biker.ee mailiserver kolib
Moderaator: Moded
biker.ee mailiserver kolib
Homme, 23.07.2009, on plaanis kolida biker.ee mailiserverit. Selle käigus võib esineda lühiajalisi tõrkeid mailboksi logimisel. Maile kaduma minna ei tohiks, kuna mõnda aega töötavad uus ja vana server paralleelselt. Kui mailid hakkavad uude serverisse laekuma ja kõik töötab korralikult, siis kolin vanast serverist kõigi mailbokside sisu uude üle. Ärge siis ehmatage, kui mõnda aega vanu maile kuskil ei paista.
Kuna kontod tuuakse vanast masinast üle, siis kõik kasutajanimed ja salasõnad jäävad samaks.
Seoses serveri vahetusega muutub ka webmaili kasutajaliides, kuid ma loodan, et see ei valmista väga suurt probleemi - olemas on suhteliselt lihtne ja intuitiivne liides.
Progressist annan teada selles samas teemas.
Tervitades,
Aldo aka Sys
Re: biker.ee mailiserver kolib
Enamiku mailboksid on küll väiksed, aga väike palve siiski. Kui Deleted itemsis ja Junk mailis midagi vajalikku ei ole, siis võiks need tühjaks teha. See väike asi muudaks andmete ületoomist natuke kiiremaks.
Tänud ette.
-
- Tsikkel: ZX12R turbo
- Tänatud: 1 kord
- Kontakt:
mul selline küsimus - kas uues serveris on kasutajate mailboxil mahupiirang? mulle ei tulnud mingid mailid igaljuhul läbi täna (hotmailis veateade - saaja postkast full). on muidugi vanad asjad jäänud kustutamata kah...
teine asi - ei suuda kuidagi emaile "järjekorda" panna - st see nagu ei järjesta neid (nagu vana), ei õnnestunud saatja aadressi järgi panna, ja seatuna ajalisse järjekorda siis enamik "uusi" on esilehel, samas üks täna tulnud on viimasel lehel. suht porr on aru saada kas on miskit uut emaili või pole.
9,09 @ 1/4 - Suzuki Hayabusa turbo
9,8x @ 1/4 - Kawasaki ZX6R
täpselt sama probleem, meilid välja lähevad, sisse ei tule midagi
vaevalt et mahu taha jääb asi, omal 45% täis
See sortimine jah paras porr.
Kaua veel kolib? Kolmas päev juba täielik infosulg mul..
+358458693818
-
- Tsikkel: Yamaha SZR660
- Kontakt:
hmm...mul on küll kõik ümber kolitud uude ja voilaa...isegi tööl olles pääsen nüüd sisse postkasti..
Äkki käib asi tähestikulises järtsus ja V teadagi on kaugel
Born to Be (D)EVIL...
Kurjusekehastus...
SZR 660
-
- Mode
- Tänanud: 2 korda
- Tänatud: 5 korda
Nii, minul ei tule siiani kirjad Outlook Expressi ning kirjade sorteerimine ka ei toimi webmailis.
boob kirjutas:.. kirjade sorteerimine ka ei toimi webmailis.
Sama siin ja kust manuseid vaadata saab?
+358458693818
-
- Mode
Nii, minul kirjad kõik nüüd Outlookis ka olemas, kuid kõik kirjade kuupäevad on 23. ja 24.07
Õnneks on saatmisajad alles ja õiged, saab nende järgi kirjad ära sorteerida.
Edit: olen loll ja laisk, kuidas ma saan lihtsalt teha spämmifiltrile selgeks, milline kiri on spämm? Tõstan lihtsalt kirja SPAM kausta?
boob > kuna sa tõmbad need üle POP/IMAPi endale arvutisse, siis pead selle selgeks tegema jah oma kohalikule spämmifiltrile/rakendusele.
Ilmselt tuleb lähinädalatel veel üks upgrade (see kord puhtlat versiooni oma). Tahtsin küll kohe uuema versiooni peale minna, aga selle jaoks ei olnud olemas kõike vajalikku, et vanad mailid üle tuua (kõik vajalik versiooni uuendamiseks peaks valmima paari-kolme nädalaga). Kes tahab näha ja näppida uue versiooni võimalusi, siis need on nähtavad http://demo.atmail.com/
Spämmifiltrit hakkan vaikselt peale keerama, kuni jõuame sobiva kanguseni. Lisaks kasutatakse spamhaus.org musta nimekirja - kui saatja listis, siis ühtegi maili sealt vastu ei võeta.
Poolest neljapäevast kuni eilse õhtuni võis esineda tõrkeid. Mis puutub mailboxi suuruste piirangutesse, siis jah - need on olemas ja ilmselt saadan mõnele kasutajale ka maili, et asi üle vaadata. Hetkel tõstsin nendel poskasti suuruse piiri, kellel asi lõhki oli. Üritan natuke jälgida kontode seisu ja suurust ja see suuruse piirang mõistlikusse kohta paigutada (mul on kaks võimalust kas kontode arvu piirata või panna mõistlik mahu piirang).
Mailiserveri litsents sisaldab rohkem kontosid, kui hetkel kasutusel, aga sellest hoolimata ei tahaks kohe neid suures koguses juurde treida. Kui keegi tahab endale biker.ee maili, siis see on endiselt võimalik.
Lisaks veel üks oluline märkus - aasta lõpus kustutan kõik kontod, kuhu ei ole alates eilsest kordagi sisselogitud. Paraku on ka selliseid kontosid, mis lihtsalt koguvad spammi ja mida keegi kunagi enam ei kasuta.
Seda va spämmifiltrit vms oleks küll vaja- mulle pole kunagi nii lühikese ajaga sellist paska tulnud. Ja IT-vihkajana olen sunnitud mainima, et kas kuidagi ei oleks saanud eelmist kujundust säilitada? Tean, et see on minu probleem, aga kui ikka arvutit ei jaga, siis ei saa sellest uuest jurast jupp aega sotti... Loll on loll, mis teha!
Spämmifiltrit keerasin kangemaks. Loodetavasti ei lähe kellelgi midagi vajalikku kaduma. Samuti peaks sisene spämmifilter õppima, seega ajaga läheb targemaks ja viskab rohkem spämmi välja.
Mis puudutab kasutajaliidest, siis oleks küll saanud samaks jätta, aga paraku ei jätkunud selleks finantsi... Loodetavasti harjuvad kasutajad ära ja leiavad kolme võimaliku kasutajaliidese hulgast endale sobiva.
Terv. Sys
Proovisin oma teiselt kontolt meili saata ja kohale ei jõudnud. Mingi vene spämm tuleb ainult läbi. Serveriga kord saan ühendust, kord aga mitte.
mmz kirjutas:Proovisin oma teiselt kontolt meili saata ja kohale ei jõudnud. Mingi vene spämm tuleb ainult läbi. Serveriga kord saan ühendust, kord aga mitte.
Kui on probleem, siis on vaja täpsemat kirjeldust (domeeni, kust pealt saadetud mail kohale ei jõudnud). Esmalt kontrolliks siis ära, et saatja kuskil black listis ei ole ja siis vaataks ka logisse kui vaja.
Serveriga ühenduse saamise probleemist tahaks ka kohe teada. Millal täpselt probleem esines, kas andis veateate, lihtsalt ei saanud ühendust. Mis puutub spämmi, siis ma ei tea kui paljud eelmises serveris tegelikult oma spammi kausta vaatasid ja seda tühjaks tegid? Praegu ei ole spammi teise kausta suunatud teadlikult - kui on rämps, siis tuleb see kustutada, mitte lasta kuskile teise kausta koguneda.
sys kirjutas:mmz kirjutas:Proovisin oma teiselt kontolt meili saata ja kohale ei jõudnud. Mingi vene spämm tuleb ainult läbi. Serveriga kord saan ühendust, kord aga mitte.
Kui on probleem, siis on vaja täpsemat kirjeldust (domeeni, kust pealt saadetud mail kohale ei jõudnud). Esmalt kontrolliks siis ära, et saatja kuskil black listis ei ole ja siis vaataks ka logisse kui vaja.
Serveriga ühenduse saamise probleemist tahaks ka kohe teada. Millal täpselt probleem esines, kas andis veateate, lihtsalt ei saanud ühendust. Mis puutub spämmi, siis ma ei tea kui paljud eelmises serveris tegelikult oma spammi kausta vaatasid ja seda tühjaks tegid? Praegu ei ole spammi teise kausta suunatud teadlikult - kui on rämps, siis tuleb see kustutada, mitte lasta kuskile teise kausta koguneda.
Saatsin meili @liiklus.net domeenilt ja kohale ei jõudnud. Ühenduse koha pealt.. Server andis veateate. webmaili lugeda sai, aga Thunderbirdiga ligi ei pääsenud. Kahjuks ei jätnud meelde, mis täpsemalt ütles.
Minul on probleemiks see et umbes 99% kirju tuleb tagasi ja ütleb, et This message was created automatically by mail delivery software. A message that you sent could not be delivered to one or more of its recipients. This is a permanent error. The following address(es) failed. Kas on viga minus või kuskil mujal?
Uus süsteem on täielik iba, pooled kirjad ei tule kohale, uued sissetulevad kirjad salvestatakse mingisse suvalistesse kohtadesse. Kuupäeva järgi meilide sorteerimine ei tööta ja kuidas ntx 10 meili korraga kustutada? Mul oli varem desktopil shortcut otse postkasti, enam ei lase seda teha, küsib mingit salasõna domeeni sisselogimiseks..
Jälle keerati täiesti töötav asi pekki
+358458693818
-
- Kontakt:
Seekord on põhjuseks asjaolu, et meie vana meiliserverit ei olnud enam võimalik vanas kohas edasi hoida. Selleks, et seda saaks uues kohas hoida, tuli aga osta uus server ja tarkvara. Kui te nüüd natuke veel kannatate, siis saab Sys selle ka ükskord ilusti käima.
Ise kasutan seda kõige lihtsamat vaadet ja sellesse jäävad meilid õigesse järjekorda.
väinz
Villis.ee
Wroomer.ee
laisaar.com
-
- Mode
Kirja vastuvõtmise aja järgi ei ole vähemasti minul võimalik sorteerida, kuna vähemasti minul on kõikide vanade kirjade Received ajaks 24.07.2009 10:45. Saatmise aja järgi on siiski õnneks võimalik sortida sedasi, et kirjad on õiges järjestuses, aga see toimib ainult Outlookis vms. Webmailis seda võimalust pole ja seal sorteeritakse kirjad täiesti kaootiliselt, mina vähemasti si suutnud aru saada, mille järgi...
Kirjad väljuvad minul küll nii Outlookist kui ka Webmailist saates kenasti ja jõuavad kohale ka.
vilosius kirjutas:Uus süsteem on täielik iba, pooled kirjad ei tule kohale, uued sissetulevad kirjad salvestatakse mingisse suvalistesse kohtadesse. Kuupäeva järgi meilide sorteerimine ei tööta ja kuidas ntx 10 meili korraga kustutada? Mul oli varem desktopil shortcut otse postkasti, enam ei lase seda teha, küsib mingit salasõna domeeni sisselogimiseks..
Vilosius, asi pole nii must-valge nagu sulle tundub.
"Jälle keerati täiesti töötav asi pekki " - töötav asi oleks ühel päeval üldse töö lõpetanud... sys ei remondi töötavaid asju. Kuna vahetus oli meili kasutajate edasise kasutamise võimaldamise huvides, siis nii ka tehti.
Konstruktiivne kriitika on oodatud, ärme torma kohe hukka mõistma.
Iga uuenduse ja muutusega on terve kari inimesi, kes arvavad, et vana oli parem. Sorteerimise kohalt ma olen nõus, et see on jama (natuke lugemist http://forum.atmail.com/viewtopic.php?id=106 ). Ma loodan, et see on järgmise versiooniga parandatud (Atmail Open toetab seda juba praegu). Kohe kui upgrade script välja tuleb, siis uuendan ka biker.ee ära.
Seniks natuke kannatust. Kui keegi arvab, et ma "remontisin" asju kuna mul on igav või ei ole rahaga muud teha kui servereid ja takvara kokku osta, siis kahjuks pean nentima, et ma parema meelega oleks selle raha ja aja enda peale kulutanud.
Kui kellelgi kirjad järjekindlalt kohale ei tule, siis andke teada. Eile õhtul tegin veel MX kirjed ringi nii, et enamus peaks ilusti läbi tulema (kui spämmi filter seda kinni ei püüa).
viimati nagu Debian + postfix + amavis + clamav + spamasassin + squirrelmail oli täiesti töötav kooslus ja täiesti TASUTA. Server , jah, maksab, aga mailide servimiseks pole erilist looma ka vaja, kasutatud masinad on võileivahinnaga saadaval.
mella kirjutas:viimati nagu Debian + postfix + amavis + clamav + spamasassin + squirrelmail oli täiesti töötav kooslus ja täiesti TASUTA. Server , jah, maksab, aga mailide servimiseks pole erilist looma ka vaja, kasutatud masinad on võileivahinnaga saadaval.
Vabavaralisi vahendeid on teisigi - olen sellega täiesti kursis (masin jooksebki Debiani peal, Atmail kasutab ka Spamasassinit) ja kõik on lihtne kui nullist mingi malimasin püsti panna. Probleem on MDaemoni mailbokside ülekolimine. See oli ka põhjus, miks ma olin sunnitud tarkvara ostma - ostuga kaasneb ka tugiteenus ja MDaemoni konvertimise script kirjutati hetkel just meie jaoks. Ma kuulen juba praegu kisa, et kuupäevad on valesti. Kui ma oleks öelnud, et teate mehed, nüüd on teie kolme aasta mailid kadunud, siis ilmselt oleks mul targem bikerit mitte lugeda ja telefoni number ka ära vahetada. Enne asjade soetamist sai ikka suheldud kodanikega, kes sellega igapäevast leiba teenivad.
Mis puutub masinasse, siis jah - kõike saab ka kasutatuna. Küsimus on riskis - kui masin enda juures ja mingil põhjusel võimalik opereerida erineva riistvaraga, siis on kõik OK. Kui masin kuskil majutuses ja endal erinevaid rauatükke kapis ei vedele, siis ma parem ei riski. Lisaks tahaks ilmselt ka vahest mõne backupi teha...
Kõik on suhteline. Ma ei viitsi eriti seletada, et miks on just nii ja mitte teisiti - fakt on, et vanaga jätkata enam kaua ei saanud. Atmail oli ainus, millele rahakott peale hakkas ja mis toetas MDaemonilt kontode ülekolimist.
-
- Tsikkel: ZX12R turbo
- Kontakt:
nüüd on e-mailiga mul jälle mingi kala. nimelt tuleb biker.ee lehelt sisselogides ette järgnev veateade:
Database Connection Error
DB Error: connect failed
Kood: Vali kõik
* Verify the SQL database is running
* Check the SQL server is listening to the specified socket, IP address
* Check the global configuration file (/usr/local/atmail/webmail/libs/Atmail/Config.php) for the correct database details
* Verify the database server is running correctly
* Verify the MySQL /etc/my.cnf file has the correct settings for the number of database connections
ja postkasti ei ava.
milles võib asi olla?
9,09 @ 1/4 - Suzuki Hayabusa turbo
9,8x @ 1/4 - Kawasaki ZX6R
Mul sama jama. Loodetavasti saab sys asja toimima.
http://www.harteron.ee
Kas hetkel ainult minul jama või mail ei tööta?
http://www.harteron.ee
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.