Autokoolid
Re: Autokoolid
Nüüd mul ka kadalip läbitud, kirjeldan natuke kogu seda protsessi:
Tegin A1 ja B kategooria load ühe jutiga, kooliks Kalju Autokool. Alustasin Novembris 2008, load kirjutati välja juuli lõpus.
Autokooli kohta: puudub võrdlusmoment ühegi teise kooliga, kuid tundub, et väga korralikud algteadmised sõiduks sai kätte küll. A-kati õpetajaks oli Kalju. Nõudmised tundusid kohati suht karmid, kuid nagu mõni eelkõneleja siin rääkis - õpetati varuga. Ja mul pole ka midagi selle vastu, nagunii hakkab inimene aja jooksul oma sõitu sõitma ja 'kurve lõikama', hea kui vähemalt alguses korrektne sõit enamvähem käpas. Sõidutunde läks mul kohustuslikest umbes poole rohkem, kuid võrreldes nendega, kellel B kat olemas, olin algul liikluses ilmselt siiski suht koba, missest et mõned suved olin natuke sõitnud.
Sõiduõpetaja Kalju oli suhtumiselt üsna pedagoogiline, enne muhedat juttu tulid siiski karmid reeglid ja nende täitmisel allahindlust ei tehtud. Sõidu ajal pani suht konkreetselt ja närvi eriti ei läinud (v.a. Õismäe ringid kus ise olin lõpuks). Mõnel puhul võibolla julgustamist kuluks rohkem ära, kuid mul oli ok.
Õppesõidutsikkel oli kooli oma, 500 ccm Suzuki mida Kalju oli pisut tuuninud et platsiharjutused libedamalt sujuks. Tsikkel oli tõesti väga hästi juhitav.
Teooriaeksami tegin nii koolis kui ARKis esimese korraga, sõidueksami ARKis teise korraga. Esimesel korral jäi üks jalakäija üle laskmata ja paiknemisega oli probleeme, teisel korral läks ilma vigadeta. Kusjuures tahan kindlasti mainida, et enne eksamit lubas Kalju tasuta platsil harjutada, niiet tagumik villis.
Raha läks autokoolile A-kati sõidutundide eest ca 6000., st sõitsin ca 30 x 25 min. Praegu sellist tunnet küll ei ole, et mõni kroon oleks asjatult kulunud.
Esmaabikoolituse tegin siin: http://www.rkelu.ee ja väga asjalik oli, väga hea mulje jättis kiirabiarstist koolitaja, tänud talle! Lisaks oli see odavam kui autokoolis pakutud variant.
Kui välja tuua midagi, mis närvidele käis, on see, et nn. sõidukord on 25 minutit pikk. Mis kuradi ühik see on? Tundub et see on tehtud konkreetselt selleks, et raha lihtsam oleks välja lüpsta. Minul ei olnud kordagi ükski õppesõit alla 2e 'sõidukorra'. Ja see olevat veel seadusega sätestatud, mitte autokooli väljamõeldis. Autokool kehtestab hinna.
Aga üldiselt tundub et ei sõiduõpetaja ega ARKi taadid pole nii hullud kollid nagu mõnele siin on tundunud, eesmärk on ju siiski korrektselt sõitma õppida enne kui tänavale lähed ja tuleks vist ka tunnistada, et karimate nõudmistega jääb vast ka rohkem inimesi liikluses terveks. Lõppu ka moraali, et tagantjärele mõeldes vist enam nii kergekäeliselt lubadeta ei sõidaks - kaalul pole ainult trahv vaid ka enda ja teiste ohutus .
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.