Ameerikast tellimine
Re: Ameerikast tellimine
Vaatan et selle teema ümber käib tihe arutelu.
Panen siis ka mõned read, mis usun, et aitavad veidi selgusele jõuda.
Olen ise konkreetselt ebayst ostnud 100 korral + muud kaubamajad. Tolli olen maksnud mõned korrad, kuid väga lihtsa ja kindla reegli pärast. Samuti olen maha pidanud tuliseid vaidlusi. Kuid asja omale selgeks teinuna, pole mul enam tolliga tegemist.
Nimelt, kui ostad ja ükskõik kuskohas, siis ei piisa müüjale teatamisest, et ole hea ja tee gift ruut linnuke. Tuleb ära jätta igasugused paberid, kus on peal ükskõik missugune summa, olgu või 5 taala. Sellisel juhul saab toll aru, et on tegelikult ostetud, ja oluliselt suurema summa eest. Sul on küll võimalus vaidlustada ja kiri saata, kuid see on üldjuhul hukule määratud lugu, aega kulub ja jamamist, seega mõtetu. Kui palud müüjal gift panna, siis mitte mingil juhu ei tohi mingit summat peale kirjutada, isegi mitte transa hinda. Palju müüjad ei saa või taha nii teha, kuna tahavad transporti kindlustada või on see nendel lihtsalt võimatu. Sellisel juhul kirjuta, et võtad oma riisikole kõik ja probleeme ei esita kui midagi peaks juhtuma. See kehtib nende puhul kes saavad aga ei julge. Ainult sellisel juhul kus puudub igasugune ostu-müügi tõestus, ei ole tollil mittemingisugust õigust teilt makse nõuda. Nad võivad küll pakke lahti võtta, kuid kui millegiga neil tõestada et ole, et sa need ostnud oled, siis puudub igasugune alus tollil midagi nõuda. Kõik mis puutub kasutatud asjade kohta, kehtib sama reegel. Lihtsam selle asja juures on see, et müüa reeglina kasutaud asjade juurde kindlasti paberit ei pane, ja ega see kasutatud asi teda muidugi huvitagi. Mis ei ole muidugi reegel, sest kõik oleneb asjast. Jah, toll kasutab internetti ja konjuktuuri instituuti, see kehtib isegi autode, tsiklite jm. suuremate asjade puhul, aga see hoopis teine teema.
Üks asi veel, kui peate kirjavahetust müüjaga, siis jätke need alles, ebapopulaarsed laused jätke välja, alles võiks jääda kingituse jutt jne. See on selleks et kui toll peaks hakkama lihtsalt jonni pärast teie paki eest raha nõudma, mis on siiski kingitus, siis piisab tollile saatmiseks teie ja müüja vaheline jutt. Lihtsamalt öeldes: copy/paste. Ja probleem on hetkega lahendatud.
Ma usun ,et selgitasin arusaadavalt ja loodan, et jutt aitas teil asjast veidikenegi selgust saada.
Terv