Õnnetused mootorratastega

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

nolifer

Re: Õnnetused mootorratastega

Lugemata postitus Postitas nolifer »

Õnnelik õnnetus, mel666. Mul endal oli ka just paar päeva tagasi kukkumine ja mina kaalun küll kiivri väljavahetamist, kuigi ta pealt väga hull välja ei näe. Nahktagi läheb küll käiku, kuna viimane võttis hoobi väga hästi enda peale ja ränki kulumise märke küll välja ei näita. Ja kui sul riided ikka räbalad on, siis mina küll nende lappimisel mõtet ei näe...Teistkordsel kukkumisel sellist kaitseefekti nad kindlalt ei oma. Katkist kondoomi sa ka ei kasuta ju. Mõtle ikka niimoodi, et parem kellegi teise nahk(antud juhul siis a la veise nahk) kui su enda nahk. Endale naha siirdamist sa nii odavalt ei tee, kui palju uuele varustusele kulutad poes... :D Aga miks sul ratas siis alt ära läks: sattus jõuliselt pidurdades sellele vööndieraldus valgele värvi ribale? Mõnes kohas kantakse seda ju ohtralt peale, nii et ta asfaldist kõrgem on ikka.

MEL666
Tänanud: 10 korda

Lugemata postitus Postitas MEL666 »

ma ise olen ka mõelnud,et miks alt ära läks ja üheks võimaluseks pidasin ka seda,et olin joonele jõudnud,kuid ma ise mäletan,et oli veel mõnikümmend cm vahet joonega. teiseks võimaluseks pean seda,et instiktiivselt keerasin või kallutasin kergelt vasakule ja siis pidurdamisel viis jõu pigem otse.kuid sel juhul oli see pööre/kalle tõesti väga väike,kuna teadlikult ei teinud ma mingit järsku manöövrit. kiivreid pean sellepärast korras olevaks,et ühel on ainult visiiri peal mõned kriimud ja teisel on kukla poolel paar kriimu,kuid ma ei mäletagi,kas need olid juba ennem,või tulid nüüd :) riided pole nahk,vaid riie(sünteetika) ja kaitsemete kohad on täitsa terved,katki on kõrvalt ja lisaks siis tagumiku kohalt :D .samas tundub endalegi,et uued osta mõistlikum,kuna näiteks uue sõidujaki ostmine oli nagunii plaanis,kuid samas kui annab parandada,siis äkki saab kasvõi tagavaraks või ateka või rolleriga sõiduks kasutada :wink: ja mul tekkis veel ka küsimus,kas on mingeid tagumiku kaitsmeid ka olemas? endal perse valus ja kriibitud ja siin foorumiski tihti lugenud,et kui kukutud,siis see koht mis kannatada saab,kuid pükstel sees pole miskit seal kohal.

Kasutaja avatar

Thesaarlane
Tsikkel: Kawasaki 636
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Thesaarlane »

ja mul tekkis veel ka küsimus,kas on mingeid tagumiku kaitsmeid ka olemas? endal perse valus ja kriibitud ja siin foorumiski tihti lugenud,et kui kukutud,siis see koht mis kannatada saab,kuid pükstel sees pole miskit seal kohal.[/quote]

Mul omal on näiteks Alpinestars nahkkombe ja sellel on pee peal kohe eraldi sellised nagu hiiremati materjalist kaitsmed, oma 4 -5 mm paksud. Pee teevad veidi suuremaks küll :mrgreen: aga ehk kaitsevad.

H.P
Tsikkel: Tiger 800 XCA

Lugemata postitus Postitas H.P »

Nendega peaks tagumik täitsa terveks jääma http://www.motopost.ee/detailid.php?273 :)

Ex: Yamaha FZ6
Kasutaja avatar

ishijupp
Tsikkel: BMW R1150R , K-650
Tänanud: 11 korda
Tänatud: 8 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas ishijupp »

Motopoes pakutavatel teksadel on selline kiht kevlarit persepeal, et teoreetiliselt peab ka kuuli kinni :mrgreen:

Kasutaja avatar

marti252
Tsikkel: used to be Blackbird

Lugemata postitus Postitas marti252 »

MEL666 kirjutas:

kas saab ja on mõtet varustust parandada ja kui saab,siis kust seda küsida võiks?

Siin teemas sellest juttu küll http://biker.ee/phpbb/viewtopic.php?f=11&t=15081

Endal lasin ära parandada ja tehti peaaegu uus varrukas.

Kui kellelgi vedeleb juturaamatuid, mida ta tahaks ära anda, siis ma hea meelega vahetaks mõne meelepärase asja vastu :)

Pezzi
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas Pezzi »

MEL666 kirjutas:

ma ise olen ka mõelnud,et miks alt ära läks...

Koos reisijaga sõites on ratta kaalujaotus rohkem tagarattal kui üksi sõites. :roll: Vajutades esipidurit nii, nagu üksi sõites paras oleks olnud, võib kahekesi sõites paljuks osutuda.

Huck
Tsikkel: zr550 "Zephyr"
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Huck »

MEL666 kirjutas:

...rekka keeras suht äkki paremale ja pani praktiliselt täiega pidureid... rekka ees oli 1 traktor,kes hakkas sooritama just vasakpööret.

ehk siis traktor ootas tee keskel vasakpööret- rekka pidurdas ja hakkas paremalt (samas suunas) mõõda pugema traktorist ja sina ei jõudnud rekka pidurdamisele reageerida kuna olid liiga lähedal. Nii jah?

Rekka oleks võinud muidugi viisakusestki seisma jääda.

Aga 100 pealt kaassõitjaga külg maha panna nii et kõik käivad ja terved on kõva sõna (w). Õnnelikult läks.

Puud hüppavad teele väliskurvist!
Kawa zr550 "Zephyr", Honda CBR1000f "Hurricane"

MEL666

Pezzi kirjutas:
MEL666 kirjutas:

ma ise olen ka mõelnud,et miks alt ära läks...

Koos reisijaga sõites on ratta kaalujaotus rohkem tagarattal kui üksi sõites. :roll: Vajutades esipidurit nii, nagu üksi sõites paras oleks olnud, võib kahekesi sõites paljuks osutuda.

mõtlesin isegi sellele võimalusele. mu kaaslane muidugi kerge(45-47 kg) ja muidu kui ma temaga sõitnud olen,siis ei saa isegi aru,et keegi veel rattal oleks :) see kord oli veel tal muidugi seljakott,mis oli ka ise suht raske,niipalju vähemalt,et oli juba vahest aru saada. ja pidurdanud olen sama intensiivselt ka varem (üksi sõites) ja kenasti pidama saanud.

Rein
Tsikkel: Valkyrie
Asukoht: LÕUNA- eesti/ neprrrr, Honda F6 Valkyrie, Yamaha XVS 125 DragStar, ex-yam fj1200
Tänatud: 1 kord
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Rein »

Kaldun arvama, et ratas oli ikka natukene kaldu, või kiikas tagasõitja nati rohkem tsentrist välja. Olen ühes äkkpidurduses koos vasakule põikega läbi ussi-M i püsti jäänud. minu puhul oli viga selles, et üritasin enne põigata ja siis pidurdada. Tegelikult ei teagi, mis oleks õige olnud. :?

MEL666

Huck kirjutas:
MEL666 kirjutas:

...rekka keeras suht äkki paremale ja pani praktiliselt täiega pidureid... rekka ees oli 1 traktor,kes hakkas sooritama just vasakpööret.

ehk siis traktor ootas tee keskel vasakpööret- rekka pidurdas ja hakkas paremalt (samas suunas) mõõda pugema traktorist ja sina ei jõudnud rekka pidurdamisele reageerida kuna olid liiga lähedal. Nii jah?

Rekka oleks võinud muidugi viisakusestki seisma jääda.

Aga 100 pealt kaassõitjaga külg maha panna nii et kõik käivad ja terved on kõva sõna (w). Õnnelikult läks.

kus traktor oli või mida ta täpsemalt kavatses,mina ei tea,kuna mina teda eelnevalt kordagi ei näinud,kuigi olin juba vastasvööndit vaadanud. selles kohas oli kohe ka bussi peatus(tasku),mille kaudu siis rekka möödasõidu lõpuks vist ka sooritas (ei tea,kuna mina seda enam ei näinud) liiga lähedal tava maanteesõidu mõistes ei olnud (siis oleks rekka all lõpetanud :) ) vahet oli tegelt,kuid halb oligi see,et mina ei saanud rekka kavatsustest ennem midagi teada,kui ta juba pidurid põhja lõi. kui ta näiteks oleks kavatsenud traktorist vasakult mööduda ja mõtles näiteks viimasel hetkel ringi,siis tema kehakeel ei rääkinud sellest midagi.ta ei muutnud kordagi trajektoori ega kiirust ja loomulikult polnud suunatuld ka kordagi. et mina kui lähenesin,siis nagunii olin juba gaasi väheke järgi andnud ja tegelt oli ka käsi piduri peal valmis,siis tuli see 1 masin vastu ja siis oli plaan temast mööda minna,kuna mina teadsin,et vastasvöönd on tühi.

MEL666

Rein kirjutas:

Kaldun arvama, et ratas oli ikka natukene kaldu, või kiikas tagasõitja nati rohkem tsentrist välja. Olen ühes äkkpidurduses koos vasakule põikega läbi ussi-M i püsti jäänud. minu puhul oli viga selles, et üritasin enne põigata ja siis pidurdada. Tegelikult ei teagi, mis oleks õige olnud. :?

kalle on jah võimalik,tagasõitja kiikamine mitte. ta istus ilusti kenasti mu varjus ja toetas pead seljale.piilus ainult nendel kordadel,kui asulatest läbi sai sõidetud(aeglasemal sõidul). pärast küsisin talt,mida ta üldse tundis,nägi.või mis hetkel sai aru,et minek on.vastus oli,et ega ei saanudki midagi aru ennem,kui minu seljas liugu lasi :) ja libisemise ajal olevat olnud esimene mõte,et polegi nii hull :) ja et autosid ometigi vastu ei tule. kuid see arusaadav,kuna tema ei näinud ju midagi ja kõik ootamatu,mul oli rohkem infot. ja huvitav oligi see,et ma ise mõtlesin ka,et polegi see libisemine nii hull kuid teine mõte,erinevalt temast,oli mure oma kaaslase pärast.nagu ennist mainisin,siis polnud ma veel päris seismagi jäänud,kui juba püsti kargasin ja tema juurde tormasin(jäi minust 2-3 meetrit varem seisma).

Kasutaja avatar

mofomofo

Lugemata postitus Postitas mofomofo »

Suhteliselt õnnelik õnnetus arvestades kiirust ja muid asjaolusid, mis teel toimus :)
Tsiklile saab uued jupid osta ja varustuse saab ka uue, naist kahjuks poest ei osta.

Naine enam taha vist ei taha istuda ?

Igaljuhl head paranemist ja remontimist :wink:

MEL666

mofomofo kirjutas:

Suhteliselt õnnelik õnnetus.....

ise arvame ka,et vägagi õnnelik õnnetus.mõlemad tegelt imestamegi,et see libisemise protsess polnud väga jube,arvestades kiirust.minul polnud ka seda hirmu,et keegi vastu tuleb,kuna teadsin,et ei tulnud kedagi.juppide,varustuse ja naise suhtes sul õigus. mu ainus mure oligi tema olukord,tsiklit otsima hakata tuli alles siis meelde,kui naine juba tee äärde oli toimetatud. just küsisin ka,kuidas oleks jälle sõitmisega,siis vastus umbes selline,et kõigepealt ära paraneda ja siis lühemaid otsi,pikka maad arvab,et esialgu ei taha :) ja ainult kaitsmetega (peab siis silmas põlve/küünarnuki ) ja küll me ära paraneme :) tänud.

Kasutaja avatar

CB500

Lugemata postitus Postitas CB500 »

Õnnelik õnnetus, aeg ravib haavad ja sina ratta, peagi olete jälle seljas tagasi!

it's a honda. ride it like you stole it, change the oil once in a while. enjoy.
Kasutaja avatar

LST
Tsikkel: Hornet-S

Lugemata postitus Postitas LST »

Vähe teist moodi õnnetus: http://www.parnupostimees.ee/?id=142915

Kasutaja avatar

vincent
Tsikkel: Varadero XL 1000 V

Lugemata postitus Postitas vincent »

Väga karm õnnetus rolleriga http://www.postimees.ee/?id=142899

Riga 13 - Riga 22 - K 175A - IZ 56 - MT 11 - XL 600V - XL 1000V
56915288 Tiit.

santon
Tsikkel: Suzuki GR650

Lugemata postitus Postitas santon »

MEL666 kirjutas:

nagu ennist mainisin,siis polnud ma veel päris seismagi jäänud,kui juba püsti kargasin ja tema juurde tormasin(jäi minust 2-3 meetrit varem seisma).

Tea kui õige see on aga kuskilt koolituselt meelde jäänud soovitus, et peale libisemist ja enda arust seisma jäämist loe mõttes kolmeni, kuna hoo pealt püsti ajamine võib lõppeda lisanduva vigastusega...

Suzuki GR650
Kasutaja avatar

Karu159
Tsikkel: Yamaha R6 ´09

Lugemata postitus Postitas Karu159 »

LST kirjutas:

Vähe teist moodi õnnetus: http://www.parnupostimees.ee/?id=142915

Eile siis kahjuks juhtus jah nii. aga õnneks midagi hullu viga pole. ainult marrastused ja põrutused.

Life without racing is no life at all!!
Kasutaja avatar

Burn7

Lugemata postitus Postitas Burn7 »

vincent kirjutas:

12 aastat peaks sellisele minimum olema.

Zorts

Lugemata postitus Postitas Zorts »

Burn7 kirjutas:
vincent kirjutas:

pakun et saab 1 aasta reaalset ja 2 aastat tingimisi :P

Kasutaja avatar

demineerija
Tänanud: 38 korda
Tänatud: 13 korda

Lugemata postitus Postitas demineerija »

Zorts kirjutas:
Burn7 kirjutas:
vincent kirjutas:

pakun et saab 1 aasta reaalset ja 2 aastat tingimisi :P

MASU ju. Kes see vange toita jaksab. Sellise tuleb ikka 6kuud lubadeta ja 2a tingimisi teha. Nagu meil mõrvade eest käib.... :wack:

Kasutaja avatar

tfr
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas tfr »

Eile juhtus mootorrataste ja motorolleritega kolm tõsisemat õnnetust, milles said kaherattaliste sõidukite juhid vigastada.

Eile kella 13.35 ajal toimus liiklusõnnetus Pärnu maakonnas Sauga vallas Jänesselja- Urge tee 2. kilomeetril, kus vasakpööret sooritanud sõiduauto Toyota Land Cruiser, mida juhtis 47-aastane Urmas, põrkas kokku möödasõidul oleva mootorrattaga Honda CBR 600F, mida juhtis 27-aastane Christian. Mootorrattur lubati peale esmaabi kodusele ravile.

Samal ajal toimus liiklusõnnetus Pärnumaal Audru vallas Pärnu-Lihula 17. kilomeetril, kus mootorratas, mida juhtis 23-aastane Tanel, jõudis järele samas suunas sõitvale traktorile MTZ 82, mida juhtis 62-aastane Jüri.

Traktorist möödumisel põrkas mootrrattur küljega vastu traktori tagarehvi, mille tulemusel kukkus ja lohises kraavi.

Mootorratas paiskus otsa vastassuunast tulnud sõiduautole Mercedes Benz E200, mida juhtis 29-aastane Janno. Liiklusõnnetuse tagajärjel sai vigastada mootorrattur.

Kell 22.39 toimus liiklusõnnetus Võru linnas Vabaduse ja Jüri tänavate ristmikul, kus sõiduauto Volkswagen Bora, mida juhtis 31-aastane Eva, sõitis otsa peateel liikunud motorollerile Vivacity, mida juhtis 16-aastane Kristo. Liiklusõnnetuse tagajärjel sai vigastada rolleri juht.

TransAlp '02
Kasutaja avatar

dux
Tsikkel: CB 750

Lugemata postitus Postitas dux »

kehv päev mõnele muidugi (crash) , kuid liikluses on kaherattaline nähtamatu. sellega tuleks arvestada. kahjuks on kannataja ikka tsiklist, kuigi mõnede eranditega..

Haamriga mehele paistab kõik naelana. :wack:

Zorts

Lugemata postitus Postitas Zorts »

dux kirjutas:

kehv päev mõnele muidugi (crash) , kuid liikluses on kaherattaline nähtamatu. sellega tuleks arvestada. kahjuks on kannataja ikka tsiklist, kuigi mõnede eranditega..

ongi minuga sellist asja ei juhtu,et auto s6itis mulle k6rvalteelt sisse.Sest minu jaoks pole peateed,sittagi ei tohi eeldada,eriti et keegi sulle teed annab.

Kasutaja avatar

oldmaniac
Tsikkel: ZX-10R
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas oldmaniac »

See ei käi nüüd küll otseselt tavaliste tänava-õnnetuste alla, aga ikkagi. Hispaanias Madridis toimunud freestyle motokrossi võistlusel Red Bull X Fighter sai raskelt vigastada austraallane Cameron Sinclair.

[youtube]http://www.youtube.com/watch/v/18AG0FGgbhU[/youtube]

Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
Tänanud: 139 korda
Tänatud: 359 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Piipz »

Zorts kirjutas:

ongi minuga sellist asja ei juhtu,et auto s6itis mulle k6rvalteelt sisse

Ka harjavarrest võib pauk tulla. Mina ei julgeks lenksu istuda, kui ma arvaks, et minuga kunagi midagi ei juhtu, kuna ma ise olen tubli.

rtf
Tsikkel: Bandit 1200S

Lugemata postitus Postitas rtf »

Täna oli Tallinn-Pärnu maanteel üks ratas teelt väljas ja paistis natuke katki. Eemal parkis üks ratas tee ääres ja 2 inimest olid püsti hunnikusse sõidetud ratta kõrval. Polnd võimalust peatuda. Kas keegi teab, mis juhtus ja inimesed terved ikka?

e-thug

Lugemata postitus Postitas e-thug »

@oldmaniac, oli see muidu live mida tv6s nt näitas? nägin ka seda õlle kõrval ja olin suht WTF - väga hull freak accident.

unlimited
Tsikkel: Kawasaki EN500

Lugemata postitus Postitas unlimited »

Täna umbes 20:30 juhtus Akadeemia teel ttü trollipeatuse ees selline õnnetus, et üks tumedat värvi sporttouring bike pidurdas end küliti ja otse ühe mersu pihta tagant, mersu juht vist pidurdas üpris järsku aga ma märkasin et kukkumine oli ikka sellepärast et esiratas oli pööratud ja siis vist esipiduriga kummuli. Õnneks mootorrattur tõusis kohe püsti ja tundus täiesti terve. Ratas oli küll korraliku matsu saanud, vedelikud jooksid välja.

Mopeed V-50 - Dirtbike-110cc - GasGas SM50 - Honda CBR125R - Kawasaki EN500
Suletud

Mine “Vaba teema”