navigatsiooniseade

Kõik mis puudutab mootorratta sõiduks vajalikku varustust. Nii seda, mis mootoratturile selga käib, kui ka seda, mis usinad tsiklistid oma rataste külge kruvivad. Mootorratturi kiivrid, kindad saapad ja joped. Räägi mootorratturitega.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
Tänanud: 140 korda
Tänatud: 366 korda
Kontakt:

Re: navigatsiooniseade

Lugemata postitus Postitas Piipz »

henry - võta tester ja vaata rattalt, millistest klemmidest voolu tuleb ja mis läheb massi. ülejäänud blokeeri ära? ma ise arvan et nii on kõige lihtsam.

Kasutaja avatar

henry
Tsikkel: Suzuki GSX1100G
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas henry »

:-) Juba proovitud
Aga eks ma maadlen kui mahti.
Tänud igatahes.
H

kaupz

Lugemata postitus Postitas kaupz »

renxx9 kirjutas:

TomTom uusima kaardi garantii kasutamine
30 päeva jooksul peale seadme esmast sisselülitamist on kõigil TomTomi omanikel võimalik tasuta alla laadida kõige uuema kaart.
Selleks on vaja:
a. TomTom navigatsiooniseade
b. TomTom HOME programm installeerituna arvutisse
c. TomTom kasutajakonto

tuttav sai kingiks xl classic ja siis lasi küll jah karbist välja võttes menüüst nuppu vajutda,
tööriistad->kasuta uusima kaardi garantiid.

voshod175 ->mini v-50 -> gsf600s -> 1300 ccm bokser, õhkjahutusega [vana Põrnikas]

kaupz

expert müüb 1500,- prestigio 430 mudelit,
mis üllatuseks mängib tehase seades isegi divx filme.
kahjuks ei toeta suuremaid kui 2gb mälukaarte, ehk sdhc ei toimi.
ning aparaadi usb augu kiirus on usb1.

aga surusin peale ka iGo 8.3 versiooni koos 3D hoonete ja teedega (mida eestis küll veel vähe)
aga kaasas olev eesti TeleAtlas kaart on 2009.02 ja päris korralik.

voshod175 ->mini v-50 -> gsf600s -> 1300 ccm bokser, õhkjahutusega [vana Põrnikas]

QRX

Lugemata postitus Postitas QRX »

kaupz kirjutas:

expert müüb 1500,- prestigio 430 mudelit,
mis üllatuseks mängib tehase seades isegi divx filme.
kahjuks ei toeta suuremaid kui 2gb mälukaarte, ehk sdhc ei toimi.
ning aparaadi usb augu kiirus on usb1.

aga surusin peale ka iGo 8.3 versiooni koos 3D hoonete ja teedega (mida eestis küll veel vähe)
aga kaasas olev eesti TeleAtlas kaart on 2009.02 ja päris korralik.

Prestigio 350 ja 430 on EOL mudelid praeguseks, Expert ostis ASBIS'est välja laojäägi suht mõtetu hinnaga (varem oli hind vist 2500 või 3000), et uuele mudelile ruumi teha. Seade ise on korralik, olen kasutanud sama mudelit pea 2 aastat juba. Viimase kaardiuuendusega on huvitav lugu, paljudes kohtades ei ole asulate piire laiendatud TeleAtlase poolt (Loo asula, Peetri, Jüri, jne) ja otsing ei anna asula alt tänava nime välja. Samas leidsin sellele suht lihtsa lahenduse, paned otsingusse maakonna (või kui tead, siis valla nime), valid selle ja siis tänava nime ja voila, kõik on olemas... Selle IGO 8 peale installiga pole mõtet väga laiutada, kaotad garantii seadmele....

Olavi

LC4 640

kaupz

QRX kirjutas:

... Selle IGO 8 peale installiga pole mõtet väga laiutada, kaotad garantii seadmele....

(kui uus autorun.inf ja programm ning kaardid on mälukaardil, siis ei jää vast mingeid jälgi seadmesse.)

QRX kirjutas:

Prestigio 350 ja 430 on EOL mudelid praeguseks,
Expert ostis ASBIS'est välja laojäägi suht mõtetu hinnaga (varem oli hind vist 2500 või 3000),
et uuele mudelile ruumi teha. Seade ise on korralik, olen kasutanud sama mudelit pea 2 aastat juba.

prisma pidi müüma seda 350 mudelit 1499,-
reso väiksem, aga toetab suuremat kaarti ja aku vist kestab kauem ja ..

Kasutaja avatar

henry

Peale Bikefaniga kohtumist oli mul jälle põhjust peamurdmiseks.
Paar unetut ööd ning sain oma TomTomi aplikatsiooni ja kaardi kobedasti tööle.
(ptyi-ptyi-ptyi)

Selgus veel, et Rider2e hoidjas tuleks keelata keskmised klemmid.
See peaks tagama, et sõiduajal oleksid kõik valikud saadaval.
(hoidjas neli klemmi / +12v - ? - -12V - -12V)
Selle teise klemmi otstarve on teadamata.

Kurb on see, et mingil segasel asjaolul on saanud "pihta" minu
tomtomi rattahoidja. Võimalik, et seal sees on mingi "külmakas" vms
Toite vool on väga vahelduv. Kord annab voolu ja kord mitte.
Eks kui varem mahti ei saa siis tegevust pimedadeks talveõhtuteks.

Henry

Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Kontakt:

henry kirjutas:

Kurb on see, et mingil segasel asjaolul on saanud "pihta" minu
tomtomi rattahoidja. Võimalik, et seal sees on mingi "külmakas" vms
Toite vool on väga vahelduv. Kord annab voolu ja kord mitte.

See on põhjus, miks ma enam rattale mõeldud gepse ei kasuta, need ei ole nii töökindlad, kui käsigepsud, mida saab vaevata ka tsiklile paigaldada :P

Kasutaja avatar

Raiki
Tsikkel: Suzuki Boulevard 1800 M109R

Lugemata postitus Postitas Raiki »

minu raiderile tõmmati üldse 730 soft koos uute kaartidega peale :)
miinus mõne jaoks küll on see, et pole veel sinise hamba tuge sellel aga mina häält nagunii ei kassuta :)

Suzuki Boulevard 1800 M109R

www.estparts.ee - Parima hinnaga varuosad.
Kasutaja avatar

henry

Kood: Vali kõik

minu raiderile tõmmati üldse 730 soft koos uute kaartidega peale 
miinus mõne jaoks küll on see, et pole veel sinise hamba tuge sellel aga mina häält nagunii ei kassuta

Kasutasin ka seda softi.(saab ju valida nii x20, x30, x40e vahel)
Seal on sinihamba tugi olemas. Tuleb lihtsalt konfis vastavad muudatused teha.
Saab ühenduse nii telefoniga kui HF'ga. Aga see pole ikka päris see.
(On olemas ka FM väljundi tugi mida rider ise ei suuda kasutada.)
Menüüdes on veel erinevusi. Oleneb mida oled harjunud kastuama.
Näiteks puudus "reisi statistka" jms
Rider on ikka teine seade kui need autosse mõeldud.

Uusimaid kaarte tuleb hetkel kui seeni pärast vihma
Pead ei anna aga Raiderile maarjamaa variant hetkel vist *2321.
Go'le Euroopa koos Venemaa ja Türgiga oli vist *2315

Piipz - mis vahe on rattalemõeldud GPSi ja käsiGPSi vahel. ;-)
http://et.wikipedia.org/wiki/GPS

Henry

Viimati muutis henry, 19 Aug 2009, 15:20, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Kontakt:

Henry - ei ma saan aru misasi GPS on :D ära noki (togi) :mrgreen:
Rattale mõeldud gepsu all pidasin silmas Riderit ja Zümo ning käsigepsu all mõtlesin Oregon, Colorado, Etrex seeria gepsusid. Endal praegu üks selline peal ning seal, kus mu rider2 saba andis, päästis mind mu väike etrex hädast välja ning sellest ajast saati olen saanud kõik sõidud etrexiga tehtud ning kuna teinekord kipun ka teelt välja, siis vaat et pareminigi. Lisaks peab mu väiksel gepsul aku ligi 20 tundi, kui tal ei ole laadimist taga.

Kasutaja avatar

henry

Piipz kirjutas:

Henry - ei ma saan aru misasi GPS on :D ära noki (togi) :mrgreen:

Oh, ma niisama natukene. Hommikusöök veel olemata ja tühjakõhuga ju hea nokkida.

Mul oli vanasti Magellani vastuvõtja rattal, nii, et olen teemaga kursis.
Hetkel seadmest alles vaid rattahoida ning kaabeldusi. Juhuks kui kellelegi võiks vaja olla.
Sobib Meridian seeria seadmetele.
Henry

Kasutaja avatar

mx77
Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
Tänanud: 338 korda
Tänatud: 435 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas mx77 »

Kas kellelgi on kogemust sellise seadmega nagu HP iPaq RX5940 Travel Companion vms. sama seeria tootega.
Tekkis idee, et sellise tehnilise võimekusega seade nagu navigaator võiks veidi rohkem teha kui suunda näidata ja muusikat mängida. Ehks siis võiks olla WiFi ja kõik Windows Mobile rakendused (IE, Outlook jne.).
Ehk siis vahetaks oma tavanavigaatori miski sellise vastu välja.
Saaks võtta ka mõne muu PDA kas sisseehitatud GPS vastuvõtjaga või siis välise GPS resiiveriga aga ülatoodud seade tundub olevat kõige rohkem ka navigeerimiseks mõeldud.

Kasutaja avatar

sang

Lugemata postitus Postitas sang »

Aga oled sa mõelnud sellise softi peale nagu Garmin Mobile XT? Pmst saad Garmini kaardid, sh Eesti detailkaardid moblas või PDAs käivitada. Kusjuures isiklikest kogemustest oskan öelda, et see soft jookseb rohkematel aparaatidel, kui veebis kirjas, näiteks peaks probleemitu olema kõigil Symbian S60 ver.3 Nokiatel. GPS võib olla nii sisseehitatud kui juurdeliidetav.

Kasutaja avatar

mx77
Kontakt:

See soft ei olegi probleem. Ise eelistaksin harjumusest iGo8.3-e.

Aga küss just selles, et kuidas need universaalsed Windows Mobile softiga PDA-d asjaga hakkama saavad.
Vaja tihti reisil käia ja alati ei viitsi läpparit kaasa tirida, siis võiks miskisugune mobiilist asjalikum asi olla. Nn nutitelefoni mõtte olen maha matnud, sest mobiil peaks minuga 24/7 kaasas olema ja suuremat kui 45x100x13 mm asja taskusse ei taha.

Kasutaja avatar

Soultrain
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Soultrain »

Saavad hakkama väga edukalt, eriti need mis kasutavad Sirf Star III antenni, ostmisel tasub seda alati vaadata milline sisene antenn konkreetsel seadmel on, Sirf III on juba väga väga tegus, ei saa just öelda et tava gepsule palju alla jääks, ekstreemtingimustes ei oska kommenteerida, autoga liigeldes ei ole muret olnud.
Hetkel ise kasutan Nokia E90 ja Garmin Mobile XT kooslust, E90 küll suurem kui sinu etteantud suuruse standardid aga kuna mina isklikult kasutan väga palju webi ja eposti, siis igasugused puutetundlikud asjad kirjutamiseks ei ole päris need, mida ma räigelt kiidaks, küll neid proovitud, so far on täisklaveriga E90 kõige kiiremat kirjutusvõimalust pakkunud, minu kogemustele tuginedes.

Loud pipes save lives!!!
Kasutaja avatar

sang

Lugemata postitus Postitas sang »

Väike täpsustus: SiRF III on GPSi kiip, mitte antenn. Aga jah, selle olemasolu tagab kvaliteetsema ühenduse kui ülejäänud.

Isiklik kogemus GPS moblaga: toimib küll täiesti OK, nii autos kui jalgsi, k.a. häälkäsklused. Ainult et akut läheb mehiselt, väga pikale orienteerumismatkale ei soovita minna ja autos võiks laadija olla. Ning A-GPS on mõtet kindlasti välja lülitada (eriti välkamaal), muidu tühjeneb rahakott veel kiiremini kui aku. See küll pikendab esialgset kohaleidmist mõne minuti võrra, kuid hilisemal rajaleidmisel ei ole tõrkeid täheldanud.

Kasutaja avatar

kris.
Tsikkel: FLTRXS
Tänanud: 13 korda
Tänatud: 25 korda

Lugemata postitus Postitas kris. »

Aku tühjeneb mobiilisetel naviseadmetel üsna sama kiiresti kui auto GPS-l, siin ühel teise ees eelist ei ole.
A-GPS tasub väljamaal tõesti välja lülida kuna lisaks esmasele sisselülimisele käib A-GPS võrgu kallal iga kord kui levi korraks ära kaob. Olgu siis tunnelid, kõrghoonete vahel liikumine või miski muu põhjus.
Been there - done that :evil: .
Ise reisin Nokia mobiiliseadmete abil alates aastast 2006. Kuulan samal ajal mussi, salvestan tracki jne. Loomulikult ei ole mobiiliseadme käsitlemismugavus võrreldav spetsiaalse moto-GPS-ga aga täiesti teostatav. Teen seda muuseas täiesti vabatahtlikult, Nokia promomise või kasutamise eest mingit meelehead ei saa :) .

terv
Kris.
XVZ-13 TF - Big Blue Light

Kasutaja avatar

mx77
Kontakt:

Tänud vastuste eest. Üks muresid on seotud sellega, et need PDA tüüpi seadmed (vähemalt selles hinnaklassis mida ma vaatan) on suht väiksese ROM mäluga - ca 128 Mb tavaliselt, minu navil on 1Gb. Seega peaks kõik kaardimaterjal olema eraldi mälukaardil. Kuidas õpetada naviproge käima nüüd mälukaardi kallal, mittes ROM-ilt andmeid otsida?

Kasutaja avatar

Soultrain
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Soultrain »

HTC enamus uutest mudelitest on siiski 512 MB ROMiga millest on sõltuvalt kaartidest mida kasutad, küll. Kui aga on vaja rohkemaid kaarte, siis mälukaardilt suudab aparaat need ise tuvastada, sina ei pea midagi õpetama või tegema, aparaat on piisavalt tark selleks.

Viimati muutis Soultrain, 04 Veebr 2010, 09:59, muudetud 1 kord kokku.
Loud pipes save lives!!!
Kasutaja avatar

hannes
Tsikkel: Ducati Multistrada 1200S
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas hannes »

sang kirjutas:

Aga oled sa mõelnud sellise softi peale nagu Garmin Mobile XT? Pmst saad Garmini kaardid, sh Eesti detailkaardid moblas või PDAs käivitada. Kusjuures isiklikest kogemustest oskan öelda, et see soft jookseb rohkematel aparaatidel, kui veebis kirjas, näiteks peaks probleemitu olema kõigil Symbian S60 ver.3 Nokiatel. GPS võib olla nii sisseehitatud kui juurdeliidetav.

Toetan igati seda arvamust. GPS peab ainult Garmini oma olema, millega MobileXT suhtlema panna. Pole eriti häkkida viitsinud, aga niisama lambist ei taha Garmini soft "võõra" gpsiga suhelda.
Mulle endale meeldib küll selle softi eelmine versioon, GarminQue 2.90 rohkem, aga see on ilmselt maitse asi.

mx77 kirjutas:

Üks muresid on seotud sellega, et need PDA tüüpi seadmed (vähemalt selles hinnaklassis mida ma vaatan) on suht väiksese ROM mäluga - ca 128 Mb tavaliselt, minu navil on 1Gb. Seega peaks kõik kaardimaterjal olema eraldi mälukaardil. Kuidas õpetada naviproge käima nüüd mälukaardi kallal, mittes ROM-ilt andmeid otsida?

Minu kasutuses olev (Garmin GPS10 + HP PDA) lahendus loeb detailkaarte mälukaardilt väga edukalt. Detailkaartide arvutist PDA-sse laadimisel läbi Garmin MapSource on võimalus valida, kuhu need kirjutatakse.

Ida-Virumaa – lähemal kui tundub, lahedam kui arvad!
Ducati Multistrada 1200S
Honda NC 750X DCT (müüdud, teenis mind truult täpselt 3 aastat ja 21000km)
Honda XRV 750 MooramaaPaar (müüdud, teenis mind truult 10 aastat ja 68000km)
Iga tsikli jaoks on oma tee!

Kasutaja avatar

kris.
Tsikkel: FLTRXS
Tänanud: 13 korda
Tänatud: 25 korda

Lugemata postitus Postitas kris. »

Garmin XT näiteks töötabki vaikimisi mälukaardiga.

terv
Kris.
XVZ-13 TF - Big Blue Light

Teema algataja
charly21

Lugemata postitus Postitas charly21 »

mx77 kirjutas:

Kas kellelgi on kogemust sellise seadmega nagu HP iPaq RX5940 Travel Companion vms. sama seeria tootega.
Tekkis idee, et sellise tehnilise võimekusega seade nagu navigaator võiks veidi rohkem teha kui suunda näidata ja muusikat mängida. Ehks siis võiks olla WiFi ja kõik Windows Mobile rakendused (IE, Outlook jne.).
Ehk siis vahetaks oma tavanavigaatori miski sellise vastu välja.
Saaks võtta ka mõne muu PDA kas sisseehitatud GPS vastuvõtjaga või siis välise GPS resiiveriga aga ülatoodud seade tundub olevat kõige rohkem ka navigeerimiseks mõeldud.

Unusta see konkreetne HP ära, see on mõttetu vanaraud. Selliste näitajatega PDA (ekraani reso 320x240, 64MB RAM) on juba minevik. Eriti kui soovid kasutada igo 8.3'e. Ega PDA seadmeid eriti valida polegi, navigatsioon on kolinud juba nutitelefonidele üle. Võta mõni HTC nutitelefon, soovitavalt VGA või WVGA ekraaniga. Need on võimsa protsessori ja suure mälumahuga kiired seadmed. Ise muretsesin endale 1GHz prosega HTC HD2 ja navigeerimine on tõeline nauding. Garmin Mobile XT, TomTom ja iGO 8.3 töötavad väga ladusalt. Garmini kaardid töötavad ladusamalt (nt kaardi sirvimine) kui mis tahes Garmini seadmes. Telefonina seda ise ei kasuta, sai spetsiaalselt navi jaoks soetatud. Või teine variant oleks ka Androidi seade, hetkel kuum sõna Google Nexus One. IGO 8.3 ja TomTom töötavad sealgi edukalt, Garmini tuge küll veel pole. Veel on variant osta näiteks IPod Touch ja juurde TomTomi autokomplekt. See viimane on hinna poolest ka kõige soodsam.

Kasutaja avatar

mofomofo

Lugemata postitus Postitas mofomofo »

Tänapäeval on juba lihtsam mobiiltelefon osta millel on GPS endale sisseehitatud.

Endal ka mobiil millel GPS juba sisseehitatud (Samsung i8910 Omnia 16 GB HD).

Ekraani reso: 360 x 640 pixels, 3.7 inches

Garmin Mobile XT ja Regio kaart sees, ning müdistab väga hästi.

http://www.matimobiiliari.ee/index.php? ... 2&Itemid=1

Kasutaja avatar

Teek
Tsikkel: KawaZ;busak9;Duc

Lugemata postitus Postitas Teek »

olen kuulnud, et garmin Mobile XT pidi Windows Mobilel kõvasti kakkuma, kuidas sul on?

Tänapäeval on juba lihtsam mobiiltelefon osta millel on GPS endale sisseehitatud.

Kasutaja avatar

mofomofo

Lugemata postitus Postitas mofomofo »

Teek kirjutas:

olen kuulnud, et garmin Mobile XT pidi Windows Mobilel kõvasti kakkuma, kuidas sul on?

Selle telefoni tarkvara on otseselt Nokia käest Samsung ostnud (Symbian S60), ehk siis väga sarnane Nokia softile.

Riistvara on vägagi korralik, seega jookseb ladusalt. Mis ma tähele panin, et Eomap-iga natuke nagu skippis, kuid Regio Eesti ja Navigator Europe jooksid väga hästi. Rohkem kaarte ei ole jõudnud testida.

pezz
Tsikkel: CRF1000L

Lugemata postitus Postitas pezz »

Oskab keegi hüva nõu anda, kuidas täiesti puhtaks formaaditud Nüvile soft ja elu uuesti sisse saada? Oli vaja ravitseda viga saanud failisüsteemiga navi, aga partitsiooni reformati asemel sai kogemata ka partitsioonitabelit näpitud ja nüüd ei tule seade isegi arvutile kettana enam külge. Buutimisel näitab mõneks sekundiks Garmini logo ja läheb restarti. Konkreetseks isendiks nüvi 1250. Mõni veebilink või kui ise ei saa, siis koht oleks abiks.

Kasutaja avatar

Martino
Tsikkel: KTM LC4 Adventure/GasGas EC250

Lugemata postitus Postitas Martino »

mofomofo kirjutas:

Selle telefoni tarkvara on otseselt Nokia käest Samsung ostnud (Symbian S60), ehk siis väga sarnane Nokia softile.

Symbian on juba pikemat aega Symbian Foundationi hallata. Symbian Foundationi liikmed on Nokia, AT&T, LG, Motorola, NTT Docomo, Samsung, Sony Ericsson, ST Microelectronics, Texas Instruments ja Vodafone. Seega ei pidanud Samsung mitte midagi ostma. Pealegi andis Symbian Foundation Symbiani paar päeva tagasi täiega vabavaraks. Seega on Symbian praegu vabam platvorm kui näiteks Android, mis on nüüdseks Linuxist eraldunud või eraldumas (fork on toimunud, Androidile tehtud arendused Linuxisse tagasi ei liigu).
Mobile XT on lahe jah, ent asfaldil liikudes kaaluksin tõsiselt Nokia Ovi Mapsi kasutamist. Superluks vidin mu arvates. E52 peal lippab nagu kulda. Paremini kui Mobile XT.

• M -,
    itimees ;)
Vihma korral toimub motokross kultuurimajas (Albert Gulk, Sõmerpalu).
Kasutaja avatar

Ivoonu
Toetajaliige
Tsikkel: Harley-Davidson FLHTCUI
Tänanud: 109 korda
Tänatud: 65 korda

Lugemata postitus Postitas Ivoonu »

pezz kirjutas:

Oskab keegi hüva nõu anda, kuidas täiesti puhtaks formaaditud Nüvile soft ja elu uuesti sisse saada? Oli vaja ravitseda viga saanud failisüsteemiga navi, aga partitsiooni reformati asemel sai kogemata ka partitsioonitabelit näpitud ja nüüd ei tule seade isegi arvutile kettana enam külge. Buutimisel näitab mõneks sekundiks Garmini logo ja läheb restarti. Konkreetseks isendiks nüvi 1250. Mõni veebilink või kui ise ei saa, siis koht oleks abiks.

Võid proovida käivitada hooldusreziimis - ja ehk saad abi siit mõnest kohast.

Kasutaja avatar

marko233

Lugemata postitus Postitas marko233 »

Leidsin omal sahtlipõhjast vana nokia 6630, millel 512 mb kaart ning ka GPS BT seadme. Saaks seda ju väga edukalt kasutada, softi vaja vaid.

Kas leidub ka mingit navigeerimis tarkvara, mis oleks vabavara?

P.S Eesti kaart huvitab

Viimati muutis marko233, 07 Veebr 2010, 23:06, muudetud 1 kord kokku.
CBR F3; CBR 954rr; Tuono 1000; MT-01
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Sõidu- ja lisavarustus”