olin ja polnud jõudnud ülesse joosta)ja nii hooga tulin ning kui äkki pilgu tõstisn oli mees Ktm,iga keset rada(lõi pilli käima),ma ei jõudnud enam reageerida ega pidurdada ja panin talle täiega tagant sisse!Kukkusime mõlemad(mina uuesti ja nüüd sai pihta jalg,nii,et saabas puru ja täna on jalg nõks paistes ja üleni sinine).Seega kaasvõitleja "Tuusades" "MA PALUN VABANDUST!!!!" Edasi läks nii,et Ktm käivitus suht ruttu ja läinud ta oligi....mina tampisin oma Kawa kuni hr:Arumäe atv tuli ja temaga koos viimasena üle lõpujoone kulgesin.

Olin ise sealsamas matsu kõrval pealtvaatajana ja see oli tõesti uskumatu. Olen 30 aastat motokrosse vaadanud ja üle 10 aasta ka ise aeglaselt kulgenud, aga sellist situatsiooni pole veel näinud!!! 50 meetrit täiesti otset laia rada ja mees sõidab seisvale rattale täiega tagant sisse! Uskumatu. Õnneks olid kahjud sellise ränga matsu puhul võiks öelda et olematud. Õnn seekord soosis, aga ei maksa õnnega niimoodi mängida. Ma ise pealtvaatajana arvasin ka, et see õnnetus tuli just valest sõidustiilist, algajad kipuvad ikka vaid esiratta ette vahtima, aga et nii esiratta ette??? Üldse hiilis mul sealsamas metsa sees liivasel tõusul sõitu vaadates kõhedus pidevalt ligi, sest paljud kogemusteta mehed sõitsid selgelt üle võimete (tahe oli suurem kui oskused), paljud jäid jeeli-jeeli seal lainetes ratta selga, osa ei jäänud ka. Muide, kollast lippu sirge peal ei lehvitata, sest teve sirge oli ju hästi nähtav ja ega see kollane lipp poleks ka midagi päästnud kui isegi rada ei nähta.
Õnnestus algusest peale filmida suurt kukkumiste sadu ja sellest tekkinud suurt külakuhja, mis tekkis vist sama stardi esimesel ringil (või oli see järgmine start?), aga pole veel internetti üles pannud. Sellist külakuhja pole ma ka varem näinud, vähemalt soolotsiklite puhul küll mitte. Sõitjad ei pääsenud võistlust jätkama, sest rada oli täies laiuses lamavaid mehi ja rattaid ning ka väljasuretatud rattaid täis.

Kasutaja avatar

mx77
Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
Tänanud: 328 korda
Tänatud: 433 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas mx77 »

Ei käinud ise kohal, aga selliseid selga sadamisi oli palju olnud. Eks see on õpetus number 1 mis tsiklisõidus antakse - vaata kaugele ette või siis teisisõnu vaata kuhu sõidad.

Aga ootaks siis igatahes videot netti :).

Viimati muutis mx77, 29 Sept 2009, 13:40, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar

AbStra1t
Tsikkel: FC350 ; KX250F

Lugemata postitus Postitas AbStra1t »

Ryyt,sinu kirjeldatud massiline pinnaseuurimine toimus ägedate klassi 1'mesel ringil,kus tõsiselt palju,vist ca 15 meest olid pikali,nii et terve rada oli kaetud,isegi sain neist jeeli-jeeli rajaäärest mööda.

Kasutaja avatar

Pira
Tsikkel: Yamaha YZ250F
Tänatud: 7 korda

Lugemata postitus Postitas Pira »

Nende lainete pärast oleks äärepealt püksi teinud.))
Kui hommikul treening sõidus sai sõidetud siis seal metsas polnud mingeid laineid ja sai täie vilega mindud aga vot minu esimeseks stardiks oli sinna nad juba tekkinud ja kui sealt alt esimesel ringilt tulin ja keerasin nii palju kui selles pehmes pinnases anda sai ja siis kui hüppasin sinna lainetesse..............ossamait kus oli üllatust aga siis see üllatuseks jäigi kuna kiirus oli ok ja ma otsustasin juurde keerata hoopis et nagu teoorias ikka et vedu peale ja jalgadega tööle ja oligi se jubedus kähku möödas. Kuid järgmistel ringidel vedas räästas alt ja eps mitte enam ei julgenud sinna sellise hooga minna ja oligi kohe tükk tegemist nende lainetega. Järeldused sellest et eks ta ikka seal kolpas kinni kõik. :bsmile:
See suurem punt kes kukkus oli ka minu stardis esimesel ringil, (rutskavennad) sain nendest paremalt mööda "õnneks" kuna seda punti nägin kaa alles kui neid laineid ja midagi teha pold enam.

Kasutaja avatar

sipsik
Tänatud: 2 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas sipsik »

Minu poolt ka mõned pildid esimesest: http://www.flickr.com/photos/33905305@N ... 463901840/ja teisest päevast: http://www.flickr.com/photos/33905305@N ... 475253148/

Tegelikult oli kogu see ALMAVÜ-nimeline punt ülišeff.
Ja sama šeff oli ka meie MiniRC-Motomaania ühistiimi sõitja härra Noland, päeva vanim sõidumees. Ma ei kujuta ette, kui paljud ligi 80-aastaselt suudaks niimoodi sõita ja veel millise tsikliga. Sellist majesteetlikku sõidustiili tänapäeval enam ei kohta!

Pilt

2slow

Lugemata postitus Postitas 2slow »

Ryyt kirjutas:
reinuvader kirjutas:

läbi valu istusin tiklile ja nüüd juhtus õnnetus,mille eest tahan väga paluda vabandust ühe Ktm,i mehe käest!Tulin vihaga mäest ülesse,pea maas ja jälgisin tulevaid nn kaameli küüre,kollast lippu polnud(lipumees oli jäänud sinna,kuhu ennist kukkunud olin ja polnud jõudnud ülesse joosta)ja nii hooga tulin ning kui äkki pilgu tõstisn oli mees Ktm,iga keset rada(lõi pilli käima),ma ei jõudnud enam reageerida ega pidurdada ja panin talle täiega tagant sisse!Kukkusime mõlemad(mina uuesti ja nüüd sai pihta jalg,nii,et saabas puru ja täna on jalg nõks paistes ja üleni sinine).Seega kaasvõitleja "Tuusades" "MA PALUN VABANDUST!!!!" Edasi läks nii,et Ktm käivitus suht ruttu ja läinud ta oligi....mina tampisin oma Kawa kuni hr:Arumäe atv tuli ja temaga koos viimasena üle lõpujoone kulgesin.

Olin ise sealsamas matsu kõrval pealtvaatajana ja see oli tõesti uskumatu. Olen 30 aastat motokrosse vaadanud ja üle 10 aasta ka ise aeglaselt kulgenud, aga sellist situatsiooni pole veel näinud!!! 50 meetrit täiesti otset laia rada ja mees sõidab seisvale rattale täiega tagant sisse! Uskumatu. Õnneks olid kahjud sellise ränga matsu puhul võiks öelda et olematud. Õnn seekord soosis, aga ei maksa õnnega niimoodi mängida. Ma ise pealtvaatajana arvasin ka, et see õnnetus tuli just valest sõidustiilist, algajad kipuvad ikka vaid esiratta ette vahtima, aga et nii esiratta ette??? Üldse hiilis mul sealsamas metsa sees liivasel tõusul sõitu vaadates kõhedus pidevalt ligi, sest paljud kogemusteta mehed sõitsid selgelt üle võimete (tahe oli suurem kui oskused), paljud jäid jeeli-jeeli seal lainetes ratta selga, osa ei jäänud ka. Muide, kollast lippu sirge peal ei lehvitata, sest teve sirge oli ju hästi nähtav ja ega see kollane lipp poleks ka midagi päästnud kui isegi rada ei nähta.
Õnnestus algusest peale filmida suurt kukkumiste sadu ja sellest tekkinud suurt külakuhja, mis tekkis vist sama stardi esimesel ringil (või oli see järgmine start?), aga pole veel internetti üles pannud. Sellist külakuhja pole ma ka varem näinud, vähemalt soolotsiklite puhul küll mitte. Sõitjad ei pääsenud võistlust jätkama, sest rada oli täies laiuses lamavaid mehi ja rattaid ning ka väljasuretatud rattaid täis.

Ootame videosi :D

Kasutaja avatar

isakene
Tsikkel: XTZ 750,KTM 250 EXC,Beta 430RR
Tänanud: 8 korda
Tänatud: 45 korda

Lugemata postitus Postitas isakene »

Ajalugu teeb imelikke käänakuid.

Oma taadilt saan kergemat sorti peapesu, kui kunagisest rajooni meistrist lahke naabrimehe loaga parajasti tema valduses oleva 350cm3 krossi-IŽiga põllu peal mõned kiiremad ringid teen. Olevat teismelise jõnglase jaoks liig raske ja võimas pill.
Aukartusega saab vaadata, kuidas keskkooliealised ja vanemad külapoisid kambakesi 350-st külgkorviga krossi-IŽi taltsutavad. Kuna 1977 toimus seda tüüpi masinatele viimane võistlussõit, siis sai 1969 aastal tehasest välja veerenud pilli kasutamiseks see, kes parajasti õigel ajal õiges kohas juhtus olema. Sõiduhuvilist kuuenda klassi poissi vaatab õnnelik valdaja nagu kurg konna ning arvab, et sellise elaja taltsutamiseks peab minusugune veel kõvasti putru sööma.
250-ne CZ on märg unistus. Seda vaatavad isegi 125-te "tsettidega" sõitvad tegelased kerge aukartusega, ikkagi kiireim ratas tolleaegsetel krossiradadel. Nendega sõitvad tegelased on pooljumala staatuses.

Aeg läheb. 350-ne soolo-IŽ seisab aja, huvi ja varuosade puudusel külapoiste kuuris, külgkorvikas on juppideks laiali tassitud ning CZ omanik loobub parimas sõidueas võistlemisest. Lääne pillid teevad ilma, nende jaoks vabariigi algusaegadel igamehel raha ei jagu ja traktoriga kohtade peale võidu ei sõida. CZ leiab koha küüninurgas, vahel harva on küla peal spetsiifilist metalse kõlaga kahetaktilise häält kosta. Vanade heade aegade meenutamiseks vist.

Siinkohal tuleb ajalukku pikem paus.

Kunagiste krossisõitjate, kel nüüdseks kahe peale vanust kokku 120 aastat, peades tekib idee MMM-il osalemiseks, peale möödunudaastast üritust. Ja kui, siis juba stiilselt, omaaegsete ratastega.

Kunagine soolo-IŽ on enamvähem komplektselt endises külapoiste, nüüdsete soliidses eas härraste kuurinurgas alles, sügavale maasse vajunud. Tagavelg on läbi roostetanud ja tuleb asendada, esivelje augud õnnestub meistrimeestel traadiga täis keevitada. Vene tehnika on lihtne ja vastupidav ning külameestel kuurialustes vanast ajast ikka juppe leidub.
Külgkorvi raam on aasta tagasi napilt õnnestunud emexist päästa. Ülla eesmärgi nimel ei ole ajast kahju ja vidinaid leidub uskumatus koguses. Ja kui ka ei leidu, aitab leidlikkus.
CZ-ga on lihtsam. Tema seisab endiselt kuivas küüninurgas ning käivitamiseks ning sõidukorda seadmiseks piisab mõnest tunnist.

See on vaid ülilühike kokkuvõte, mul ei ole tegelikult õrna aimugi, kui palju kulus meestel aega, raha ja energiat uunikumide taastamiseks, ma võin sügava aukartusega seda vaid aimata. Mina sattusin osalema vaid seetõttu, et ürituseni oli vaid mõni nädal, tsiklid olid küll olemas, aga mehi selga mitmel põhjusel panna ei olnud ja siis meenus meestele minu tagasihoilik isik...

...ja seal ma siis olingi, ootasin stardivärava langemist, asi, mida poleks kunagi arvanud, et esimest korda elus veel pealtneljakümneses vanuses kogeda saan... vahepeal sõidetud erinevatest kaasaegsetest ratastest hoolimata istus vanake CZ ikka käes nagu tükike iseendast ning kehvas sõidus saan süüdistada vaid iseenda olematut kehalist vormi. :D Emotsioon oli uskumatu... aga see ei ole tegelikult üldse tähtis...

...tähtis on hoopis see, et ilma nende punastes särkides meesteta:
Pilt
oleks kindlasti mõned unikaalsed tsiklid lootusetult ajaloo prügikasti kadunud.
Ning kui poleks olnud MMM organisaatoreid, või oleksid nad MMM asemel tegelenud millegi muuga, oleks tõenäoliselt sama asi juhtunud.

Minu poolt sügav (w) (w) (w) tegijatele!

Isakene,
Armee, Lennuväe ja Mereväe Abistamise Vabatahtliku Ühingu Tehnikaspordiklubi
ehk lihtsalt
ALMAVÜ TSK "Sõprus" #23

Ryyt

Lugemata postitus Postitas Ryyt »

Eelmainitud videode lingid:
http://toru.ee/view/0cc47ddbd7c4 (ägedad 1.sõit, 1. ring)
http://toru.ee/view/da98ea0ccead (ägedad 1.sõit, 2. ring)
http://toru.ee/view/65110974b220 (tuusad 1.sõit, 1. ring)
Kahjuks pole kvaliteet kõige parem, päris tugev suum oli ülesvõtmisel peal. Aga vahest siiski kellegil huvitav vaadata?

bikefan
Tsikkel: VN1500 Nomad

Lugemata postitus Postitas bikefan »

Ryyt kirjutas:

Päris karm ikka :shock: Eriti hull 23sek, kus üks vend üle lenksu käib ja talle veel sisse sõidetakse... Korralik hullumaja ikka... :?

-Since 2002-
Iž: PL.5,
Suzud: GS500, GSX-R600, VZ800, RM250, RM125
Kawad: ZX-6R, VN750A, VN800A, VN800B, VN1500
Yamud: XTZ660, FZ600S
Kasutaja avatar

mx77
Kontakt:

Ryyt kirjutas:

http://toru.ee/view/da98ea0ccead (ägedad 1.sõit, 2. ring)
http://toru.ee/view/65110974b220 (tuusad 1.sõit, 1. ring)
Kahjuks pole kvaliteet kõige parem, päris tugev suum oli ülesvõtmisel peal. Aga vahest siiski kellegil huvitav vaadata?

Os sa põrgut, neid lipukohtunikke oleks pidanud ikka topelt olema. Neid nibin-nabin hetki oli ikka palju.

Ral
Tsikkel: Honda CRF450R

Lugemata postitus Postitas Ral »

Jumal tänatud et mul start täiesti ebaõnnestus, tänu sellele et käik sisse ei läinud, seega pääsesin sellest jamast, mis ägedate esimeses sõidus esimesel ringil

Kasutaja avatar

fotek

Lugemata postitus Postitas fotek »

Palju seal rattaid starti lasti korraga? Tundub tublisti üle 40 ikka,

Siim
Kasutaja avatar

mx77
Kontakt:

fotek kirjutas:

Palju seal rattaid starti lasti korraga? Tundub tublisti üle 40 ikka,

Topeltrida oli ikka.

Hunter

Minu klassis (Ägedad) oli 52 ratast stardis. Ja ega teistes üldiselt vähem olnud.

Kasutaja avatar

Martino
Tsikkel: KTM LC4 Adventure/GasGas EC250
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Martino »

Hunter kirjutas:

Minu klassis (Ägedad) oli 52 ratast stardis. Ja ega teistes üldiselt vähem olnud.

Ässade klassis oli samuti 52 nime protokollis. See oli väga muljetavaldav, kuidas meeletult suure osavõtjate arvuga ürituse ajagraafik ära ohjati - ei mingeid hilinemisi ega venimisi.

• M -,
    motomatkaja nr. 291
Vihma korral toimub motokross kultuurimajas (Albert Gulk, Sõmerpalu).

padur

Lugemata postitus Postitas padur »

Ägedad ikka panid küll seal mega kobara maha.Jõhker.Aga pange veel videosi.

Kasutaja avatar

pyramiid
Tsikkel: Kawasaki Versys 650
Tänanud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas pyramiid »

padur kirjutas:

Ägedad ikka panid küll seal mega kobara maha.Jõhker.Aga pange veel videosi.

Ärge krt jamage. Enne tänavust võistlust mõtlesin isegi korra, et kes teab, ehk tuleval aastal jõuan ka niikaugele, et kobiks sinna starti, aga seda vaatepilti nähes, siis võtab vähe jahedaks kohe.. :oops:

Keretööd
Kasutaja avatar

KoVaL73
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas KoVaL73 »

Mis see kuradi lipukohtunik seal aidanud oleks, kogu see kühakuhi tekkis pm 3 sek jooksul. Ta oleks seal oma lipuga võinud ka lindikava ja kukerpalle ja muid tireleid visata, kutid oleks ikka end seal üle nipli vändanud.

Aga minu küsimus on, et mida kuradi moodi see KTM'i vend ellu jäi sellise paugu järel.

Hunter

Kuulge, selliseid crashe võib paratamatult juhtuda kui rajal on sada-miljon-triljon sõitjat kelle suurim konkurent on ta ise! Minul õnnestus sealt läbi pugeda ja nõustun täiesti sm.Kovaliga - mida see lipumees seal teinud oleks? Lisaks oli seda mäe otsa tekkinud külakuhja juba kaugele näha :)

Kasutaja avatar

Martino
Tsikkel: KTM LC4 Adventure/GasGas EC250
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Martino »

pyramiid kirjutas:

Ärge krt jamage. Enne tänavust võistlust mõtlesin isegi korra, et kes teab, ehk tuleval aastal jõuan ka niikaugele, et kobiks sinna starti, aga seda vaatepilti nähes, siis võtab vähe jahedaks kohe.. :oops:

Muidugi mine starti. Ega pikalikukkumine pole ju kohustuslik ning keegi ei sunni sõitma kiiremini kui ise turvaliseks pead.

• M -
Vihma korral toimub motokross kultuurimajas (Albert Gulk, Sõmerpalu).
Kasutaja avatar

kais
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas kais »

Tegin ka siis seal mõned sajad pildid. Kui keegi veel näinud pole, siis minge tsekake: http://www.motorsport.ee/?id=gallery&n= ... 2022fdd186

www.motorsport.ee - Where the action is, we're there!
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Kross ja enduro”