Quo vadis Eesti motokross
-
Teema algataja
Re: Quo vadis Eesti motokross
Vastupidiselt mõnele arvamusele, ei ole kohe kuidagi võimalik paari-kolme lausega midagi küsida, vastus tuleks sel juhul veelgi lühem.
Lugesin hoolikalt oma postitused läbi, ei märganud, et oleksin kusagil väitnud nagu oleks keegi konkreetselt mulle liiga teinud ja "vingun" isikliku solvumise pärast.
Mul ei ole absoluutselt mingisugust antipaatiat ühegi EMF-i tegelase või motokrossi korraldaja vastu. Kui kellelgi teisel foorumis sõnavõtnul on oma isiklikud läbielamised ja ta on seda ka väljendanud, siis pole ikkagi mõtet üldistada. Mingil ajal taandub siis kõik solvanguteks, siis ähvardusteks jne. Praegu jääb küll mulje, et nagu vabale ühiskonnale omaselt võib teemasid lahata....... kui aga kellelegi hakkab tunduma, et jutt läheb konkreetseks, siis nimetatakse asja "tatipritsimiseks", öeldakse, tehke ise, ärge siis tulge ja pange üldse teema kinni.
Vahemärkusena - uurisin veidi "rinkameeste" asja niipalju kui oskasin. Pole kahjuks ajalooga kursis, aga kui krossis on MASU, siis seal kindlat TÄPE ja PUPU.
Kõikides klassides koos lätlaste-leedulaste-soomlastega kokku sama palju mehi kui MX1, mõni võistlus üldse ja osa nendestki piiri taga.
Nii imelik kui see ka ei ole, mind isiklikult praktiliselt ükski praeguses foorumis olevatest probleemidest ei puuduta.
Pole punktipuudust (alati võiks rohkem olla), rahade pärast pole pidanud krossikorraldaja või EMF-iga vaidlema (ütleme, et pole põhjust olnud), krossil pakutava toidu üle ei nurise (ei söö lihtsalt, kuna ei meeldi friikartulid ja "teravad asjad"). Ehk kuigi palju puudutavad ainult sellised pisiasjad nagu rajakohtunike tegevus ja VÄIKESED korraldajate apsakad, millised ei vääri äramärkimist. Tegelikult ei ole ma väitnudki, et oskan mootorattaga sõita.
Kui BIKER.EE moded leiavad, et siin tohib sõna võtta ainult isiklike probleemide pinnal, avaldades nime, aadressi, võistlusnumbri, siis minu pärast võib selle teema küll lukku panna ja mind bännida!
Kui mul on ainult mind puudutavad probleemid, ajan selle vaikselt korda kui suudan ega pasunda sellest kusagil foorumis. Kui võtan kusagil anonüümselt sõna, katsun jääda sündsuse piiridesse ja mitte huupi lahmida.
Mina "kiunun" siin ainult sellepärast, et mulle meeldib motokross, nagu iga veidigi rahalugev inimene saan aru, et mida vähem osalejaid, seda kallimaks see mulle läheb. Ei vaidle, vastu, see on kogu aeg meeletult kallis spordiala olnud, aga kui ka MX-s PUPU käes on, siis pole kindlasti mina ainuke loobuja. Krossimeeste õnn, et klasse on suhteliselt palju, mingil ajal on võimalik ikkagi siis kõik ühele päevale mahutada ja kuigi kaua ajab läbi.
Ma ei hakka hetkel üldse oma või teiste krossimeeste pead vaevama probleemiga, et 65cc ja 85cc klassides on noorte tase nõrk, see on ju paar viimast aastat niimoodi. Soomlased ja lätlased loputavad poisse igas asendis, euroopast pole mõtet rääkidagi. Veel 3-4 aasta tagune 85cc TOP 5 teeks praegusele TOP 5-le krossimeeste keeles vähemalt ühe ringi "sisse". Needsamad praegu MX2 sõitvad noored vihased mehed kipuvad ka lätlastelt ja soomlastelt "lutti saama", mõned aastad tagasi oli olukord vastupidine. Mina küll ei oska sellel teema kaasa rääkida ega saa ka sinna midagi parata. Aitaks kasvõi "papiga" aga pole omalgi. Kindel olen selles, et rahvuses asi ei ole, puhast "maatõugu" Harri Kullas paneb hetkel EMX2 päris hästi.
Kui kellelgi on meie krossipoiste taseme parandamiseks konstruktiivseid ettepanekuid, võib teha selle kohta omaette teema.
Vastupidiselt mõnele kommentaarile ei kavatse mina kindlasti kandideerida EMF-i presidendiks ega sooviks ka selle tegemistes kaasa lüüa, samuti pole mul võimalust kusagil võistlusi korraldama hakata, kahtlen, kas sellega toime tuleksin.
Samuti pole mul õnnestunud töötada juhtival koha ja ise tähtsaid otsuseid teha, aga olen piisava aja oma elust tööd teinud teiste alluvuses ja aru saanud mõningatest põhimõtetest:
Pole vaja ennast kunagi nimeliselt upitada esiplaanile ja pakkuda mingisuguseid lahendusi, isegi siis kui nad on õiged. Ülemusi on igasuguseid, enamusele sellised alluvad ei meeldi millegipärast. Ise saate aru, mis hiljem juhtuda võib...
Palju lihtsam on "vaikselt", "ümber nurga", anonüümselt oma mõtted ülemuseni toimetada.
Tark ülemus kuulab (loeb), teeb ise vastavad järeldused (huvitav, kuidas ma ise selle peale ei tulnud) ja mõne aja pärast teeb alluvatele teatavaks koos omapoolsete täiendustega.
Kokkuvõttes kõik rahul, kedagi ei solvata, ei vaielda, "tatti ei pritsita", kui lõpptulemus on positiivne, repressioone ei järgne.
Ütleme et antud teemas on alluvad (MX sõitjad) ja ülemus (EMF, krossikorraldajad) piltlikult olemas...
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.