Õnnetused mootorratastega

johannes>

Re: Õnnetused mootorratastega

Lugemata postitus Postitas johannes> »

Nagu Overkilla juba jõudis hõisata siin, siis õnnetus oli Endla ja Suur-Ameerika ristmikul ja üks osapooltest olin mina. Sõitsin mööda Suur-Ameerikat Pärnu mnt poolt Kristiinesse. Kes teab, siis enne Endla tänavat on Neste tankla ja selle kõrval foor. Seisin selle foori taga ja ootasin rohelist, kui see tuli hakkasin vaikselt minema. Teine foor oli Endla tänava ristimikul ja see läks just roheliseks kui ma olin kahe foori vahel. Hoog oli kuskil 30-40 km/h ja niimoodi ma veeresin oma rohelise tulega ristmikule, kui üks armas BMW lipsas veel mai tea mis roosa-helepunasega läbi mööda ühistranspordi rada ja plaksti olimegi ninapidi koos. Bemmi nägin alles viimasel hetkel, sest ristmiku nurgal on mingi elektrikilp-putka ja põõsad. Ise pidurdada ei jõudnud, autojuht väitis, et tema jõudis, igatahes minu hoo peatas tema kapott ja esiklaas. Ratas lendas 2-3 m eemale juba kahes tükis, esihark oli raami küljest lahti murdunud.
Ennast süüdistan kahes asjas. Esiteks oleks tulnud olla targem ja karta seda pimedat nurka, minna ristmikule võibolla ettevaatlikumalt. Teiseks see, et polnud õigeid sõidupükse ega saapaid. Tavaliselt sõidan ALATI täisvarustuses, aga täna millegipärast mõtlesin, et lähen arsti juurde ainult 15 min ja ei taha seal istuda ja oodata palavates riietes ja panin teksad. Sõidusaapaid polnudki veel ostnud, kuigi need oleksid ilmselt minu kannatusi veelgi vähendanud. Pääsesin õnnetusest marraskil ja paistes säärtega. Mujalt olen terve. Siia maani ei suuda seda uskuda. Arvasin, et üks jalg raudselt ripub liha ja soolikate otsas nagu mu ratta esiots juhtmetega raami küljes.
Viimase asjana tahan ära mainida minu järel sõitnud autojuhi Jüri, kes algul andis mulle oma visiitkaardi ja lubas olla tunnistaja ja hiljem tuli veel töölt tagasi vaatama, kas olen terve ja vajan mingisugust nõu või abi. Ülimalt abivalmis ja hooliv inimene, tänan sind!

Mine “Vaba teema”