Autokoolid

Otsustasid endale mootorratta load teha ja mootorratturiks hakata? Räägi siin kõigest, mis on seotud mootorratta lubade, eksamite, koolituse, lihtsalt tsiklisõidu või liikluse ja seadustega. Kindlustusest räägi ka siin.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

laser

Re: Autokoolid

Lugemata postitus Postitas laser »

mimm kirjutas:

Tegelikult ei pea olema koolitus uuesti läbitud. Kuskil seadusandluses pole öeldud, kui kaua esmaabikoolituse tunnistus kehtib

Kusjuures on küll öeldud, et esmaabi andjate koolitus kehtib 3 aastat :wink: Lisaks täiendõppe eesmärk on korrata ja süvendada väljaõppekursusel omandatud teadmisi ja oskusi. Esmaabiandjate täiendõppekursuse minimaalne kestus on kuus tundi.
:roll:

mimm

Lugemata postitus Postitas mimm »

laser kirjutas:
mimm kirjutas:

Tegelikult ei pea olema koolitus uuesti läbitud. Kuskil seadusandluses pole öeldud, kui kaua esmaabikoolituse tunnistus kehtib

Kusjuures on küll öeldud, et esmaabi andjate koolitus kehtib 3 aastat :wink: Lisaks täiendõppe eesmärk on korrata ja süvendada väljaõppekursusel omandatud teadmisi ja oskusi. Esmaabiandjate täiendõppekursuse minimaalne kestus on kuus tundi.

Näita kus see kirjutatud on? Arvan millegipärast, et tegu on töökohal esmaabiandjate koolitustunnistusega. See on tõesti niimoodi määratud. Aga see pole sama, mis autokooliks vajalik esmaabitunnistus (vähemalt minu teada) :bsmile:

Kasutaja avatar

laser

mimm kirjutas:
laser kirjutas:
mimm kirjutas:

Näita kus see kirjutatud on? Arvan millegipärast, et tegu on töökohal esmaabiandjate koolitustunnistusega. See on tõesti niimoodi määratud. Aga see pole sama, mis autokooliks vajalik esmaabitunnistus (vähemalt minu teada) :bsmile:

Nende vahe pidi olema see, et tööandja saadab esmasele koolitusele, mis on 24 h ja täiend iga 3 a. järel on 6h aga autokooli jaoks piisab lühemast, kuid kehtiv on siiski 3a. ja nemad edastavad andmed ark-i, et oled läbinud kursuse 3a. jooksul. Ma vaidlesin Testudo kooli omaniku ja ARK-i töötajaga mitu head nädalat sellel teemal kui elukaaslane B-kati. tegi. Seadus ei nõua sinult kui eksamile minejalt esmaabi tunnistuse näitamist ARK-is, kuid nõuab kehtiva tunnistuse andmete edastamist autokoolilt, sest autokool vastutab oma litsentsiga, et sa oled kogu kursuse täies mahus läbinud (s.h esmaabi).

mimm

Vaatasin oma tunnistust. Seal pole peal üldse kirjaski, millal ma selle läbinud olen. Lihtsalt, et NIMI ja on läbinud 16 tunnise esmaabikoolituse. Kõik. Vanusest hakkasid nad rääkima tõenäoliselt siis, kui ma ütlesin, et see läbitud siis, kui B-kat tegin.

Kasutaja avatar

laser

mimm kirjutas:

Vaatasin oma tunnistust. Seal pole peal üldse kirjaski, millal ma selle läbinud olen. Lihtsalt, et NIMI ja on läbinud 16 tunnise esmaabikoolituse. Kõik. Vanusest hakkasid nad rääkima tõenäoliselt siis, kui ma ütlesin, et see läbitud siis, kui B-kat tegin.

See on küll kummaline, et sul läbimise aega tunnistusel ei ole :shock: aga kas vähemalt tegevusloa number on peal?

mimm

laser kirjutas:
mimm kirjutas:

See on küll kummaline, et sul läbimise aega tunnistusel ei ole :shock: aga kas vähemalt tegevusloa number on peal?

Jaa tegevusloa number seal kirjas.

räpane

Lugemata postitus Postitas räpane »

Ma usun et lihtsam on see kursus läbida, kui pärast pettuda ARK-is et teie tõend ei kehti või miskit... ja läbi selle veel teenida näiteks lisa nädalaid et see kursus läbida :wink: sama olukord nähtud ja tehtud... :wack:

Kasutaja avatar

laser

Üritasin oma postkasti sobrada aga olen vist ära kustutanud selle vestluse nende tegelastega. :( aga veidi nüüd siis sellest 3a. tagamaast ka, et kuna seadused, ravimid ja med.teadus areneb üüratu kiirusega, siis see, mida sa ühel koolitusel kuuled võib olla juba 3a. pärast vale. Lihtsam näide on lahase panek. mõni aasta tagasi oli see nagu aamen kirikus, et tuli kohe sündmuskohal käepäraste vahenditega lahas ümber toppida aga nüüd on see nt. keelatud. Lubatud on ainult toestamine. Sama kehtib ka põletuse puhul PanTenoli kohta mis oli väga soovitatav mõned aastad tagasi ja paremat ei osatud tahta, nüüd aga leiti , et see suleb poorid ja nahk ei saa hingata ja võib ummistades põletiku tekitada... asendati hydrogel-iga.neid näiteid võiks veel lisada palju palju, mis viimasel ajal selles vallas muutunud on.

Kasutaja avatar

laser

räpane kirjutas:

Ma usun et lihtsam on see kursus läbida, kui pärast pettuda ARK-is et teie tõend ei kehti või miskit... ja läbi selle veel teenida näiteks lisa nädalaid et see kursus läbida :wink: sama olukord nähtud ja tehtud... :wack:

Jep selles on õigus, et ega riigiasutuse vastu võitlemine on nagu tuuleveskiga pukslemine - tahad lube, siis teed ikka nii nagu nemad tahavad :D Õnneks ei jookse see esmaabi möödakülge argielus ka alla :roll:

mimm

räpane kirjutas:

Aga ARKi ei tulegi antud tunnistust esitada (see punkt kehtetu alates 24.03.2007 aastast). Selle tunnistuse olemasolu on vajalik autokooli eksamile pääsemiseks (Mootorsõidukijuhi ettevalmistamise eeskiri ja mootorsõidukijuhi juhendaja tunnistuse vorm ning väljaandmise kord §4 lg 9 ja 10).
Küll aga ütleb liiklusseaduse § 28 lg 5, et mootorsõidukijuhi esmaabikoolituse, selle õppevahendite ja -kava nõuded ning tunnistuse vormi kehtestab sotsiaalminister määrusega- sellist määrust ei ole veel olemas (e-õiguses kooskõlastamisel) võibolla sellepärast ongi õppekava sama, mis töötervishoiu seaduse alusel nõutava esmaabiandja koolitusel.

Niisiis kui autokool on aktsepteerinud selle tunnistuse, ei tohiks probleeme tulla. Aga mine sa hullu tea...

Kasutaja avatar

laser

mimm kirjutas:

Niisiis kui autokool on aktsepteerinud selle tunnistuse, ei tohiks probleeme tulla. Aga mine sa hullu tea...

Jep ark ei küsi, nii et kui sa sellega saad autokooli läbi siis on kõik OK aga samas kui autokool saadab sinu andmed ark-i ja seal tuleb tagasisidena, et see tunnistus ei kehti, siis pead ikka uue tegema ;)

Samas muidugi võib läbi minna, sest vaevalt nad nüüd kõiki üksipulgi läbi uurivad :roll:

Kasutaja avatar

laser

Siit ka veidi teisest laadist küsimus, et miks paljud seda esmaabi teha ei taha? (jätaks rahalise poole nüüd välja-" et lisa kulu " - kõik maksab ju tänapäeval)

Mul on nt. neid teadmisi vaja läinud korduvalt nii tööalaselt, kodus kui ka teepeal olles. Sellepärast nt. üritan viimasel ajal jooksvalt näppu pulsil hoida ja käin pea iga 3a. järelt. Õnneks osad korrad katab tööandja ka aga vahel tuleb see lõiv ise loovutada. 8)

nalja ka :

"Malviina, kas sina oled ka juba end meie kuulsa naistearsti juures läbi vaatada lasknud?"

"Jah, muidugi, aga võin kinnitada, et mees on täielik võhik. Kujuta ette - see häbematu inimene kinnitas, et ma olevat täiesti terve!"

räpane

Lugemata postitus Postitas räpane »

Ütleme nii et lihtsaim ja säästlikuim viis on saada autokooli ja ark-i nõudmistega hästi läbi, nii on siiski kõige soodsam ja ka ajakulu on väiksem :ner:

Kasutaja avatar

laser

räpane kirjutas:

Ütleme nii et lihtsaim ja säästlikuim viis on saada autokooli ja ark-i nõudmistega hästi läbi, nii on siiski kõige soodsam ja ka ajakulu on väiksem :ner:

Igati päri sinuga (w)

Kasutaja avatar

whisperer
Tsikkel: Honda!

Lugemata postitus Postitas whisperer »

reserva kirjutas:

njah. seda paganat ma kartsingi. B-kat juba kümme aastat käes. ega keegi juhtu seda ka teadma, kus neid teha saab? haja autokool teadupärast asjaajamisega ei hiilga :roll:

Mul oli sama teema, et 10a B-kat olnud ja Hajas esmaabi kursuse läbimist ei nõutud (kuigi - olen ise esmaabikoolitaja, nii et oleksin saanud selle muidugi ette näidata :D )
Kui sõita oskad, siis saad Aivarilt suhteliselt kiiresti tunnistuse kätte. Aga platsi suhtes soovitan talle kogu aeg pinda käia - küsida, et mida ja kuidas sooritada ja mida tegema peab, tehnikat selgitada jne. Kui ikka selgeks tahad saada. Mina olin loll, ei taibanud talle pinda käia, ja kui asjaolude pärast läksin teise kooli tsikliõpetaja juurde, avastasin, et platsi on väga lihtne sooritada, kui keegi Sulle sõidutehnika selgeks teeb enne, mitte ei küta kaootiliselt platsil ringi. :wink:

rixx

Lugemata postitus Postitas rixx »

käisin Pärnus Aide autokoolis õpatajaks oli Priit nii teoorias kui ka sõidus ... soovitan väga
load sai ülikiiresti kätte ... esimesest autokooli teoorias kun arki sõiduni oli ajaliselt 12 päeva .. niiet soovitan aide autokooli !!

Kasutaja avatar

reserva
Tsikkel: Kawasaki Er-6n
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas reserva »

whisperer kirjutas:
reserva kirjutas:

njah. seda paganat ma kartsingi. B-kat juba kümme aastat käes. ega keegi juhtu seda ka teadma, kus neid teha saab? haja autokool teadupärast asjaajamisega ei hiilga :roll:

Mul oli sama teema, et 10a B-kat olnud ja Hajas esmaabi kursuse läbimist ei nõutud (kuigi - olen ise esmaabikoolitaja, nii et oleksin saanud selle muidugi ette näidata :D )
Kui sõita oskad, siis saad Aivarilt suhteliselt kiiresti tunnistuse kätte. Aga platsi suhtes soovitan talle kogu aeg pinda käia - küsida, et mida ja kuidas sooritada ja mida tegema peab, tehnikat selgitada jne. Kui ikka selgeks tahad saada. Mina olin loll, ei taibanud talle pinda käia, ja kui asjaolude pärast läksin teise kooli tsikliõpetaja juurde, avastasin, et platsi on väga lihtne sooritada, kui keegi Sulle sõidutehnika selgeks teeb enne, mitte ei küta kaootiliselt platsil ringi. :wink:

Ma küsisin paari päeva eest veel spetsiaalselt üle, et kas on vaja - ja Aivar teatas, et muidugi pole. Oli eneses veel täiesti kindel pealekauba. Nii et võta nüüd kinni! Eks ma küsin mõne autoriteedi käest veel üle :)
Ja mis platsisõitu puudutab, on Sul tuline õigus!

Kasutaja avatar

kaoz
Tsikkel: BMW R850R

Lugemata postitus Postitas kaoz »

Priit_IZ kirjutas:

Kurat võtaks koolitusfirmale makstakse selle eest raha, et nad ÕPETAKSID. Sealne kaader annab ainult ratta platsisõiduks välja eeldades, et oled juba aastatuhandeid sadulas olnud. Keegi sinuga tegeleda ei viitsi, ainult platikasutus maksu korjatakse pärast lisaks, ning seletatakse, kui sitasti ikka sõidad.
...
Järgmine sõidukord on igatahes meil reeglid paigas, et kes on õpilane, kes õpetaja, kes maksab ja kellele makstekse mille eest. (togi) Juhul, kui see peaks mingeid ebameeldivusi, või probleeme tekitama, siis tuleb ilmselt kooli vahetada.

Väga ebameeldib kogemus igatahes.

Käin ka Motokoolitus OÜ-s ja pole platsist kaugemale jõudnud, lohutan end, et läksin täiesti null teadmistega ju.

Esimesega korraga sain aru, et erilist keegi minuga ei tegele. Järgmine kord olin targem ja hakkasin ise küsima. See veidi aitas, aga kui küsisin, et mida valesti teen, siis öeldi lihtsalt: Harjuta veel!

Teine asi, mis härib on see, et iga kord antakse erinev ratas, millega kaasas juhendaja sõnad "Iga rattaga peab oskama sõitma". See tähendab, et pean kõigepealt rattaga harjuma, ma saan aru, et algul on see loomulik. Aga kas iga tunni alguses pean oma paarkümmend minutit pühendama rattaga harjumisele, sest kohe ju manööverdama ei hakka, kuna pole tunnetust: sidur, pidur, gaas, pöörde võimalus (kaitserauad osadel päris suured) jm. Seega maksan osa oma tunnist mitte harjutamise ja õppimise eest, vaid erinevate ratastega harjumise eest.
Ma arvan, et ei hakka iga kord erineva rattaga sõitma, omal endurokas olemas. Loogiline on see, et kui mõne teise ratta võtan, siis peab kõigepealt harjuma sellega, kuid kas see on vajalik koolis iga tunni alguses?!

Nüüd plaan edaspidi platsi oma rattaga teha, sõber viib kohale ja harjutan seni kuni selge. Eks vaatab kuidas linnasõiduga olema saab, kui kunagi sinna jõuan. :roll:

Olevik: BMW R850R
Minevik: Suzuki GSF1100F
Minu esimene: Suzuki Freewind
Kasutaja avatar

reserva
Tsikkel: Kawasaki Er-6n
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas reserva »

Kusjuures mis mulle Aivari õpetamisstiili juures meeldib, on just see, et ta laseb sind võimalikult ruttu tänavale. Harjutad esimese tunni või paar platsil (loomulikult sama rattaga) ja kui ta näeb, et saad enam-vähem hakkama, lähed tänavale. No alguses muidugi vaiksema liiklusega tänavatele :D Minu meelest õpib niimoodi kordi kiiremini ratast tajuma kui lõputult platsi nühkides... sest lihtsalt ei jää midagi muud üle kui sõita.

Eks see sõltub vast inimesest ka tegelikult, aga mulle selline lahendus sobis juba ka autokoolis B-katti tehes - teine sõidutund ja tänavale, areng toimus ikka palju kiiremini.

NewCustomer
Tsikkel: Oli Aprilia RS 125

Lugemata postitus Postitas NewCustomer »

rixx kirjutas:

käisin Pärnus Aide autokoolis õpatajaks oli Priit nii teoorias kui ka sõidus ... soovitan väga
load sai ülikiiresti kätte ... esimesest autokooli teoorias kun arki sõiduni oli ajaliselt 12 päeva .. niiet soovitan aide autokooli !!

Sama siin, oli ka teooria ja sõiduõpetaja. Õpetab hästi ja samas viskab nalja ka :P. Soovitan :bsmile:

Kasutaja avatar

HelenT
Tsikkel: Kawasaki ER5

Lugemata postitus Postitas HelenT »

Tahaksin omalt poolt kiita Kalju Autokooli ja Kaljut ennast.

Tegin täna just ARKi sõidueksami ära ja võin käsi südamel öelda, et Kalju nägi minuga ikka kõvasti vaeva. Ta on nõudlik ja küllaltki kriitiline vahel, linnasõidus üsna pedantlik, kuid nii ongi vaja.
Lubas nüüd enne eksamit platsil rahus harjutada, käis ise aeg-ajalt juures ja seletas-õpetas lõpmatuseni samu asju, mis mul välja ei tahtnud tulla. Sõitis hilisõhtul minuga linnas, sest ma varem ei saanud. Seega väga vastutulelik ja tore õpetaja ning mis peamine - eksami sain tehtud :)

Kasutaja avatar

sepp
Tsikkel: r6, cbr,Buell, Night rod,Gessu
Tänanud: 162 korda
Tänatud: 88 korda

Lugemata postitus Postitas sepp »

HelenT kirjutas:

Tahaksin omalt poolt kiita Kalju Autokooli ja Kaljut ennast.

Tegin täna just ARKi sõidueksami ära ja võin käsi südamel öelda, et Kalju nägi minuga ikka kõvasti vaeva. Ta on nõudlik ja küllaltki kriitiline vahel, linnasõidus üsna pedantlik, kuid nii ongi vaja.
Lubas nüüd enne eksamit platsil rahus harjutada, käis ise aeg-ajalt juures ja seletas-õpetas lõpmatuseni samu asju, mis mul välja ei tahtnud tulla. Sõitis hilisõhtul minuga linnas, sest ma varem ei saanud. Seega väga vastutulelik ja tore õpetaja ning mis peamine - eksami sain tehtud :)

Palju Õnne!
Tahaks liike ka nüüd siis :mrgreen:

Kasutaja avatar

wild
Tsikkel: honda vfr 800 v-tec.

Lugemata postitus Postitas wild »

käisin minagi aasta tagasi motokoolituse nimelises koolis.kahjuks pole sealt hea sõnaga kedagi meenutada.ja annan siit soovituse mitte selle firmaga tegemist teha.ok platsisõit läks enam vähem aga linna sõit oli ainlt üks piin.härra olev ei suvatsend isegi alg tõdesid selgitada.selle asemel ainlt solvas et mis käpardid kõik tema alla on sattunud.kõige lõpuks sattusin haapsallu KLIMBERGI autokooli ANTI KOIT nimelise mehe juurde kes tegi ka puust ette ja punaseks asjad ja peale seda läks asi ludinal.minupoolt AITÄH talle ja julgen kah kõigile julgelt seda meest soovitada.

ära sõida kiiremini kui sinu kaitseingel jõuab lennata.
Kasutaja avatar

whisperer
Tsikkel: Honda!

Lugemata postitus Postitas whisperer »

wild kirjutas:

käisin minagi aasta tagasi motokoolituse nimelises koolis.kahjuks pole sealt hea sõnaga kedagi meenutada.ja annan siit soovituse mitte selle firmaga tegemist teha.ok platsisõit läks enam vähem aga linna sõit oli ainlt üks piin.härra olev ei suvatsend isegi alg tõdesid selgitada.selle asemel ainlt solvas et mis käpardid kõik tema alla on sattunud.kõige lõpuks sattusin haapsallu KLIMBERGI autokooli ANTI KOIT nimelise mehe juurde kes tegi ka puust ette ja punaseks asjad ja peale seda läks asi ludinal.minupoolt AITÄH talle ja julgen kah kõigile julgelt seda meest soovitada.

huvitav, minul Motokoolituse platsiõpetaja Tiiduga vastupidine kogemus - PAREMAT EI OLE!!! Super - rahulik, mõistlik, väga lihtsalt ja selgelt räägib, julgustab, nii et juba esimese korraga tulid harjutused välja. Ja eksamil ei mingit probleemi... Tänavasõidu õpetajatest väga ei taha rääkida jah, need kipuvad ennast välja elama, selle asemel, et viisakalt seletada enne. Aga vähemalt teevad asja hästi selgeks.

Aga Hajat ei soovita, kui tahad lihtsalt ja kiirelt ja meeldivalt lube kätte saada. Aivar on küll väga hea õpetaja teoorias. Tark mees, kuid asjaajamine.. Vaadake ette, et sõidukaardil kõik lahtrid oleksid korrektselt täidetud, enne kui kuskile allkirja panete! ARKi eksamile võite minna Paidesse või Kuressaarde või kuhu iganes, aga temaga ARKi saada on võimatu..

Let's ride!

kana

Lugemata postitus Postitas kana »

Kellelgi kogemust on, kes ka oma rattaga õppesõitu + linnasõitu teinud olete kui oma rattal kaitseraudu pole?
Mu meelest on see kaitseraudadeta linnasõidule minek omaniku vastutuse teema, mitte kooli otsustada, sest raudade eesmärk on tsiklit kaitsta ja kena küll, kui kool muretseb mu tsikli tervise pärast, aga otsustajaks pean ses küsimuses ennast.
Pole leidnud ühtki keelavat või täpsustavat õigusakti (läbi uuritud liiklusseadus koos vastavate allaktidega, ntx see http://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=920858), mis keelaks kaitseraudadeta tsikliga sõiduõppe ajal linnasõitu või ka eksamile minekut. Kas asjad on nii või ma eksin siinkohal?

PS: vt viidatud A-kategooria ja A1-alamkategooria mootorsõiduki juhi ettevalmistamise riiklik õppekava punkti 3.2, mis räägib auto juhtimiseks vajalike teadmiste saamisest! :D :wack:

PPS: üllatab aga õppesõidu jaotise punkt 9.2.4. Sõitmine kaassõitjaga
/.../
Pärast koolitust peab õpilane oskama juhtida mootorratast kaassõitjaga mitmesugustes tingimustes:
1) lahtise kruusaga teel;
2) auklikul teel;
3) kurvilisel teel;
4) järsul tõusul ja langul. /.../ :shock:

Kedagi esimestel paaril aastal küll endale taha istuma ei tahaks! Tore oleks näha, kas sõiduõpetaja ise istuks mulle seljataha, keda muidu sellise asja harjutamiseks ikka katsejäneseks võtta :wack:

Viimati muutis kana, 18 Juul 2009, 16:04, muudetud 1 kord kokku.

kill

Lugemata postitus Postitas kill »

Mootorsõidukijuhi ettevalmistamise eeskiri ja mootorsõidukijuhi juhendaja tunnistuse vorm ning väljaandmise kord
§ 10. Nõuded õppesõidukile ja varustusele
(5) Lisanõuded õppemootorrattale ja juhi varustusele:
1) õppemootorrattal peab olema süütesüsteemi avariiline väljalülitus, pööratavad jalatoed ja raamile kinnitatud ohutuskaared;
2) õppemootorratas peab olema varustatud sidevahendiga, mille abil saab õppesõidu ajal pidada sidet õpilasega;
3) õppesõidul mootorrattaga peab õpilane kandma eredavärvilist valgustpeegeldavat vesti, mille seljaosal on õppesõidutunnusmärk, turvariietust ja kasutama nõuetekohast turvavarustust.

Nõuded õppesõidukile ei laiene eksamisõidukile st eksamit võib sooritada ilma ohutuskaarteta sõidukiga.

Tegelikult peaks koolitaja õpetama kõike, mis on õppekavas. Raha on selle eest ju makstud - nõua :wink:

Kasutaja avatar

Villem
Tsikkel: XT660R, GasGas EC250
Tänatud: 9 korda

Lugemata postitus Postitas Villem »

Kas nüüd on seadused muutunud ja ka minu enda ratas, kui ma sellega õppesõitu lähen tegema, on just nimelt õppemootorratas? 2 suve tagasi veel nii ei olnud, käisin ka oma rattaga sõite tegemas ja õpetaja seletas, et kuna see minu enda ratas, siis see pole õppemootorratas ja nõuded ei laiene, just nagu eksamisõidukile.

Terv,
Villem aka Villu aka Madis :)

rai00

Lugemata postitus Postitas rai00 »

selleks et kool saaks A-kat juhte koolitada,peab olema koolil õppesõidu mootorratas.Millel on läbitud õppesõiduki ülevaatus.Seda kas sa õppesõitu teed ka sama rattaga ei kontrolli sisuliselt keegi.Seda enam ,et peale nende raudade pole õppesõidutsiklil ja tavalisel rattal mingit vahet.Parem ongi kui õpid sama rattaga millega hiljem liiklema hakkad.Mina pole kyll keelanud õpilastel oma rattaga sõitmast.... :?

Mootorrataste müük remont ja hooldus.
http://www.motard.ee/
Kasutaja avatar

demineerija
Tänanud: 38 korda
Tänatud: 13 korda

Lugemata postitus Postitas demineerija »

Täna käisin OÜ Autosõit eksamit tegemas.
Tegu oli küll koolieksam, kuid mina pole veel mõistlikumaid õpetajaid näinud, kui Eduard ja Ilmar.

Sügav kummardus ja julgen kõigile nende teenuseid soovitada. Lihtsalt SUPER suhtumine on inimestel!

:bsmile:

Zorts

Lugemata postitus Postitas Zorts »

demineerija kirjutas:

Täna käisin OÜ Autosõit eksamit tegemas.
Tegu oli küll koolieksam, kuid mina pole veel mõistlikumaid õpetajaid näinud, kui Eduard ja Ilmar.

Sügav kummardus ja julgen kõigile nende teenuseid soovitada. Lihtsalt SUPER suhtumine on inimestel!

:bsmile:

Tekitasid 20 liiklusohtlikku olukorda ja lasti läbi? :bsmile:

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”