Tühipöörded tõusevad

Kui mutrivõti peos püsib (või siis üldse ei püsi), kui vajad abi või nõu mootorratta remondil või soovid tehnika üle arutleda. Kui pluss ja miinus on lootusetult segi ja amprid ajavad volte taga.

Moderaator: Moded

Foorumi reeglid
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
  1. Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
  2. Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta

NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.

Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!

Teema algataja
ristol

Tühipöörded tõusevad

Lugemata postitus Postitas ristol »

Koha peal käivitades tühipöörded tõusevad-jäävad kuskil 3000-4000 piirimaale ilma, et toores oleks peal. Sõidu ajal peale 4000 pööret kaob jõud ära. Milles võib olla probleem?

Tellime ja vahendame mootorrataste varuosi
Tel: 58118188
http://www.spinningwheels.pri.ee

Spinning Wheels MCC
Kasutaja avatar

v6savillem
Tsikkel: vanakool.. MT9

Re: Tühipöörded tõusevad

Lugemata postitus Postitas v6savillem »

foorumirahvas peaks selliseid teemasid ignoreerima, kus puudub igasugune informatsioon (ratta mark).

aga vaata oma karpa(de) regull üle

"Mootorratta juhtimine arendab füüsilist vastupidavust, julgust, osavust ja kiiret otsustusvõimet." A.Palu Motopiibel

Teema algataja
ristol

Lugemata postitus Postitas ristol »

Masinaks Yamaha YZF 750 1998

Tellime ja vahendame mootorrataste varuosi
Tel: 58118188
http://www.spinningwheels.pri.ee

Spinning Wheels MCC
Kasutaja avatar

ping

Lugemata postitus Postitas ping »

Mulle isiklikult küll jääb kurb/naljakas mulje postitajast kes reklaamib ennast kui rataste remondi ja hooldus teenuse osutajat aga klientide rattaid remondib foorumi abiga.
Ah las olla, kust need kogemused ikka tulevad kui mitte tööga ja kust neid remontivajavaid masinaid ikka võtta kui ennast ei reklaami.

Kasutaja avatar

xero
Tsikkel: Monster 900ie

Lugemata postitus Postitas xero »

Kusjuures, mul on praktiliselt sama värk. Algul panen tööle, jääb tööle ilusti tühikäigu peale, siis kui veidi aega sõidan ja tühikäigule panen, on pöörded peal. Mul on lihtsalt viga teada, nimelt on pingeregulaator läbi ja aku hakkab samuti minema. Kui selle ära vahetan, on kõik jälle korras. Pinge kõikumine paneb ühessõnaga näkku. Lase mõne elektrikul üle vaadata enda oma.

Tömps

Lugemata postitus Postitas Tömps »

Imeb kusagilt lisaõhku?

Kasutaja avatar

tok-tok

Lugemata postitus Postitas tok-tok »

Millal Sa enda tsikli õhufiltrit viimati puhastasid? :wink:

Mul on väiksem kui Sul!
Benelli TNT 1130
Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
Tänanud: 140 korda
Tänatud: 366 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Piipz »

Minuarust on see normaalne, kui remonditehnikud käivad siin küsimas, või kui küsitakse rohkem tehnilisi asju. Kellegi käest peab ju ikka küsida saama, kui ise ei oska.
Pealegi on see hea vaheldus huumori/youtube/mis on sinu vabandus/ teemadele...
Aga oluliselt informatiivsem post oleks võinud olla siiski :bsmile: - ei ole vaja häbeneda, kui ei tea viga.
Et mis juba tehtud on ja mis tegemata.. Natuke narr on ju soovitada sulle, et tsekka õhufiltrit (togi)
Ma pigem arvan ka et vaakumileke/saab lisaõhku või kõige lihtsam - sünk täiesti paigast ära ja tänu sellele tühikäik ühele või teisele poole julmalt üle keeratud.

Xero - mismoodi pingeregulaator saab tühikäiku mõjutada - oled saanud korras regulaatoriga proovida, et tead, et see aitab? Huvipärast küsin, ei tohiks nagu väga mõjutada

Kasutaja avatar

ping

Muidugi, foorum selleks ongi, et küsida ja vastata aga kui küsimus on liiga üldiselt esitatud tulevad ka vastused infovaesed.
Pingeregulaator saab mootori tööd mõjutada küll. Harva, aga on võimalik. Seda võib pikemalt Peipsi ääres arutada.

Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
Tänanud: 140 korda
Tänatud: 366 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Piipz »

ping - irww@peipsi ääres :) :bsmile: .. Aga ei, ma saan aru küll, et kui regulaator ei tööta, siis ei tööta tegelt ka ratas. aga ma mõtlen, kuidas oleks võimalik, et pingeregulaator just sellist viga võiks põhjustada, nagu siin kirjas on.

Kasutaja avatar

ping

Esimesed paar varianti:
a) Süütetoite ja laadimise mähis asuvad ühel südamikul - laadimismähis koormatakse üle, raudsüdamik küllastub magneetiliselt ja sellega väheneb süütepinge.
b) Ühe vända ringi ajal annab generaatori mähis 3-4 vahelduva perioodi. Kui nüüd läheb (vanadusest) paigast pingeregulaatori reaktsiooniaeg või delta siis on teatud pöörete juures võimalik (liiga suure pinge pulsatsiooni tõttu resonants) sädeme kadumine või topeltsädeme tekkimine.

Kasutaja avatar

xero
Tsikkel: Monster 900ie

Lugemata postitus Postitas xero »

Korra olen saanud korras regulaatoriga proovida, tundus, et töötab korralikult. Muidugi, ma selle korras regulaatoriga ei sõitnud ja kuna tühikäigu pöörded jäävad peale just peale veidiajalist sõitu, ei ole ma tõesti väga kindel selles. Kuid asjatundja elektrik ütles mulle peale veidiajalist diagnostikat, et see tuleneb regulaatorist. Ise ma ei jaga elektrivärki, aga sellest võib väga vabalt olla. Igatahes...

Seda ma aga tean et regulaator tuleb nii või naa ära vahetada, kuna ta laeb väga ebakorrapäraselt - tuledega ja pöörded 5 t peal näitab akuklemmide peal 12,5V, vahest rohkem, vahest vähem.

Piipz kirjutas:

Xero - mismoodi pingeregulaator saab tühikäiku mõjutada - oled saanud korras regulaatoriga proovida, et tead, et see aitab? Huvipärast küsin, ei tohiks nagu väga mõjutada

Kasutaja avatar

Kapa
Tsikkel: Honda XR600r Honda CRF450
Tänatud: 2 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Kapa »

Kui pingeregulaator tühikäiku mõjutab on see küll midagi uut. Pingeregulaator on minu teada selleks, et akut laadida ühtlase ja õige pingega. Kui see jublakas läbi on siis aku laadimist ei toimu ja masin käib kuni akus voolu jagub. Peamine tühikäigu probleemide tekitajaks ikka lisaõhk. Kontrollida tuleks eriti hoolikalt karpa ja silindri vahelist lõdvikut, et seal ei oleks ühtki pragu jusugi. Kahetaktilise puhul võib ka lisaõhku väntvõlliotsa tihendite vahelt imeda.
Targemad parandagu kui eksin.

Kui teed ära karda, kui kardad ära tee! Iga kord sama jama!
PUUPAADID
Kasutaja avatar

aprill
Tsikkel: Aprilia Pegaso 650

Lugemata postitus Postitas aprill »

Se viga tekkis üleöö või pikaajaliselt.

Kärbseid teile hammastevahele.Forte

koi
Tsikkel: GL 1800
Tänanud: 62 korda
Tänatud: 37 korda

Lugemata postitus Postitas koi »

Ping, kuule, vanadusest muutub reaktsiooni aeg inimesel, mitte regulaatoril :lol:
Paned ikka heebrea keelt küll!
Kui seletad, siis kainelt ja eesti keeles :wack: :bsmile:

Nii loll pole keegi, et teisi õpetada ei oskaks.
Kasutaja avatar

ping

Elektrolüütkondensaatori vananedes läheb "hapuks" või kuivab ära seal sees olev elektrolüüt. Mille tagajärjel muutuvad selle detaili omadused. Väheneb nii mahtuvus kui suureneb lekkevool. Kondede "kuivamine" on tavaline nähtus ja see tekkib ka siis kui kasvõi uus kondekas on aastaid pakendis seisnud.
Generaatorist tuleb vahelduv pinge ja pingeregulaatori reageerimisaeg peab olema kooskõlas selle pinge sinusoidse tõusuga. Vastasel juhul võib see skeem hakata genereerima kas ülemisi või alumisi harmoonilisi sagedusi mis võivad olla suht kõrge pingega. Nähtavad on need ossiga. Ja halbade asjaolude kokkulangemisel võib see häirida süütesüsteemi ja pritse tööd.
Vast on nüüd eestikeele moodi.

koi
Tsikkel: GL 1800
Tänanud: 62 korda
Tänatud: 37 korda

Lugemata postitus Postitas koi »

:) Ma omaarust piisavalt kaua elanud juba, aga isegi mina ei mäleta, et oleks kunagi kohanud
tsiklite särtsusüsteemis elektrolüüt kondekaid!! Tänu Teslale, on selline asi motonduses tundmatu kolakas!

Nii loll pole keegi, et teisi õpetada ei oskaks.
Kasutaja avatar

ping

Igal inimesel on pimesool. Kuna Sa enda oma viimati kohtasid?

Kasutaja avatar

aprill

Elektrolüüt on akus ja veel mõningates kohtades aga mitte kondekas. Kondeka elektroodide vahel on elektrotehniline õliga immutatud paber. Mida suuremad on kondekal elektroodid ja mida väiksem on nende elektroodide vahe, seda suurem on kondeka mahtuvus. Kondeka mahtuvus ei kahane ega kasva ilma teda füüsiliselt mõjutamata. Kondeka kuivamisel suureneb lekkevool kuni toimub läbilöök ja konde sureb.

Kasutaja avatar

aprill

Et mis aja jooksul se viga siis külge hakkas.

madjs
Tsikkel: VX 800
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas madjs »

ping kirjutas:

Igal inimesel on pimesool. Kuna Sa enda oma viimati kohtasid?

Noh teemast küll mööda, aga mina kohtasin oma pimesoolt viimati mingi 20a tagasi, oli teine opilaua kõrval läikivas anumas, rohkem pole näinud. Tegelt võin ka väita nüüd juba, et olen suht pimesooleta vennike, järelikult pole seda jubinat igal inimesel, nagu väidad. :bsmile:

Viimati muutis madjs, 02 Aug 2009, 01:56, muudetud 1 kord kokku.
Kõik mis ei tapa teeb tugevamaks, või siis sitaks haiget. Ps.Nii loll pole keegi, et teisi õpetada ei oskaks.
http://www.krracing.ee/
Kasutaja avatar

ping

Tootmisel ikkagi pandi soolikas külge aga ise lasid selle äratuunida... :lol:

madjs
Tsikkel: VX 800
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas madjs »

ping kirjutas:

Tootmisel ikkagi pandi soolikas külge aga ise lasid selle äratuunida... :lol:

Seda jah, aga ei toiminud ju...... peale tuunimist pole probleemi olnud

Kõik mis ei tapa teeb tugevamaks, või siis sitaks haiget. Ps.Nii loll pole keegi, et teisi õpetada ei oskaks.
http://www.krracing.ee/

libek

Lugemata postitus Postitas libek »

Kui pöörded natuke kõiguvad (ei pruugi) siis kindlasti lisaõhk kuskilt...
Vaata lõdvikud karpade ja silindri vahelt üle.

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta remont, tehnika, elekter ...”