Rahvaspordi litsents
Moderaator: Moded
Re: Rahvaspordi litsents
Hea uudis on ,et rahvaspordi kaart on omaks vöetud,ja pole kedagi ära hirmutanud see 1000 eeki raskel ajal.
Eile tehti minu juures vöistlustel 56 litsentsi ja ennem oli tehtud jub 24 tk. Köik said ka eile minu käest omale kindlad numbrid terveks aastaks .Kel huvi teha ,siis vötke ühendust minuga ,vöi veelgi parem otse Aavasaluga.ilmselt on kevadeks ,kui karjääri kärnatamine alguse saab sama palju juures neid rahvaspordi kaarte,sest tihti helistatakse ja küsitakse kus saab köige kiiremini taotleda.
Loodame ,et Misso ka tuleks ära selle katuse alla,siis oleks kogu see jama ühe katuse all ning probleeme vähem nii korraldajatel kui ka söitjatel.
Kohtumiseni 4 aprillil algavatel karjääri kärnatamise sarja etappidel Rannus.
lärm
Niipalju teadmiseks,et köik kes tegid RS-kaardid ! V.Biene helistas ja ütles ,et annab köik kaardid minu kätte ,esimesed tulevad juba sel pühap. Mõedakul.Ülejäänud kes tegid raketibasi enduurol need natuke hiljem.
Hea uudis on ka see ,et tänasepäeva seisuga on juba üle 100 tk rahvaspordi kaardi taotletud,ning pidevalt tehakse juurde.Tundub et rahvale läheb peale selle kaardi tegemine ,mis ka kuradima öige tegu ma arvan(tingimused said ikka päris ok löpuks),aga las igaüks otsustab ise kas teeb kaardi ja on joonel koos teistega mõõtu vötmas vöi pöristab niisama metsas 1000eeki taskus ,mis muidugi ka lahe tegevus.
Niisiis küsige ise mu käest neid kaarte ,muidu jäävadki mu bussi kopitama
Lärm
tel: 5014885
Kas rahvaspordi kaardiga mäkketõusule ka pääseb või peab eraldi litsents olema?
Ühe vana 2008a. totluse leidsin kuid see ilmselt muutunud.
Kas 2009a reeglid on ka paigas? Spetsiaal 0-700cc ja 700-... cc?
Enduro - Beta 300RR 2018
Nostalgia
Planeta 5-S ja Jupiter 4-SS
-
- Tänatud: 1 kord
Oleneb kui kõrge mägi on. Kuni 10m mäeni võib sõita rs litsensiga
Kurt siis ei saa Raadil ka enam sõita
Enduro - Beta 300RR 2018
Nostalgia
Planeta 5-S ja Jupiter 4-SS
Tere
Terve patakas rahvaspordi kaarte anti pühap minu kätte,küsige julgesti kui mind üles leiate...
Lärm
kas kellegil infot, kas kajastatakse RAHVASPORDI KARIKA SARJA 2009. tulemusi ka kuskil? Koondtabeleid või nii?
-
- Tsikkel: CB fighter,KawaKX450,Husa550SM
- Kontakt:
siin on miskit http://tsiklipood.piksepini.ee/?page=5&keel=est
Õlu järel:Sääreväristaja/Peolt koju:kondimootor
http://www.carma.ee
http://www.krestonehitus.ee
#7 ja 585
Lärmile
Kas minu kaart on sinu käes? Oli makstud Pärnus veel, aga pole veel saanud. Asi küll töötab (pääsen alati stardile), aga vaid huvitav kus see "greencard" on
Aitäh
minu käes on umbes 40 rahvasportlase kaarti .Küsige rannus ,jätan registreerimis lauda.
lärm
-
- Tsikkel: EXC350, Lynx 600E
- Kontakt:
Vabandage minu rumalus, aga ma olen see aasta nagu eemal sellest enduurotamisest ja kärnatamisest olnud ja ei ole kursis kust võiks rahvaspordi litsentsi saada. Lugesin küll seda teemat aga ei suutnud leida. Kellega tuleks ühendust võtta, et see saada?
Tänud,
Päärn
Sa tule kolmapäeval tääksi karjääri ja me väljastame Sulle neid kaarte igasuguseid.
Kaasa võta vana 150-ne rehv, 500 kr ja rohelist paberit. Odavamalt kuskilt ei saa. Motikas võta kaa tehnilise kontrolli jaoks kaasa.
Eks Sa Rihuga pääd neid asju arutama. A meie anname ka Rahvuskaarti välja hea meelega.
paarn kirjutas:Vabandage minu rumalus, aga ma olen see aasta nagu eemal sellest enduurotamisest ja kärnatamisest olnud ja ei ole kursis kust võiks rahvaspordi litsentsi saada. Lugesin küll seda teemat aga ei suutnud leida. Kellega tuleks ühendust võtta, et see saada?
Tänud,
Päärn
Kõige lihtsam pöördu EMF-i poole. Täidad taotluse ära maksad raha ja saad rohelise kaardikese kätte mingi aja pärast. Ise asi kas see aasta ongi mõtet teha jäänud veel mõned sõidud aga kui näiteks vähemalt kolmel sõidul plaanid osaleda siis tasub juba ära.
-
- Tsikkel: EXC350, Lynx 600E
- Kontakt:
Aga kas ühekordne on siis 600.- ja seda saab teha kohapeal või kuidas?
Uuri seda ifi kindlustuse rida. Korraldajad lasevad ka sellega peale(vist).
lc4 kirjutas:Miks me ei saa tagasi 2008 a kus kõik ilusti toimis Riho?Sul ju oma ajavõtt milleks meile see emf ja litsens !iga sõtja paneb allkirja ,et omal vastutusel ja kõik!
Lühike vastus - EMF ärkas ja tahab raha saada.
Kogu motospordivõistluste keelamise-käskimise on EMF enda omaks kuulutanud. (või teistpidi võttes, sellega tegelejatelt andami korjamise).
Sellele annab aluse ilmselt Spordiseadus:
§ 4. Spordiorganisatsioonid
Spordiorganisatsioonid käesoleva seaduse mõistes on:
1) spordiklubi – eraõiguslik juriidiline isik, mille põhitegevus on spordi arendamine;
3) spordialaliit – spordiala harrastavate spordiklubide üleriigiline ühendus, kes spordiala rahvusvahelise spordialaliidu ning rahvusliku olümpiakomitee liikmena spordiala esindab ja kellel on ainuõigus korraldada üleriigilisi meistrivõistlusi ning anda vastavaid tiitleid;
Kuna neil on ainuõigus korraldada MV-seid, on nad ka pähe võtnud, et nende heakskiiduta võistlustel ei tohi nende väljastatud litsentsi omanik sõita.
AGA
Oskab keegi seletada, kuidas on Lätlased saanud oma harrastajad nn. teise liigasse ja millised on seal tasud-kulud ning milline on õiguslik alus?
Samamoodi peaks ju meilgi saama teha.
-
- Tsikkel: Suzuki RM250K8
- Kontakt:
Läti LAMA s oli eelmisel hooajal kord selline ,et juhul kui sul polnud nende litsentsi siis maksid meie rahas 450.- mis sisaldas nö.ühekordset litsentsi ja võistlustasu.Kes ostis nende litsentsi sai 5latti odavamalt starti.Sealne korraldus on väga normaalne st.hooldatakse rada sõitude vahel,ei ole pooletunnised pause startide vahel jne.
spordialaliit – spordiala harrastavate spordiklubide üleriigiline ühendus, kes spordiala rahvusvahelise spordialaliidu ning rahvusliku olümpiakomitee liikmena spordiala esindab ja kellel on ainuõigus korraldada üleriigilisi meistrivõistlusi ning anda vastavaid tiitleid;
See lause ütleb ju ise ära ,et kui tegu pole ülriigilise meistrivõistlusega siis ei teki ju konflikti.Ja näiteks LAMA ei korralda läti meistrivõistlusi motokrossis vaid pakub võimalust sõita oma karikasarja
CZ500.. Cagiva wmx250.. KTM sx250.. Yamaha yz250.. Yamaha yz125.. Suzuki rmz450.. Suzuki rm250.. Suzuki rmz450.. 450.. 450..jne
2stroketaliban kirjutas:See lause ütleb ju ise ära ,et kui tegu pole ülriigilise meistrivõistlusega siis ei teki ju konflikti.Ja näiteks LAMA ei korralda läti meistrivõistlusi motokrossis vaid pakub võimalust sõita oma karikasarja
Sel juhul tekib mul küsimus, millisel alusel EMF keelab oma litsentsiomanikel teistel võistlustel osaleda?
Kui selleks õiguslikku alust pole, siis saab ju kohtusse anda
Sama teema on ka praegu Rahvarallis üleval. Kas ja kui palju on õigusi EAL-il ja milliseid võistlusi võib mingi külaselts korraldada ilma EAL-i loata.
Minu silmis on litsents kahe osapoole vahel sõlmitud leping. Tingimused lepivad osapooled omavahel kokku. EMF-i litsentsi pole mul kunagi olnud .. aga EAL-il oli vanasti litsentsi taotlemisel ainult üks küsimus, kas maksate sulas või ülekandega
Tegelt, keegi kes põhiseadust une pealt peast teab , võiks ju korra litsentsi üle vaadata, äkki see läheb põhiseadusega vastuollu
§ 19. Igaühel on õigus vabale eneseteostusele. Igaüks peab oma õiguste ja vabaduste kasutamisel ning kohustuste täitmisel austama ja arvestama teiste inimeste õigusi ja vabadusi ning järgima seadust.
mella kirjutas:Sel juhul tekib mul küsimus, millisel alusel EMF keelab oma litsentsiomanikel teistel võistlustel osaleda?
VWman kirjutas:§ 19. Igaühel on õigus vabale eneseteostusele. Igaüks peab oma õiguste ja vabaduste kasutamisel ning kohustuste täitmisel austama ja arvestama teiste inimeste õigusi ja vabadusi ning järgima seadust.
Aga keegi ei käse ju litsentsi osta. A paraku siis ei lasta jälle sõitma.
Nokk kinni, saba lahti.
Külakrosside korraldajad ei julge EMF-ga kakkuma minna, sest siis ei lubata litsentsiomanikke võistlustele. (sõitjaid ja tulu vähem)
Need aga, kes tahavad mõned EMF võistlused kaasa teha, peavad litsentsi ostma ja heakskiiduta külakrossidel käia ei tohi.
On võimalus ka osta 1x litsents, mis paraku maksab 600kr.
-
- Tsikkel: KTM LC4 Adventure/GasGas EC250
- Tänanud: 1 kord
mella kirjutas:Sel juhul tekib mul küsimus, millisel alusel EMF keelab oma litsentsiomanikel teistel võistlustel osaleda?
Ei keelagi. Osale. EMF lihtsalt lõpetab selle peale Sinuga sõlmitud lepingu ehk siis võtab litsentsi ära. Mitte keegi ei saa sellist käitumist EMF poolt keelata - litsentsi hankides oled Sa astunud nendega lepingulisse suhtesse. Kui see leping ütleb, et nii saab teha, siis oled ise loll, kui lepingu allkirjastasid.
Iseküsimus on tõesti, kas lepingusse selliste punktide kirjutamine on seaduslik. Seda otsustab kohus. Võimalikud argumendid on näiteks ettevõtlusvabadus (korraldan võistlust siis kui mulle kui ettevõtjale sobib, mitte siis kui EMF lubab), eneseväljendamise vabadus (kui EMF korraldab jama, siis on mul õigus öelda, et see on jama), kodanikuühendustesse koondumise vabadus (EMF ei saa takistada teiste mootorispordiorganisatsioonide teket). Kui litsents võetakse ära näiteks selle tõttu, et keegi litsentsiomanikest või EMF liikmesorganisatsioonide juhtidest kirjutab näiteks kurja artikli EMF kohta, siis on märkimisväärselt suur võimalus kohtus EMF'i võita. Sama ka siis, kui keegi vaidlustab kohtus trahvi, mida EMF suupruukimise eest määrata võtab. Kas EMF võib keelata omal vastutusel EMF haldusalast väljaspool oleval võistlusel sõitmist, on hea teema juristidele. Mina seda ei ole .
Litsentsil on kaks külge - sõitja kindlustus ja korraldaja kindlustus. Sõitja kindlustuse saab tõesti ka muul viisil katta. Korraldaja oma paraku mitte. Ma ei viriseks 600 kr aastas maksva litsentsi hinna üle, kui litsentsiga kaasnev kindlustus katab ka näiteks korraldaja vastutuse sel juhul kui mõni pill publikusse lendab ja mõne pealtvaataja vigaseks teeb. Korraldaja, kes sellist riski mitte mingil moel ei maanda, on vastutustundetu ning mängib loteriid. Vigastused ja sellest tulenevad nõuded korraldaja vastu ei ole loteriimängimise koht. Olukorras kus ühel võistlusel käimine juba ainuüksi kütusekuludes maksab ca 1000 krooni, on litsentsi hind hooaja peale kokku marginaalse tähendusega. Selle eest ei saa üht korralikku rehvi - mis krdi kulu see on?
Viisakas lahendus oleks see, kui EMF koosseisus oleks eraldi Rahvamotospordi Liit, mis korraldab kokkuleppel EMFiga oma sarja ning millel on oma litsents ja kindlustus ning mille litsentsiga muudele EMF võistlustele peale ei lastaks. Kui rahvaspordi litsentsiga peale ei lasta, pole ka põhjust kalendreid meistri- ja karikavõistluste kalendriga sünkida ning kõik oleksid rõõmsad. Aga et täna sellist liitu ei ole ning kui ka oleks, poleks kindel, kas see EMFile meele järele on, ei ole reaalselt alternatiivi EMF rahvaspordilitsentsile. Kes korraldaja vastutuse olemusest aru ei saa, ei peagi võistlusele peale saama - lihtne.
- M -
ega keegi ei taha nii lihtsalt oma sissetulekust loobuda jah tänasel päeval.
sellega seoses ongi see jama meil siin
Kahju ,et see nii kartelli värgiks läinud on!Uued sõitjad kes tahaks osaleda oma esimesel võistlustlusel ja kes ei ole kindel ,et sõidab 2 h lõpuni siis vaevalt nad on nõus 1000-1400 ühe võisluse eest maksma! Minupoolt enam selle litsensi jama kohta küsimusi pole .Lärmile edu kestvuste korraldamistes . Kahju ,et see nii on kõik läinud!
Just sellpärast saigi see 150 eegine asi tehtud seekord et ei peaks 1000 eeki välja käima kes esimest korda söidavad.
Aastas 18 rs vöistlust,kui 1000 eegiga ära jagada ,krt see ainult 55 eeki kord, ----et pole midagi öelda
Paneks öige teema lukku ära ,sest niipalju on seda jahutud ja nagunii on asi selge...
lärm kirjutas:Just sellpärast saigi see 150 eegine asi tehtud seekord et ei peaks 1000 eeki välja käima kes esimest korda söidavad.
Aastas 18 rs vöistlust,kui 1000 eegiga ära jagada ,krt see ainult 55 eeki kord, ----et pole midagi öelda
Paneks öige teema lukku ära ,sest niipalju on seda jahutud ja nagunii on asi selge...
kindlasti toimib 150 eeki kord paremini kui pealesunnitud 1000eegune rs kaart,paljud ei käi ju kõikidel võistlustel,näiteks mina sellepärast ei soeta ka seda mõttetut kaarti(minu jaoks)
anda rendile koos tehnikaga garaaz Mõigus kaaskasutusse.500 euri
allar 56291000
umbe ull miis
Msport.ee ja Potisepa kestvuskrossi juhend ütleb, et RS kaardiga sõitjatel peab olema numbripõhi sinine ja numbrid ise valged.
Lärm ütles et kärnatamistel pole küll oluline, aga kuivõrd sel aastal lastakse ka taidleja litsentsiga EKV/EMV enduro ja kestvuskrossi etappidele peale, siis oleks mõte kohe sobilik sinivalge kombinatsioon teha.
Kas keegi oskab soovitada et millisest kaubamajast siniseid numbripõhja kleepsukomplekte saab?
Ei tea Eesti oma, aga Soomes Allright poodidest saab osta A4 formaadi kleepsulehed iga värvi
Mine esimesse reklaami büroosse ,köige lihtsam ja odavam ,teevad 10 minutiga valmis
ise käisin
Ükskord juba villand ei saa foorumis istumisest ja halamisest? Väljas nii ilusad ilmad, minge tehke parem veidi trenni ja nutke siin vähem. Kui kõik nii kallis on siis lihtsam kodus konutad.
Seniks jõudu tööle.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.