Sõidueksam Sauel

Otsustasid endale mootorratta load teha ja mootorratturiks hakata? Räägi siin kõigest, mis on seotud mootorratta lubade, eksamite, koolituse, lihtsalt tsiklisõidu või liikluse ja seadustega. Kindlustusest räägi ka siin.

Moderaator: Moded

reimps

Re: Sõidueksam Sauel

Lugemata postitus Postitas reimps »

e-thug kirjutas:

kuna eksami lõpus ütles, et kipun olema ka sellise väikse ratta kohta natuke raske jalaga

Pidur - see on kiiruse surm! :mrgreen:

e-thug

Lugemata postitus Postitas e-thug »

reimps kirjutas:
e-thug kirjutas:

kuna eksami lõpus ütles, et kipun olema ka sellise väikse ratta kohta natuke raske jalaga

Jeps, tundub küll nii, küllap kuna tegu välimuselt polnud mootorratturiga siis tahtis siiski öelda pika randmega :p.

Kasutaja avatar

yeekim
Toetajaliige
Tsikkel: XV1900
Tänanud: 684 korda
Tänatud: 443 korda

Lugemata postitus Postitas yeekim »

e-thug kirjutas:
reimps kirjutas:
e-thug kirjutas:

Jeps, tundub küll nii, küllap kuna tegu välimuselt polnud mootorratturiga siis tahtis siiski öelda pika randmega :p.

See "väike nähvits" on DAG ja tsiklitega on ta tegelenud poisikesest peale ehk kauem kui mõnel lubade soovijal eluaastaid on.

edu

Saadetud kettaga lauatelefonist!
Kasutaja avatar

AN-400
Tsikkel: Suzuki 650
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas AN-400 »

kindlasti on see "DAG" ehk tore mees milles ma ei kahtle, kuid see päev ilmselt ei olnud tema päev... khm :roll: ja ega endalgi oli olemine :?
käisin seda kohta vaatamas kus vigu tegin... jah, krt ei märganud ähmiga lehestikus peidus olevat anna teed märki... seega see tee oli kahesuunaline mida arvasin ekslikult ühesuunaliseks ja see vasakpööre toimus siis tõesti "vastassuunas".

pole hullu, vigadest õpitakse. järgmisel korral vahin nii, et silm grillis... :)

Suzuki 650 K7
Kasutaja avatar

mqs
Tsikkel: Husky SM610

Lugemata postitus Postitas mqs »

Päris pull on lugeda noobide lugusid a la teemadel "õpetajal oli kehv päev", "autojuhid käitusid nagu sead", "vihma kallas ning kole keeruline oli valgeid jooni näha"...jne jne. Jätke need vabandused endale meelde ning meenutage neid paari aasta pärast, kui reaalselt teedel sõitma olete õppinud, saate isegi näo muigele :)

Väheke värvilisemat: http://www.flickr.com/photos/35339588@N06/sets/

http://www.velonaut.ee
http://www.greenbikerent.ee

You've bought yourself a new bike. Keep the rubber side down!

Merike

Lugemata postitus Postitas Merike »

Mul on sõidueksam veel ees. Teooria läbisin 31.juulil ja selleks ajaks olid juba kõik augusti sõiduajad täis :( Jumal teab, kas sel aastal jõuabki sõitu :D Mulle ka koolis õps rääkis, et suur A ei pea ringi tegema. Tuleb välja, et ikkagi nõutakse. Ega siis muud, kui enne eksamit platsile harjutama!

Kasutaja avatar

Võnnu
Tsikkel: otsimisel...
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Võnnu »

Merike kirjutas:

Mulle ka koolis õps rääkis, et suur A ei pea ringi tegema. Tuleb välja, et ikkagi nõutakse. Ega siis muud, kui enne eksamit platsile harjutama!

Ma olen aru saanud, et kui sul väiksema kati A-d olemas siis ei pea suure A puhul tiirutama aga,kui sul need esmased tsikliload siis nõutakse.

Viimati muutis Võnnu, 08 Dets 2010, 14:38, muudetud 1 kord kokku.
Mini 50v -> Zid 50 pilot 00' -> Aprilia Futura AF1 125cc 94' -> Yamaha DT 125 01' -> Suzuki GSX600F 93' -> Suzuki GSXR1000 03' -> Honda Varadero 1000 00' -> Suzuki GSF650S Bandit 05' -> KTM 990 SMT 09'
Kasutaja avatar

tok-tok

Lugemata postitus Postitas tok-tok »

mqs kirjutas:

Päris pull on lugeda noobide lugusid a la teemadel "õpetajal oli kehv päev", "autojuhid käitusid nagu sead", "vihma kallas ning kole keeruline oli valgeid jooni näha"...jne jne. Jätke need vabandused endale meelde ning meenutage neid paari aasta pärast, kui reaalselt teedel sõitma olete õppinud, saate isegi näo muigele :)

Ja paari aasta pärast on sõidukogemus ning -kindlus ikka samal tasemel, mis äsja koolist tulnul? :ner:

Mul on väiksem kui Sul!
Benelli TNT 1130
Kasutaja avatar

AN-400
Kontakt:

mqs kirjutas:

õpi tundma inimese kehakeelt, siis saad aru. Hiljutine riigiteenistuja töökoht nõudis tihedalt käimist psühholoogiatundides... jälgides inimest esimesed 5 minutit saad kohe aru, millises meeleolus ta on. ja minu näol pole tegemist mingi "noobiga" ega sellise vennaga kes oma vigades süüdistab ainult teisi.

lihtsalt mitme erineva asja kokkulangevus...

Suzuki 650 K7
Kasutaja avatar

AN-400
Kontakt:

Täna siis oli korduseksam... :wink:
Eksamineerijaks siis taas Hr. "DAG" (sorry, aga õiget nime ei tea). kuna platsisõit oli juba tehtud ja vead olid linnasõidul, nagu ennist siin kribasin siis algas sõit ARK juurest ja platsisõitu seekord ei teinud. Keerasime Olerexi juurest paremale ja sõitsime Keilasse. Kuram... olin eelnevalt siin kordi harjutanud Nõmmel ja Hiiul ning Sauelgi sai täna tiir tehtud, siis arvasingi et ehk lähme kusagile nendest kohtadest... aga näe, hoopis läksime Keilasse :D :D
sõit läks minuarust libedalt, Keilas oli korra väike eksimus kiiruse valikul 30km/h ja see oli ka ilmselt ainus asi, sest muu koha pealt polnud eksamineerijal nagu midagi kosta. tegime oma ringid ja pöörded ning väljasõidud ära ja siis ARK-i tagasi. Side toimis ka täna suurepäraselt ja Dag-i oli kuulda korrektselt.
Kokkuvõttes olen ülirahul tänase eksamisõiduga ja uuele plastikutükile saab järgi minna järgmisel nädalal.

ja see "Kaja" koolitus, sinna soovitaks minna. Härrad Urmas ja Uno on ikka oma ala tegijad ja õpetamine ning suhtumine õpilasesse on seal ikka super!

Suzuki 650 K7
Kasutaja avatar

miu
Tsikkel: Ducati
Tänanud: 3 korda
Tänatud: 11 korda

Lugemata postitus Postitas miu »

HannesN kirjutas:
Merike kirjutas:

Mulle ka koolis õps rääkis, et suur A ei pea ringi tegema. Tuleb välja, et ikkagi nõutakse. Ega siis muud, kui enne eksamit platsile harjutama!

Ma olen aru saanud, et kui sul väiksema kati A-d olemas siis ei pea suure A puhul tiirutama aga kui sul need esmased tsikliload siis nõutakse.

Ei pea mingit ringi tegema.

Sõidueksami ülesanne koosneb tabelis 1 toodud harjutustest, millest harjutused 2, 4, 8 ja 11 on kohustuslikud. Eksamineerijal on õigus kontrollida lisaks kohustuslikele harjutustele veel kuni kaks tabelis 1 toodud harjutust.

Tabel 1. Mootorrattajuhi sõidueksami esimese järgu ülesanded

:!: https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=13060604 :!:

Midnight bugs taste best.
Kasutaja avatar

nelesk
Tsikkel: tseebeeerr 600f

Lugemata postitus Postitas nelesk »

miu kirjutas:

Ei pea mingit ringi tegema.

No ja kui eksami võtja ütleb sulle raadios, et tavai, mine tee nüüd ringe, mis siis? Jääd seisma ja laiutad käsi ja ootad kuni ta sinu juurde tuleb, et saaksid seletada, et ei peaks ju olema?

Minult ka eelmine suvi nõuti. Mis seal ikka, läksin tegin ära. Oligi hea soojendus kaheksaks.

Olen väike, aga jõud on suur!

Makz
Tsikkel: VFR 750F

Lugemata postitus Postitas Makz »

XS400 kirjutas:

ja see "Kaja" koolitus, sinna soovitaks minna. Härrad Urmas ja Uno on ikka oma ala tegijad ja õpetamine ning suhtumine õpilasesse on seal ikka super!

Kaja kohta minu poolt ka ainult kiidusõnad. Ise tegin nii A kui ka B kati Unniga, muhe vana on :bsmile:

Kasutaja avatar

miu
Tsikkel: Ducati
Tänanud: 3 korda
Tänatud: 11 korda

Lugemata postitus Postitas miu »

Varasematel aastatel öeldi seda ka, millise piduriga tõusu teha, kuigi tegelikult oli see oma vaba valik kummaga tegid, aga sellest aastast aetakse imho seaduses rohkem näpuga järge, et kõik harjutused ikka nii tehtud saaks nagu nõutud on - Tallinna kiiruse mõõtmise näide.
Üleüldse see ringi sõitmine ei ole marukeeruline, et sellepärast draamat teha ja põdeda, isegi kui mõni eksaminaator lisaharjutusena seda teha nõuaks. Kui ei oska, siis ei tasu eksamile ka minna. :roll:

nelesk kirjutas:

No ja kui eksami võtja ütleb sulle raadios, et tavai, mine tee nüüd ringe, mis siis? Jääd seisma ja laiutad käsi ja ootad kuni ta sinu juurde tuleb, et saaksid seletada, et ei peaks ju olema?
Minult ka eelmine suvi nõuti. Mis seal ikka, läksin tegin ära. Oligi hea soojendus kaheksaks.

Midnight bugs taste best.

e-thug

Mida võib/mis on levinud küsimus mida eksaminaator lisaks keti maksimaalsele lõtvusele, piduriketaste miinimum paksusele ning rehvi mustri sügavusele küsida enne eksami algust?

Kasutaja avatar

AN-400
Kontakt:

e-thug kirjutas:

Mida võib/mis on levinud küsimus mida eksaminaator lisaks keti maksimaalsele lõtvusele, piduriketaste miinimum paksusele ning rehvi mustri sügavusele küsida enne eksami algust?

?????? selliseid asju ka küsitakse või :shock:
see vist valikuline või näo järgi... sest nt. minu käest ei küsitud küll mitte miskit :roll:

Suzuki 650 K7

e-thug

XS400 kirjutas:
e-thug kirjutas:

?????? selliseid asju ka küsitakse või :shock:
see vist valikuline või näo järgi... sest nt. minu käest ei küsitud küll mitte miskit :roll:

tegelikult hakkasin mõtlema, et kui sauel esimest korda käisin siis ei küsitud midagi vist, ei mäletagi enam, see rohkem tallinna eksaminaatorite teema vist.

Kasutaja avatar

siil77
Tsikkel: TDM-XT

Lugemata postitus Postitas siil77 »

Makz kirjutas:
XS400 kirjutas:

Kaja kohta minu poolt ka ainult kiidusõnad. Ise tegin nii A kui ka B kati Unniga, muhe vana on :bsmile:

Kasutaja avatar

siil77
Tsikkel: TDM-XT

Lugemata postitus Postitas siil77 »

Kiidusõnad Unole ja Urmasele,minugipoolt !

Makz kirjutas:
XS400 kirjutas:

e-thug

Sai ka Dag'iga eksam ära proovitud, küll ebaõnnestusin, kuid siiski julgustas, et kindlasti suudan leida mingi alternatiivi ja leida ratta millega eksam tehtav on(täpsemalt põhjuseks see, et pöörderaadius jääb nii väikseks(et slaalom pole mingit otsa pidi tehtav ning enne igat eksamit peaaegu, et anun mõtetes, et ei küsiks slaalomit) kuna ratas on minu all nagu tilluke vene aegne võrr).

Kasutaja avatar

scryth

Lugemata postitus Postitas scryth »

e-thug kirjutas:

Sai ka Dag'iga eksam ära proovitud, küll ebaõnnestusin, kuid siiski julgustas, et kindlasti suudan leida mingi alternatiivi ja leida ratta millega eksam tehtav on(täpsemalt põhjuseks see, et pöörderaadius jääb nii väikseks(et slaalom pole mingit otsa pidi tehtav ning enne igat eksamit peaaegu, et anun mõtetes, et ei küsiks slaalomit) kuna ratas on minu all nagu tilluke vene aegne võrr).

Oota, mis mõttes pöörderaadius liiga väikseks jääb? Sa mõtled, et liiga suureks? Ei keera välja?
Väike ratas peaks ju mugavam olema kui suur manööverdades...

e-thug kirjutas:

No kui sa kujutad ette milline näeb välja ybr 125. ma olen selline ligi 2m pikk...

Aa, nojah, see võib ebamugav olla küll.
[youtube][/youtube]

Viimati muutis scryth, 08 Sept 2009, 16:19, muudetud 1 kord kokku.
kus viga näed laita, seal mine ja hakka mölisema

e-thug

No kui sa kujutad ette milline näeb välja ybr 125. ma olen selline ligi 2m pikk, mõned cm'id jäevad puudu, alakeha lisaks kõigele on veel põrgulikult pikk. lisada otsa sinna veel põlvekaitsmed mis teevad mu põlved nii võrd suureks / nad asuvad igate pidi nii kõrgel, et lihtsalt lenks ei saa keerata täis raadiust ning mingit pidi ma puudutan seda posti. Ajades põlved laiali juhtub see(sel puhul küll lenksu pööramisega kõik korras kuid põlv jääb postile ette), hoides põlved nii all kui saab siis juhtub see mingil viisil nii või naa. Tundide pikkune töö pandud selle lihvimisse kuid mitte midagi, lisada sellele veel väike närv mis enne igat eksamit sees on ja tulebki välja see mis seis mul hetkel on, aeg lihtsalt leida mingi alternatiiv, kas siis võtta ratas teisest koolist vms.. On üldse autokoole kes ei kasuta oma a1'e õppesõidu rattana ybr 125te?

e-thug

Oskab keegi muidu öelda kas on ka lootust, et oktoobri kuus veel sauel eksameid vastu võetakse? ning kui jah siis millal umbkaudselt see graafik avaldatakse?

Anniq

Lugemata postitus Postitas Anniq »

Tegin eile eksami. Ilmselt oli taas tegu Dag'ga (pole õrna aimugi, sest suures pabinas ei suutnud ma nime meelde jätta).

Eksam ise: platsil tõus, kaheksa, slaalom, ümberpõige ja pidurdus; linnasõit kulges Sauelt läbi Laagrisse ja sealt Vabaduse pst.-le, kus tegime tagasipöörde. Sealt edasi pisike jupp Nõmme vahel ja tagasi Sauele. Selline ring tuli ilmselt sellest, et eksami algus oli kell 16.00 ehk siis oleks otseteed pidi Talnasse tulles ummikus istunud. Igatahes sai eksam sooritet :bsmile: ehk siis ainult 18 aastat unistada ja siis ära teha :lol:

Siinkohal sügav kummardus Raidole Motokarust (w) Nii rahulikku ja head õpetajat annab otsida.

Kasutaja avatar

Magimees
Tsikkel: Aprilia Shiver 750cc

Lugemata postitus Postitas Magimees »

Tegin 19. septembril Saue Ark'is sõidueksami ning mõtlesin, et viskan siia ka natuke seletust. Eksamineerijaks oli teada-tuntud hr.Dag, kellest siin teemas varemgi palju juttu olnud. Esiteks sai külastatud Saue Sõiduplatsi, millel pidin sooritama estakaadi,kaheksa,slaalomi,kiirenduse ja möödapõike. Suutsin imekombel kõik asjad korralikult ära teha, kuigi olin eksamil sõbra rattaga ja tunnetus oli nullilähedane. Möödapõike sooritamiseks kulus ainult üks katse rohkem kui vaja, kuna autokoolis pidin harjutuse teisiti tegema kui eksamil. Nimelt pidin koolis kohe peale möödapõiget sidurihoova vabastama ja koheselt pidurdamist alustama, mis eksamil polnud nõutud. Igatahes, tõmbasin tagaratta poole põike pealt natuke plokki ja libistasin ennast torbikutest mööda, see ei olnud hea mõte, kuna sellele järgnes paar üpris õelat väljendit platsil viibinute poolt. :oops:
Plats tehtud, suundusin linnasõitu tegema. Marsuudiks oli valitud kohene Sauelt välja sõit -> Ääsmäe poole -> tagasipööre Tallinna poole. Suurem osa eksamiajast võttiski pärnu maantee ja Vabaduse puiestee. Korraks sai väikeste tänavate vahele põigatud, kuid seda oli nii vähe, et ei hakanud seda isegi mainima.

Igatahes, eksam sai tehtud ja Täna sain plastikkaardi kätte! :D

Edu ja palju muretuid kilomeetreid :bsmile:
Magi

Võrr-> Stella 50cc -> Moskva 125cc ->Dirt bike 110cc ->Kawasaki KMX 125cc -> Aprilia Shiver 750 cc
Kasutaja avatar

ht99

Lugemata postitus Postitas ht99 »

Ümberpõike ajal õpetati sidurit all hoidma? :shock:

Kasutaja avatar

demineerija
Tänanud: 38 korda
Tänatud: 13 korda

Lugemata postitus Postitas demineerija »

RaPtile kirjutas:

Ümberpõike ajal õpetati sidurit all hoidma? :shock:

Kusjuures mina mäletan oma koolist ka seda juttu... Samas alati lasin käigu pidurdusega põike ära.. Ja siis mõtlesin, edasi et mis nüüd teha :D

e-thug

Nojah tänane ilm tõmbas siis kriipsu peale sel aastal lubade tegemisele, tuli nii 2 tunnikest varem ilusasti telefoni kõne, et sauel on ilmastikuolud liiga kehvad, 'lausa' 2 kraadi külmem kui olla võib, ning tänu sellele jätsid nii tallinna kui saue ark'id eksamid ära, siis selgitasin edasi, et külmas sõit pole probleem ja jahuti ikka vastu, et külm hakkab sõites nii külma ilmaga, lisaks oli küll seal lörtsi sadanud ja jääohtki olnud, viimase 2e faktori vastu ei vaielnud kuid telefonikõne rikkus kogu kuradima päeva ära.

Kasutaja avatar

tok-tok

Lugemata postitus Postitas tok-tok »

Saue ARK teeb eksamisõite ilmselt senikaua, kuni vähegi ilmastikuolud lubavad. Seega on Sul lootus saada uus aeg veel sel aastal.

Mul on väiksem kui Sul!
Benelli TNT 1130

e-thug

No öeldi, et eriti lootust sel aastal enam teha pole kuna paljud eksamid jäetakse ära.. ja pole kindel kas kipun ka kui ilmastiku olud vastavalt jätkuvad, ning isegi kui saan siis ei ole tuju väga kembelda jälle kui peaks ära jääma ilma pärast. nad oleks võinud miskit aega pakkuda asenduseks siis juba ka vast vms kuid ei ;/.

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”