Hälvik-autojuhid
Moderaator: Moded
-
- Tsikkel: Honda CBR 600FY, 2000.a.
Re: Hälvik-autojuhid
WarAngel kirjutas:kas selliseid puudega autojuhte on palju?D.
Kevade poole tuli sarnane juhus ette Tallinn - Narva maanteel enne Jõelähtmet. Sõitsin ilusti 110ga. Konkreetselt reastus mulle ette reisele rajale ja kukkus hoogu maha pidurdama kuskil 80 peale ilma, et keegi oleks tal ees olnud vms ja jätkas sõitu. Esimesel rajal oli ka mingi sõiduk, et ei saanud kohe möödudagi. Hiljem muidugi lisas uuesti hoogu.
Tundub, et normaalkiirusel jääb päris tihti hälvikuid jalgu, ei saa enam reeglite järgi sõitagi, peab nendest ülikiiresti ülikaugele eemalduma, et ellu jääda. Ja siis olen autojuhtide silmis hälvik, ülbik, kihutaja ja veel midagi muud
-
- Tsikkel: Suzuki DR800 - müüdud 14.08.09
- Kontakt:
kki kirjutas:WarAngel kirjutas:kas selliseid puudega autojuhte on palju?D.
Kevade poole tuli sarnane juhus ette Tallinn - Narva maanteel enne Jõelähtmet. Sõitsin ilusti 110ga.
Enamvähem samas kohas see täna juhtuski
Ei ütleks, et sellist teguviisi kohtab. Tavaliselt kasutavad autojuhid pidureid ikka selle jaoks, et nobedamalt seisma jääda oma sõidukiga. Võimalik, et sel jeebimehel oli tõesti antipaatia siklistide suhtes. Või ta lihtsalt harjutas pidurdamist, et meistriks saada.
WarAngel kirjutas:Tulin hommikul rattaga tööle. Sõitsin rahulikult Peterburi maanteed mööda Tallinna poole. Minu ees hakkas mulle üks auto ette jääma ja reastusin ümber. Teises reas sõitis Toyota jeep. Sõitsin umbes 4-500 meetrit tal taga kui äkki ta pidurdas. Mõtlesin, et ju talle jäi keegi või miski teepeal ette. Siis kogus ta kiiruse jälle üles ja veidi ajapärast taas tugev pidurdus.
Autol ei olnud toonklaase ja ma nägin läbi ta akende tühja teed. Mul tekkis juba hirm. Siis kogus ta taas kiiruse 110 km/h ni. Seekord hoidsin juba pikemat vahet. See tasus ära, sest üsna pea tallati jälle pidureid.
Siis sai mulle selgeks, et sel mehel on miskit isiklikku siklimeeste vastu. Vahetasin rida, keerasin kõvasti peale ja vaatasin peeglist kuidas see värdjas mul seljataha kadus.D.
P.S Kuna ma eriti tihti Tallinnas rattaga ei sõida, siis küsiks kas selliseid puudega autojuhte on palju?
D.
Kui pikka vahet te nende "piduritega" hoidsite alguses?
-
- Kontakt:
scryth kirjutas:Kui pikka vahet te nende "piduritega" hoidsite alguses?
Poolteist sõiduautot umbes
Ei ole kombeks "perses" kinni istuda
WarAngel kirjutas:Poolteist sõiduautot umbes Ei ole kombeks "perses" kinni istuda
My ass!
Pooltesit sõiduautot on alla 10meetri. Ja seda trassil, kiiruste juures. Ei ole perses istumine? Oleks ma autojuht, ma annaks kah tuledega märku, et letargiast üles ärkaksid. Sõida mööda ära või hoia vahet.
WarAngel kirjutas:Poolteist sõiduautot umbes
Mine vaata nüüd peeglisse
-
- Kontakt:
scryth kirjutas:WarAngel kirjutas:Poolteist sõiduautot umbes
![]()
Mine vaata nüüd peeglisse
Loe: umbes poolteist autot
Pikivahe oli piisavalt pikk
minu ees oli jeep, esimeses reas oli sõiduauto, ja mina olin teises reas selle auto taga. seega vahe oli piisavalt pikk.
-
- Tsikkel: Honda CBR 600FY, 2000.a.
scryth kirjutas:Kui pikka vahet te nende "piduritega" hoidsite alguses?
...et siis antud juhul reastuti suhteliselt lähedale minu ette ja hakati pidurdama, enne seda oli pikivahe järgmisega mingi 500 meetrit kindlasti.
10m maanteekiirusel (@100 km/h) läbid sa ca 1/3 sekundiga. Mismoodi sa seda "piisavaks" nimetad?
Arusaadav, et autojuht annab sulle märku sest selline "pikivahe" käib ikka päris räigelt närvidele. Iseasi on mudugi see, et sinu jutu järgi pidurdas ta päris järsult. Ja loomulikult ei käi siia alla nina ette reastumine, nagu kki kirjeldab.
WarAngel kirjutas:Siis sai mulle selgeks, et sel mehel on miskit isiklikku siklimeeste vastu. Vahetasin rida, keerasin kõvasti peale ja vaatasin peeglist kuidas see värdjas mul seljataha kadus.
D.
...tõestades talle, et oskad ka hälvik olla ja täie pasaga mööda tõmmata? Selle asemele, et jääda korrask teeäärde seisma, hingata 10 korda rahulikult sisse-välja ja edasi sõita?
no tõtt öelda – mis seal enam hingata. Ja kui sa autojuhi kavatsustes kindel ei ole, siis vaevalt sa väga pikkamisi möödasõitu julged teha. Kui sul on kellegi suhtes kujunenud arvamus, et ta sulle meelega külma tahab teha siis tõenäoliselt eeldad sa, et möödasõidul üritab ta sulle peale keerata.
-
- Kontakt:
scryth kirjutas:no tõtt öelda – mis seal enam hingata. Ja kui sa autojuhi kavatsustes kindel ei ole, siis vaevalt sa väga pikkamisi möödasõitu julged teha. Kui sul on kellegi suhtes kujunenud arvamus, et ta sulle meelega külma tahab teha siis tõenäoliselt eeldad sa, et möödasõidul üritab ta sulle peale keerata.
Njah
Eks ma siis lepi sellega et ise hälvik olen
kuule, aga päriselt ka – kas sa hoiadki alati maanteekiirusel (100 +/- smth) 10m vahet?
-
- Kontakt:
scryth kirjutas:kuule, aga päriselt ka – kas sa hoiadki alati maanteekiirusel (100 +/- smth) 10m vahet?
Vahe oli selle kiiruse jaoks igati OK!
Ma räägin - pole persesistuja tüüp
No see on elementaarne motokooli aabitsatõde, et 2 sekundit on minimaalne ohutu pikivahe, poolteist autot 100+ kiirusel ei ole kindlasti piisav. Aga järsult ees pidurdamine on muidugi sigadus.
-
- Tsikkel: KTM 250 EXC-F
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 1 kord
Ma niisama huvi pärast... Kui ilm ilus ja nähtavus hea siis mis sel 10m vahe hoidmisel maanteel 100+ kiirustel viga on? Ma saan aru et matemaatika ei valeta ja peatumismaad jne on säänsed pikad aga eeldaks et ilmaasjata keegi pidurit ei pressi ja hea ilmaga näeb ratta pealt sõiduauto ette suhteliselt ok-lt. Ma 9 aastat juba sedasi sõitnud, tihtipeale võtavad möödaminejad väiksema vahega veel ette.
Ja et asjata ei kirjutaks siis eile oli juhus kus lennujaama juures esimesel rajal sõites hakkas vasakult väikebuss peale vajuma. Vana ilmselt mingi hetk kuskilt nägi sest järsku ehmatas ja tõmbas vasakule tagasi. Oleks nüüd närvilisem rattur olnud siis oleks ilmselt tundnud vajadust sõimata ja karjuda ja külgi kriipida. Kuna aga närviline pole ja ilmselt olin ise pimedas nurgas ka siis viskasin käppa ja sõitsime rahulikult edasi. Point lihtsalt selles et tihtipeale tembeldatakse autojuhte hälvikuteks hoolimata sellest et asjad ei juhtu pahatahtlikult ning mõnikord on rattur oma tegevusega ise ka törts nähtamatu või süüdi.
-
- Kontakt:
Lugege nüüd teemat hoolikamalt
Reastusin esimesest reast aeglasemalt sõitva auto tagant teise ritta. Seal oli mul ees see jeep. Minu eesmärk oli peale möödasõitu esimesse ritta tagasi reastuda ja oma cruisi jätkata. Sellises situatsioonis ei ole ju mõistlik hakata peas kalkuleerima pikivahe pikkust suhtes kiirusega. Tean oma võimeid ja pidasin seda pikivahet piisavaks. Poleks see Cruiserivend seal ees tola mängima hakanud oleks möödasõit olnud kiire ja suht kohe ka unustatud.
njah. targem on vist tõesti täie p....ga mööda lasta kõigist. niii kui jätad norm pikivahe peab kindlasti keegi just sinust mööda sõitma. laupäeval enne võru linna ca 3km jõudsin 4-5 autost kooseva kolonni lõppu. teadisn et nagunii neist enne linna kõigist mööda ei saa ei hakkanud punnitama ja jäin neile sappa tolknema. hoidsin ka ca 1 sõiduauto jagu pikivahet. kiirus kõikus seal 80-90 kolonnil. tagant tuli mingi valge golf ja arvas et mahub minu ette ära. ok . pole hullu. saab mõni murdosa sekund enne mind Võrru ja las olla selle teadmisega õnnelik. tõenäoliselt ei õnnestu igapäev mingi bike selja taha jätta. võtsin golfi taga pikivahe väiksemaks tsipake.peeeglist paistis cryhselery väikebuss ja järsku kadund ta oligi. sõitis jupike maad kõrval ja enne linna 70 märgi juures arvas , et mahub ka minu ja golfi vahele. aga loomulikult ei mahtunud. alguses. siis surus mu teeserva ära. pulkade taga on kõik kanged tegelased ja tahtsin siis silmast silma ka seda inimest näha. sõitsin talle kodu hoovi peale järele. siinkohal vabandused juhi kõrval istunud naisterahva ees. see venekeelne roppus lipsas mu erutatud meeleseisundi tõttu huulilt. tegelikult tahtsin ma lihtsalt näha, mis inimene seal rooli taga on ja küsida miks ta nii tegi. ja juhi vabandused vastu võetud. kohapeal ei olnud mahti seda öelda.
-
Teema algataja
isonts kirjutas:njah. targem on vist tõesti täie p....ga mööda lasta kõigist. niii kui jätad norm pikivahe peab kindlasti keegi just sinust mööda sõitma. laupäeval enne võru linna ca 3km jõudsin 4-5 autost kooseva kolonni lõppu. teadisn et nagunii neist enne linna kõigist mööda ei saa ei hakkanud punnitama ja jäin neile sappa tolknema. hoidsin ka ca 1 sõiduauto jagu pikivahet. kiirus kõikus seal 80-90 kolonnil. tagant tuli mingi valge golf ja arvas et mahub minu ette ära. ok . pole hullu. saab mõni murdosa sekund enne mind Võrru ja las olla selle teadmisega õnnelik. tõenäoliselt ei õnnestu igapäev mingi bike selja taha jätta. võtsin golfi taga pikivahe väiksemaks tsipake.peeeglist paistis cryhselery väikebuss ja järsku kadund ta oligi. sõitis jupike maad kõrval ja enne linna 70 märgi juures arvas , et mahub ka minu ja golfi vahele. aga loomulikult ei mahtunud. alguses. siis surus mu teeserva ära. pulkade taga on kõik kanged tegelased ja tahtsin siis silmast silma ka seda inimest näha. sõitsin talle kodu hoovi peale järele. siinkohal vabandused juhi kõrval istunud naisterahva ees. see venekeelne roppus lipsas mu erutatud meeleseisundi tõttu huulilt. tegelikult tahtsin ma lihtsalt näha, mis inimene seal rooli taga on ja küsida miks ta nii tegi. ja juhi vabandused vastu võetud. kohapeal ei olnud mahti seda öelda.
Mees, sa pikivahet ei oska hoida või? Marss autokooli tagasi.
-
Teema algataja
Ma olen tähele pannud et väga paljud autojuhid keeravad ette, kuid enamus siiski selliselt et võetakse paremasse äärde, loogika siis selline et tõmban ette, tagant tulev tsikkel sõidab viuh mööda ja tema kiirendab samal ajal teepervel.
fh kirjutas:Mees, sa pikivahet ei oska hoida või? Marss autokooli tagasi.
Ma ka imestan, et sõidetakse perses kinni ja kui keegi vahele tahab reastuda siis on mingi kohutav tragöödia. Miks ei võiks hoida sellist vahet, et mõni teine sõiduk rahulikult vahele ära mahuks?
-
- Tsikkel: 50cc MILD SEVEN, K 650, XV920
- Tänanud: 33 korda
- Tänatud: 19 korda
scryth kirjutas:fh kirjutas:Mees, sa pikivahet ei oska hoida või? Marss autokooli tagasi.
Ma ka imestan, et sõidetakse perses kinni ja kui keegi vahele tahab reastuda siis on mingi kohutav tragöödia. Miks ei võiks hoida sellist vahet, et mõni teine sõiduk rahulikult vahele ära mahuks?
Loete ikka postitusi otsast lõpuni ilusti või? Warangeli kirjeldatud teises reas etleja on hälvik ja ka need golfi ja chrysleri juhid on pooletoobised. Kas oli juttu et chrysleri mees tahtis "rahulikult kuhugi ära mahtuda"? Idikas pressis ju täiesti mõttetult ja tekitas igatahes ohtlikuma olukorra kui oleks tsikli taga kulgedes tekkinud.
Proovige ikka natuke halle toone ka näha musta ja valge vahel. Või siis ärge proovige. Ja ärge unustage naeratada igale sellisele pe...kale. Muidu äkki rikute ta tuju ka veel ära.
Ma loen postituse, millele vastama hakkan üldjuhul isegi mitu korda läbi. Minu viimane kommentaar käis isontsi kirjeldatud olukorra kohta. Kui ta oleks hoidnud Golfiga mõistlikku vahet ei oleks ka Chrysler talle pidanud peale keerama vaid oleks edukalt tema ette ära mahtunud. Mis vahet seal on, MIKS ta vahetult enne linna piiri mööda tahtis sõita? Las siis läheb, kui tahab. Äkki mõtles, et läheb kõigist korraga mööda ja siis mõtles ringi. Aga võib olla oli vaja väikest egoboost'i ja prouale näidata, et tsiklist mööda saab... who cares!
-
- Tsikkel: 50cc MILD SEVEN, K 650, XV920
- Tänanud: 33 korda
- Tänatud: 19 korda
I do
"...Äkki mõtles, et läheb kõigist korraga mööda ja siis mõtles ringi. Aga võib olla oli vaja väikest egoboost'i ja prouale näidata, et tsiklist mööda saab..."
ehtne idikas ju. Ja asja eest pandi kirja. Või jäi mulje et hoopis tsiklist oli? Et ei hoidnud maa ja ilm pikivahet et äkki mõni jobu soovib oma ego buustida?
fh kirjutas:[Mees, sa pikivahet ei oska hoida või? Marss autokooli tagasi.
nunuh. ja mida seal autokoolis siis tänapäeval pikivahest räägitakse ja möödasõidu manöövri teostamisest/vajadusest üleüldse? ma mäletan oma liiklustundidest ainult hämaselt ühte lauset: " käitu liikluses nii nagu oleks su ümber kari idioote"
vahest kipub see ununema, kuna järjest rohkem tekib viisakaid inimesi liiklusse.
scryth kirjutas:Äkki mõtles, et läheb kõigist korraga mööda ja siis mõtles ringi. Aga võib olla oli vaja väikest egoboost'i ja prouale näidata, et tsiklist mööda saab... who cares!
Ühel ristmikul toimus liiklusõnnetus - kokkupõrge Kamaz'i ja bemari vahel.
Politseile esitatud protokolli kirjutas:
Bemarijuht - ma mõtlesin, et lipsan läbi.
Kamaz'i juht - ma mõtlesin, et sittagi sa lipsad
-
- Tsikkel: DNEPR MT-9(külghaagisega)72a.
- Tänatud: 5 korda
Kas mitte LE-s pole kirjas,et pead lubama manöövrit(möödasõitu) teostava auto enda ette,või midagi taolist?
Härrased, laskem nüüd tuurid maha!
Esiteks - miks keegi möödasõidule läheb, ei ole mitte kellegi kommenteerida. Õigusnormid mõõdasõitmist ei keela. Küll on aga LE-s konkreetselt kirjas, milline peab olema pikiteljel eessõitjaga pikkivahe ja kuidas tuleb käituda, kui möödasõitja soovib oma manöövrit lõpetada.
Seega, igasugune möödasõidu takistamine iseenesest on juba hälviklik käitumine. Ja karistatav, muuseas.
Ja egost rääkides. Kas austatud ratturid tõesti arvavad, et neil on liikluses rohkem õiguseid võrreldes teiste sõiduki juhtidega? Nagu emased kiljutakse, kui mõni auto julgeb mööda sõita...
Olen näinud uhkeid mehi, kes autode vahelt lasevad foori ette välja. Ka siis kui stopp-joone ees on vaja auto kõrval seistes lubavat foorituld oodata. Õige. Ise käitun kah niimoodi, kui see ohutu on. Samas olen näinud hämmingus ja segaseid nägusid, kui foori all seisva ratta kõrvale ennast autoga ajan. Küsimus. Ratas auto kõrvale võib, auto ratta kõrvale mitte? Et nagu mis on lubatud Jupiterile, pole lubatud härjale? Tsikliga võime autodest kus iganes mööda tuhiseda ja neil perses kinni istudes maanteel 10meetrise pikkivahega rippuda aga kui autojuht mis iganes põhjusel tsiklist mööda sõidab, siis on raibert üks värdjas hälvik, kes soovitatavalt tuleks mutta trampida seal samas kohapeal?
Kuulge, isased, ärge istuge oma mättapeal nii tugevalt kinni! Hinnake asju natuke laiemalt. Need kes suudavad muidugi! Sõidan kah autoga sagedasti ratastest mööda. Eriti kui on näha, et sadulas istub tegelane, kel sõidukogemust väha. Miks ma peaksingi tal sabas rippuma ja võib-olla järsu manöövri tegema, sest miski hetk sell ei saa oma rattaga enam hakkama. Ja miks ma peaksingi üleüldse liikuma 80-90km/h sõitva kolonni sabas. Fakt on see, et kui spido järgi on kiirus 80-90, siis reaalselt on see tuntavalt alla 90. Ehk siis, kui lähen sellisest kolonnist möödasõidule, siis ei riku ma LE nõudeid. Ja kui mingil põhjusel soovin möödasõitu katkestada, kas või selle pärast, et tagant tuleb keegi kiiremini või eespool kõrvalteelt keeras keegi välja, suunaga mulle vastu, siis lõpetan manöövri ja reastun tagasi. Sõltumata, mitmest sõidukist mööda läksin ja kas nende seas ka mõni tsikkel oli. Nii lihtne see ongi! Ja olgu Jumal armuline närvilistele, kes tahavad hakata sealsamas või hiljem mu koduhoovis sellest minuga rääkima.
Kokkuvõtvalt - liiklus ei ole võistlemise ja ärapanemise koht. Austa ise ennast ja siis austatakse ka sind. Võtmesõna on kõigile võrdselt kehtivad reeglid ja viisakus ning tolerantsus. Iga pisikese "minu arust" eksimuse pärast ei ole kellegil õigust teisel liiklejal nööpe mööda üles ronida.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.