Hälvik-rolleristid

Kasutaja avatar

õemehe õemees
Tsikkel: Freewind

Re: Hälvik-rolleristid

Lugemata postitus Postitas õemehe õemees »

Ärgend olge laste peale nii kurjad. Kui mina noor olin (mingi 12 aastane äkki) ja Mini mopeediga sõitsin, siis sai ka seda mitmel moel "remonditud" ja "järgi aidatud" et oleks ikka lahedam ja kiirem. Eks seda liikluseeskirja sai pisut sirvitud, et vähemasti märkide tähendus selge oleks, aga eriti sest kinni ka ei pidanud. Sai sõidetud hekki ja kraavi ja posti - hea et hing sisse jäi. Kaherattalised on head sellks, et mitmetest kitsastest kohtadest läbi pugeda, ummikutest näiteks, ja foori-tagustest sabadest tasakesi mööda vurada. Teevad seda kõik kaherattalised kõikjal üle maailma nii vasakult kui paremalt, ma tean, autojuhtidel on seda valus vaadata. Tänane liikluseeskiri kohustab mopeedi sõitma äärmises parempoolses reas, kuid ei ütle, et ta peaks ka selles reas paremasse serva hoidma. Selline kohustus kadus aastat kümme tagasi. Seega kui rollerid mahuvad kahekesi kõrvuti seal parempoolsel real sõitma, siis sõitku. Ja kui vahel mõni roller foori-all järgi võtab ja end minu kõrvale sätib, siis pole mul ka probleemi talle ruumi teha ja edasi temaga kõrvuti sõita.

Kaks asja siiski häirivad mind:
1) Suunatulesid kasutamata ridadevaheline sõelumine - ärge seda tehke. Teil ei ole teise ritta asja muuks, kui ainult vasakpöördeks ja igal ümber-reastumisel, ka sõidurea paremast äärest vasakule, või vastupidi, tuleb näidata suunda.
2) Hoidke natukenegi pikkivahet. Just täna hommikul õnnestus sõita kõrvuti ühe rolleriga Tartus Kroonuaia tänavat pidi üles. Ei ole selle tänava katend just parimas korras ja niiviisi ratas eesliikuva auto stanges, nagu too poiss sõitis, ei kesta sõit just kaua. Järsk pidurdus auto poolt või lihtsalt auk mida rollerijuht ei näe ja asfaltil pikali ta end leiabki. Rääkimata sellest, et enamus meie teedel liikuvaid autosid on manuaalkastiga, mis mäest üles paigalt võtmisel kipuvad ikka aegajalt kuni pool meetrit tagasi vajuma.

Ma saan aru, et laibarauad antakse siis, kui end peaaegu surnuks sõidad, aga kas kukkumispunne antakse ka stiili eest, või lihtsalt iga korra eest üks?

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Rollerid”