Mootorrataste hooldus/remont
Re: Mootorrataste hooldus/remont
Dongel kirjutas:samas mõni kogenum mees ei hakka ju bikeil gondleid lahti kiskuma, et näha kas mootor näiteks lekib jne.
rattaks on üks Blackbird mida siin on müüdud juba pool aastat, tahtsin näha/teada, mis ta sees tegelikult on ja kas tasub sellise raha eest teda osta.
Ise Blackbirdi omanikuna kiidaks seda rattamudelit. Ühest küljest on tegemist "kõik ühes" rattaga, mis ei tee samas ühtegi asja ideaalselt, ent nö keskmise vajadusega inimesele võib osutuda väga sobivaks riistapuuks, millega liigelda nii linnas, maanteel, kiirendusel kui ka ringrajal.
Jah, ta pole ideaalne ühekski neist. Kuid piisavalt hea minu jaoks, et pärast mitmete teiste ratastega sõitmist BB juurde mõneks ajaks püsima jääda.
Vead:
Linnaliikluseks tiba pikk ratas, millest suvaline 600cc sportratas või, veel enam, 500cc linnasõidu ratas ikka mõõtmatult paremini manööverdab.
Samas pole BB liiga paks, et autoridade vahelt läbi ei pääseks.Maanteel kehva seetõttu, et disainimise ajal pandi talle tuuletunnelis mingi nälginud 40 kg kaaluv japs selga ning seepärast on originaalis tuuleklaas liiga madal ning küljegondlid liiga kitsad. Suurematel kiirustel on tuule turbulents pea ümber päris karm ning jahedama ilmaga hakkavad keskpärases varustuses olles põlved külmetama, sest gondel kaitseb neid vaid poolest saadik.
Kiirendusel saab teoreetiliselt ka stock rattaga poodiumile, kui teistel sitalt läheb ning endal reaktsiooniaeg lühikeseks harjutatud. Enamjaolt läheb Eesti kiirenduses kellelgi tegijatest sitalt
Kui shiftereid ja muid vidinaid külge pookida, siis võib juba unistama hakata.
Ringrajal saab päris edukalt kallutada, probleemiks on vaid see, et võrdlemisi paksu kere tõttu kallutab lõpuks sõna otseses mõttes parema gondli alaosale augu sisse ning vasakpoolne mootorikaas peab ka kaitstud olema, sest selle võib muidu läbi lihvida. Busast on samas parem, sest Busa on nii krdi paks elukas, et tollega pole Eesti radadel muud teha, kui nutta ja kurvid sirgeks sõita
Üldine võimsus oli oma aja kohta hea, aga praegustel rajapüssidel on paar kW rohkem ning kaalu 40-50kg jagu vähem. See peaks suhteliselt kõik ütlema.
Samas pole spido järgi täismatkavarustuses (telk, nädala riided, lebo, magamiskott, toit, alko jne) 260 km/h vajutada mingi probleem. Saaks nähtavasti ka kiiremini, aga kas sel ka mõtet on.
Teemasse ka:
- Hooldusest ja remondist: paras n**s ja jebla.
- Pisemategi tööde jaoks pead gondlid ja paagi maha kiskuma, mis on jube tüütu ning paneb gondli kiirkinnituste peale mõtlema.
- Liiga tihti ei tasu paaki lahti ja kinni lehvitada, sest pumbast tulev voolik on lühike ning pika piina peale annab kuskilt järele. Mulle lendas hiljuti toestatud paagi alt gaasiga mängides suur hulk bena pikki piilumist, sest originaalvoolik andis otsad (Hydroscandist saab uue).
- Kui rattal kõik plastikud ja paak eemaldatud, siis edasi pääseb anduritele ja muule sodile juba päris hästi.
Tuli suht kriitiline tekst, aga ju on mul teiste ratastega veel ebamugavam ja jeblam olnud, et just BB juurde olen püsima jäänud.
PS! Antud ratta ostmise järel kulutaks mina 30 USD uuele tuuleklaasile, mille telliks Hong-Kongist (Istub paremini, kui 100 USD Puig). Samuti käiks Tzummi juurest läbi ja laseks teha sumpakaitsmed, vasakpoolse mootorikaane kaitsme ning võtaks kukkumispunnid ka veel peale.
ColorTune küttesegu kontrollija: http://nagi.ee/photos/harimal/7776475/in-set/125775/
Kaupo Toom kaupo.toom@gmail.com 50 90 643, 52 20 897
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.