kas rolleriga tohib ilma kondli* [Motobot: õige on "gondli*"] sõitta ?
Moderaator: Moded
-
Teema algataja
kas rolleriga tohib ilma kondli* [Motobot: õige on "gondli*"] sõitta ?
tere olen linnapeal märkand kahte ilma kondli* [Motobot: õige on "gondli*"] rollut, küsimus sis selles et kas rolleril peab olema ees ja taga minngisugune tuli vms et võiks sõitta, või ei pea olema midagi
-
- Tsikkel: Misasi see veel on?
- Kontakt:
Re: kas rolleriga tohib ilma kondli* [Motobot: õige on "gondli*"] sõitta ?
kusta kirjutas:kas rolleriga tohib ilma kondli* [Motobot: õige on "gondli*"] sõitta ?
tere olen linnapeal märkand kahte ilma kondli* [Motobot: õige on "gondli*"] rollut, küsimus sis selles et kas rolleril peab olema ees ja taga minngisugune tuli vms et võiks sõitta, või ei pea olema midagi
Tee endale kõigepealt selgeks, mille kohta sa siis ikkagi küsid - kas tulede või gondlite kohta!
Seaduse järgi on mopeedklassi sõidukil sõitmisel kohustuslik ees põlev valge esituli ja mingeid muid ettekrjutusi selle kohapealt ei ole.
Samas, kui miilitsad sind peedistada tahavad, siis alati on neil võimalik meelde tuletada seadusepunkt, et sõiduk peab olema tehasekomplektsuses.
P.S. natukene võiks kõvad mehed ka ise liikluseeskirju ja liiklusseadust lugenud olla!
-
- Tsikkel: jawaha
- Tänanud: 50 korda
- Tänatud: 6 korda
oldmoped kirjutas:Samas, kui miilitsad sind peedistada tahavad, siis alati on neil võimalik meelde tuletada seadusepunkt, et sõiduk peab olema tehasekomplektsuses.
kuni 49.9cc võis vanasti küll täitsa ise ehitada. tuled ja pidurid pidid olema. isegi üks kolmerattaline auto loodud. kodus valmistatud tehasekomplektsus?
-
- Tsikkel: Husqvarna 701 "Endu"
- Tänanud: 13 korda
- Tänatud: 71 korda
Vanasti, aga liiklusseadus nõuab ammu seda.

-
Teema algataja
carvik kirjutas:oldmoped kirjutas:Samas, kui miilitsad sind peedistada tahavad, siis alati on neil võimalik meelde tuletada seadusepunkt, et sõiduk peab olema tehasekomplektsuses.
kuni 49.9cc võis vanasti küll täitsa ise ehitada. tuled ja pidurid pidid olema. isegi üks kolmerattaline auto loodud. kodus valmistatud tehasekomplektsus?
mu roller on ka 49cc sis se samahästi nagu võrr ju .
suunamärguannet saab käga anda , aga ei tea kas taga peab ka midagi olema(punane helkur vms)?
-
- Tsikkel: Husqvarna 701 "Endu"
- Tänatud: 71 korda
Helkur peab vähemalt olema, isegi jalgrattal. Võivad trahvi teha, kui rattal puudub taga punane helkur või tuli.

-
Teema algataja
gondlid on täitsa savi, kui sul tuled ja värgid on korralikult olemas, ehk siis ainult esituli, kui siis peab vist taga helkur olema vms? ja käega suunda näitama jne
-
- s1000rr Guru
- Tsikkel: roller
- Tänanud: 2 korda
- Tänatud: 14 korda
- Kontakt:
Kus sa nii targaks said ?
Asi peab jääma tehasekomplektsusesse. Nagu oldmoped ütles.
Ja kui eriti teravalt jääd politseile silma siis ta ka teeb sulle trahvi
Kiluf kirjutas:gondlid on täitsa savi, kui sul tuled ja värgid on korralikult olemas, ehk siis ainult esituli, kui siis peab vist taga helkur olema vms? ja käega suunda näitama jne
Kvaliteetne mootorratta töökoda Tallinnas http://www.mrttech.ee.
E-pood http://www.mrttech.ee Facebook - MRT Tech
ÖHLINS, Marchesini, Akrapovic, GB Racing, MRA, Brembo,Gilles, Ilmberger Carbon.
kusta kirjutas:carvik kirjutas:oldmoped kirjutas:Samas, kui miilitsad sind peedistada tahavad, siis alati on neil võimalik meelde tuletada seadusepunkt, et sõiduk peab olema tehasekomplektsuses.
mu roller on ka 49cc sis se samahästi nagu võrr ju .
suunamärguannet saab käga anda , aga ei tea kas taga peab ka midagi olema(punane helkur vms)?
Elu on mõnel ikka liialt igav ja selle peletamiseks tuleb midagi teha,kasvõi oma liikurit lammutada! Kui sa mõtled lammutada tänapäevast rollerit siis see peab olema liikluses osalemiseks tehasekompleksuses ja vastama kõigile nõuetele liiklusseaduses.
Mis siin ikka rääkida,et täpselt teda saada kuidas lood on, võta kõik mis sind häirib küljest ära ja mine sõida tänavatel ringi, küll siis varsti teada saad kui midagi rohkem ära kruvisid kui oleks tohtinud!
-
Teema algataja
Elu on mõnel ikka liialt igav ja selle peletamiseks tuleb midagi teha,kasvõi oma liikurit lammutada! Kui sa mõtled lammutada tänapäevast rollerit siis see peab olema liikluses osalemiseks tehasekompleksuses ja vastama kõigile nõuetele liiklusseaduses.
Mis siin ikka rääkida,et täpselt teda saada kuidas lood on, võta kõik mis sind häirib küljest ära ja mine sõida tänavatel ringi, küll siis varsti teada saad kui midagi rohkem ära kruvisid kui oleks tohtinud![/quote]
muideks mul on gondlid katki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
- Tsikkel: V-Strom
- Tänanud: 21 korda
- Tänatud: 1 kord
peace
-
Teema algataja
iksjott kirjutas:kusta kirjutas:muideks mul on gondlid katki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
sõu vatt? osta siiis uus roller
Mõtlemisviis nagu mõnel naisel - eelimisel asjal viga midagi või vanust üle aasta, kohe vaja ära panna või uus osta. Teeks oma gondlid korda siis?
-
Teema algataja
Sõita võib aga vahele ei tohi jääda. Kehtib ka muude kaheldavate asjade korral.
-
peace
-
Teema algataja
Loed ehk siis veelkorra üle ja hakkad sarnasusi märkama? Soovitada võib igasuguseid jaburusi, aga kas on ka mõtet?
-
a ok, unustame ära... oli hetke plahvatus... võtan kõik öeldu tagasi.
-
- Tsikkel: Kawasaki 636
Miks roller peab olema tehase konditsioonis ?
Siis põhimõtteliselt võiks politsei teha ka streetfigherile trahvi kuna sellised asjad on kaugel tehasekonditsioonist ?
Ja kui figherid võivad sõita, peaks rollud ka. Ja sa võid ju politseile ka ju õelda, et mul on fighter-roller
Siin on ebakõla
Ei ole ebakõla.
On hoopis sellised mõisted nagu ametniku otsustusõigus ja otstarbekus. Seletatuna - ametnikul (siinses kontekstis arusaadavuse mõttes edaspidi politseinikul) on õigus langetada otsus, kas ta hakkab ühe või teise "pisirikkumisega" tegelema või mitte. Lähtub oma otsuses ta just nimelt otstarbekusest. Näide: kesklinn, politseinik tänaval, samal ajahetkel märkab kahte rikkumist - jalakäija ületab teed selleks mitte ettenähtud kohas, kuid sel momendil ei ole sellel teelõigul ühtegi sõidukit ning samal ajal märkab ta näiteks roolitaha istumas ilmselgete alkoholi tarvitamise tunnustega kodanikku. Otstarbekam on tegeleda suurema ohu allikaga, ehk siis kodanikuga, kelle puhul on alust arvata, et ta joobunud peaga asub autot juhtima. Siin langetabki politseinik otsuse ja pöörab tähelepanu hoopis sellele.
Mis puutub streetfighterit, siis usun, et politseil on oluliselt pakilisemaid asju, kui tegeleda mootorrattaga, mis võib-olla ei ole valmistaja tehase poolt ettenähtud "ülikonnas". Sama kehtib ka tabureti kohta. Teisalt võite aga päris kindlad olla, et kui politseil on põhjust ühe või teisega tegeleda - mõne rikkumise, avarii või muul põhjusel, siis osatakse seda märgata ja ka pööratakse sellele kindlasti tähelepanu.
Otstarbekuse puhul arvestatakse ka seda, kas asjaga tegelemisele kulutatud tööaeg ja muud otsesed ja kaudsed kulumid on tasakaalus selle hüvega, mida ühiskonnale selle asjaga tegelemisega pakutakse. Ehk siis tähelepanu joobunud autojuhile on kindlasti väiksema kulumiga kui sellega ühiskonnale pakutav tulu. Ja nüüd mõelge selles valguses, kas on mõtet hakata peatama ning menetlema linnas ringi vuravat ilma plastikülikonnata taburetti ainult selle pärast, et tal puudub tükike plastikut? Mis sellest menetlusest saab ühiskond?
Comprende?
-
- Tsikkel: Kawasaki 636
Kokkuvõttes on siis asi niimoodi, et TEGELIKULT ei tohi sõita, kuid keegi ei pane pahaks kui sõidad ilma kondli* [Motobot: õige on "gondli*"].
Sain ma õieti aru ?
Nagu avalik saladus: keegi ei tea midagi, kuid kõik teavad midagi. Lihtsalt avalikult ei räägita
said õigesti aru. Enamasti polisei ei pööra tähelepanu sellele kuid kui tal s**t tuju või sina talle millegiga silma jääd siis tehakse ära.
Ise ostsin umbes kuu tagasi ühe rolleri millel olid kondlid [Motobot: õige on "gondlid"] katki..ja olen seetõttu juba kuu aega teda ilma kondli* [Motobot: õige on "gondli*"] kasutanud. Roller kergem ja kiirem kah
-
no eelnev postitaja, r22gi palju gondliteta lisa tuli, vaevalt et eriti, ma arvan kui keegi tahab masinat kiiremaks teha/saada, siis gondlid eriti ei koti
see oligi suht naljaga mõeldud
-
- Tsikkel: iž jupiter 3
- Tänatud: 2 korda
- Kontakt:
kuressaares ühele tuttavale lubati 6k trahvi teha, kui küljegondleid korda ei tee, olid veits pragulised
Hah, mul küljekondlid pragulised ning pooleks jne jne. Vitsadega kinni tõmmatud ja kellegil pole ütlemist olnud
võtan sõnad tagasi täna peatati kinni ja sain hoiatuse.. Valvas ülekäigu rada kui järsku jooksis tee peale ja peatas kinni.. põhiline vingumine oli see, et mul oli mitte originaalne õhufilter
. Tule taevas apppi
Nagu see ilgelt mingit sõiduohutust või midagi muudaks. Küsis mis see on? ma ütlesin et õhufilter . Selline ei tohi olla, see peaks olema selline tegi näppudega mingi ruudu õhus . OK. Ma küsin et kas kandiline peab siis olema ? ment: Ei originaal peab olema, selline suurem . nojah.
Seda ka et tüüp imestas täiega et mul tuled ja suunad ja pasunad kõik töötasid .
ütles "Ma sulle esimese koolipäeva puhul ei hakka trahvi tegema aga saad hoiatuse " .. Samas pole midagi möliseda, LE's kirjas ju, kuid just see õhufiltri nali ajas naerma.
-
- Tsikkel: Misasi see veel on?
- Kontakt:
Kahju, et Sulle vale õhupuhasti eest trahvi ei tehtud - ma oleksin selle protokolli päris hea summaga olnud nõus ära ostma.
Sul oli siis mingi oma ehitatud õhufilter ??
-
- Soe ja sõbralik
- Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
- Tänanud: 140 korda
- Tänatud: 367 korda
- Kontakt:
see õhufiltri jutt oleks küll nagu multifilmis. ma tahaks kohe teada, kes see isik oli, kes sind kinni pidas...
Üritasin nime meelde jätta aga ei jäänd siiski. Keegi Hannes oli.. kas mingi Küürküla või küüraküla küüramäe vms.
Filter oli pandud svammfilter lihtsalt, täiesti korralik filter ja originaali koha peal.
-
- Tsikkel: SV1000
- Tänatud: 2 korda
Täna sõitsime sõbraga kahekesi. Roller, noh, kahetaktiline nagu kiirema sõidustiili noortel ikka, pasundab ju täiesti tühja resopaunaga (poest ostetutel on üldiselt paunas veel mingi pask sees) ja poroloonfiltriga ikka päris valjult. Sõitis siis meie ees politsei ja ees ristmik. Politsei keeras paremale, mina seletasin taga et "meie lähme otse, meie lähme otse, ma ei viitsi nende mentidega nussida" ja sõber paneb ikka politseile oma pasunaga järgi. No ja ei võetudki kinni, ilmaasjata põdesin. täis petukaup ikka.
Samas originaalsumpsiga endurot krt peedistavad nii mis jaksavad. Kuradi lollakad.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.