lenksu otsa raskused
Moderaator: Moded
-
Teema algataja
lenksu otsa raskused
Otsisin täna edutult Tartu motopoodidest lenksu otsa raskuseid (bar end weights). Mu ratas tuli eelmise omaniku käest ühe raskusega ja nüüd tahaks siiski kas üht juurde või uut paari. Bandit on teatavasti päris korraliku peegli vibraga ja raskused aitavad seda vähendada ning samuti aitavad heebeid kaitsta ratta külili poetamisel. Jubin ise 300gr raske, lenksust väljapoole jääv osa u 6cm pikk. Muidu lenksu otsa käiv punn nagu ikka. Lähim variant, mille leidsin on http://motopost.ee/detailid.php?421. Teab keegi kui pikad ja rasked need on või oskab mulle alternatiive soovitada?
-
- Tsikkel: Tiger885, külkaIŽ
- Tänanud: 16 korda
- Tänatud: 30 korda
- Kontakt:
Re: lenksu otsa raskused
need on kerged (Alu) ja lühikesed.
küsi Ramo-st, lase treialil valmis treida või pane ostukuulutus. ise sain kah suzuki rasked otsad siitsamast foorumist hea hinnaga.
Mul ühed Suzu (Marauderi) originaalid täitsa olemas. Raskust kahjuks ei oska öelda, aga paras tükk rauda on küll
Asuvad siin: http://motovarustus.onepagefree.com/?id=7604&
Iž: PL.5,
Suzud: GS500, GSX-R600, VZ800, RM250, RM125
Kawad: ZX-6R, VN750A, VN800A, VN800B, VN1500
Yamud: XTZ660, FZ600S
-
- Mode
- Tsikkel: sporta 1200
- Tänanud: 17 korda
- Tänatud: 12 korda
Mul ühed Suzu (Marauderi) originaalid täitsa olemas. Raskust kahjuks ei oska öelda, aga paras tükk rauda on küll
Asuvad siin: http://motovarustus.onepagefree.com/?id=7604&
need on tollisele lenksule, banditil, eeldan, on 22 mm lenks
uduangerjas kirjutas:Otsisin täna edutult Tartu motopoodidest lenksu otsa raskuseid (bar end weights).
Üks selline on üle '03 Banditi küljest, teine rändas kuskile Rapla-Tallinn vahele kraavi ja siis panin uue komplekti Bikepointist.
-
- Asukoht: Jawad ,SZR 660; YZF 600R;KTM 620 DUKE;YZF R1 ; KTM 625 sxc ,xt125x, KTM 600sixday,gsx-R600,KTM620sc
mida raskem seda parem, peegli värin on köömes sellle kõrval kui käsi lihtsaslt "ära surema " hakkab
[17:51] <R417> ma pole pretendeerinudki aasta mootoratturi aunimetusele
-
- Tsikkel: r6, cbr,Buell, Night rod,Gessu
- Tänanud: 162 korda
- Tänatud: 89 korda
te näete vaeva ,et oma ratast saada raskemaks? vaadake,et Tramm seda teemat ei näeks,ta saaks muidu südari
-
- Tsikkel: Mitmed
- Tänanud: 36 korda
- Tänatud: 222 korda
Ega need raskused peeglite pärast pole,need hoiavad ära tanksläppi põhiliselt.Tramm pakub sulle raskuste asemel Öhlinsi rooliamordi.
Kangutan kõveraid
VTR1000SP1
VTX1800R potsataja-nüüd kahe liitrine
GTS reinkarnatsioonil
98% müüdud Harleydest on ikka veel teedel....ülejäänud 2% jõudsid koju
-
- Tsikkel: VN 1500 MS
- Tänatud: 2 korda
Üks VX-i oma on üle, paariline jäi kuhugi Piibe maanteele eelmine suvi. Kaalunud ei ole, kuid väidetavalt ka 300 grammine. Tinast raskus sees ja plekist kate ümber(mis veidi kulunud värviga). Tellimise koodid samad päris ei ole, kuid välimus tundus sarnane ja 22-se lenksu jaoks. Kui huvi, võib ju täpsemalt vaadata.
Tankslapi koha pealt ei oska midagi kosta, kuid ilma sõites oli sajakonna kildiga käsi nii ära vibratud, et ei tahtnud enam hästi lenksu hoida, Sai niikauaks, kui uued kohale jõudsid, miski 22 padrun sinna otsa pandud, oli abiks.
IZ->...->VX 800..->VN 1500 MS
-
Teema algataja
Tar'i oma on täpselt see, mis mul puudu ja leiab vast tee tema riiulilt mu lenksu otsa.
Vibra kohta niipalju, et kui sõitma hakkasin, siis esimesel nädalal käed pidevalt surid ära vibratsioonist aga nüüdseks vast lenksust kinni hoidmine paremaks (lõdvemaks) muutunud ja enam probleemi pole.
Raskustest niipalju, et otsimise peale leidsin Louis.de-st ka vajalikud vidinad, aga parem ikka kellegiga bikerist kaupa teha.
Tänud kommenteerijatele.
mul ka üks raskuspunn lenksult jalga lasknud. Ehk on kellelgi veel pakkuda ühte üleolevat?
-
- Tsikkel: GSX-S 1000
- Tänanud: 7 korda
- Tänatud: 26 korda
marko233 kirjutas:mul ka üks raskuspunn lenksult jalga lasknud. Ehk on kellelgi veel pakkuda ühte üleolevat?
poest sain 250.- 2 tükki
pyta kirjutas:marko233 kirjutas:mul ka üks raskuspunn lenksult jalga lasknud. Ehk on kellelgi veel pakkuda ühte üleolevat?
poest sain 250.- 2 tükki
Millisest poest?
-
Teema algataja
Mul tekkis selline huvitav küsimus, et kas lisaks raskusele näiteks clip-onide sisse tina ei võiks panna lisaks?
idee kohaselt peaks see päris tugevalt vähendama vibratsiooni. Muidu on sõites ikka gsxr-il tunda selline paras surin käepidemetes.
Tina kui sellist on ka laokil kusagil ikka kilode kaupa. Ei tea kas nüüd nii radikaalseks läheks, et hakka sinna clip-on torudesse seda lausa vedelal kujul valama (päris rasked jubinad saaks sedasi ) aga niisama tihedalt istuma sinna sisse vast seda võiks prooviks ju panna?
-
- Tsikkel: GSX-S 1000
- Tänanud: 7 korda
- Tänatud: 26 korda
Engels kirjutas:pyta kirjutas:marko233 kirjutas:mul ka üks raskuspunn lenksult jalga lasknud. Ehk on kellelgi veel pakkuda ühte üleolevat?
poest sain 250.- 2 tükki
Millisest poest?
see viljandi motopood,mis seal ugala vastas
-
- Tsikkel: KMZ sidecar, Super Tenere
- Tänatud: 2 korda
jupp parajas läbimõõdus treirauda,treipink käima ja kadunud lenksuotsaraskus jälle olemas.
ah jaa... musta värviga ka vaja enne paigaldamist üle lasta.
userman kirjutas:Mul tekkis selline huvitav küsimus, et kas lisaks raskusele näiteks clip-onide sisse tina ei võiks panna lisaks?
idee kohaselt peaks see päris tugevalt vähendama vibratsiooni. Muidu on sõites ikka gsxr-il tunda selline paras surin käepidemetes.
Tina kui sellist on ka laokil kusagil ikka kilode kaupa. Ei tea kas nüüd nii radikaalseks läheks, et hakka sinna clip-on torudesse seda lausa vedelal kujul valama (päris rasked jubinad saaks sedasi
) aga niisama tihedalt istuma sinna sisse vast seda võiks prooviks ju panna?
Niisama seda sinna toppida küll ei ole mõtet, kui juba panna siis valades.
Tina on tegelikult erikaalult ca 7% kergem kui teras. Tihedus ca 7300 kg/m3. Rahvasuus omistatakse tinale palju rohkem kaalu kui ta tegelikult väärt on. Vot kuld, see oleks oma 19300 kg/m3 hoopis teine teema. Lenksuotsa raskuseks ikka peab leidma selle natukese.
-
- Tsikkel: Tiger885, külkaIŽ
- Tänanud: 16 korda
- Tänatud: 30 korda
- Kontakt:
marko233 kirjutas:mul ka üks raskuspunn lenksult jalga lasknud. Ehk on kellelgi veel pakkuda ühte üleolevat?
Üks Honda oma vedeleb mul.http://www.manicsalamander.com/images/p ... ck_144.jpg
mis tingimustel oleksid nõus loovutama selle?
userman kirjutas:Mul tekkis selline huvitav küsimus, et kas lisaks raskusele näiteks clip-onide sisse tina ei võiks panna lisaks?
Tina kui sellist on ka laokil kusagil ikka kilode kaupa. Ei tea kas nüüd nii radikaalseks läheks, et hakka sinna clip-on torudesse seda lausa vedelal kujul valama (päris rasked jubinad saaks sedasi
) aga niisama tihedalt istuma sinna sisse vast seda võiks prooviks ju panna?
Üliraske on aru saada... clip-onide sisse tina panna? clip on wegiht on see täismetallist plönn ise, mis kinnitub kummipuksile lenksutoru sees
Clipon torud.. mõtled, et valad lenksutorud tina täis? See ei anna sulle mitte midagi, vibreerid vanaviisi edasi.
Vibratsiooni on tarvis lenksutoru sees summutada, sellepärast ongi vaja kummipuksi. Vibreeriv toru paneb vibreerima lenksuraskuse kerge viitega ja see ala mis on toru seest kaetud/täidetud kummipuksiga siis tundub nagu ei vibreeriks.
Mingid huvitavad teooriad on et valada torud liiva täis, et siis liivaosakeste omavahelisse hõõrdumisse ning liikumisse sumbub vibra ära aga ega see vast väga ei tööta
-
- Tsikkel: Honda Shadow American Edition
Ma ei saa aru mis käte väsimus ja mis vibratsioonid... võtsin enda rattalt need spetsiaalselt ära mahub ka autode vahelt (ummikutes) paremini liikuma ja siiani ei ole mingit jama kogenud, et ei jõua lenksu hoida jne. Treenige käevarsi siis vähem probleemi...
Osadel ratastel aga on see probleem. Mul üks punn puudu ja tänu sellele jõuan mingi 50 km sõita kui käsi ära sureb. Vibrat lenksus iseenesest ei tunne. Mis puutub ka treenimata käsivartesse, siis sellega pole asjal mingit pistmist ("treenin käsivarsi" 3x nädalas regulaarselt").
Mul Kawal leksuotsaraskused juba tehasest jäigalt otsas - lenksu sisse keevitatud keermestatud puks ja poldiga otse kinni. Seepärast arvan et lenksu omavõnkesagedus viiakse lisaraskusega lihtsalt madalamaks, s.t. mingist ebameeldivast piirist eemale. Ja mul ka tavaline teras, mitte alumiinium.
-
- Tsikkel: Husqvarna 701 "Endu"
- Tänanud: 13 korda
- Tänatud: 71 korda
Kuule, need treenitud käed jõuavad tihti palju vähem hoida, vibratsioonis on mõjud hoopis teised.

Nooo.. tundub et kõik on siin naistemehed. Elaksite te üksikut elu, siis treeniksite oma käsivarsi ja peopesasid iga hommik, lõuna aeg ja õhtu. Ning siis jaksaksite ilma lenksupunnidega sõita ka 1000 km jutti
Treeni käsivarsi.. halleluuja
Natuke vibratsioonist ja vibratsioontõvest. See tõbi võib mõnel olla juba varem tekkinud.
Mida tugevamini lenksust kinni hoida seda rohkem vibratsiooni kätesse kandub.
Mul endal on lisaks lenksuotsa raskustele ka vibratsiooni vähendavad käepidemed.
http://www.tlu.ee/~meidi/exe1/6_vibratsioon.html
http://www.terviseleht.ee/200112/12_juurikas.php
Ka 15 aastasel saab vibratsioontõbi olla:
http://www.parnupostimees.ee/140406/esi ... 063503.php
Hmm, täiesti huvitav kokkusattmus täna. Lihtsalt tatsasin täna trennis kahe sõbraliku olemisega tegelase juurde ning hakkasime juttu ajama. No ja mis selgus - seesama Marko223 siit foorumist
Tjaa.. see mees treenib käsivarsi ikka väga tugevalt.. ja trennis
marko233 kirjutas:Osadel ratastel aga on see probleem. Mul üks punn puudu ja tänu sellele jõuan mingi 50 km sõita kui käsi ära sureb. Vibrat lenksus iseenesest ei tunne. Mis puutub ka treenimata käsivartesse, siis sellega pole asjal mingit pistmist ("treenin käsivarsi" 3x nädalas regulaarselt").
Oli meeldiv tutvus tõesti, sain nii mündagi uut ja huvitavat tsiklite maailmast teada
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.