Autokoolid

Otsustasid endale mootorratta load teha ja mootorratturiks hakata? Räägi siin kõigest, mis on seotud mootorratta lubade, eksamite, koolituse, lihtsalt tsiklisõidu või liikluse ja seadustega. Kindlustusest räägi ka siin.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

margus014
Tsikkel: Suzu DR-Z400
Tänanud: 3 korda
Tänatud: 1 kord

Re: Autokoolid

Lugemata postitus Postitas margus014 »

Ma kukkusin täna ARK autoeksamil läbi rsk... Aga mind lohutab see, et mota load on käes :bsmile:

Kasutaja avatar

Schizo
Tsikkel: Kawa 636, Ktm 250sx
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Schizo »

Sain eile autokooliga ühele poole. Nüüd järgmine teisipäev ark teooria ja millalgi sõit ja siis sõitu :bsmile: . Autokoolis läks A kati tegemisele 2 nädalat :twisted:

Never ride faster than your Angel can fly!

Arabella
Tsikkel: bandiit

Lugemata postitus Postitas Arabella »

Mina käisin siis Motokoolituses (eilsest alates võin siis minevikus väljenduda sel teemal 8) , esimesel katsel ARKi eksamid tehtud; aega võttis mul ca 3 kuud - polnud enne tsiklit katsunudki, noh :roll: ). Platsil oli Tiit ja linnas onu Kalmer ja Hr Uno, teooria enne praktikat Olafi poolt. Minu kogemused olid küll ainult positiivsed. Ei olnud mina ka enne kooli mootorratta seljas istunudki mitte ja keegi ei vaadanud imelikult.
Teooria oli mootorrattapõhine ning liiklus tuli endal ise meelde tuletada (see loomulik ju, sest teooria tunde oli nii vähe), see-eest aga oli teooriatundides jagatu küll asjalik ja mitu korda sai hiljemgi konspektide poole pöördutud, et midagi meelde tuletada.
Platsil oli Tiit minu arvates väga normaalne, iga harjutuse juures rääkis alguses ära, kuidas vaja teha, siis lasi ise pusida ning seejärel tuli ja parandas. Karm oli ta küll ja nõudis harjutuste perfektset sooritust, mis tegi ARKi eksami aga palju lihtsamaks (kui närv sees siis kipub tehnika ikka natuke lagunema). Pluss on platsile ehitatud spets rada pöörete õppimiseks - äärmiselt kasulik. Tunnid algasid alati õigel ajal (ise pidid muidugi õigeks ajaks valmis ka olema - riided ja vest seljas) ja ei unustanud platsile mind küll keegi ära :) (st kogu aeg ei pea ega saagi ju kätt ka hoida :roll: ).
Linnas olid Kalmer ja Uno mõlemad head õpetajad - kumbalgi olid omad asjad, mida rõhutada ja sellest oli kasu mulle autogagi liiklemiseks, rääkimata siis tsiklist.
Eelimsel päeval enne ARKi eksamit suhtuti veel eriti positiivselt - aidati ja õpetati nii kuis jõuti - ole ainult mees ja katsu kõik meelde jätta :). Nii et minu poolt küll Motokoolitusele 5+!

Kasutaja avatar

Õnnekas
Tsikkel: Suzuki DL650 V Strom
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Õnnekas »

Arabella kirjutas:

Mina käisin siis Motokoolituses (eilsest alates võin siis minevikus väljenduda sel teemal 8) , esimesel katsel ARKi eksamid tehtud; aega võttis mul ca 3 kuud - polnud enne tsiklit katsunudki, noh :roll: ). Platsil oli Tiit ja linnas onu Kalmer ja Hr Uno, teooria enne praktikat Olafi poolt. Minu kogemused olid küll ainult positiivsed. Ei olnud mina ka enne kooli mootorratta seljas istunudki mitte ja keegi ei vaadanud imelikult.
Teooria oli mootorrattapõhine ning liiklus tuli endal ise meelde tuletada (see loomulik ju, sest teooria tunde oli nii vähe), see-eest aga oli teooriatundides jagatu küll asjalik ja mitu korda sai hiljemgi konspektide poole pöördutud, et midagi meelde tuletada.
Platsil oli Tiit minu arvates väga normaalne, iga harjutuse juures rääkis alguses ära, kuidas vaja teha, siis lasi ise pusida ning seejärel tuli ja parandas. Karm oli ta küll ja nõudis harjutuste perfektset sooritust, mis tegi ARKi eksami aga palju lihtsamaks (kui närv sees siis kipub tehnika ikka natuke lagunema). Pluss on platsile ehitatud spets rada pöörete õppimiseks - äärmiselt kasulik. Tunnid algasid alati õigel ajal (ise pidid muidugi õigeks ajaks valmis ka olema - riided ja vest seljas) ja ei unustanud platsile mind küll keegi ära :) (st kogu aeg ei pea ega saagi ju kätt ka hoida :roll: ).
Linnas olid Kalmer ja Uno mõlemad head õpetajad - kumbalgi olid omad asjad, mida rõhutada ja sellest oli kasu mulle autogagi liiklemiseks, rääkimata siis tsiklist.
Eelimsel päeval enne ARKi eksamit suhtuti veel eriti positiivselt - aidati ja õpetati nii kuis jõuti - ole ainult mees ja katsu kõik meelde jätta :). Nii et minu poolt küll Motokoolitusele 5+!

Kas sa pole mõelnud reklaaminduse alal tööle hakata või PR (togi)

Arabella

Õnnekas, pakud tööd või niisama norid? :ner:
Aga tegelt olid nad kiituse lihtsalt ära teeninud ja mul parasjagu ikka veel jube hea meel kogu sündmuse üle, nii et miks siis mitte midagi head öelda, eks :)

e-thug

Lugemata postitus Postitas e-thug »

arabella räägid sellest tuuliku tee platsist? selle see rada kus pöörama õppida vms saab on reaalselt hea jeps :p.

Arabella

Jutt Tuuliku tee platsist just.

CPI SX

Lugemata postitus Postitas CPI SX »

Tere! Soovin teha mootorratta lube. Asun Keilas ja tahaksin load ära teha kodule lähedal autokoolis. Tallinnas lube teha ei soovi. Veel üks asi, autokooli maksumus peab olema soodne. Soov oleks load kiirelt ja lihtsalt ära teha. Loodan, et jagate oma kogemusi ja teadmisi ka minuga.
Tänud!

Kasutaja avatar

marko233

Lugemata postitus Postitas marko233 »

Siis kõige lihtsam on lubadele veekindla markeriga A täht maalida :wack:
Muidu ma soovitaksin www.motokoolitus.ee, asub küll tallinnas kuid reaalselt palju sa ikka kohal käima pead. Teooriat õpid kodus anyhow, mõned sõidud ja eksamile minek.

CBR F3; CBR 954rr; Tuono 1000; MT-01
Kasutaja avatar

AN-400
Tsikkel: Suzuki 650
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas AN-400 »

CPI SX kirjutas:

Tere! Soovin teha mootorratta lube. Asun Keilas ja tahaksin load ära teha kodule lähedal autokoolis. Tallinnas lube teha ei soovi. Veel üks asi, autokooli maksumus peab olema soodne. Soov oleks load kiirelt ja lihtsalt ära teha. Loodan, et jagate oma kogemusi ja teadmisi ka minuga.
Tänud!

no aga keilas on ju Kaja koolitus... sul ukse all siis :roll:

Suzuki 650 K7

sentry

Lugemata postitus Postitas sentry »

kas siit keegi 30.juuli kursusele Motokoolituses registreeris?

eerikkarts
Tsikkel: Yamaha SuTenöör (XTZ900) 5PS

Lugemata postitus Postitas eerikkarts »

CPI SX kirjutas:

Tänud!

Soodne ei ole alati hea!
Vaata mõned autokoolid pakuvad tsiklilube teha, neil vast isegi leidub ka tsikkel ja kiiver kuid puudub muu varustus/riietus. Platsisõitu õpid ise kui sedagi, keegi ei seleta keha hoiakud ja isteasendit jms mis esmapilgul tunduvad tühistena kuid mis on kuradima mõjuvad ja effektiived. Alati igal ühele ei sobi üks või teine mootorratas, hea kui saad nt valida.
Teooria tunnis lahendad teste vms selle asemel et kuulata kasulikku mootorrattaga seonduvat juttu.
Ise käin http://www.motokaru.ee koolitusel ja vägagi rahul nii tehnikaga varustusega kui ka õpetajaga! Inimene tunneb asja!

Esmalt tundub et jah koolitus kallim kuid seevastu sul rohkem võimalust et sa eksamist ikka läbi pääsed, selle asemel kui teha korduseksameid jms.
Tsikli lubade tegemine reeglina seal 5-6k vahel lisandub 1400.- arki lõivud jms + 400 Esmaabi koolitus

Tasub tsikli kooli teema läbilapata seal olemas siisi soovitused koolide osas ja valida ikka paremuse järgi kui hinna...

j6rr-

Lugemata postitus Postitas j6rr- »

eerikkarts kirjutas:

Tsikli lubade tegemine reeglina seal 5-6k vahel lisandub 1400.- arki lõivud jms + 400 Esmaabi koolitus

ei tea mis süsteem sul on aga mina sain tartus vasara autokoolis 7k eest a2 + b.
ja siis eraldi ark.
6 kilo a kati eest on ju suht julm vähemalt minuarust :?

Prets
Tsikkel: Husqvarna 701 "Endu"
Tänanud: 13 korda
Tänatud: 71 korda

Lugemata postitus Postitas Prets »

Kui paljalt A1 kati teed, siis see on norm. Alla selle saad, veab.

(togi)

sentry

sain motokoolituses 5,5k A1

Kasutaja avatar

Õnnekas
Tsikkel: Suzuki DL650 V Strom
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Õnnekas »

Prets kirjutas:

Aga kui riidesse panna, mitte paljalt käia, siis saab odavamalt (togi)

kana

Lugemata postitus Postitas kana »

Õnnekas kirjutas:
Prets kirjutas:

Aga kui riidesse panna, mitte paljalt käia, siis saab odavamalt (togi)

Ebaloogiline! :D :P St inimlikust seisukohast eeldaks, et teile meeldiks väike vaheldus tuimas elus ka?! :bsmile:

CPI SX

Lugemata postitus Postitas CPI SX »

Soodne ei ole alati hea!
Vaata mõned autokoolid pakuvad tsiklilube teha, neil vast isegi leidub ka tsikkel ja kiiver kuid puudub muu varustus/riietus. Platsisõitu õpid ise kui sedagi, keegi ei seleta keha hoiakud ja isteasendit jms mis esmapilgul tunduvad tühistena kuid mis on kuradima mõjuvad ja effektiived. Alati igal ühele ei sobi üks või teine mootorratas, hea kui saad nt valida.

Ka kallis pole alati hea! Varustus ning riietus on olemas. Sõidukogemust on kolm aastat ja teooria on ka selge(kogemusi juba on ning olen palju lugenud ning teste lahendanud). Kahjuks on autokool kohustuslik ja tahaks selle võimalikult soodsalt ära teha.

ei tea mis süsteem sul on aga mina sain tartus vasara autokoolis 7k eest a2 + b.
ja siis eraldi ark.

Kool võiks asuda Keila lähedal ja autokooli maksumus peab jääma sinna 4k kanti, A ja B kat-i samaaegsel tegemisel võib hind olla 8k kanti.
j6rr - kuidas A ning B kati tegemine samaaegselt välja nägi? Tahaksin teha nii et kõigepealt teooria ning tsikli sõidud(et tsikli sõidud talve peale ei jääks...) ja peale seda siis auto sõidud... on nii võimalik?

Kasutaja avatar

reserva
Tsikkel: Kawasaki Er-6n
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas reserva »

Mina küll ei usu, et sa 4k eest kuskilt leiad. Kui ma ise otsisin, oli Haja autokoolis hinnaks A-kati 5400 ja see oli kõige odavam, mille leidsin. Kuna oled enne sõitnud, peaks see sulle sobima ka, sest liigset ninnu-nännutamist sealt kindlasti ei leia, aga samas õpetaja on igavesti muhe :P
Teisalt jälle lisanduvad sellele hinnale ARK riigilõivud (kokku 1400, oma rattaga 1200) ning platsisõidutasud (1 min 1 kr). Samas, kui sul B-kat ka vaja on, siis kehtis neil mingi kombineeritud hind selle kohta.

j6rr-

Lugemata postitus Postitas j6rr- »

CPI SX kirjutas:

Soodne ei ole alati hea!

Ka kallis pole alati hea! Varustus ning riietus on olemas. Sõidukogemust on kolm aastat ja teooria on ka selge(kogemusi juba on ning olen palju lugenud ning teste lahendanud). Kahjuks on autokool kohustuslik ja tahaks selle võimalikult soodsalt ära teha.

ja siis eraldi ark.

Kool võiks asuda Keila lähedal ja autokooli maksumus peab jääma sinna 4k kanti, A ja B kat-i samaaegsel tegemisel võib hind olla 8k kanti.
j6rr - kuidas A ning B kati tegemine samaaegselt välja nägi? Tahaksin teha nii et kõigepealt teooria ning tsikli sõidud(et tsikli sõidud talve peale ei jääks...) ja peale seda siis auto sõidud... on nii võimalik?

no mina läksin veebruaris. algul oli teooria ja samaaegselt ka autosõit. siis tuli kevad ja mingi mootoratturi lisaõpe vms. no kuidas teha ümberpõikeid, üldse tsikli peal olla jms. 2 korda teooria tundides käima ei pidanud seega läks too kähku. ja siis tsiklisõidud.

ise saad valida. sügisel saad kindlasti algul teha teooriaga samal ajal tsiklisõite. ja siis hiljem autosõit. võid teha ka samal ajal auto ja tsiklisõite.
pmst nii kuidas ise tahad :P

sentry

Olen olnud nüüd natukest aega autokoolis tegemas A1 kategooriat. Niisis sai tehtud esimene linnasõit ja see oli JUBE! :nono:
Esiteks vihma kallas, teiseks - mind visati otse kesklinna (ennem pole kordagi linnas sõitnud) ja kolmandaks - iga liigutus mis ma tegin, sain ma tagant autost ilge laadungi sõimu. :(
Või äkki on teil midagi lohutuseks ? :roll: Lääb paremaks ?

mimm

Lugemata postitus Postitas mimm »

sentry kirjutas:

Olen olnud nüüd natukest aega autokoolis tegemas A1 kategooriat. Niisis sai tehtud esimene linnasõit ja see oli JUBE! :nono:
Esiteks vihma kallas, teiseks - mind visati otse kesklinna (ennem pole kordagi linnas sõitnud) ja kolmandaks - iga liigutus mis ma tegin, sain ma tagant autost ilge laadungi sõimu. :(

Esimene sõit linnas peabki olema jube :wink: ja lohutuseks-lähebki paremaks. Õpid ratast tundma ja ise muutud kindlamaks.
Ma ise värisesin jubedalt, kui esimest korda linna viidi. Enne seda olin teinud ühe tunni platsil ning kogemust eelnevalt polnud üldse. Õnneks sõidan autoga ning märkide tundmisega polnud probleeme ning sõimata seetõttu ei saanud. Hoopis kiitis nii, et võttis kõrvad punaseks.
Mõnele õppesõitjale just sobib kui sõimatakse (jätab konkreetsed situatsioonid paremini meelde) aga teisele mitte. Kui sulle ei sobi, peaksid võibolla õpetajat vahetama või talle ütlema, et sulle see ei meeldi. Kogu see õppimine ja õpetamine peaks olema meeskonnatöö. Mulle oleks just meeldinud kui õpetaja oleks rohkem kritiseerinud.

kana

Lugemata postitus Postitas kana »

sentry kirjutas:

Kus see kesklinn asus, kuhu sinuga esimesel tunnil kupatati? (st minu teada päris kesklinna õppesõitu tegema ei viida, aga ma võin eksida).

Edaspidi läheb paremaks, küllap sind ajas vihm segadusse ja muud ei oska kommenteerida. Iga õpetaja ja õpilane on omaette isiksus, seega jõudu neile õpetajatele õpilastega (klientidega) suhtlemise oskuste arendamisel. EDIT: tekst muudetud, kuna see on vastu tuult ...mine. :bsmile:
Kas sind lohutab kui öelda, et A1 on vist kergem teha kui täis A-d? :)

Viimati muutis kana, 06 Sept 2009, 15:36, muudetud 3 korda kokku.
Kasutaja avatar

scryth

Lugemata postitus Postitas scryth »

Mina küll ei arva, et õppesõit peab jube olema – mingil määral pinget peab loomulikult olema, eriti esimesel sõidul linnas, aga kindlasti ei kuulu siia õpilase peale karjumine. Kuna A1 teed, siis võis linnaliiklus sind loomulikult ehmatada. Kui sõiduõpetaja viis liikluses täiesti kogenematu õpilase kohe kesklinna, siis siit küll kivi tema kapsaaeda.
Ometigi ütleb minu sisehääl, et seal pidi midagi veel olema. Äkki ise ütlesid talle, et oled linnas rolleriga küll sõitnud vms?
Aga vihm on lahe (loomulikult kui varustus korralik). See, et natuke vibab ja tõmbleb on täiesti OK. Enjoy!

kus viga näed laita, seal mine ja hakka mölisema
Kasutaja avatar

jup
Tsikkel: XL600V Transalp

Lugemata postitus Postitas jup »

Esimene sõit pole mitte üheski normaalses autokoolis kesklinnas! Isegi juhul kui sa ütled sõiduõpetajale, et oled kibe käsi lenksus. Minu arvamus on vähemalt selline.

Edu ja kuiva ilma sulle!

Kasutaja avatar

sverchik
Tsikkel: FZS 600

Lugemata postitus Postitas sverchik »

jup kirjutas:

Esimene sõit pole mitte üheski normaalses autokoolis kesklinnas! Isegi juhul kui sa ütled sõiduõpetajale, et oled kibe käsi lenksus. Minu arvamus on vähemalt selline.

Edu ja kuiva ilma sulle!

Kusjuures on. Ise käisin ABC Koolituse kursustel 3a tagasi ja nende õppeplats asus seal Uue Maailma kandis Planeedi või miski tänava kandis. Ja esimene linnasõit oli ikka seal samas ümbruskonnas küllaltki tiheda liiklusega tänavatel: Tehnika-Väikeameerika-Pärnu mnt . Loomulikult eelnesid sellele platsitunnid. Ise soovitan kui vähegi võimalik ikka ise endale tsikkel osta ja rahulikematel äärelinna tänavatel ja platsidel tundide kaupa harjutada. Minu jaoks jäid sõidukooli tunnid küll väheseks.

per asfalt ad astra
Kasutaja avatar

scryth

Lugemata postitus Postitas scryth »

No see ABC plats Virmalise tänaval on ikka suhteliselt rahulikus kandis.

kus viga näed laita, seal mine ja hakka mölisema

sentry

Ausaltöeldes vihm mind ei seganud eriti, ainult pidin vaatama et vaos ei sõida, sest tõesti kallas ja oleks võibolla vesiliug tekkinud.
Ma arvan et ta on harjunud selliste meestega kellel B kategooria juba olemas, sest vahepeal ma kuulsin tagant mulises et kõigepealt tehakse B kat ja siis hakatakse A tegema!! (togi)
Ma ei tea kuidas teile aga minu jaoks oli see sügaval linnas, sest ise elan linnast väljas, see oli kusagil Mustamäe kandis (olen noor ja tänavad - maanteed pole 100% selged) oli ka suhteliselt suur liiklus,
rasked ristmikud, korralikult tähistamata teed ja ringteed.
Tagant järele mõeldes - ma arvan et järgmine kord läheb paremini, sest ma sain poindile pihta küll mida ta mult tahab - tüüp arvab et oleme juba ARKi eksamil.

Kasutaja avatar

miu
Tsikkel: Ducati
Tänanud: 3 korda
Tänatud: 11 korda

Lugemata postitus Postitas miu »

sentry kirjutas:

...oli ka suhteliselt suur liiklus,
rasked ristmikud, korralikult tähistamata teed ja ringteed.

Kui võimalik siis pane tund selliseks kellaajaks, kus linnas liiklus väike on ja kindlasti tuleta paaril esimesel tunnil õpsile enne sõitu meelde, et sa pole iseseisvalt linnaliikluses olnud ja soovid, et ta vähemalt alguses märkide jälgimisel abiks oleks (nt ringteedel jms).

Midnight bugs taste best.

sentry

Arusaadav, tänud.. (w)

Aga selline küsimus et mis teie teete ennem kui lähenete ristmikule/ringteele ? Järjekorras nagu? Kõigepealt vaatan märke , siis reastun kuhu vaja, vaatan liiklust, siis inimesi jne?

EDIT: Ma tean küll mida märgid tähendavad, aga ma ei leia sobilikku aega nende jälgimiseks :roll:

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”